<img src="https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=5DiPo1IWhd1070" style="display:none" height="1" width="1" alt=""/>

Dirk Kollberg

Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Dirk Kollberg is Senior Virus Analyst bij ons Global Research & Analysis Team. Hij kwam in september 2013 bij het bedrijf. Vanuit Hamburg bewaakt hij het dreigingsklimaat, en analyseert hij structuren en de ondergrondse geldstroom. Hij geeft regelmatig presentaties op congressen en wordt vaak benaderd door tv, en de gedrukte en online media.

Dirk kwam in 1999 als buitenstaander terecht in de IT-beveiligingsbranche. Hij is elektrotechnicus en heeft gewerkt als softwareontwikkelaar en 3D-kunstenaar voordat hij koos voor IT-beveiliging. Toen hij na elf jaar bij McAfee wegging, was hij Malware Research Lead. Daarna werkte hij drie jaar bij Sophos als Senior Threat Researcher. Als onderzoeker analyseerde hij virussen, wormen en trojans, maakte hij definities voor detectie en verwijdering, onderzocht hij botnets, specialiseerde hij zich in dreigingsinformatie met gedetailleerde analyse over bedreigingen en ontwikkelde hij nieuwe manieren voor bescherming.


Andere leden van dit team