Ghareeb Saadeldin

Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Ghareeb kwam in mei 2013 bij Kaspersky Lab. Als Senior Security Researcher is hij verantwoordelijk voor het bestuderen en analyseren van verschillende soorten bedreigingen en malware. Daarnaast biedt hij met zijn kennis en expertise ondersteuning in het Midden-Oosten, Turkije en Afrika.

Ghareeb is een GREM-gecertificeerde malwareanalist met meer dan vijf jaar ervaring in cyberbeveiliging. Hij is begonnen als Security Incident Handler in het Egyptian Computer Emergency Response Team (EG-CERT) waar hij twee jaar lang allerlei beveiligingsincidenten en -aanvallen op prominente overheidsorganisaties behandelde. Hij heeft ook deelgenomen aan het ontwerpen en opbouwen van het EG-CERT Honey-net-project. Hij werd gevraagd om het EG-CERT Malware Analysis & Reverse Engineering Team op te zetten, waar hij 3 jaar allerlei malware en APT-aanvallen analyseerde.

Ghareeb heeft een bachelor in computerengineering behaald aan de Ain Shams University en een diploma cyberbeveiliging van het ITI (Egyptian Information Technology Institute).


Andere leden van dit team

 • Jornt van der Wiel

  Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • David Emm

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Vicente Diaz

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Mohamad Amin Hasbini

  Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten