Skip to main

Cyber security for a world-class brand

“Kaspersky has assisted Ferrari to respond to evolving requirements and threats by creating innovative and high performing products, together with advanced cyber security services”

Alessandro Sala, Head of IT, Security and Compliance, Ferrari S.p.A.

Contact

Voor fans van de Formule 1 belichamen de auto's meer dan het toppunt van engineering – het zijn levende wezens die een sterke emotionele reactie oproepen. Dat geldt met name voor Ferrari. Het logo met het steigerende paard is al sinds 1950 bij elk wereldkampioenschap te zien geweest.

Een Formule 1-auto heeft duizenden onderdelen die in de loop van het seizoen vaak nog worden doorontwikkeld en aangepast. Het uiteindelijke resultaat wijkt vaak sterk af van de auto die voorafgaand aan het seizoen is getest op het circuit van Barcelona.

De eisen die aan de design- en fabricageprocessen worden gesteld, zijn dan ook extreem hoog. Voor de cybersecurity, die Kaspersky sinds 2010 aan Ferrari levert, gelden net zulke strenge eisen.

Uitdaging

In onze video en casestudy's ter ere van de tienjarige samenwerking tussen Ferrari en Kaspersky bespreken senior executives van Ferrari hoe het F1-team gegevens, analyses en technologie optimaal benut om sportieve doelen te behalen.

Hierbij komt van alles kijken: van de exponentiële groei van IT en opkomende technologieën binnen Industry 4.0 tot geavanceerde simulaties en meetsystemen om de prestaties te evalueren. Veel van deze oplossingen zijn gebaseerd op specifieke, aangepaste applicaties die ook weer aangepaste beveiliging voor bedrijfsgegevens vereisen.

Ferrari beschikt over een van de meest geavanceerde productielijnen ter wereld. De ver doorgevoerde automatisering resulteert samen met precisietechnieken, testgegevens en duizenden werknemers in een complexe, hoogwaardige infrastructuur met unieke beveiligingsbehoeften.

De F1 is big business met enorm veel publiciteit. Het is dan ook niet verrassend dat deze tak van sport continu doelwit is van steeds geavanceerdere en beter georganiseerde cyberaanvallen op nieuwe kwetsbaarheden.

Kaspersky-oplossing

Wereldwijd worden meer dan 5000 Ferrari-endpoints en -systemen beveiligd door Kaspersky, van de wereldberoemde fabriek in het Italiaanse Maranello tot F1-circuits over de hele wereld.

De technologische visie en innovatie van beide bedrijven hebben betrekking op verbonden auto's, het IoT en een voortdurend veranderende webaanwezigheid. Daarom versterken Kaspersky en Ferrari hun technologische samenwerking om niet alleen de apparaten maar ook de gegevens zelf continu te beschermen.

Naast de beveiliging van traditionele gebieden van bedrijfstechnologie, zoals endpoints, enterprise resource planning (ERP) en product lifecycle management (PLM), werkt Kaspersky met Ferrari samen om de digitale omgeving op allerlei manieren te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan on-demand pc-scans met minimale invloed op prestaties, beveiliging van systemen voor operationele technologie (OT) en aangepaste services.

Antonia Casamassima, Chief Information Officer bij Ferrari, ziet ook voor de toekomst nog allerlei mogelijkheden om de samenwerking met Kaspersky uit te breiden.

"We hebben specifieke systemen van geïntegreerde beveiliging voorzien, omdat standaard beveiligingsoplossingen niet afdoende bleken. De samenwerking tussen Ferrari en Kaspersky kan verder worden verdiept op het gebied van beveiligde operationele technologie of bijvoorbeeld training. Hierbij zijn de Kaspersky-oplossingen volgens mij erg nuttig voor Ferrari."

Meer informatie over het partnerschap tussen Kaspersky en Ferrari vindt u hier.