Dit zeggen anderen over ons

 • Balkanisering, vooral in de cybersecuritygemeenschap: het gebeurt en daar moet iets aan worden gedaan. Kaspersky vecht tegen cybercriminelen, daar is geen twijfel over mogelijk. Kaspersky werkt samen met overheden en bedrijven over de hele wereld.

 • Aangezien er geen bewijs is gepresenteerd, behalve dat Kaspersky een Russisch bedrijf is en Eugene Kaspersky als software-engineer voor de militaire inlichtingendienst van de Sovjet-Unie heeft gewerkt, voelt de jacht op Kaspersky Lab als een heksenjacht in de Koude Oorlog.

 • Martijn Grooten, redacteur van Virus Bulletin – een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd informatieportaal over informatiebeveiliging – heeft de hoop uitgesproken dat de actie zou helpen 'een deel van het wantrouwen tussen Kaspersky en westerse overheden weg te nemen, aangezien ik niet denk dat er een goede reden voor dit wantrouwen is’.

 • Onze overheid heeft zelfs geen duidelijk antwoord op de vraag waar Kaspersky nu precies van wordt beschuldigd", zegt Rob Graham, beveiligingsadviseur bij Erratasec. "We krijgen alleen propaganda over dit onderwerp, geen harde feiten, en dat is een slechte zaak.

Gartner Peer Insights: Customer Choice 2017

Kaspersky Lab ontvangt Platinum-status voor Gartner's Peer Insight Customer Choice Award 2017 in de Endpoint Protection Platforms-markt.

LEES MEER

STRIJDEN VOOR JOUW DIGITALE VRIJHEID

In een wereld waarin jouw data en privacy het doelwit zijn van cybercriminelen en spionageagentschappen, heb je een partner nodig die niet bang is om je te helpen bij de bescherming van wat het meest belangrijk is voor jou. Al twintig jaar ontmaskert Kaspersky Lab uiteenlopende cyberdreigingen en het maakt niet uit of die afkomstig zijn van ‘script kiddies’, cybercriminelen, overheden, het oosten, het westen, het noorden of het zuiden. We verschuilen ons niet achter excuses en we zullen het beschermingsniveau dat we onze klanten bieden niet laten vieren, wat bij sommige cyberactoren voor hoofdbrekens zorgt. Het is onze overtuiging dat de online-wereld gevrijwaard moet zijn van door overheden ondersteunde cyberspionage en -aanvallen, en we zullen blijven strijden voor een volkomen vrije en veilige digitale wereld.

Best-in-class

Kaspersky Lab haalt stelselmatig de hoogste scores in talloze onafhankelijke beoordelingen en enquêtes.

De onderzoekers van ons Global Research and Analysis Team zijn actief betrokken geweest bij de ontdekking en bekendmaking van de meest prominente malwareaanvallen met links naar overheden en overheidsorganisaties.

ZIE ONZE AWARDS

Transparantie

We zijn volledig transparant en zullen wat we doen nóg begrijpelijker maken

 • Onafhankelijke beoordeling van onze broncode, software-updates en dreigingsdetectieregels
 • Onafhankelijke beoordeling van interne processen
 • Drie transparency centers in 2020
 • Hogere ‘bug bounty’-beloningen: tot 100.000 dollar per ontdekt beveiligingslek
MEER INFORMATIE

Onafhankelijkheid

Als private onderneming zijn we niet afhankelijk van zakelijke overwegingen op korte termijn en institutionele invloeden.

We delen onze expertise, kennis en technische bevindingen met beveiligingsgemeenschappen, IT-beveiligingsleveranciers, internationale organisaties en wetshandhavingsinstanties over de hele wereld.

Ons onderzoeksteam is verspreid over de hele wereld en enkele van de meest gerenommeerde beveiligingsexperts ter wereld maken er deel van uit

We detecteren en neutraliseren alle vormen van geavanceerde APT's, ongeacht oorsprong of doelwit.

Onze antwoorden op veel gestelde vragen

 • Er zijn de afgelopen tijd veel beschuldigingen tegen jullie geuit in de media. Berusten deze op waarheid?

  Als privaat bedrijf onderhoudt Kaspersky Lab geen ongepaste banden met welke regering of overheid dan ook, met inbegrip van Rusland, en de enige conclusie is dat het bedrijf gevangen blijft in de kern van een aanhoudende geopolitieke strijd. Kaspersky Lab blijft zijn bereidheid tot samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten benadrukken, om eventuele zorgen over producten of diensten weg te nemen. Het bedrijf is ervan overtuigd dat een diepgaander onderzoek naar Kaspersky Lab zal bevestigen dat alle beschuldigingen ongegrond zijn.

  Met betrekking tot het incident waarover in oktober 2017 door diverse media is geschreven, hebben we nog altijd geen details van betrokken bronnen mogen ontvangen. Intern onderzoek heeft een incident in 2014 aan het licht gebracht en er zijn geen aanwijzingen voor soortgelijke incidenten na die tijd. Diepgaand onderzoek van Kaspersky Lab naar het incident met Equation-malware in 2014, heeft uitgewezen dat de systemen van het bedrijf een zip-archief als kwaadaardig hadden aangemerkt en dat onze analisten deze zip-file vervolgens nader hebben onderzocht. Nadat duidelijk was dat het archief geheime en schadelijke bestanden bevatte, hebben zij die onmiddellijk verwijderd van onze systemen.

  We verontschuldigen ons er niet voor dat we een agressieve strijd tegen malware en cybercriminelen voeren. We detecteren en beperken malware-infecties, ongeacht de bron, en dat doen we al twintig jaar met trots. Dit heeft geleid tot voortdurende topscores in onafhankelijke malwaredetectietests. Ook is het van belang om te vermelden dat de producten van Kaspersky Lab aan de strenge normen van de bedrijfstak voldoen en dezelfde privileges met betrekking tot beveiligde systemen hebben als producten van alle andere gangbare beveiligingsleveranciers in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

  Het vertrouwen van klanten is heel belangrijk voor Kaspersky Lab en het bedrijf heeft onlangs zijn Global Transparency Initiative gelanceerd, wat de IT-beveiligingsgemeenschap de mogelijkheid biedt om de betrouwbaarheid van producten, interne processen en bedrijfsactiviteiten te valideren en verifiëren. Verder is het bug bounty-programma uitgebreid en zullen er in 2010 wereldwijd drie Transparency Centers opgericht zijn. Dit initiatief toont niet alleen het leiderschap van Kaspersky Lab in het leveren van beproefde cyberbeveiligingsproducten en -oplossingen, maar ook de blijvende bereidheid om tot het uiterste te gaan bij de beveiliging van zijn klanten.

 • Helpen jullie overheden bij spionage?

  Het malwaredetectiebeleid van Kaspersky Lab is volkomen helder: we detecteren en saneren iedere aanval. Voor ons bestaat er geen ‘goede’ of ‘slechte’ malware. Wij lopen voorop bij het ontdekken en ontmaskeren van malwareaanvallen met links naar overheden en overheidsorganisaties, en van cyberspionagecampagnes in de Russische taal.

 • Werken jullie samen met overheden?

  Kaspersky Lab heeft geen politieke banden met regeringen of landen. Het klopt dat we in de wereldwijde strijd tegen cybercriminaliteit geregeld de handen ineenslaan met internationale organisaties als INTERPOL en Europol, en tijdens onderzoeken werken we ook samen met wetshandhavingsinstanties in de VS en binnen de EU door technische analyses van schadelijke programma’s te verrichten.

 • Zijn jullie een Russisch bedrijf?

  Officieel, cultureel en strategisch zijn we een internationaal cyberbeveiligingsbedrijf, hoewel onze geografische wortels in Rusland liggen. Onze holding is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk, we hebben ruim 3.800 werknemers en kantoren in 31 landen, onze onderzoekscentra bevinden zich op drie continenten en meer dan 85 procent van onze inkomsten komt van buiten Rusland. Dit laat nog eens zien dat ongepaste samenwerking met welke regering of overheid dan ook, schadelijk zou kunnen zijn voor onze bedrijfsresultaten, omdat we dan het grootste deel van onze activiteiten in gevaar zouden brengen.

 • Werken jullie samen met Russische inlichtingendiensten?

  De enige band met de KGB die Eugene ooit heeft gehad, was zijn studie cryptografie en wiskunde aan een onderwijsinstelling die mede werd gefinancierd door de KGB en het Ministerie van Defensie van de Sovjet-Unie. Na zijn studie was Eugene software-engineer bij het Ministerie van Defensie, wat niet hetzelfde is als de KGB. Hij heeft een militaire rang omdat alle studenten in het hoger onderwijs bij afstuderen automatisch een rang kregen. Eugene heeft geen relatie met hooggeplaatste regeringsfunctionarissen in Rusland. In zijn twintigjarige bestaan heeft Kaspersky Lab nooit ongepaste banden onderhouden met overheids- of wetshandhavingsinstanties.

 • Hoe behandelen jullie mijn data?

  Alle data die door onze producten worden verwerkt en/of overgedragen, worden beveiligd middels encryptie, digitale certificaten, gescheiden opslag en een strikt beleid betreffende datatoegang. Data worden niet toegeschreven aan specifieke personen. Het systeem werkt als röntgen: problemen binnen het systeem worden zichtbaar, maar de identiteit niet. Gebruikers van Kaspersky Lab-producten kunnen de hoeveelheid te verwerken data van hun beschermde apparaten tot het absolute minimum beperken. Miljoenen mensen over de hele wereld vertrouwen op Kaspersky Lab bij de beveiliging van hun digitale kostbaarheden, inclusief privégegevens.

 • Moet cybersecurity niet worden genationaliseerd?

  Wij geloven dat gezamenlijke inspanning de meest effectieve manier is om cybercriminaliteit aan te pakken. Balkanisering van de cyberbeveiligingsgemeenschap komt alleen cybercriminelen ten goede en het is juist van het grootste belang om informatie te delen en samen te werken ter bestrijding van deze criminelen. Kaspersky Lab deelt zijn kennis en technische bevindingen openlijk met de wereldwijde beveiligingsgemeenschap en stelt zijn onderzoek voor iedereen beschikbaar om collaboratieve beveiligingsinspanningen aan te moedigen en internationale samenwerking te vergroten.

 • Wie hebben er vertrouwen in jullie?

  We waren een van de pioniers van het No More Ransom project, gericht op het informeren van het publiek over de gevaren van ransomware en het herstellen van data. Verder maken we deel uit van het wereldwijde non-profit-initiatief Securing Smart Cities, dat tot doel heeft de bestaande en toekomstige cybersecurityproblemen van smart cities op te lossen. We zijn ook lid van het Industrial Internet Consortium, dat organisaties helpt bij het optimaliseren van activiteiten die de wendbaarheid binnen alle industriële sectoren stimuleren.

  In ons streven naar een veiligere digitale wereld hebben we onder andere met de volgende organisaties samengewerkt: Adobe, Dell Secureworks, Google, Microsoft, INTERPOL, Europol, de National High Tech Crime Unit (NHTCU) van de Nederlandse politie en de City of London Police (COLP) en Computer Emergency Response Teams (CERTs) over de hele wereld.

Het meest getest. Het meest bekroond. Kaspersky Lab-bescherming. Onze beveiligingstechnologieën zijn al drie jaar achter elkaar de meest geteste en meest bekroonde. Onze oplossingen eindigen in een groot aantal onafhankelijke tests vaker op de eerste plaats en vaker in de top 3 dan de oplossingen van welke leverancier ook.

Ga voor meer informatie naar www.kaspersky.nl/top3.

 • Award: Most Tested
 • Award: AV Comparatives
 • Award: AV Test Award
 • Award: AV Test Award
 • Award: MRG Effitas
 • Award: PC Editors' choice
 • Award: Dennis techology Protection Awards
 • Award: Dennis techology Performance Awards

400 MILJOEN

CONSUMENTEN BESCHERMDdoor Kaspersky Lab beveiligingstechnologieën

Ze weten dat ze op ons kunnen vertrouwen voor de bescherming van hun privacy, geld, bestanden, foto's en meer.

270K+

BEDRIJVEN BESCHERMD

Grote bedrijven, overheidsinstellingen en kleinere bedrijven kiezen Kaspersky Lab voor de bescherming van hun bedrijfssystemen, -data en -processen.

Het Gartner Peer Insights Customer Choice-logo is een handelsmerk en servicemerk van Gartner, Inc. en / of zijn dochterondernemingen en wordt hier met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden. Gartner Peer Insights Customer Choice Awards worden bepaald door de subjectieve meningen van individuele eindgebruikers op basis van hun eigen ervaringen, het aantal gepubliceerde beoordelingen op Gartner Peer Insights en algemene beoordelingen voor een bepaalde leverancier in de markt, zoals hier verder wordt beschreven: //www.gartner.com/reviews-pages/peer-insights-customer-choice-awards/ en zijn op geen enkele manier bedoeld om de mening van Gartner of aan haar gelieerde ondernemingen te vertegenwoordigen.