Overslaan naar hoofdinhoud

Beveiligingsexperts - Global Research & Analysis Team

Global Research & Analysis Team (GReAT) werd opgericht in 2008 en vormt het hart van Kaspersky. Het team spoort wereldwijde APT's, cyberspionagecampagnes, omvangrijke malware, ransomware en ondergrondse trends in de cybercriminaliteit op. Inmiddels bestaat GReAT uit ruim 40 experts die wereldwijd actief zijn – in Europa, Rusland, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Dankzij hen is het bedrijf toonaangevend in anti-malwareonderzoek en innovatie. Met ongeëvenaarde expertise, passie en nieuwsgierigheid detecteren en analyseren zij cyberdreigingen.

Igor Kuznetsov

Directeur, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Igor Kuznetsov

Directeur, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Igor kwam in 2001 als virusanalist bij Kaspersky. In 2009 werd hij gepromoveerd tot manager van de infrastructuurgroep, waar hij het voortouw nam bij de ontwikkeling van infrastructuur voor de verwerking en detectie van spamberichten binnen de divisie Anti-Spam.

In 2011 stapte Igor over naar het Global Research & Analysis Team bij Kaspersky en werd hij malware-expert. Zijn expertise en bijdragen leidden tot zijn aanstelling als principaal beveiligingsonderzoeker in 2013 en vervolgens als hoofdbeveiligingsonderzoeker. Die positie behield hij tot hij in 2022 werd benoemd tot Head of GReAT Russia en CIS Unit.

Voortbouwend op zijn eerdere prestaties werd Igor in 2023 verder gepromoveerd tot directeur, waar hij nu leiding geeft aan het gerenommeerde Global Research & Analysis Team (GReAT). Zijn onderzoek richt zich op het onderzoeken van malwarecampagnes en het toepassen van reverse engineering-technieken om geavanceerde malware te begrijpen. Zijn diepgaande kennis en vaardigheden hebben hun nut bewezen bij het begrijpen en tegengaan van complexe cyberdreigingen.

Marco Preuss

Afgevaardigd directeur, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Marco Preuss

Afgevaardigd directeur, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

In 2022 werd Marco benoemd tot Deputy Director voor het Global Research & Analysis Team van het bedrijf. Marco is gepromoveerd van de positie van Director of Europe voor het Global Research & Analysis Team bij Kaspersky, die hij sinds maart 2013 heeft geleid. Voordat hij directeur Europa werd, stond Marco aan het hoofd van Kaspersky's Global Research & Analysis Team in Duitsland en was hij senior security researcher.

Marco is sinds het begin van de jaren 2000 werkzaam op het gebied van networking en IT-security. Hij heeft langdurige ervaring in zijn functie en is verantwoordelijk voor het monitoren van het bedreigingslandschap in Europa, waarbij hij zich specialiseert in threat intelligence, darknet-onderzoek, wachtwoordbeveiliging, IoT-beveiliging en privacy. Naast onderzoeksgerelateerde projecten is Marco een regelmatige spreker op zowel besloten als openbare evenementen en onderhoudt hij nauwe contacten met securitypartners.

Marco begon zijn carrière bij Kaspersky in 2004 als technisch consultant, waarbij hij deskundige kennis leverde over Linux- en Unix-gebaseerde systemen. Hij was ook betrokken bij corporate sales management, voordat hij de overstap maakte naar de functie van technisch contactpersoon voor de OEM-afdeling, waar hij op maat gemaakte oplossingen ondersteunde. Marco werkte veel samen met de teams voor productontwerp en -ontwikkeling van het bedrijf en kwam in 2009 als virusanalist in dienst van het onderzoeksteam.

Vitaly Kamluk

Hoofd van de APAC Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Vitaly Kamluk

Hoofd van de APAC Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Vitaly is al sinds 2005 werkzaam als onderzoeker bij Kaspersky. In 2008 werd hij benoemd tot Senior Antivirus Expert, voordat hij in 2009 Director werd van het EEMEA Research Center. In 2014 werd hij voor twee jaar gedetacheerd bij het Digital Crime Center van INTERPOL, waar hij zich bezighield met reverse engineering van malware, digitale forensische analyse en onderzoek naar cybercriminaliteit. Momenteel werkt Vitaly in Singapore en staat hij aan het hoofd van een team APAC-dreigingsonderzoekers dat hoofdzakelijk onderzoek doet naar gerichte aanvallen. Hij is de schrijver van Kaspersky's eerste opensourceproject, een tool voor digitaal forensisch onderzoek op afstand met naam Bitscout, die beschikbaar is via Github.

Vitaly heeft lezingen gegeven op uiteenlopende internationale beveiligingscongressen en op meerdere besloten beveiligingsevents. Hij is een trainer op het gebied van malwareanalyse, YARA voor malwarejagers, en digitaal forensisch onderzoek op afstand.

Christian Funk

Hoofd van de DACH Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Christian Funk

Hoofd van de DACH Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Christian Funk staat sinds 2014 aan het roer van het Duitse Research & Analysis Team van Kaspersky. Hij kwam in 2007 bij Kaspersky en werd het jaar daarop benoemd tot Virus Analyst voor Midden-Europa.

Hij is gespecialiseerd in malwaretrends, mobiele bedreigingen, IoT-technologieën, social networking en het volgen van de zwarte markt voor online gaming. Ook is hij verantwoordelijk voor het trainen van medewerkers en het verzamelen van IT-beveiligingsstatistieken. Daarnaast is hij regelmatig keynote­spre­ker op nationale en internationale technologiebeurzen en IT-beveiligingsevenementen.

Christian Funk studeerde computer science met een specialisatie in informatiebeheer aan de University of Applied Sciences in Ingolstadt, Duitsland.

Dmitry Galov

Hoofd van de Rusland en GOS Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Dmitry Galov

Hoofd van de Rusland en GOS Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Dmitry Galov is hoofd van Kaspersky's Global Research & Analysis Team (GReAT) Russia and CIS Unit. In deze invloedrijke rol geeft hij leiding aan het team van experts dat onderzoek doet naar de meest geavanceerde zaken met betrekking tot APT's en financieel gemotiveerde aanvallen. Dmitry begon zijn reis bij Kaspersky in september 2015 als stagiair en trad later in dienst bij GReAT in augustus 2018, waar hij zich geleidelijk opwerkte tot Senior Security Researcher. Voordat hij zijn huidige functie aanvaardde, gaf hij leiding aan de onderzoeksgroep crimeware, waarmee hij zijn leiderschapscapaciteiten liet zien.

Dmitry is een expert met een grondige kennis van verschillende bedreigingen. Zijn uitgebreide onderzoek naar onderwerpen als niet-Windows malware, toekomstige verbonden gezondheidszorg, cyberspionagecampagnes en ransomware is gepubliceerd op Securelist.com, een bewijs van zijn expertise en bijdragen.

Dmitry staat bekend om zijn uitzonderlijke spreekvaardigheid in het openbaar en vertegenwoordigt Kaspersky regelmatig op wereldwijde en lokale evenementen, waarbij hij een blijvende impact op het publiek achterlaat. Daarnaast werkt hij actief mee aan het maken van webinars en video's over cyberbeveiliging.

Mohamad Amin Hasbini

Hoofd van de META Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Mohamad Amin Hasbini

Hoofd van de META Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Dr. Mohamad Amin Hasbini kwam in 2013 bij Kaspersky als Senior Security Researcher in het Global Research & Analysis Team (GReAT). Momenteel is hij hoofd van dit onderzoekscentrum voor het Midden-Oosten, Turkije en Afrika. Amin is verantwoordelijk voor de positionering van Kaspersky als expert, de ontwikkeling van onderzoek, en de kennisuitbreiding in vier regionale kantoren. Hij is gepromoveerd in de informatieveiligheid van smart cities aan de Brunel University in Londen.

Vóór Kaspersky werkte Amin als senior consultant bij Deloitte and Touche, Midden-Oosten. Daarvoor was hij senior security engineer bij DataConsult in Libanon.

Dr. Hasbini was betrokken bij talrijke grootschalige defensieve infrastructuurimplementaties en industriële en adviesprojecten voor overheidsinstanties, banken, serviceproviders, olie- en gasbedrijven, enz. Ook heeft hij beveiligingstrainingen gegeven op het gebied van forensische analyse, malwareanalyse en ethisch hacken.

Amin is gespecialiseerd in tools en technieken op het gebied van grootschalige cyberdefensie en anti-ATP. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan over geavanceerde malware-operaties en de beveiliging van smart cities. Daarnaast heeft hij op meer dan honderd congressen wereldwijd lezingen gegeven en talrijke eerbetonen ontvangen.

David Emm

Primaire beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

David Emm

Primaire beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

David Emm is Principal Security Researcher bij Kaspersky, een leverancier van beveiligingsoplossingen en -diensten.

David kwam in 2004 bij Kaspersky. Hij is lid van het Global Research & Analysis Team (GReAT) van het bedrijf en werkt al sinds 1990 in de anti-malwarebranche in verschillende functies, waaronder Senior Technology Consultant bij Dr Solomon's Software en Systems Engineer en Product Manager bij McAfee.

In zijn huidige rol geeft David regelmatig presentaties op beurzen en evenementen over malware en andere IT-beveiligingsrisico's. Hij vertelt wat organisaties en consumenten kunnen doen om internet veilig te kunnen gebruiken. Hij geeft ook vaak toelichting op de voortdurende veranderingen op het gebied van cyberbeveiliging en -bedreigingen in de media. David is zeer geïnteresseerd in malware, identiteitsdiefstal en de menselijke aspecten van beveiliging en is een deskundig adviseur op alle gebieden van online beveiliging.

Kurt Baumgartner

Primaire beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Kurt Baumgartner

Primaire beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Kurt kwam in 2010 bij Kaspersky. Hij doet onderzoek naar en rapporteert over aanvalsactiviteit met betrekking tot gerichte aanvallen, complexe inbraken en geavanceerde malware. Hij houdt zich met name bezig met privacy- en cryptografietechnologieën.

Kurt neemt deel aan werkgroepen en deelt zijn bevindingen met ander leden van verschillende online community's. Hij geeft regelmatig presentaties over malwareonderwerpen op internationale congressen en deelt zijn mening over actuele kwesties op het gebied van cybercriminaliteit met diverse journalisten en media.

Vóór Kaspersky was Kurt VP Behavioral Threat Research bij PC Tools' ThreatFire van Symantec. Kurt trad in 2005 in dienst van de startup ThreatFire als enige onderzoeker, maar wist hun onderzoeken ondanks twee bedrijfsovernames verder uit te bouwen. Vóór Symantec was Kurt Chief Threat Officer bij Novatix en Threat Analyst bij SonicWALL.

Fabio Assolini

Hoofd van de Latijns- Amerika Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Fabio Assolini

Hoofd van de Latijns- Amerika Unit, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Fabio Assolini kwam in 2009 bij het Global Research & Analysis Team (GReAT), een team met de beste analisten van de branche, om zich te richten op een van de meest dynamische landen in Latijns-Amerika: Brazilië. Onder Fabio's verantwoordelijkheden vallen het analyseren van aanvallen door virussen, cyberaanvallen, banktrojans en andere typen malware die oorspronkelijk uit Brazilië en die regio stammen. Hij richt zich met name op onderzoek en detectie van banktrojans. In november 2012 werd hij Senior Security Researcher.

Fabio is sinds 2006 vrijwillig lid van de beveiligingsgemeenschap Linha Defensiva (Verdedigingslinie), een ngo. Daarnaast is hij lid van de Alliance of Security Analysis Professionals (ASAP), een netwerk van ngo's, professionals en individuen die beveiligingsgerelateerde ondersteuning bieden voor eindgebruikers. Fabio heeft meer dan vijf jaar ervaring als malwareanalist en heeft een universitair diploma computerwetenschappen.

Jornt van der Wiel

Senior beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Jornt van der Wiel

Senior beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Jornt werkt bij Kaspersky als beveiligingsexpert voor de Benelux en is lid van ons Global Research & Analysis Team (GReAT). Hij heeft bij Kaspersky de leiding gehad over verschillende vooraanstaande projecten. Zo hielp hij de Nederlandse politie met het Coinvault-dossier, wat heeft geleid tot de arrestatie van twee malwareschrijvers. Na dit succes was Jornt de drijvende kracht achter het NoMoreRansome-project. Samen met diverse wetshandhavingsinstanties spoorde hij meerdere servers op waarop cryptografische sleutels van ransomwareslachtoffers lagen opgeslagen. Hierdoor kregen meer dan 35.000 mensen hun bestanden terug zonder losgeld aan de criminelen te betalen en werd voorkomen dat miljoenen dollars zouden verdwijnen in de zakken van criminelen.

Jornt geeft lezingen op nationale en internationale congressen, is een veelgevraagd commentator in de media en houdt zich naast malwareonderzoek ook bezig met het geven van training op het gebied van malware reverse engineering.

Voordat hij in 2014 bij Kaspersky kwam, werkte Jornt als onderzoeker/ontwikkelaar voor Security Matters. Daar heeft hij detectiemodules voor Intrusion Detection Systems ontworpen en geïmplementeerd die actief zijn in een ICS-omgeving (Industrial Control System). Daarvoor werkte Jornt als beveiligingsconsulent voor Digidentity waar hij bestaande producten verbeterde door nieuwe software en cryptografische algoritmen te schrijven. Hij werkte ook als consulent bij het Security Operations Center van Rijkswaterstaat, waar hij actief betrokken was bij het beveiligen van ICS-omgevingen.

Noushin Shabab

Senior beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Noushin Shabab

Senior beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Noushin Shabab is Cybersecurity Researcher in Australië en is gespecialiseerd in reverse engineering en onderzoek naar gerichte aanvallen.

Ze kwam in 2016 bij Kaspersky als Senior Security Researcher in het Global Research & Analysis Team (GReAT). Als onderzoeker richt ze zich voornamelijk op geavanceerde cyber-gerelateerde criminele activiteiten en gerichte aanvallen, met een speciale focus op lokale dreigingen in de regio Azië-Pacific. Voordat ze bij Kaspersky kwam, werkte Noushin als senior malware analyst en security software developer, waarbij ze zich met name toelegde op rootkitanalyse en detectietechnieken en onderzoek naar ATP-aanvallen.

Noushin is zeer actief in de cybersecurity-community in Australië en Nieuw-Zeeland en geeft regelmatig presentaties op beveiligingscongressen en -events. Ook geeft ze technische workshops. Ze is lid van het Australian Women in Security Network (AWSN), dat streeft naar het verbinden, ondersteunen, en inspireren van vrouwen die actief zijn in de Australische cybersecuritysector. Ze was de eerste mentor in het traineeprogramma van het AWSN en gaf technische workshops aan trainees. Het doel van dit initiatief is het wegnemen van de kloof tussen universiteit en het bedrijfsleven door vrouwelijke studenten van verschillende universiteiten die geïnteresseerd zijn in een carrière in de IT-beveiliging bij elkaar te brengen.

Maher Yamout

Senior beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Maher Yamout

Senior beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Maher Yamout kwam in 2018 bij Kaspersky als Senior Security Researcher in het Global Research & Analysis Team (GReAT). Maher is verantwoordelijk voor de positionering van Kaspersky als expert in het Midden-Oosten, Turkije en Afrika, en voor onderzoek naar cyberdreiging, de ontwikkeling van dreigingsinformatie en ondersteuning voor het regionale kantoor in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

Voordat hij bij Kaspersky kwam, werkte hij als Specialist Senior Manager bij Deloitte & Touche M.E. en daarvoor als Information Security Officer bij de Libanese overheid. Maher leidde en was betrokken bij een veelvoud aan beveiligingsbeoordelingen, digitale forensische analyses en incidentresponsactiviteiten voor talrijke klanten in uiteenlopend sectoren in het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en de GCC-regio. De beveiligingsbeoordelingen omvatten onder andere red teaming, pentesten, de beveiliging van industriële beheersystemen, beveiligingstests van mobiele en webapplicaties, fysieke beveiligingstests en meer. Ook heeft hij ervaring opgedaan met incidentrespons, zoals phishing, ransomwareaanvallen, cyberspionage, APT's, POS-malware, diefstal bij internetbankieren, fraude en bedreiging van binnenuit.

Maher is gespecialiseerd in cyberdreigingsinformatie, incidentrespons en het bestrijden van gerichte aanvallen. Hij is afgestudeerd in computerwetenschappen en computer & communication, volgt een masteropleiding Intelligence Studies en is in het bezit van certificaten van onder andere GIAC en ISC2.

Abdessabour Arous

Beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Abdessabour Arous

Beveiligingsonderzoeker, mondiaal onderzoeks- en analyseteam

Abdessabour Arous is Security Researcher in het Global Research & Analysis Team (GReAT). Zijn belangrijkste taak is het opsporen en blootleggen van Advanced Persistence Threats (APT's) in het Midden-Oosten, Turkije en Afrika. Abdessabour heeft uitgebreide ervaring in cybersecurity. In 14 jaar tijd heeft hij verschillende rollen vervuld op het gebied van malwareanalyse, incidentrespons en digitale forensische analyse, maar ook cyber-intelligence and counter-intelligence. Abdessabour is afgestudeerd in Informations Systems en is in het bezit van meerdere certificaten op het gebied van offensieve en defensieve beveiliging.