Uitdagingen en kansen voor Europese MSP’s

Een onderzoek dat kijkt naar de evoluerende martkdynamiek, de impact van veranderende klantenrelaties en de verwachtingen voor de MSP-industrie.

Met de voortdurende digitale transformatie en transitie naar een cloud-infrastructuur, wordt het outsourcen van IT-diensten en IT-beveiliging in het bijzonder steeds populairder. Om een beter beeld te krijgen van de huidige uitdagingen en kansen voor MSPs in heel Europa, hebben onze experts een onderzoek uitgevoerd van Europese MSP-werknemers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk, Zweden en Denemarken. Met de resultaten van dit onderzoek en de analyses van ons jaarlijks online onderzoek van zakelijke IT-besluitnemers, “Kaspersky Corporate IT Security and Risks Survey 2019,” hebben ze “Behoud van het MSP-momentum: uitdagingen en kansen in een evoluerend IT-beveiligingslandschap” samengesteld. Dit zijn een aantal van de kernpunten.

Met het algehele tekort aan beveiligingsspecialisten op de markt en beperkte middelen van kleine bedrijven, lijkt het outsourcen van IT-beveiligingsmanagement logisch. Daarom heeft een derde van de bedrijven met minder dan 500 werknemers hun IT-beveiligingsmanagement al uitbesteed, en nog eens 21% is van plan om dit volgend jaar te gaan doen. Dus in de komende 12 maanden zullen we waarschijnlijk zien dat de helft van de kleine bedrijven de hulp van MSP-partners inschakelt.

De belangrijkste reden hiervoor is dat de meeste bedrijven de kosten voor IT-beveiliging willen beperken, en tevens willen dat er iemand verantwoording aflegt voor hun beveiliging en gebrek aan interne expertise. Maar het is ook belangrijk om naar de argumenten tegen het outsourcen van IT-beveiligingsmanagement te kijken. Behalve de voor de hand liggende problemen zoals de beschikbaarheid van interne specialisten, ongenoegen over de prijzen, en blind optimisme over het risico om aangevallen te worden, worden redenen als compliance en privacyoverwegingen genoemd. De laatste reden is vooral gevoelig voor bedrijven die in de gezondheidszorg werken.

Ondanks het feit dat niet elk bedrijf klaar is om managed services in te zetten, voorspellen de meeste MSP’s ook een sterke inkomstengroei (tot wel 20%).

In dit rapport vindt u ook onze kijk op de evoluerende marktdynamiek, de impact van veranderende klantenrelaties, en verwachtingen voor de MSP-industrie, evenals aanbevelingen voor MSP’s om te verzekeren dat ze hun voordeel doen met de kansen en langdurige samenwerkingen onderhouden met hun klanten, wat de uitdagingen ook mogen zijn. U kunt een PDF downloaden of het rapport hier bekijken.

Tips