Kaspersky Kaspersky Endpoint Security for Linux

Voor workstations en servers


Hoewel het aantal Linux-dreigingen lager is dan het aantal dreigingen voor andere platformen, neemt het aantal malwareaanvallen tegen Linux toe. In Kaspersky Lab-databases staan meer dan 100.000 schadelijke bestanden geregistreerd.

Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt de allernieuwste meerlaagse bescherming tegen alle soorten cyberdreigingen op de meest uitgebreide reeks Linux-platformen. Het biedt betrouwbare bescherming met minimale impact op de prestaties. Het is beschikbaar in onze uitgebreide productportfolio, inclusief Kaspersky Endpoint Security for Business, en biedt volledige bescherming in hybride omgevingen, zodat alle systemen altijd worden beheerd en beveiligd.

Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt ingebouwde technologieën om:

 • Overbodige scans te voorkomen en waardevolle bedrijfsgegevens en -applicaties te beschermen
 • De nieuwste opkomende dreigingen te herkennen en te blokkeren
 • Optimale beveiliging te leveren met minimale impact op andere applicaties of de algehele systeemprestaties.

Ontdek hier meer over True Cybersecurity for Business en wat onze klanten vinden van onze technologieën.

 • Flexibel, gecentraliseerd beheer voor gebruiksgemak, zelfs in gemengde IT-omgevingen

  Besteed minder tijd en resources aan het beheer van IT-middelen en -beveiliging: Kaspersky Security Center biedt beheer via één console en krachtige beveiliging en beheer voor alle Linux-endpoints.

  U kunt rapporten genereren en groepen of afzonderlijke taken en universele beleidsregels configureren, scaninstellingen beheren en meer via de console waarmee u ook andere Kaspersky Lab-beveiligingsapplicaties beheert, waaronder Windows, Mac OS en Android.

  • Vereenvoudig implementatie en het updateproces van kernels

   De installatie van de applicatie duurt slechts een paar minuten op x86- en x64-platformen en hiervoor is slechts één pakket nodig. Er zijn geen extra compatibiliteitspakketten nodig voor uitvoer op x64-werkstations of -servers.

   Hoeft niet opnieuw te worden geïnstalleerd of geconfigureerd na kernelupdates op werkstations of servers. Betrouwbare bescherming tegen malware werkt zonder tussenkomst van een beheerder.

  • Scantaken personaliseren en configuratie-instellingen distribueren

   Personaliseer de Linux-beveiliging in het hele bedrijf op een gestructureerde, efficiënte manier met Kaspersky Security Center voor groepstaken en beleidsregels. De import/export-functies kunnen worden gebruikt om instellingen en beleidsregels te kopiëren in verschillende omgevingen, zonder gebruik van Kaspersky Security Center.

  • Snel reageren op waarschuwingen

   Wanneer zich op een endpoint iets ongewoons voordoet, verandert de statusbeveiliging in zowel de applicatie als de Kaspersky Security Center-console en wordt een e-mailwaarschuwing naar de beheerder verstuurd.

   U kunt de bewerkingsgeschiedenis bewaken door de Kaspersky Security Center-gebeurtenislogboeken te bekijken en flexibele tools en filters te gebruiken om te zoeken in grote hoeveelheden gegevens.

   Kaspersky Security for Linux is geïntegreerd met syslog, waardoor de informatie over incidenten kan worden overgebracht naar een SIEM-gerelateerd correlatiesysteem en andere oplossingen.

  • Netwerkrisico's vanaf één plek bewaken

   U kunt de ingebouwde firewallinstellingen van het Linux-besturingssysteem configureren en beheren: met Kaspersky Endpoint Security for Linux kunt u vanaf één centrale plek firewallbeleidsregels maken, logboeken van netwerkactiviteit bijhouden en rapporten over veiligheidsincidenten genereren.

   U kunt netwerkbeleid afdwingen op alle endpoints vanuit Kaspersky Security Center, het centrale punt voor beveiligingsbeheer en -bewaking.

  Lage belasting, krachtige beveiliging

  Kaspersky Endpoint Security for Linux is speciaal ontworpen voor minimale impact op andere programma's en de systeemprestaties. De grafische gebruikersinterface is geoptimaliseerd voor Linux en beheer via de opdrachtregel is verbeterd, waardoor uitvoering van taken en dagelijkse rapportage veel eenvoudiger is geworden.

  • Load balancing op kernelniveau

   Load balancing van resources en geoptimaliseerde scantechnologie, met de optie om vertrouwde processen uit te sluiten, verbetert de algehele prestaties en verlaagt de systeemvereisten voor beveiliging. (Systeemresources worden opnieuw toegewezen wanneer de pc of server zwaar belast of onderbelast is.) Kaspersky Endpoint Security for Linux biedt uitzonderlijke scanprestaties met fanotify (kernel/intern object) compatibiliteit voor on-access scannen.

   Beveiligingsscans kunnen op de achtergrond worden uitgevoerd terwijl de serversoftware wordt bijgewerkt. Serverdowntime wordt op die manier teruggedrongen.

  • Onnodig resourcegebruik voorkomen

   Kaspersky Endpoint Security for Linux optimaliseert het resourcegebruik met on-demand en geplande scans van lokale harde schijven, mediastations, gedeelde bestandssystemen en gedistribueerde bestandssystemen.

   Een scala aan instellingen zorgt voor hoge beschermingsniveaus zonder dat de prestaties daaronder lijden, zoals:

   • Scannen van bestanden plannen voor gebruikers zonder rechten
   • Het beveiligingsniveau tegen malware aanpassen
   • Uitzonderingen opgeven voor selectief scannen

   Kaspersky Endpoint Security for Linux bewaakt en beheert netwerkshares en scant automatisch wanneer bestanden worden gewijzigd, zodat alle resources worden geoptimaliseerd.

  Echte bescherming tegen next-generation dreigingen

  Kaspersky Endpoint Security for Linux is gebaseerd op 's werelds meest geteste en meest bekroonde beveiliging. Het combineert het beste van menselijke expertise met big data informatie overdreigingen en de intelligentie van zelflerende systemen. Meerdere beveiligingslagen detecteren bekende en geavanceerde dreigingen, zelfs in het geheugen of opstartsectoren.

  Dankzij dreigingsinformatie uit de cloud via het Kaspersky Security Network (KSN) vinden detectie van en reacties op bekende, onbekende en opkomende dreigingen die op Linux en andere besturingssystemen zijn gericht, vrijwel in realtime plaats, met minimale fout-positieven en workflowverstoring.

  • Realtime bescherming tegen zero-day-aanvallen

   De snelle reactie op zero-day-aanvallen is een essentieel onderdeel van True Cybersecurity van Kasperky Lab. Kaspersky Security Network (KSN) is ons geavanceerde cloudsysteem dat anonieme dreigingsgegevens van miljoenen knooppunten wereldwijd verwerkt en met behulp van geavanceerde Data Science-technologieën vrijwel realtime dreigingsinformatie aan elke gebruiker levert.

   Dit betekent dat KSN samenwerkt met Kaspersky Endpoint Security for Linux om de dreiging te stoppen, zelfs bij zero-day-aanvallen waarbij de dreigingsinformatie nog niet beschikbaar is voor het endpoint. Enorme hoeveelheden metadata van verdachte bestanden worden verwerkt. Zo kunnen snel nauwkeurige beslissingen worden genomen over de veiligheid ervan zonder dat de inhoud volledig moet worden geanalyseerd. Met responstijden van slechts 0,02 seconden vormt dit een extra beveiligingslaag voor *nix-endpoints.

   Hoewel alle gegevens die door KSN worden verwerkt, volledig worden geanonimiseerd en losgekoppeld van de bron, erkent Kaspersky Lab dat sommige organisaties - om redenen van naleving of bedrijfsbeleid - alle gegevens volledig binnen hun perimeter willen houden. Met Kaspersky Private Security Network kunnen bedrijven profiteren van de meeste voordelen van KSN zonder dat de informatie buiten hun perimeter terechtkomt. Het kan worden gehost op hun eigen netwerk of op het netwerk van hun provider.

  • Korte metten maken met ransomware

   Alleen al in 2017 ontdekte Kaspersky Lab 38 nieuwe cryptorfamilies en meer dan 96.000 modificaties. De applicaties van Kaspersky Lab boden als een van de eerste speciale beveiliging van endpoints met encryptiesoftware. Servers worden zelden direct aangevallen, maar door de exponentiële groei van cryptors, hebben servers regelmatig te maken met op afstand gestuurde encryptie van de gegevens die op bestandsshares zijn opgeslagen.

   Kaspersky Security for Linux bevat een uniek anti-cryptor-mechanisme dat de encryptie van bestanden op gedeelde resources blokkeert tegen een schadelijk proces dat op een andere computer in hetzelfde netwerk wordt uitgevoerd. Dit systeem waakt voortdurend over de beschermde gedeelde mappen en houdt de toestand van de opgeslagen bestanden bij. Zodra er encryptieactiviteit wordt gedetecteerd, blokkeert het systeem de toegang tot de server voor de computer waarmee de aanval wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het encryptieproces gestopt en wordt verlies van bedrijfsgegevens voorkomen.

  • Voldoen aan de wettelijke vereisten

   De veiligheid van gevoelige gegevens staat boven aan de agenda van elk bedrijf. Kaspersky Security for Linux ondersteunt dit met essentiële functionaliteit om beveiliging te verbeteren en te helpen voldoen aan de belangrijkste principes, zoals PCI DSS en SWIFT-gebruiksvereisten. File Integrity Monitor kan de integriteit van systeembestanden, logboeken en essentiële applicaties garanderen door ongeautoriseerde wijzigingen in belangrijke bestanden en mappen in de gaten te houden.

  • Altijd ingeschakeld

   In geval van een probleem of geforceerde uitschakeling, wordt Kaspersky Endpoint Security for Linux automatisch opnieuw gestart, zodat uw endpoints direct beschermd zijn zonder dat de beheerder hoeft in te grijpen.

  Verkoopinformatie

  Kaspersky Endpoint Security for Linux wordt meegeleverd met:

 • Zie voor de meest complete, up-to-date vereisten Kaspersky Knowledge Base.

  • Algemene vereisten

   • 1 GB aan hardeschijfruimte voor de installatie en het opslaan van tijdelijke bestanden en logboekbestanden
   • Een internetverbinding voor het activeren van de applicatie en voor het bijwerken van databases en applicatiemodules
   • Intel Core 2 Duo-processor van 1,86 GHz of sneller
   • RAM: 1 GB voor een 32-bits besturingssysteem (2 GB voor een 64-bits besturingssysteem)
   • Wisselpartitie van ten minste 1 GB
  • Besturingssystemen

   • CentOS-6.9 x86 / x64
   • Debian GNU/Linux 8.9 x86 / x64 of hoger
   • Red Hat® Enterprise Linux® 7.4 x64 of hoger
   • Ubuntu Server 16.04 LTS x64 of hoger
   • openSUSE® 42.3 of hoger
  • Softwarevereisten

   • Perl interpreter: versie 5.1 of hoger (www.perl.org)
   • Which-hulpprogramma (vanaf het OS-installatieprogramma)
   • Pakketten voor het compileren van applicaties (gcc, binutils, glibc, glibc-devel, make, ld), de broncode voor de besturingssysteemkernel voor het compileren van modules van Kaspersky Endpoint Security 10 for Linux, bij besturingssystemen die geen ondersteuning bieden voor fanotify
   • Kaspersky Endpoint Security for Linux is compatibel met Kaspersky Security Center Voor goed functioneren van de beheerplug-in voor Kaspersky Endpoint Security for Linux moet Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable Update 3 RC (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=52685) worden geïnstalleerd.
  • Versievereisten voor abonnement

   • Deze applicatie is beschikbaar als onderdeel van Kaspersky Endpoint Security for Business en kan worden aangeschaft via een abonnement met flexibele maandelijkse licenties. Neem hier contact op met uw lokale partner voor de beschikbaarheid van abonnementen in uw land en de applicatiesysteemvereisten.
ONDERDEEL VAN:

  Twijfelt u welke beveiligingsoplossing de juiste keuze is voor uw bedrijf?

  Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

  Accepteren en sluiten