Kaspersky Kaspersky Endpoint Security for Linux

Voor workstations en servers


Hoewel het aantal Linux-dreigingen lager is dan het aantal dreigingen voor andere platformen, neemt het aantal malwareaanvallen tegen Linux toe. In Kaspersky-databases staan meer dan 100.000 schadelijke bestanden geregistreerd.

Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt de allernieuwste meerlaagse bescherming tegen alle soorten cyberdreigingen op de meest uitgebreide reeks Linux-platformen. Het biedt betrouwbare bescherming met minimale impact op de prestaties. Het is beschikbaar in ons uitgebreide productportfolio, inclusief Kaspersky Endpoint Security for Business, en biedt volledige bescherming in hybride omgevingen, zodat alle systemen altijd worden beheerd en beveiligd.
Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt ingebouwde technologieën om:

 • Overbodige scans te voorkomen en waardevolle gegevens en bedrijfsapplicaties te beschermen
 • De nieuwste opkomende dreigingen te herkennen en te blokkeren
 • Optimale beveiliging te leveren met minimale impact op andere applicaties of de algehele systeemprestaties.

Ontdek hier meer over True Cybersecurity for Business en wat onze klanten vinden van onze technologieën.

 • Beveiliging tegen cyberdreigingen

  Kaspersky Endpoint Security for Linux is gebaseerd op 's werelds meest geteste en meest bekroonde beveiliging. Het combineert het beste van menselijke expertise met big data informatie over dreigingen en machine learning. Meerdere beveiligingslagen detecteren bekende en geavanceerde dreigingen, zelfs in het geheugen of opstartsectoren.

  • Realtime bescherming tegen zero-day-aanvallen

   De snelle reactie op zero-day-malware is een essentieel onderdeel van de cyberveiligheid van Kaspersky. Kaspersky Security Network (KSN) is ons geavanceerde cloudsysteem dat anonieme dreigingsgegevens van miljoenen knooppunten wereldwijd verwerkt en met behulp van moderne Data Science-technologieën vrijwel realtime dreigingsinformatie aan elke gebruiker levert.

   Dit betekent dat KSN samenwerkt met Kaspersky Endpoint Security for Linux om de dreigingen te stoppen, zelfs bij zero-day-aanvallen waarbij de dreigingsinformatie nog niet beschikbaar is voor het endpoint. Enorme hoeveelheden metadata van verdachte bestanden worden verwerkt. Zo kunnen snel nauwkeurige beslissingen worden genomen over de veiligheid ervan zonder dat de inhoud volledig moet worden geanalyseerd. Dankzij de korte responstijden vormt dit een extra beveiligingslaag voor *nix-endpoints.

  • Gedragsdetectie

   Gedragsdetectie biedt proactieve bescherming, identificeert en voorkomt verdacht gedrag en beschermt uw systeem effectief tegen geavanceerde dreigingen.

  • Verwisselbare stations automatisch scannen

   Het automatisch scannen van nieuw aangesloten opslagapparaten staat niet toe dat schadelijke programma's die misbruik maken van vulnerabilities van het besturingssysteem zichzelf kunnen repliceren via verwisselbare stations.

  • Bescherming tegen netwerkdreigingen

   Onze Network Threat Protection voorkomt netwerkdreigingen, zoals het scannen van poorten, denial-of-service-aanvallen en buffer-overrun-aanvallen. Het houdt constant de netwerkactiviteiten in de gaten en voert vooraf gedefinieerde reacties uit als er verdacht gedrag wordt gedetecteerd.

  • Web Threat Protection en anti-phishing

   Onze Web Threat Protection zorgt voor een vrijwel 100% detectieratio voor dreigingen in het webverkeer en blokkeert schadelijke scripts.

   Web Threat Protection bewaakt het webverkeer voor pogingen om phishingwebsites te bezoeken en blokkeert de toegang daartoe. Om koppelingen op webpagina's te controleren op phishingdreigingen en schadelijke webadressen maakt Kaspersky Endpoint Security gebruik van de applicatiedatabases, heuristische analyses en gegevens van Kaspersky Security Network.

  • Minder blootstelling aan aanvallen met apparaatbeheer

   Apparaatbeheer vermindert het aanvalsrisico en zorgt ervoor dat gebruikers veilig blijven en voldoen aan het beveiligingsbeleid.

  • Netwerkrisico's vanaf één plek beheren

   U kunt de ingebouwde firewallinstellingen van het Linux-besturingssysteem configureren en beheren: met Kaspersky Endpoint Security for Linux kunt u vanaf één centrale plek firewallbeleidsregels maken, logboeken van netwerkactiviteit bijhouden en rapporten over veiligheidsincidenten genereren.

   U kunt netwerkbeleid afdwingen op alle endpoints vanuit Kaspersky Security Center, het centrale punt voor beveiligingsbeheer en -bewaking.

  • Korte metten maken met ransomware

   Kaspersky Security for Linux bevat een uniek anti-cryptor-mechanisme dat de encryptie van bestanden op gedeelde resources blokkeert tegen een schadelijk proces dat op een andere computer in hetzelfde netwerk wordt uitgevoerd. Dit systeem waakt voortdurend over de beschermde gedeelde mappen en houdt de toestand van de opgeslagen bestanden bij. Zodra er encryptieactiviteit wordt gedetecteerd, blokkeert het systeem de toegang tot de server voor de computer waarmee de aanval wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het encryptieproces gestopt en wordt verlies van bedrijfsgegevens voorkomen.

  • Voldoen aan de wettelijke vereisten

   De veiligheid van gevoelige gegevens staat boven aan de agenda van elk bedrijf. Kaspersky Security for Linux ondersteunt dit met essentiële functionaliteit om beveiliging te verbeteren en te helpen voldoen aan de belangrijkste principes, zoals PCI DSS en SWIFT-gebruiksvereisten. De File Integrity Monitor kan de integriteit van systeembestanden, logboeken en essentiële applicaties garanderen door ongeautoriseerde wijzigingen in belangrijke bestanden en mappen in de gaten te houden.

  Beveiliging voor DevOp

  Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt runtime-bescherming tegen dreigingen, on-demand scans van containers, images en opslagplaatsen, plus flexibele integratie in CI/CD-pipelines.

  • Runtime-bescherming voor containerisatie-platforms

   Veilige containerisatie-omgevingen zorgen voor veiligere ontwikkeling, verpakken en publicatie van applicaties. Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt uitgebreide bescherming voor het Docker-platform, On-Access Scan (OAS) voor bestandsgebaseerde dreigingen, en realtime bescherming op basis van gedrag ter voorkoming van pogingen tot misbruik, verhogen van rechten en container uitbraken. Namespaces worden gemonitord om entiteiten met dreigingen te isoleren. Ook is er granulair beheer van de acties die na detectie worden genomen tegen de schadelijke entiteit.

  • Taken voor On-Demand Scanning (ODS) met flexibele scope controle

   Dankzij On-Demand Scanning van containers, images en van lokale en remote repositories ,, blijven repositories overzichtelijk voor ontwikkelaars. Monitoring van namespaces , flexibele scan-scopes op basis van masks , plus de mogelijkheid om verschillende lagen van containers te scannen, dragen allemaal bij tot het waarborgen van veilige best practices voor development.

  • Uitgebreide integratie-opties maken een 'Security as Code'-aanpak mogelijk

   Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt interfaces die een 'Security as Code' aanpak mogelijk maken. Samen met ODS maakt Kaspersky Endpoint Security for Linux een transformatie mogelijk van DevOps naar DevSecOps. Hierbij worden flexibele softwareprocessen gecombineerd met applicatie-ontwikkeling, -verpakken en-levering volgens het Just-in-Time-principe. Dit gebeurt op gecontroleerde en veilige wijze, zonder processen te vertragen.

   Integratie op CI/CD-platforms (zoals Jenkins) vereenvoudigt de ontwikkeling en automatisering.

  Lage belasting, krachtige beveiliging

  Kaspersky Endpoint Security for Linux is speciaal ontworpen voor minimale impact op andere programma's en de systeemprestaties. De grafische gebruikersinterface is geoptimaliseerd voor Linux en beheer via de opdrachtregel is verbeterd, waardoor uitvoering van taken en dagelijkse rapportage veel eenvoudiger is geworden.

  • Load balancing op kernelniveau

   Load balancing van bronnen en geoptimaliseerde scantechnologie, met de optie om vertrouwde processen uit te sluiten, verbetert de algehele prestaties en verlaagt de systeemvereisten voor beveiliging. (Systeemresources worden opnieuw toegewezen wanneer de pc of server zwaar belast of onderbelast is.) Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt uitzonderlijke scanprestaties met fanotify (kernel/intern object) compatibiliteit voor on-access scannen.

   Beveiligingsscans kunnen op de achtergrond worden uitgevoerd terwijl de serversoftware wordt bijgewerkt. Serverdowntime wordt op die manier teruggedrongen.

  • Onnodig resourcegebruik voorkomen

   <<p>Kaspersky Endpoint Security for Linux optimaliseert het resourcegebruik met on-demand en geplande scans van lokale harde schijven, mediastations, gedeelde bestandssystemen en gedistribueerde bestandssystemen.

    

   Een scala aan instellingen zorgt voor hoge beschermingsniveaus zonder dat de prestaties daaronder lijden, zoals:

   • Scannen van bestanden plannen voor gebruikers zonder rechten
   • Het beveiligingsniveau tegen malware aanpassen
   • Uitzonderingen opgeven voor selectief scannen

   Kaspersky Endpoint Security for Linux bewaakt en beheert netwerkshares en scant automatisch wanneer bestanden worden gewijzigd, zodat alle resources worden geoptimaliseerd.

  Gecentraliseerd beheer voor gebruiksgemak, zelfs in gemengde IT-omgevingen

  Besteed minder tijd en minder resources aan het beheer van IT-middelen en -beveiliging: Kaspersky Security Center biedt beheer via één console en krachtige beveiliging en beheer voor alle Linux-endpoints.

  U kunt rapporten genereren en groepen of afzonderlijke taken en universele beleidsregels configureren, scaninstellingen beheren en meer via de console waarmee u ook andere Kaspersky-beveiligingsapplicaties beheert, waaronder Windows, Mac OS en Android.

  • Vereenvoudig implementatie en het updateproces van kernels

   De installatie van de applicatie duurt slechts een paar minuten op x86- en x64-platformen en hiervoor is slechts één pakket nodig. Er zijn geen extra compatibiliteitspakketten nodig voor uitvoer op x64-werkstations of -servers.

   Hoeft niet opnieuw te worden geïnstalleerd of geconfigureerd na kernelupdates op werkstations of servers. Betrouwbare bescherming tegen malware werkt zonder tussenkomst van een beheerder.

  • Taken en configuratie-instellingen aanpassen

   Personaliseer de Linux-beveiliging in uw hele bedrijf op een gestructureerde, efficiënte manier met Kaspersky Security Center voor groepstaken en beleidsregels.

   Er zijn drie beheeropties beschikbaar:

   • De Kaspersky Security Center MMC-console
   • De Kaspersky Security Center-webconsole
   • De Kaspersky Security Center-cloudconsole

  Verkoopinformatie

  Kaspersky Endpoint Security for Linux wordt meegeleverd met:

 • Zie voor de meest complete, up-to-date vereisten Kaspersky Knowledge Base.

  • Algemene vereisten

   • 1 GB aan hardeschijfruimte voor de installatie en het opslaan van tijdelijke bestanden en logboekbestanden
   • Een internetverbinding voor het activeren van de applicatie en voor het bijwerken van databases en applicatiemodules
   • Intel Core 2 Duo-processor van 1,86 GHz of sneller
   • RAM: 1 GB voor een 32-bits besturingssysteem (2 GB voor een 64-bits besturingssysteem)
   • Wisselpartitie van ten minste 1 GB
  • Besturingssystemen

   • CentOS-6.9 x86 / x64
   • Debian GNU/Linux 8.9 x86 / x64 of hoger
   • Red Hat® Enterprise Linux® 7.4 x64 of hoger
   • Ubuntu Server 16.04 LTS x64 of hoger
   • openSUSE® 42.3 of hoger
  • Softwarevereisten

   • Perl interpreter: versie 5.1 of hoger (www.perl.org)
   • Which-hulpprogramma (vanaf het OS-installatieprogramma)
   • Pakketten voor het compileren van applicaties (gcc, binutils, glibc, glibc-devel, make, ld), de broncode voor de besturingssysteemkernel voor het compileren van modules van Kaspersky Endpoint Security 10 for Linux, bij besturingssystemen die geen ondersteuning bieden voor fanotify
   • Kaspersky Endpoint Security for Linux is compatibel met Kaspersky Security Center Voor goed functioneren van de beheerplug-in voor Kaspersky Endpoint Security for Linux moet Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable Update 3 RC (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=52685) worden geïnstalleerd.
  • Versievereisten voor abonnement

   Deze applicatie is beschikbaar als onderdeel van Kaspersky Endpoint Security for Business en kan worden aangeschaft via een abonnement met flexibele maandelijkse licenties. Neem contact op met uw plaatselijke partner over systeemvereisten en de abonnementopties in uw land door hier te klikken.

ONDERDEEL VAN:

  Twijfelt u welke beveiligingsoplossing de juiste keuze is voor uw bedrijf?

  Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

  Accepteren en sluiten