Kaspersky Security for Mobile

Kaspersky Security for Mobile Beveiliging en beheer voor mobiele apparaten

Kaspersky Security for Mobile is een Mobile Threat Defense- (MTD) en Mobile Threat Management-oplossing (MTM) waarmee bedrijven ervoor kunnen zorgen dat hun mobiele medewerkers met mobiele apparaten taken op het werk kunnen uitvoeren, zonder de gevoelige bedrijfsgegevens of kritieke bedrijfsprocessen in gevaar te brengen.

Het combineert toonaangevende anti-malware, anti-spam, applicatiebeheer, webbeheer, apparaatbeheer en anti-diefstalfuncties. Om beheertaken te vereenvoudigen, worden alle functies beheerd vanuit één beheerconsole waarmee beheerders belangrijke MTD- en MTM-taken centraal kunnen beheren.

Kaspersky Security for Mobile kan als zelfstandig programma worden geïnstalleerd voor bedrijven die mobiele beveiliging van wereldklasse willen toevoegen aan de bestaande IT-beveiligingsmaatregelen.

Voor bedrijven die hun IT-systemen nog beter willen beveiligen wordt Kaspersky Security for Mobile meegeleverd met Kaspersky Endpoint Security for Business Select, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced en Kaspersky Total Security.

Lees hier meer over wat klanten zeggen over onze technologieën en over True Cybersecurity voor bedrijven.

 • Of uw bedrijf nu gebruikmaakt van COPE-smartphones en -tablets (Company-Owned, Personally Enabled) of u E16een 'bring your own device'-initiatief (BYOD) bent gestart, het beheer en de beveiliging van mobiele apparaten kan lastig en tijdrovend zijn.

  Telefoons en tablets hebben toegang tot uw bedrijfssystemen en kunnen hierop grote hoeveelheden gevoelige gegevens opslaan. Daarom is de beveiliging van mobiele apparaten net zo belangrijk als de beveiliging van alle andere endpoints in uw bedrijf.

  Kaspersky Security for Mobile biedt optimale bescherming voor mobiele apparaten en de gegevens daarop, zodat u het overzicht en de controle hebt die nodig zijn voor het beheren van alle telefoons en tablets die toegang hebben tot uw netwerk en bedrijfsgegevens.

  • Bescherming tegen mobiele dreigingen

   Onze geavanceerde anti-malwaretechnologieën beschermen mobiele apparaten tegen een breed scala aan dreigingen, waaronder ransomware, Trojaanse paarden en phishingaanvallen. Met flexibele configuratietools hebt u granulaire controle over welke applicaties kunnen worden uitgevoerd op elk apparaat. Bovendien is het heel eenvoudig om verschillende beleidsregels voor individuele gebruikers of voor specifieke groepen gebruikers in te stellen.

  • Risico op gegevensverlies minimaliseren

   Jaarlijks valt maar liefst een derde van mobiele apparaten ten prooi aan diefstal of verlies. Hierdoor is het risico op een gegevensbeveiligingsincident voor elk bedrijf enorm. En wanneer werknemers zwakke wachtwoorden gebruiken of onveilige en geïnfecteerde applicaties uitvoeren, wordt dit risico alleen maar groter.

   Met behulp van Kaspersky Security for Mobile kunnen bedrijven het gebruik van sterke wachtwoorden afdwingen en niet-geautoriseerde of onveilige apps eenvoudig blokkeren. Daarnaast kunnen beheerders het gebruik van gegevensencryptie afdwingen. Hierdoor zijn de gegevens onleesbaar wanneer ze worden verloren of gestolen.

   Als een telefoon of tablet zoekraakt of wordt gestolen, beschermen speciale anti-diefstalfuncties gevoelige gegevens die zijn opgeslagen op het apparaat. Met op afstand bediende functies kunnen gebruikers de toegang tot applicaties en gegevens op het apparaat blokkeren, gegevens wissen van het apparaat en de globale locatie van het apparaat achterhalen.

  • Eenvoudiger beheer van mobiele endpoints

   Werknemers hebben gemiddeld drie mobiele apparaten. Dus uw bedrijf heeft in totaal heel wat telefoons en tablets te beveiligen.

   Met Kaspersky Security for Mobile kunt u een breed scala aan mobiele apparaten beheren en beveiligen, inclusief Android- en iOS-apparaten, met dezelfde centrale beheerconsole als waarmee u de meeste andere Kaspersky Lab-beveiligingstechnologieën beheert. Deze uniforme centrale console vereenvoudigt de beheertaken voor al uw endpoints, inclusief mobiele apparaten.

  Verkoopinformatie

  Kaspersky Security for Mobile kan als zelfstandig programma worden geïnstalleerd voor bedrijven die mobiele beveiliging van wereldklasse willen toevoegen aan de bestaande IT-beveiligingsmaatregelen.

  Het wordt tevens meegeleverd met de volgende producten:

  Kaspersky Total Security for Business, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced en Kaspersky Endpoint Security for Business Select kunnen ook als abonnement worden aangeschaft met flexibele licentiëring per maand. Neem contact op met uw lokale partner voor de beschikbaarheid van abonnementen in uw land en bekijk hier de relevante systeemvereisten.

 • Mobiele beveiliging

  In 2017 heeft Kaspersky Lab meer dan 5,5 miljoen mobiele schadelijke installatiepakketten gedetecteerd. De hoeveelheid Trojaanse ransomware die werd gedetecteerd was twee keer zoveel als in 2016 en 17 keer zoveel als in 2015. Ook werd een groeiend aantal mobiele malwareaanvallen geregistreerd. Er waren in total 42,7 miljoen aanvallen gericht op Android- en iOS-apparaten.

  Kaspersky Security for Mobile beschermt u tegen deze gevaren door gebruik te maken van anti-malwaretechnologieën met extra beveiligingslagen voor optimale bescherming tegen bekende, onbekende en geavanceerde dreigingen voor gegevens op mobiele apparaten.

  • Mobiele anti-malware beschermt tegen de nieuwste dreigingen

   Naast de traditionele, definitiegebaseerde beveiliging omvat Kaspersky Security for Mobile heuristische analyses met cloudondersteunde dreigingsinformatie die wordt geleverd door Kaspersky Security Network. Uw bedrijf profiteert van meerlaagse realtime bescherming tegen de nieuwste mobiele dreigingen. Draadloze (OTA, Over-the-Air) updates zorgen ervoor dat op elk mobiele apparaat steeds de nieuwste beveiligingsupdates worden geïnstalleerd.

  • Webbeveiliging beschermt tegen online gevaren

   Of u nu een Chrome-browser, Kaspersky Safe Browser of Samsung Internet Browser gebruikt, websites worden gecontroleerd voordat ze worden geopend en phishing-aanvallen of geïnfecteerde webpagina's worden automatisch geblokkeerd.

   Beheerders kunnen eenvoudig de toegang blokkeren tot websites die niet voldoen aan het gebruiksbeleid van het bedrijf, zoals sociale media, goksites, webwinkels, adult entertainment en proxyservers.

  • Bel- en sms-filter helpt de productiviteit te verhogen

   Het bel- en sms-filter vermindert het aantal ongewenste gesprekken en berichten en verhoogt de privacy en veiligheid van de gebruiker.

  • Bescherming tegen rooting en jailbreaking blokkeert potentieel gevaarlijke apparaten

   Wanneer eindgebruikers proberen om apparaten te jailbreaken of toegang proberen te krijgen tot de root, kan dit de beveiliging compromitteren, waardoor de apparaten worden blootgesteld aan deze exploits. Met Kaspersky Security for Mobile kunnen beheerders het volgende doen:

   • Rooted of jailbroken apparaten blokkeren zodat ze geen toegang tot bedrijfsgegevens en -applicaties hebben
   • Gegevens verwijderen die zijn opgeslagen op rooted of jailbroken apparaten
  • Anti-diefstalfuncties houden gevoelige gegevens veilig

   Als een mobiel apparaat zoekraakt of wordt gestolen, kunnen gevoelige bedrijfsgegevens gevaar lopen. Daarom omvat Kaspersky Security for Mobile meerdere anti-diefstalfuncties die op afstand kunnen worden bediend. Gebruikers kunnen:

   • Het mobiele apparaat vergrendelen
   • Gegevens wissen van het apparaat
   • De globale locatie van het apparaat bepalen
   • Een alarm laten afgaan op het apparaat
   • Een 'mugshot'/foto van maken van de onbevoegde gebruiker
   • Automatisch het nieuwe nummer van het apparaat ontvangen als de SIM-kaart wordt vervangen

   Omdat gebruik wordt gemaakt van Firebase Cloud Messaging (FCM) en Apple Push-meldingen (APN), kunnen apparaten op deze platformen snel worden voorzien van anti-diefstalopdrachten.

  Mobile Application Management (MAM)

  Om een effectief en veilig 'bring your own device'-initiatief (BYOD) te implementeren, moeten bedrijven kunnen instellen welke applicaties mogen worden uitgevoerd en hoe de toegestane applicaties worden gebruikt.

  • Applicatiebeheer voor het blokkeren van apps

   Beheerders kunnen bepalen welke applicaties kunnen worden gestart of geïnstalleerd op apparaten die toegang hebben tot zakelijke systemen en gegevens. Met de gebruiksvriendelijke tools kunt u ervoor zorgen dat alleen goedgekeurde applicaties kunnen worden gedownload naar apparaten. Beheerders kunnen whitelists met toegestane applicaties en blacklists maken van applicaties die moeten worden geblokkeerd. Daarnaast biedt nalevingscontrole beheerders de mogelijkheid om toegang te beperken voor apparatuur die niet aan beleidsregels voldoet, en om automatisch anti-diefstalfuncties in werking te stellen.

  • Gegevensbeveiliging helpt bij het beschermen van vertrouwelijke informatie

   Kaspersky Security for Mobile biedt een gemakkelijke manier om gegevensencryptie te beheren op een breed scala aan mobiele platformen. Beheerders kunnen het encryptiebeleid voor bedrijfsgegevens ook afdwingen voor alle betreffende mobiele apparaten.

   Om te voorkomen dat gegevens of applicaties in verkeerde handen vallen, kunnen beheerders instellen dat gebruikers zich opnieuw moeten aanmelden voor een applicatie. Na een vooraf ingestelde periode van inactiviteit moet de gebruiker zich dan opnieuw aanmelden op het apparaat.

  Mobile Device Management (MDM)

  Doordat Kaspersky Security for Mobile beheerders een enkele interface biedt voor het beheer van de MDM-functionaliteit van elk ander platform, bespaart u tijd en kunt u een uniform beleid voor mobiele beveiliging uitrollen.

  • MDM-ondersteuning biedt beheerders eenvoudig toegang tot essentiële tools

   Dankzij integratie met toonaangevende platformen voor beheer van mobiele apparatuur kunnen eenvoudig groeps- of afzonderlijke beleidsregels voor Android- en iOS-apparaten via één interface worden toegepast.

   Microsoft Exchange ActiveSync, iOS MDM en Samsung KNOX worden ook ondersteund, zodat beheerders verplichte encryptierichtlijnen en het gebruik van wachtwoorden en instellingen voor APN/VPN kunnen instellen, plus beperkingen voor het gebruik van camera's.

   Kaspersky Security for Mobile omvat ook apparaten met iOS-supervisie, zodat systeembeheerders uitgebreide beheerrechten krijgen en de veiligheid van gebruikers wordt vergroot.

  • Werkprofielen voor meer controle

   Met Android Enterprise kunnen bedrijven werkprofielen maken voor Android-apparaten. Systeembeheerders kunnen bedrijfsapps instellen en het gebruik hiervan op apparaten beheren.

   Dankzij ondersteuning voor Samsung KNOX kunnen beheerders firewallinstellingen, APN, VPN en Exchange Server-instellingen beheren voor Samsung-apparaten.

  Mobiliteit op een eenvoudige manier bevorderen en beheren

  Kaspersky Security for Mobile helpt bedrijven de complexiteit rond mobiel beheer te verminderen en beveiligings- en beheertaken te stroomlijnen.

  • Eenvoudige implementatie bespaart tijd en moeite

   U kunt beveiliging van mobiele endpoints helemaal op maat configureren. Vervolgens kunt u beveiligingsagents draadloos (OTA, Over-the-Air) via Google Play, de App Store of een self-service portal (SSP) voor elk apparaat beschikbaar stellen.

   U verstuurt dan bijvoorbeeld een koppeling of een QR-code voor elk mobiel apparaat via e-mail of per sms-bericht. Na implementatie zal het apparaat automatisch verbinding maken met Kaspersky Security Center.

   Voor Samsung Android-apparaten kan Kaspersky Security for Mobile worden geïmplementeerd via de Samsung KNOX Mobile Enrollment-console om apparaten met batchinstallatie en de initiële configuratie te implementeren.

   Geavanceerde functies voor Mobile Threat Defense (MTD) kunnen ook worden geïmplementeerd en beheerd via externe EMM-systemen, waaronder VMware AirWatch MobileIron, IBM MaaS360 en SOTI MobiControl.

  • Self-service portal om de werkdruk voor beheerders te verlagen

   Kaspersky Security for Mobile beschikt over een met een wachtwoord beveiligde self-service portal waarmee gebruikers een reeks eenvoudige administratieve taken zelf kunnen uitvoeren. Als gebruikers met een nieuw apparaat verbinding willen maken met uw bedrijfsnetwerk, leidt de self-service portal hen door het proces en wordt ervoor gezorgd dat op het apparaat de vereiste beveiliging is geïnstalleerd.

   Via de portal hebben gebruikers ook toegang tot belangrijke anti-diefstalfuncties, zodat gebruikers hun verloren apparaten kunnen vergrendelen, leegmaken en opsporen zonder een IT-beheerder in te schakelen.

  • Gecentraliseerde beheerconsole voor het beheer van alle apparaten

   Kaspersky Security for Mobile wordt beheerd via Kaspersky Security Center, die één enkele beheerconsole omvat voor alle mobiele endpoints. Als uw bedrijf ook andere endpointbeveiligingsapplicaties van Kaspersky Lab gebruikt, hebt u één console voor centraal beveiligingsbeheer voor alle mobiele apparaten, laptops, desktops, servers, virtuele machines en meer. Beheerders kunnen de beveiliging van de endpoints van het bedrijf overzichtelijk in één scherm bekijken. Deze mate van integratie is alleen mogelijk omdat alle technologieën voor endpointbeveiliging van Kaspersky Lab zijn ontwikkeld door ons eigen interne team en op basis van dezelfde codebasis.

  • Beveiligingsindicator evalueert het beschermingsniveau voor elk apparaat

   De Kaspersky Security Center-console bevat een indicator voor het beschermingsniveau waarmee beheerders in één oogopslag het beveiligingsniveau van elk mobiel apparaat kunnen beoordelen. De indicator classificeert het beschermingsniveau van elk apparaat als 'hoog', 'gemiddeld' of 'laag'.

  • Rolgebaseerd toegangsbeheer helpt bij het toewijzen en verdelen van verantwoordelijkheden

   Als u een groot netwerk hebt, kunt u met rolgebaseerd toegangsbeheer taken voor beveiligingsbeheer verdelen onder meerdere beheerders. U wilt bijvoorbeeld dat één beheerder beveiliging voor endpoints en mobiele apparaten beheert, terwijl een tweede beheerder zich bezighoudt met de beveiliging van alle servers.

  • Ondersteuning voor meerdere platformen houdt meer apparaten veilig

   Dankzij ondersteuning voor Android en iOS kunt u met Kaspersky Security for Mobile de populairste smartphones en tablets beveiligen en beheren vanaf één beheerconsole.

  Verkoopinformatie

  Kaspersky Security for Mobile kan als zelfstandig programma worden geïnstalleerd voor bedrijven die mobiele beveiliging van wereldklasse willen toevoegen aan de bestaande IT-beveiligingsmaatregelen.

  Het wordt tevens meegeleverd met de volgende producten:

  Kaspersky Total Security for Business, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced en Kaspersky Endpoint Security for Business Select kunnen ook als abonnement worden aangeschaft met flexibele licentiëring per maand. Neem contact op met uw lokale partner voor de beschikbaarheid van abonnementen in uw land en bekijk hier de relevante systeemvereisten.

KASPERSKY SECURITY FOR MOBILE

Twijfelt u welke beveiligingsoplossing de juiste keuze is voor uw bedrijf?

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten