Dromen van een digitale kerst

Lukt het je niet om op tijd naar de winkel te gaan om cadeaus voor vrienden en familie te kopen? Stap over op digitaal!

Digitale cadeaus voor kerst en nieuwjaar

De feestdagen staan weer voor de deur, dus tijd om na te denken over cadeaus. En niet alleen voor goede vrienden en dierbaren, maar ook voor andere mensen in je leven: collega’s, vrienden en geheime liefdes, enzovoort. En dat betekent dat je moet uitzoeken wat je voor ze allemaal moet kopen, en dan voor kerst naar de winkels moet gaan om de strijd aan te gaan met andere winkelaars.

Heb je geen tijd voor dit seizoensritueel? Digitale cadeaus kunnen de oplossing zijn. In dit bericht worden de voordelen van digitale cadeaus besproken met tips over de beste opties.

Zes redenen om over te stappen op digitale cadeaus

Laten we eens kijken naar zes goede redenen waarom digitale cadeaus steeds populairder worden, en waarom ze deze kerst en nieuwjaar een goede keuze voor je kunnen zijn.

 1. Je kunt digitale cadeaus op afstand geven. Je hebt geen tijd om iedereen in het echt te zien, maar je wilt toch iets bijzonders en/of nuttigs cadeau doen. Sommigen wil je misschien niet eens in het echt zien, maar om welke reden dan ook wil je ze toch iets geven. Geen probleem: je kunt ze een digitaal cadeau sturen, zelfs als ze op de Zuidpool wonen.
 2. Je hoeft niet in de rij te wachten. Een duidelijk voordeel van digitale cadeaus is dat ze per definitie online worden verkocht. Je hoeft dus niet de eindeloze files en wachtrijen te trotseren met andere masochisten voordat het kerst is. Je kunt thuis in een comfortabele fauteuil zitten, een kop thee drinken en alles in een paar klikken bestellen.
 3. Altijd op voorraad. Natuurlijk kun je proberen iets fysieks te bestellen in een online winkel, maar hoe dichter je bij kerstmis en nieuwjaar bent, hoe waarschijnlijker het is dat alle leuke cadeaus al uitverkocht zijn. Bij digitale cadeaus is dit geen probleem: het aanbod is eindeloos, dus er is voor ieder wat wils.
 4. Directe (en gratis!) levering. Een ander probleem bij het online winkelen voor fysieke spullen voor kerst is de bezorging. Als je de cadeaus dus niet tijdig bestelt, is de kans groot dat ze te laat worden bezorgd. Met digitale cadeaus heb je dat gedoe niet meer: ze worden binnen milliseconden bezorgd. Daar kan de Kerstman niet tegenop.
 5. Milieuvriendelijk. Laten we eerlijk zijn: de kerst- en nieuwjaarstraditie van het geven van cadeaus is niet zo goed voor het milieu. Miljoenen kersttruien met rendieren erop die je een paar keer (of helemaal niet) hebt gedragen en talloze paren ‘grappige’ sokken die rechtstreeks in de prullenbak belanden dragen niet bij aan een betere planeet. Nogmaals, dit probleem is er niet met digitale geschenken. Zelfs als het cadeau geen succes was, is dat geen probleem. Je hoeft het immers niet te recyclen.
 6. Kan heel last-minute zijn. Morgen is het kerst (help!) en je bent vergeten om een cadeautje voor iemand te kopen of je kon niet voor sluitingstijd naar de winkel gaan… Een digitaal cadeau is de oplossing! Zoals gezegd is het cadeau klaar in milliseconden nadat je op de betaalknop hebt geklikt of getikt. Je kunt dus in realtime kopen en geven.

Top 5 digitale cadeaus voor kerst en nieuwjaar

Nu we hebben vastgesteld waarom digitale cadeaus leuk zijn, gaan we het hebben over wat je zoal kunt geven.

 1. Films. Blockbusters, documentaires, sportevenementen, tv-shows, educatieve video’s, tekenfilms, yogalessen: tegenwoordig is digitale videocontent een onderdeel van het dagelijks leven van jong en oud. Een abonnement op een online bioscoop of streamingdienst is dus een uitstekend cadeau dat ongetwijfeld een glimlach op iemands gezicht tovert.
 2. Muziek. Digitale muziek is een ander geschenk waarmee je niet fout kunt gaan. Je weet misschien niet precies welk album of welke artiest je moet kiezen, maar hoeft ook helemaal niet! Je kunt gewoon een abonnement op een digitale muziekdienst cadeau geven. Dan kan de gelukkige ontvanger luisteren naar wat hij maar wil.
 3. Games. Hoewel niet iedereen zichzelf als een gamer zou omschrijven, speelt waarschijnlijk iedereen wel eens games. Sommigen gamen alleen op een speciale computer met alles erop en eraan, terwijl anderen kiezen voor een gewone laptop, tablet of smartphone. Daarom kan een abonnement of cadeaukaart voor een gamingplatform of app store precies het juiste cadeau zijn. Gamewinkels hebben trouwens vaak verlanglijstjes waarop je kunt zien wat iemand wil spelen, zodat je dat spel cadeau kunt doen.
 4. E-boeken. In de 20e eeuw werd vaak gezegd dat boeken de beste cadeaus zijn. Maar in de 21e eeuw kun je niet slechts één boek geven, maar een hele bibliotheek. En je hoeft er niet veel geld aan uit te geven. Het beste cadeau voor een liefhebber van e-boeken is dus een abonnement op een online bibliotheek.
 5. Digitale levensbescherming. Al onze apparaten, en vooral de waardevolle gegevens die ze bevatten, moeten worden beschermd. Er zijn verschillende cadeaumogelijkheden: bijvoorbeeld een abonnement op een snelle en betrouwbare VPN. Of een abonnement op een veilige wachtwoordbeheerder. Of je kunt dit alles en meer in één geven, namelijk met een abonnement op Kaspersky Premium.
Tips