Vijf life hacks voor Netflix-gebruikers

Deze handige tools maken het kijken van series op Netflix nog makkelijker en veiliger.

Met het enorme aanbod aan content, inclusief originele series, en dat allemaal tegen een betaalbare prijs en zonder advertenties, is het natuurlijk niet voor niets dat Netflix een van de populairste streamingdiensten ter wereld is. Dat gezegd hebbende, niets is perfect: het doorzoeken van de Netflix-catalogus kan irritatie opwekken; films lijken soms zomaar te verdwijnen en in veel landen is bepaalde content helemaal niet toegankelijk. Dit zijn echter allemaal geen onoverkomelijke problemen. Hier leest u hoe u ze oplost.

Zo vindt u verborgen contentcategorieën

Netflix laat u door content zoeken dankzij verschillende parameters: titel, cast, genre, enzovoorts. Als u op zoek bent naar filmtitels en namen van acteurs, dan is dat vrij eenvoudig. Als u echter op genre zoekt, dan kan het enorme aantal aan categorieën en subcategorieën misschien wat te veel worden. Sciencefiction en fantasy zijn bijvoorbeeld opgesplitst in tien subgroepen, om u een idee te geven. En wat u moet invoeren in het zoekveld om de films te krijgen die u wilt zien, kan verre van intuïtief zijn.

Om het probleem van het zoeken op genre op te lossen, hebben filmfanaten een lijst met Netflix-categoriecodes samengesteld. De codes zijn verbonden met URL’s die de gebruiker naar verzamelingen met series en films van relevante genres en subgenres brengt. Om een bepaalde verzameling te openen, typt u simpelweg http://www.netflix.com/browse/genre/#### in de adresbalk van uw browser, en vervangt u de #### door de categoriecode. U vindt hier een lijst met categorieën.

Hoe een online movie party instelt

Het is momenteel vanwege de COVID-19-pandemie en daaraan gerelateerde beperkingen niet mogelijk om met groepen vrienden films te kijken, en in je eentje is het vaak toch minder leuk. U kunt natuurlijk elkaar allemaal via Zoom bellen en zo proberen een film te kijken. Op die manier zal het er echter al snel op uitdraaien dat u allemaal op uw eigen tempo kijkt; de verbinding van mensen verschilt, en dus de snelheid ook, men zet de film op verschillende momenten op pauze, enzovoorts. Dit maakt het moeilijk om écht samen te kijken.

Dit probleem van synchronisatie op afstand was zo nijpend dat een team enthousiasten Teleparty creëerde, een gratis plug-in voor Google Chrome. Hiermee kunnen vrienden niet alleen hun favoriete films en series op Netflix zien, maar ook op Disney+, Hulu en HBO, alsof ze allemaal in dezelfde ruimte zijn. Via de chat kan de bekeken film of serie bovendien ook nog eens besproken worden.

Het enige probleem van Teleparty is dat het niet mogelijk is om alle deelnemers één account te laten delen, zoals natuurlijk gebeurt bij bijeenkomsten in het echte leven. Voor sessies op afstand heeft iedereen zijn eigen account nodig waarmee er gestreamd kan worden. Afgezien van die beperking, is er echter niets mis mee. Selecteer simpelweg wat u wilt kijken, open de plug-in, gebruik deze om een link te genereren, stuur die naar uw vrienden en u kunt beginnen met kijken.

Zo krijgt u op uw humeur gebaseerde aanbevelingen

Ervaren Netflix-gebruikers weten dat men meerdere profielen op één account kan aanmaken, bijvoorbeeld voor gezinsleden. Deze functie kan ook handig zijn voor mensen die graag optimaal gebruik willen maken van het aanbevelingssysteem van Netflix.

De dienst leert namelijk over uw voorkeuren op basis van uw kijkgeschiedenis, likes en dislikes en andere interacties met de interface. Als uw smaak simpel en voorspelbaar is, werkt dit goed. Maar wat als dit allemaal afhangt van uw humeur, het weer, of de positie van de sterren in de hemel?

Op een zonnige namiddag kunt u bijvoorbeeld zin hebben in ene romantische comedy of een film over dieren, maar tijdens een stormachtige dag geeft u wellicht de voorkeur aan een horrorfilm of een psychologische thriller. Zonder enige context of toegang tot uw hersenen, kan Netflix alleen maar gokken.

U kunt profielen gebruiken om de diversiteit van uw interesses aan Netflix duidelijk te maken. Maak een paar profielen en aan gebruik ze als playlists: “Met vrienden kijken,” “Sportschool,” “Even lekker huilen,” enzovoorts. U kunt trouwens ook een apart profiel instellen voor films die u privé wilt houden en dit profiel alleen openen als u alleen bent.

Waar ziet u wat er binnenkort op Netflix te zien is

Netflix biedt informatie over nieuwe releases of als een serie het platform gaat verlaten, maar die informatie is niet altijd eenvoudig te vinden. Daarom heeft een groep Netflix-fans de site What’s On Netflix gecreëerd. Het Netflix-nieuws is hier op overzichtelijke wijze geordend, en gebruikers kunnen altijd in een paar klikken zien wat er nieuw is, wat er binnenkort aankomt en wat er van het platform verdwijnt. Ondanks het feit dat dit een Amerikaanse site is, wordt er ook informatie over andere regio’s gepubliceerd.

Zo krijgt u toegang tot content van waar dan ook ter wereld

Een ander probleem met Netflix is de regio-gebonden content. Wilt u op vakantie in het buitenland een bepaalde serie kijken? Het is mogelijk dat dat niet kan. Wilt u aan een vreemde taal werken met een buitenlandse film? Die kan wellicht niet worden afgespeeld.

Dat probleem heeft gelukkig een eenvoudige oplossing: de nieuwste versie van Kaspersky VPN Secure Connection. De VPN leidt data via een versleuteld kanaal om door een van de honderden transitservers die zich over de hele wereld bevinden, waardoor de Netflix-catalogi voor de V.S. en het V.K. beschikbaar worden in elke hoek van de wereld. Als één transitserver plotseling niet meer werkt, is er altijd een andere waar u verbinding mee kunt maken.

Daarnaast lost Kaspersky VPN Secure Connection ook nog een ander probleem op met online films kijken: Sommige internetproviders houden toezicht op Netflix-videostreams en vertragen deze, waardoor de service gedwongen wordt om de transmissiesnelheid te verlagen, wat de beeldkwaliteit weer verslechtert. Op deze manier bespaart de internetprovider op bandbreedte, maar dat gaat ten koste van uw kijkervaring. Kaspersky VPN Secure Connection versleutelt data zodat internetproviders videostreaming niet kunnen detecteren, en zo geniet u dus ook van de beeldkwaliteit en snelheid waar u voor betaalt.

Waarom Kaspersky VPN Secure Connection?

Kaspersky VPN Secure Connection is erg makkelijk te gebruiken. De nieuwe, intuïtieve interface houdt de gebruiker op de hoogte van de verbindingsstatus zonder onnodige afleidingen. Bovendien garandeert Kaspersky VPN Secure Connection in tegenstelling tot vergelijkbar diensten een stabiele verbinding en ongelofelijke snelheid dankzij de geavanceerde infrastructuur van Hotspot Shield.

Tot slot is Kaspersky VPN Secure Connection niet alleen een oplossing voor het kijken van Netflix over de hele wereld. Het belangrijkste doel ervan is om gebruikersgegevens te beschermen. Daardoor bewaren de oplossing noch een van de servers waar hij verbinding mee maakt een geschiedenis van bezochte websites, zoekopdrachten of andere acties. Tegelijkertijd wordt al het verkeer versleuteld met gebruik van het betrouwbare AES-256-algoitme, dus buitenstaanders kunnen geen verzonden informatie onderscheppen of uw echte IP-adres achterhalen.

Zo blijft u veilig op zowel thuis- als openbare wifi-netwerken, en kunt u met een gerust hart uw favoriete films bekijken.

Geniet ervan!

Tips