Kaspersky Security for Mobile.

Kaspersky Security for Mobile. Beveiliging en beheer voor mobiele apparaten

Kaspersky Security for Mobile is een Mobile Threat Defense- (MTD) en Mobile Threat Management-oplossing (MTM) waarmee bedrijven hun productiviteit en efficiëntie kunnen optimaliseren door ervoor te zorgen dat medewerkers veilig kunnen werken – waar ze ook zijn.

Deze suite combineert toonaangevende anti-malware met functionaliteit voor anti-spam, webapplicaties en apparaatbeheer, en omvat daarnaast speciale anti-diefstalfuncties. Alle functies kunnen eenvoudig worden beheerd via een centrale besturingsmodule voor maximale efficiëntie en gebruiksgemak. 

Kaspersky Security for Mobile is een stand-alone, gerichte oplossing en speciaal ontwikkeld voor bedrijven die afhankelijk zijn mobiele medewerkers of gebruikmaken van alternatieve beveiligingsoplossingen voor desktops. 

 • Bedrijven hebben niet alleen te maken met COPE-smartphones en -tablets (Company-Owned, Personally Enabled), maar ook met alle BYOD-apparaten (Bring Your Own Device) die worden gebruikt. Daardoor is tracking, beheer en beveiliging van mobiele apparaten een moeilijk en tijdrovende klus.

  Nu de dreiging van malware voor mobiele apparatuur steeds meer toeneemt, is beveiliging van deze apparatuur, waar deze zich ook bevindt, net zo belangrijk als beveiliging van andere endpoints in uw bedrijf. 

  Kaspersky Security for Mobile biedt optimale bescherming voor uw apparaten en de gegevens daarop, zodat u het overzicht en de controle hebt die nodig zijn voor het beheren van alle mobiele apparatuur die toegang heeft tot uw netwerk en bedrijfsgegevens.

  • Bescherming tegen mobiele beveiligingsrisico's

   Onze geavanceerde anti-malwaretechnologieën beschermen mobiele apparaten tegen een breed scala aan dreigingen, waaronder Trojans, ransomware en phishingaanvallen. Via flexibele configuratietools hebt u volledige controle over de applicaties die op elk apparaat mogen worden uitgevoerd. Ook kunt u verschillende beleidsregels instellen voor specifieke groepen of individuele gebruikers binnen het bedrijf.

  • Risico op gegevensverlies minimaliseren

   Op mobiele apparaten kunnen grote hoeveelheden gevoelige bedrijfsgegevens worden opgeslagen. En gezien het feit dat jaarlijks maar liefst een derde van dergelijke apparaten verloren raakt of gestolen wordt, vormt dit een groot risico. 

   Zwakke wachtwoorden, gebruik van gevaarlijke applicaties en ongecodeerde gegevens kunnen er allemaal toe leiden dat gevoelige gegevens in de verkeerde handen vallen. 

   Met behulp van Kaspersky Security for Mobile kunt u het gebruik van sterke wachtwoorden afdwingen en niet-geautoriseerde of onveilige apps eenvoudig blokkeren. Containerization-technologie zorgt voor een extra beveiligingslaag bij gegevensbescherming omdat bedrijfsgegevens en -applicaties worden gescheiden van alle persoonlijke informatie en software. Omdat alle gecontaineriseerde applicaties en gegevens ook nog worden versleuteld, wordt het risico op lekken van gevoelige gegevens nog verder teruggedrongen. 

   Tijd is een uiterst belangrijke factor als het gaat om gegevenslekken en daarom omvat Kaspersky Security for Mobile uitgebreide anti-diefstalfunctionaliteit, zodat gevoelige gegevens direct kunnen worden vergrendeld als apparaten verloren of gestolen zijn. Gebruikers kunnen met op afstand bedienbare functies de toegang tot applicaties en gegevens blokkeren, informatie selectief of volledig wissen en de locatie van het apparaat traceren.

  • Efficiënt - en eenvoudig - beheer van mobiele endpoints

   Wanneer de gemiddelde medewerker drie of meer mobiele apparaten gebruikt, kan het beheren, volgen en beveiligen van al deze apparaten een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn.

   Kaspersky Security for Mobile zorgt voor een aanzienlijke verlichting van de administratie lasten omdat uiteenlopende apparaten centraal kunnen worden geconfigureerd en beheerd. U kunt dus zowel Android-, iOS- als Windows-smartphones en -tablets vanuit één centraal punt beveiligen. 

 • Mobiele beveiliging

  In 2016 heeft Kaspersky Lab ruim 8,5 miljoen aanvallen op mobiele malware gedetecteerd. Aanvallen op Android-apparaten zijn in 2016 verviervoudigd terwijl in het geval van iOS, dat vaak ten onrechte als veilig wordt gezien, de hoeveelheid malware verdubbelde. In de eerste maanden van 2017 verdrievoudigde de hoeveelheid mobiele ransomware…

  Kaspersky Security for Mobile helpt u om het hoofd te bieden tegen deze dreigingen door gebruik te maken van anti-malwaretechnologieën met extra beveiligingslagen voor optimale bescherming tegen bekende, onbekende en geavanceerde dreigingen voor gegevens op mobiele apparaten.

  • Mobiele anti-malware

   Kaspersky Lab combineert traditionele definitiegebaseerde bescherming en heuristische analyse met cloudondersteunde dreigingsinformatie van het Kaspersky Security Network (KSN) om meerlaagse realtime bescherming te bieden tegen de nieuwste mobiele dreigingen. On-demand of geplande scans en draadloze (OTA, Over-the-Air) updates zorgen ervoor dat op elk apparaat steeds de nieuwste beveiligingsupdates worden geïnstalleerd. 

  • Webbeveiliging

   Zorg dat gebruikers veilig mobiel kunnen browsen met Chrome-gebaseerde browsers voor Android-apparaten en Kaspersky Safe Browser voor iOS en Windows 10 Mobile. Websites worden gecontroleerd voordat ze worden geopend en pagina's met phishingsoftware of malware worden geblokkeerd. Ondersteun de productiviteit van uw medewerkers door de toegang te blokkeren tot websites die niet voldoen aan het gebruiksbeleid van bedrijf, zoals sociale media, goksites, webwinkels, adult entertainment en proxyservers.

  • Oproep- en sms-filter

   Dring ongewenste oproepen en berichten terug en bied gebruikers tegelijkertijd meer privacy en beveiliging met behulp van oproep- en sms-filters.

  • Bescherming tegen rooting en jailbreaking

   Mobiele malware met toegang tot de root bestaat al sinds 2011 en is zeer populair bij cybercriminelen, die dergelijke malware gebruiken om de controle over apparatuur over te nemen en vervolgens kwaadwillende handelingen uitvoeren of gegevens wijzigen. Wanneer eindgebruikers proberen om apparaten te jailbreaken of toegang proberen te krijgen tot de root, kan dit de beveiliging compromitteren, waardoor de apparaten worden blootgesteld aan deze exploits. Met behulp van Kaspersky Security for Mobile kunnen beheerders deze risico's verminderen door:

   • Toegang tot bedrijfsgegevens en -applicaties op rooted of jailbroken apparaten te blokkeren.
   • Alle bedrijfsgegevens van gecompromitteerde apparaten te verwijderen of deze volledig te wissen. 
  • Anti-diefstalfuncties

   Als apparaten verloren raken of gestolen worden, brengt dat de veiligheid van gevoelige gegevens in gevaar. Daarom omvat Kaspersky Security for Mobile meerdere anti-diefstalfuncties, die allemaal op afstand kunnen worden bediend:

   • Het verloren apparaat vergrendelen/het teruggevonden apparaat ontgrendelen
   • Bedrijfsgegevens wissen of de fabrieksinstellingen herstellen
   • Het apparaat op een kaart vinden
   • Een alarm laten afgaan op het apparaat
   • Een 'mugshot'/foto van maken van onbevoegde gebruikers
   • Het nieuwe nummer van het apparaat ontvangen als de SIM-kaart wordt vervangen

   Omdat gebruik wordt gemaakt van Firebase Cloud Messaging (FCM) en Apple Push-meldingen (APN), kunnen apparaten op deze platforms snel worden voorzien van anti-diefstalopdrachten.

  Mobile Application Management (MAM)

  Om beleid met betrekking tot 'Bring Your Own Device' (BYOD) effectief te reguleren, is het essentieel om te beschikken over voldoende controle over de applicaties die draaien op apparaten van medewerkers, en hoe deze applicaties worden gebruikt. De beheertools van Kaspersky Lab bieden de mogelijkheid om zakelijke en persoonlijke gegevens te scheiden door applicaties 'in te pakken' in zogenoemde containers.

  • Containerization en bescherming van gevoelige gegevens

   Containerization van Kaspersky Lab's houdt in dat bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens volledig van elkaar gescheiden kunnen worden door Android-applicaties in te pakken in speciale, beveiligde containers op elk apparaat. Gegevens binnen die container kunnen niet naar een locatie buiten de container worden gekopieerd. Ook beperkingen wat betreft toegang tot internet, bellen en sms'en kunnen worden afgedwongen voor apps in de containers.

   Encryptie van gegevens in containers kan worden afgedwongen, wat zorgt voor een extra laag bij de bescherming van persoonsgegevens. Als aanvullende beveiliging kan daarnaast worden verplicht gesteld dat gebruikers zich opnieuw moeten aanmelden bij de applicatie na een bepaalde periode van inactiviteit, om zo ongeautoriseerde toegang tot onbemande of zoekgeraakte apparaten te voorkomen. 

  • Selective Wipe

   Als medewerkers bij een ander bedrijf gaan werken, kunt u ervoor zorgen dat uw vertrouwelijke gegevens niet met hen mee verhuizen als ze hun apparaat meenemen: met behulp van de functie voor extern wissen kunt u alle bedrijfsgegevens van een BYOD-apparaat wissen zonder dat persoonlijke inhoud zoals foto's, afspeellijsten, contacten en persoonlijke instellingen van de gebruiker worden verwijderd.

  • Applicatiebeheer

   Bepaal welke applicaties kunnen worden gestart of geïnstalleerd op apparaten die toegang hebben tot zakelijke systemen en gegevens. Met Kaspersky Security for Mobile kunt u eenvoudig instellen dat alleen goedgekeurde applicaties kunnen worden gedownload of u kunt bepaalde applicaties al dan niet blokkeren door ze op te nemen in een whitelist of een blacklist. Nalevingscontrole biedt beheerders de mogelijkheid om toegang te beperken voor apparatuur die niet aan beleidsregels voldoet, en om automatisch anti-diefstalfuncties in werking te stellen. 

  Mobile Device Management (MDM)

  Bespaar tijd en maak het makkelijker om geconsolideerd beleid voor mobiele beveiliging in te stellen: met Kaspersky Security for Mobile kunt u de MDM-functionaliteit van elk platform ia één enkele interface beheren. 

  • MDM-ondersteuning

   Dankzij integratie met alle toonaangevende platformen voor beheer van mobiele apparatuur kunnen eenvoudig groeps- of afzonderlijke beleidsregels voor Windows Phone-, Android- en iOS-apparaten via één interface worden toegepast. Microsoft® Exchange ActiveSync®, iOS MDM en Samsung KNOX™ worden ondersteund waardoor u ook verplichte encryptie, wachtwoordbeveiliging, cameragebruik en APN/VPN-instellingen kunt instellen. Kaspersky Security for Mobile omvat ook apparaten met iOS-supervisie, zodat systeembeheerders uitgebreide beheerrechten krijgen en de veiligheid van gebruikers wordt vergroot.

  • Werkprofielen

   Maak snel en eenvoudig werkprofielen voor Android-apparaten met behulp van Android for Work. Stel zakelijke applicaties zoals Google Apps for Work in en beheer het gebruik ervan op apparaten. Dankzij ondersteuning voor Samsung KNOX 1.0 en 2.0 kunt u firewallinstellingen, APN, VPN en Exchange Server-instellingen beheren voor Samsung-apparaten.

  Mobiliteit op een eenvoudige manier bevorderen en beheren

  Verminder complexiteit rond mobiel beheer en stroomlijn beveiligings- en beheertaken met verschillende technologieën, waaronder:

  • Eenvoudige implementatie

   Met Kaspersky Security for Mobile kunt u beveiliging van mobiele endpoints helemaal op maat configureren. Vervolgens kunt u beveiligingsagents draadloos (OTA, Over-the-Air) via Google Play, de App Store of een Self Service Portal (SSP) voor iedere medewerker beschikbaar stellen. U verstuurt dan bijvoorbeeld een koppeling of een QR-code voor elk mobiel apparaat - via e-mail of per sms-bericht - en na implementatie zal het apparaat automatisch verbinding maken met Kaspersky Security Center.

  • Self-Service Portal

   Om de werklast van IT-beheerders te verminderen, bevat Kaspersky Security for Mobile een Self-Service Portal waarmee mobiele gebruikers zelf veel eenvoudige beheertaken kunnen uitvoeren nadat ze hun gebruikersnaam en wachtwoord hebben ingevoerd. Als gebruikers verbinding willen maken met een nieuw apparaat, leidt de Self-Service Portal ze door het proces en wordt ervoor gezorgd dat het vereiste apparaat wordt beschermd en beheerd. Via de Portal hebben gebruikers ook toegang tot belangrijke anti-diefstalfuncties: gebruikers kunnen hun verloren apparaten vergrendelen, leegmaken en opsporen zonder een IT-beheerder in te schakelen.

  • Gecentraliseerd beheer voor alle apparaten

   Kaspersky Security for Mobile wordt beheerd vanuit Kaspersky Security Center, die één enkele beheerconsole omvat voor alle mobiele eindpunten. 

  • Ondersteuning voor meerdere platformen

   Dankzij ondersteuning voor Android, iOS en Windows 10 Mobile kunt u de populairste smartphones en tablets beveiligen en beheren vanaf één beheerconsole.

KASPERSKY SECURITY FOR MOBILE

Welke oplossing is de juiste voor uw bedrijf?

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten