Kaspersky Security for Mobile

Met Kaspersky Security for Mobile kunnen mobiele medewerkers smartphones en tablets gebruiken om hun werk te doen zonder dat de mobiele apparaten gevoelige bedrijfsgegevens of kritieke bedrijfsprocessen in gevaar brengen.

Het biedt bescherming op meerdere niveaus, waaronder anti-malware, anti-spam, web-, applicatie en apparaatbeheer en anti-diefstalfuncties. Beheertaken worden vereenvoudigd doordat alle functies vanuit één centrale beheerconsole kunnen worden beheerd.

Ontdek hier wat onze klanten vinden van onze technologieën en ontdek wat True Cybersecurity for Business kan betekenen voor uw bedrijf.

 • Het beheren en beveiligen van elk mobiel apparaat dat werknemers voor hun werk gebruiken is een moeilijke en tijdrovende klus.

  Doordat telefoons en tablets toegang hebben tot uw bedrijfssystemen en veel gevoelige bedrijfsgegevens kunnen opslaan, is mobiele beveiliging net zo belangrijk als de bescherming van alle andere endpoints in uw bedrijf.

  Kaspersky Security for Mobile biedt optimale bescherming voor mobiele apparaten, zodat u het overzicht en de controle hebt die nodig zijn voor het beheren van alle telefoons en tablets die toegang hebben tot uw bedrijfssystemen en -gegevens.

  • Bescherming tegen mobiele dreigingen

   Onze geavanceerde anti-malwaretechnologieën beschermen mobiele apparaten tegen een breed scala aan dreigingen, waaronder ransomware, Trojaanse paarden en phishingaanvallen. Met flexibele configuratietools hebt u granulaire controle over welke applicaties kunnen worden uitgevoerd op elk apparaat. Bovendien is het heel eenvoudig om verschillende beleidsregels voor individuele gebruikers of specifieke groepen gebruikers in te stellen.

  • Risico op gegevensverlies minimaliseren

   Jaarlijks valt maar liefst een derde van mobiele apparaten ten prooi aan diefstal of verlies. Hierdoor is het risico op een gegevensbeveiligingsincident voor elk bedrijf enorm. En wanneer werknemers zwakke wachtwoorden gebruiken of onveilige en geïnfecteerde applicaties uitvoeren, wordt dit risico alleen maar groter.

   Met behulp van Kaspersky Security for Mobile kunnen bedrijven het gebruik van sterke wachtwoorden afdwingen en niet-geautoriseerde of onveilige apps eenvoudig blokkeren.

   Als een telefoon of tablet zoekraakt of wordt gestolen, beschermen speciale anti-diefstalfuncties gevoelige gegevens die zijn opgeslagen op het apparaat. Met op afstand bediende functies kunnen gebruikers de toegang tot applicaties en gegevens op het apparaat blokkeren, gegevens wissen van het apparaat en de globale locatie van het apparaat achterhalen.

  • Eenvoudiger beheer van mobiele endpoints

   Werknemers hebben gemiddeld drie mobiele apparaten. Dus uw bedrijf heeft in totaal heel wat telefoons en tablets te beveiligen.

   Met Kaspersky Security for Mobile kunt u een breed scala aan mobiele apparaten beheren en beveiligen, inclusief Android- en iOS-apparaten, met dezelfde centrale beheerconsole als waarmee u de meeste andere Kaspersky Lab-beveiligingstechnologieën beheert. Deze uniforme, centrale console vereenvoudigt administratieve taken voor al uw endpoints, inclusief mobiele apparaten.

  Verkoopinformatie

  Kaspersky Endpoint Security for Mobile wordt meegeleverd met:

  De bovenstaande producten kunnen ook als abonnement worden aangeschaft met flexibele licentiëring per maand. Neem contact op met uw lokale partner voor de beschikbaarheid van abonnementen in uw land en bekijk hier de relevante systeemvereisten.

 • Mobile Threat Defense

  Gedurende de laatste 12 maanden heeft Kaspersky Lab meer dan 5,8 miljoen mobiele schadelijke installatiepakketten gedetecteerd. Het aantal trojans voor mobiel bankieren voor het eerste tot en met het derde kwartaal van 2018 was meer dan 40% hoger dan in 2017.

  • Mobiele anti-malware beschermt tegen de nieuwste dreigingen

   Naast de traditionele, definitiegebaseerde bescherming bevat Kaspersky Security for Mobile heuristische analyses, met cloudondersteunde dreigingsintelligentie van Kaspersky Security Network, zodat uw bedrijf profiteert van meerlaagse, realtime bescherming tegen de nieuwste mobiele dreigingen. Draadloze (OTA, Over-the-Air) updates zorgen ervoor dat op elk mobiele apparaat steeds de nieuwste beveiligingsupdates worden geïnstalleerd.

  • Webbeveiliging beschermt tegen online gevaren

   Gebruikers hebben toegang tot beveiligd mobiel browsen op Android-toestellen.

   Of u nu een Chrome-browser of de Samsung Internet Browser gebruikt, websites worden gecontroleerd voordat ze worden geopend en phishing-aanvallen of geïnfecteerde webpagina's worden automatisch geblokkeerd.

   Beheerders kunnen eenvoudig de toegang blokkeren tot websites die niet voldoen aan het gebruiksbeleid van het bedrijf, zoals sociale media, goksites, webwinkels, adult entertainment en proxyservers.

  • Bescherming tegen rooting - blokkeert potentieel gevaarlijke apparaten

   Wanneer eindgebruikers toegang proberen te krijgen tot de root van hun mobiele apparaat, kan dit de beveiliging compromitteren, waardoor de apparaten worden blootgesteld aan deze exploits. Met Kaspersky Security for Mobile kunnen beheerders het volgende doen:

   • Rooted apparaten blokkeren zodat ze geen toegang tot bedrijfsgegevens en -applicaties hebben
   • Gegevens verwijderen die zijn opgeslagen op rooted apparaten
  • Anti-diefstalfuncties houden gevoelige gegevens veilig

   Als een mobiel apparaat zoekraakt of wordt gestolen, kunnen gevoelige bedrijfsgegevens gevaar lopen. Daarom omvat Kaspersky Security for Mobile meerdere anti-diefstalfuncties die op afstand kunnen worden bediend. Gebruikers kunnen:

   • Het mobiele apparaat vergrendelen
   • Gegevens wissen van het apparaat
   • De globale locatie van het apparaat bepalen
   • Een alarm laten afgaan op het apparaat
   • Een 'mugshot'/foto van maken van de onbevoegde gebruiker
   • Automatisch het nieuwe nummer van het apparaat ontvangen als de SIM-kaart wordt vervangen

   Omdat gebruik wordt gemaakt van Firebase Cloud Messaging (FCM) en Apple Push-meldingen (APN), kunnen apparaten op deze platformen snel worden voorzien van anti-diefstalopdrachten.

  • Applicatiebeheer

   Beheerders kunnen bepalen welke applicaties kunnen worden gestart of geïnstalleerd op apparaten die toegang hebben tot zakelijke systemen en gegevens. Met de gebruiksvriendelijke tools kunt u ervoor zorgen dat alleen goedgekeurde applicaties kunnen worden gedownload naar apparaten. Beheerders kunnen whitelists met toegestane applicaties en blacklists maken van applicaties die moeten worden geblokkeerd. Integratie met Kaspersky Security Network maakt het maken en beheren van black- en whitelists eenvoudig. Daarnaast biedt nalevingscontrole beheerders de mogelijkheid om toegang te beperken voor apparatuur die niet aan beleidsregels voldoet, en om automatisch anti-diefstalfuncties in werking te stellen.

  Mobile Device Management (MDM)

  Doordat Kaspersky Security for Mobile beheerders een enkele interface biedt voor het beheer van de MDM-functionaliteit van elk platform bespaart u tijd en kunt u een uniform beleid voor mobiele beveiliging uitrollen.

  • MDM-ondersteuning biedt beheerders eenvoudig toegang tot essentiële tools

   Dankzij integratie met toonaangevende platformen voor beheer van mobiele apparatuur kunnen eenvoudig groeps- of afzonderlijke beleidsregels voor Android- en iOS-apparaten via één interface worden toegepast.

   Microsoft Exchange ActiveSync, iOS MDM en Samsung KNOX worden ook ondersteund, zodat beheerders verplichte richtlijnen voor het gebruik van wachtwoorden en instellingen voor APN/VPN, plus beperkingen voor het gebruik van camera's, Bluetooth, etc.

   Kaspersky Security for Mobile omvat ook apparaten met iOS-supervisie, zodat systeembeheerders uitgebreide beheerrechten krijgen en de veiligheid van gebruikers wordt vergroot.

  • Werkprofielen voor meer controle

   Met Android Enterprise kunnen bedrijven werkprofielen maken voor Android-apparaten. Systeembeheerders kunnen bedrijfsapps instellen en het gebruik hiervan op apparaten beheren.

   Dankzij ondersteuning voor Samsung KNOX kunnen beheerders firewallinstellingen, APN, VPN en Exchange Server-instellingen beheren voor Samsung-apparaten.

  Mobiliteit op een eenvoudige manier bevorderen en beheren

  Kaspersky Security for Mobile helpt bedrijven de complexiteit rond mobiel beheer te verminderen en beveiligings- en beheertaken te stroomlijnen.

  • Eenvoudige implementatie bespaart tijd en moeite

   U kunt beveiliging van mobiele endpoints helemaal op maat configureren. Vervolgens kunt u beveiligingsagents draadloos (OTA, Over-the-Air) via Google Play, de App Store of een self-service portal (SSP) voor elk apparaat beschikbaar stellen.

   U verstuurt dan bijvoorbeeld een koppeling of een QR-code voor elk mobiel apparaat via e-mail of per sms-bericht. Na implementatie zal het apparaat automatisch verbinding maken met Kaspersky Security Center.

   Voor Samsung Android-apparaten kan Kaspersky Security for Mobile worden geïmplementeerd via de Samsung KNOX Mobile Enrollment-console om apparaten met batchinstallatie en de initiële configuratie te implementeren.

   Geavanceerde functies voor Mobile Threat Defense (MTD) kunnen ook worden geïmplementeerd en beheerd via externe EMM-systemen, waaronder VMware AirWatch MobileIron, IBM MaaS360 en SOTI MobiControl.

  • Self-service portal om de werkdruk voor beheerders te verlagen

   Kaspersky Security for Mobile beschikt over een met een wachtwoord beveiligde self-service portal waarmee gebruikers een reeks eenvoudige administratieve taken zelf kunnen uitvoeren. Als gebruikers met een nieuw apparaat verbinding willen maken met uw bedrijfsnetwerk, leidt de self-service portal hen door het proces en wordt ervoor gezorgd dat op het apparaat de vereiste beveiliging is geïnstalleerd.

   Via de portal hebben gebruikers ook toegang tot belangrijke anti-diefstalfuncties, zodat gebruikers hun verloren apparaten kunnen vergrendelen, leegmaken en opsporen zonder een IT-beheerder in te schakelen.

  • Gecentraliseerde beheerconsole voor het beheer van alle apparaten

   De lokale versie van Kaspersky Security for Mobile wordt beheerd via Kaspersky Security Center, terwijl de cloudversie wordt beheerd via een console in de cloud. Welke versie u ook kiest, u beschikt over één beheerconsole waarmee beheerders gecentraliseerde toegang hebben tot de meeste beveiligingsfuncties.

   In elke console kunnen beheerders het beveiligingsbeheer op mobiele apparaten, laptops, desktops, servers, virtuele machines en meer in één scherm zien. Deze mate van integratie is alleen mogelijk omdat al onze technologieën voor endpointbeveiliging zijn ontwikkeld door ons eigen interne team, met gebruik van dezelfde codebasis.

  • Beveiligingsindicator evalueert het beschermingsniveau voor elk apparaat

   De Kaspersky Security Center-console bevat een indicator voor het beschermingsniveau waarmee beheerders in één oogopslag het beveiligingsniveau van elk mobiel apparaat kunnen beoordelen. De indicator classificeert het beschermingsniveau van elk apparaat als 'hoog', 'gemiddeld' of 'laag'.

  • Rolgebaseerd toegangsbeheer helpt bij het toewijzen en verdelen van verantwoordelijkheden

   Als u een groot netwerk hebt, kunt u met rolgebaseerd toegangsbeheer taken voor beveiligingsbeheer verdelen onder meerdere beheerders. U wilt bijvoorbeeld dat één beheerder beveiliging voor endpoints en mobiele apparaten beheert, terwijl een tweede beheerder zich bezighoudt met de beveiliging van alle servers.

  • Ondersteuning voor meerdere platformen houdt meer apparaten veilig

   Dankzij ondersteuning voor Android en iOS kunt u met Kaspersky Security for Mobile de populairste smartphones en tablets beveiligen en beheren vanaf één beheerconsole.

  Verkoopinformatie

  Kaspersky Endpoint Security for Mobile wordt meegeleverd met:

  De bovenstaande producten kunnen ook als abonnement worden aangeschaft met flexibele licentiëring per maand. Neem contact op met uw lokale partner voor de beschikbaarheid van abonnementen in uw land en bekijk hier de relevante systeemvereisten.

 • Zie voor de meest complete, up-to-date vereisten de Knowledge Base.

  • Besturingssystemen

   • Android 4.2 - 10.0
   • iOS 10.0 - 13, iPadOS
ONDERDEEL VAN:

  Twijfelt u welke beveiligingsoplossing de juiste keuze is voor uw bedrijf?

  Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

  Accepteren en sluiten