Security for Mobile

Kaspersky Security for Mobile Beveiliging en beheer voor mobiele apparaten

 • Mobiele beveiliging, beheer en anti-diefstal
 • MDM – Mobile Device Management
 • Centraal beheer van verschillende mobiele platformen
 • Mobiele beveiliging

  Ten opzichte van het jaar ervoor verdriedubbelde in 2015 de hoeveelheid malware voor mobiele apparaten. Kaspersky Lab registreerde bijna 17 miljoen mobiele malware-aanvallen en beschermde 2,5 miljoen Android-gebruikers. De hoeveelheid malware voor iOS verdubbelde, terwijl het aantal gebruikers dat te maken kreeg met mobiele ransomware vijf keer zo hoog werd.

  • Mobiele anti-malware

   Onze mobiele beveiliging combineert definitiegebaseerde bescherming en heuristische analyse met cloudondersteunde dreigingsinformatie van Kaspersky Security Network (KSN). Hierbij wordt gebruik gemaakt van meerdere realtime beschermingslagen tegen de nieuwste mobiele dreigingen. U kunt apparaten handmatig of volgens uw eigen schema scannen. Met regelmatige OTA-updates (Over The Air) bent u ervan verzekerd dat op elk apparaat de nieuwste anti-malware is geïnstalleerd.

  • Webbeveiliging

   Webbeveiliging beveiligt het surfen op iOS-, Android- en Windows Phone-apparaten. Websites worden gecontroleerd voordat ze worden geopend en phishing-sites en pagina's met schadelijke code worden geblokkeerd. Het is eenvoudig om de verschillende categorieën websites waar gebruikers toegang toe hebben via hun mobiele apparaat te beheren. U kunt de toegang tot websites die niet voldoen aan de bedrijfsveiligheid of het gebruiksbeleid blokkeren, waaronder social media, gok-, recruitment-, detailhandel- en 18+-websites, evenals proxyservers.

  • Anti-phishing en anti-spam

   Onze nieuwste anti-phishingtechnologieën beschermen gebruikers tegen phishingwebsites, die kunnen proberen om waardevolle informatie en identiteitsgegevens te bemachtigen. Daarnaast helpt anti-spam om ongewenste oproepen en sms-berichten uit te filteren.

  • Bel- en sms-filter

   Het bel- en sms-filter vermindert het aantal ongewenste gesprekken en berichten en verhoogt de privacy en veiligheid van de gebruiker.

  • Bescherming tegen rooting en jailbreaking

   Mobiele malware met toegang tot de root bestaat al sinds 2011 en is zeer populair bij cybercriminelen. Wanneer een gebruiker probeert een mobiel apparaat te jailbreaken of te rooten, kan de beveiliging worden aangetast: malware gebruikt vaak super-user-rechten om opgeslagen gegevens op het apparaat aan te passen of aggressieve advertenties te plaatsen. Kaspersky Security for Mobile geeft administrators de volgende mogelijkheden:

   • Toegang blokkeren tot bedrijfsgegevens en applicaties op het rooted/jailbroken apparaat
   • Alle bedrijfsgegevens van beschadigde apparaten verwijderen of alle gegevens volledig wissen
  • Anti-diefstalfuncties voor mobiele apparaten

   Als een mobiel apparaat zoekraakt of wordt gestolen, kunnen bedrijfsgegevens gevaar lopen. Daarom hebben we talloze anti-diefstalfuncties toegevoegd die u op afstand kunt bedienen.

   • Het verloren apparaat vergrendelen/het gevonden apparaat ontgrendelen
   • Bedrijfsgegevens wissen of de fabrieksinstellingen herstellen
   • Het apparaat op een kaart vinden
   • Een alarm laten afgaan op het apparaat
   • Foto's nemen van onbevoegde gebruikers
   • Het nieuwe nummer van het apparaat ontvangen als de SIM-kaart is vervangen

   Google Cloud Messaging (GCM) en Apple Push Notificaties Service (APNs) zorgen ervoor dat Android- en iOS-telefoons en -tablets deze opdrachten snel ontvangen.

  Mobile Application Management (MAM)

  Voor het effectief toestaan van 'Bring Your Own Device' (BYOD) is het essentieel om te beschikken over voldoende controle over de toepassingen die draaien op de apparaten van werknemers en hoe deze toepassingen worden gebruikt. Door middel van het groeperen van apps in containers, worden bedrijfsgegevens en -applicaties beveiligd door onze beheertools.

  • Plaatsing in containers

   Met onze containerization-technologie kunt u Android-apps in speciale containers plaatsen op het mobiele apparaat van elke gebruiker. Zakelijke applicaties en gegevens worden opgeslagen in de containers en volledig gescheiden van persoonlijke gegevens. Gegevens binnen de container kunnen niet naar een locatie buiten de container worden gekopieerd.

  • Extra beveiliging van gevoelige gegevens

   Kaspersky Security for Mobile ondersteunt het afdwingen van encryptie voor alle gegevens binnen elke container voor een extra beveiligingslaag. Verder wordt er gebruikgemaakt van geforceerd opnieuw inloggen bij applicaties na een bepaalde periode van inactiviteit, waardoor ongeoorloofde toegang tot gegevens op onbeheerde of zoekgeraakte apparaten wordt voorkomen. Beperkte toegang tot internet, bellen en sms'en kan ook worden opgelegd voor apps in de containers.

  • Selective Wipe

   Als een werknemer naar een ander bedrijf vertrekt, kunt u ervoor zorgen dat gevoelige bedrijfsgegevens niet mee vertrekken. Met op afstand bediende wisfuncties kunt u de hele bedrijfscontainer en alle gegevens die erin zijn opgeslagen verwijderen, zonder de foto's, afspeellijsten, contactpersonen en andere persoonlijke gegevens en instellingen van de eigenaar van het apparaat te verwijderen.

  • Application Control

   De gebruiksvriendelijke Application Control-tools geven u controle over welke toepassingen kunnen worden geïnstalleerd of gestart op alle mobiele apparaten die toegang hebben tot zakelijke systemen en gegevens. Kaspersky Security for Mobile maakt het gemakkelijk om applicatiedownloads te beperken tot geautoriseerde apps of lijsten met geblokkeerde toepassingen die gebruikmaken van whitelists en blacklists. De flexibele controle geeft de beheerders de hulpmiddelen om apparaten die niet conform de regels werken te beperken en automatisch anti-diefstalfuncties in te stellen.

  Mobile Device Management (MDM)

  Kaspersky Security for Mobile gebruikt één interface voor het beheren van de MDM-functies van verschillende platforms, waardoor tijd wordt bespaard en het makkelijker is om een uniform beleid voor mobiele beveiliging uit te rollen.

  • MDM-ondersteuning

   Met de krachtige MDM-mogelijkheden kunt u eenvoudig MDM-regels voor groepen of individuen toepassen op Microsoft Exchange ActiveSync-, Android- en iOS MDM-apparaten via één interface. Beheerders kunnen bijvoorbeeld eenvoudig het gebruik van complexe wachtwoorden afdwingen, het apparaat versleutelen, cameragebruik verbieden en gedetailleerde informatie ontvangen over het apparaat en de apps die erop zijn geïnstalleerd.

  • Werkprofielen

   Beheerders kunnen werkprofielen maken voor Android-apparaten met behulp van Android for Work. Stel zakelijke applicaties zoals Google Apps for Work in en beheer het gebruik ervan op apparaten. Dankzij ondersteuning voor Samsung KNOX 1.0 en 2.0 kunt u firewallinstellingen, APN, VPN en Exchange Server-instellingen beheren voor Samsung-apparaten.

  Mobiliteit bevorderen en beheren

  Mobiele apparaten beveiligen en beheren staat tegenwoordig ook op de lange lijst met taken van IT-beheerders. Daarom hebben we een aantal technologieën toegevoegd die de complexiteit van mobiel beheer terugbrengen.

  • Eenvoudige implementatie

   Met Kaspersky Security for Mobile kunt u de beveiliging van uw mobiele endpoint aanpassen voordat u OTA-provisioning (Over The Air) gebruikt om de beveiligingsagent naar alle apparaten van werknemers te sturen via Google Play, de App Store of een Self-Service Portal (SSP). Stuur een link of QR-code voor elk mobiel apparaat via e-mail of sms naar het apparaat en het zal na de implementatie automatisch verbinding maken met Kaspersky Security Center.

  • Self-Service Portal

   Om de werklast van IT-beheerders te verminderen, bevat Kaspersky Security for Mobile een Self-Service Portal waarmee mobiele gebruikers zelf veel eenvoudige beheertaken kunnen uitvoeren nadat ze hun gebruikersnaam en wachtwoord hebben ingevoerd. Als gebruikers verbinding willen maken met een nieuw apparaat, leidt de Self-Service Portal ze door het proces en wordt ervoor gezorgd dat het vereiste apparaat wordt beschermd en beheerd. Het portaal kan gebruikers ook toegang geven tot belangrijke anti-diefstalfuncties: gebruikers kunnen hun verloren apparaten vergrendelen, leegmaken en opsporen zonder een IT-beheerder in te schakelen.

  • Gecentraliseerd beheer

   Kaspersky Security for Mobile wordt beheerd via Kaspersky Security Center, een uniforme beheerconsole die u inzicht in en controle over alle endpoint-beveiligingstechnologieën van Kaspersky Lab die u gebruikt geeft. Kaspersky Security Center beheert niet alleen de beveiliging van mobiele apparaten, maar ook van laptops, desktops, servers, virtuele machines en meer met het gemak van één dashboard. Deze mate van integratie is alleen mogelijk omdat alle endpoint-beveiligingstechnologieën die Kaspersky Lab aanbiedt, zijn ontwikkeld door ons eigen interne team.

  • Flexibel beheer

   Als u een groot netwerk heeft, kunt u met Role-Based Access Control* beveiligingstaken verdelen onder meerdere beheerders. U wilt bijvoorbeeld dat één beheerder beveiliging voor endpoints en mobiele apparaten beheert, terwijl een tweede beheerder zich bezighoudt met de beveiliging van alle virtuele machines. De Kaspersky Security Center-console is gemakkelijk aan te passen, zodat alle beheerders alleen toegang hebben tot de tools en informatie die relevant zijn voor hun taken. Beheerders kunnen ook gebruikersmeldingen over dreigingen of veranderingen beheren, terwijl de webconsole vanaf elke online locatie het beheren van apparaten en beveiliging toestaat, evenals beveiliging voor andere endpoints.

   *Role-Based Access Control (RBAC) wordt alleen geleverd bij Kaspersky Endpoint Security for Business | Advanced en Kaspersky Total Security for Business.

  • Ondersteuning voor meerdere platformen

   Dankzij ondersteuning voor Android, iOS en Windows Phone kunt u de populairste smartphones en tablets beveiligen en beheren vanaf één beheerconsole.

 • Of u nu telefoons en tablets verstrekt aan uw werknemers of een BYOD-initiatief (Bring Your Own Device) hebt opgezet, het volgen van al die apparaten – en ervoor zorgen dat de beveiliging van het bedrijf niet in gevaar komt – kan lastig en tijdrovend zijn. Met een toenemende hoeveelheid mobiele malware – plus phishingaanvallen en schadelijke websites – is mobiele beveiliging echter net zo belangrijk als de bescherming van alle andere endpoints in uw bedrijf. Kaspersky Security for Mobile geeft u niet alleen beveiliging, maar ook gecentraliseerd inzicht en beheer, zodat u elk mobiele apparaat dat toegang heeft tot uw netwerk en bedrijfsgegevens kunt zien, beveiligen en beheren.

  • Bescherming tegen mobiele beveiligingsrisico's

   Onze geavanceerde anti-malwaretechnologieën beschermen mobiele apparaten tegen een breed scala aan dreigingen, waaronder virussen, trojans en phishingaanvallen. Met flexibele configuratietools bepaalt u welke applicaties op elk mobiele apparaat mogen worden uitgevoerd. Verder kunt u verschillende beleidsregels handhaven voor specifieke groepen of individuele gebruikers binnen het bedrijf.

  • Duidelijk, gecentraliseerd inzicht in alle mobiele apparaten

   Kaspersky Security for Mobile laat niets te raden over bij het beveiligingsbeheer van alle apparaten die toegang proberen te krijgen tot uw systemen en gegevens. Nieuwe apparaten in uw netwerk worden automatisch geïdentificeerd, mobiele beveiligingstechnologieën worden automatisch gedistribueerd en de configuratie van beperkingen voor gegevenstoegang wordt vereenvoudigd.

  • Geen risico op gegevensverlies

   Mobiele apparaten kunnen grote hoeveelheden vertrouwelijke bedrijfsgegevens opslaan en dat kan tot belangrijke beveiligingskwesties leiden. Zwakke wachtwoorden, het gebruik van gevaarlijke applicaties en geen mogelijkheid voor gegevensversleuteling kunnen er allemaal toe leiden dat gevoelige informatie in de verkeerde handen valt. Kaspersky Security for Mobile maakt het eenvoudig om het gebruik van sterke wachtwoorden af te dwingen en ongeschikte apps te blokkeren. Voor BYOD-initiatieven kan onze containerization-technologie bovendien bedrijfsgegevens en -apps volledig scheiden van de persoonlijke gegevens en apps van de gebruikers. Vervolgens kunt u aanvullende veiligheidsmaatregelen, waaronder encryptie, toepassen op alle apps en gegevens in een container op het apparaat.

  • Gegevensbescherming op zoekgeraakte of gestolen telefoons

   Elk jaar verdwijnt meer dan 30% van alle mobiele apparaten door verlies of diefstal. Daarom bevat Kaspersky Security for Mobile uitgebreide anti-diefstalfuncties waarmee u kunt voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot waardevolle gegevens. Met op afstand bediende functies kunt u de toegang tot gegevens en applicaties blokkeren, gegevens wissen van het apparaat en de locatie van het apparaat achterhalen.

  • Eenvoudiger IT-beheer

   Aangezien de doorsnee gebruiker gemiddeld drie mobiele apparaten bedient, kan het aantal verschillende apparaten dat u moet beheren een uitdaging zijn. We ondersteunen smartphones en tablets op de meest gebruikte platformen, Android, iOS en Windows Phone, zodat u bescherming kunt configureren en beheren voor talloze apparaten. Daarnaast kunt u met één beheerconsole de beveiliging configureren en beheren. Niet alleen van uw mobiele apparaten, maar ook van alle andere endpoints met beveiligingstechnologieën van Kaspersky Lab.

Kaspersky Security for Mobile

Welke oplossing is de juiste voor uw bedrijf?