Nikita Shvetsov

Chief Technology Officer

Nikita werd in oktober 2014 Chief Technology Officer bij Kaspersky Lab, waar hij vanaf april van dat jaar al dienstdoend CTO was. In zijn functie formuleert Nikita de algehele technologie- en productstrategie. Hij stuurt de ontwikkeling van zowel producten en services als engineering- en onderzoeksactiviteiten aan. Bovendien leidt hij de gehele Kaspersky R&D-organisatie als belangrijkste bron van expertise en intellectueel potentieel.

Nikita trad in 2004 als virusanalist in dienst bij Kaspersky Lab en werd in 2006 senior ontwikkelaar, waarbij hij zich bezighield met emulators voor de heuristische engine. In 2009 werd Nikita benoemd tot Director van de Anti-Malware Research Unit, waar hij het voortouw nam bij het ontwikkelen en uitrollen van strategieën om gebruikers te beschermen tegen malware en de samenwerking met onafhankelijke testlabs coördineerde. Voor hij waarnemend CTO werd, was Nikita Vice President van Threat Research en plaatsvervangend CTO (Research). In deze functie leidde hij de samenwerking met Kaspersky's viruslabs wereldwijd en ontwikkelde en stuurde hij de strategische richting van Kaspersky Lab-technologie ter voorkoming van bedreigingen zoals anti-malware, Automatic Exploit Prevention, content filtering, DLP. Onder zijn leiderschap won Kaspersky Lab twee keer de prestigieuze ‘Product of the Year’-award van het gerenommeerde onafhankelijke testlab AV-Comparatives. Het bedrijf schaarde zich bovendien heel 2013 in de TOP3 metric, waarbij in onafhankelijke tests de consistentie van de prestaties worden gemeten, gebaseerd op statistieken van de meest toonaangevende testorganisaties.

Nikita is afgestudeerd in informatica aan de Russische Staatsuniversiteit voor Elektronica en Wiskunde.


Andere leden van dit team

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten