De werkelijke kosten van gaming

Ons onderzoek onthult de houding van gamers tegenover computerprestaties, en de ethiek van winnen en verliezen.

Ons onderzoek onthult de houding van gamers tegenover computerprestaties, en de ethiek van winnen en verliezen.

De gaming-industrie, die haar 50e verjaardag nadert en ooit nog een niche tijdverdrijf was, is inmiddels groter dan zowel. Hollywood als de muziekindustrie — bij elkaar! Om dit in perspectief te plaatsen: tot nu toe zijn er dit jaar meer dan 7000 titels uitgebracht, waar wereldwijd ongeveer drie miljard gamers reikhalzend naar uitkeken.

Misschien spendeert u maar een paar uur per week aan gamen en doet u het gewoon voor uw plezier, maar als u serieus wilt winnen en tijd, geld en moeite wilt investeren, zijn er een aantal beproefde manieren om tot betere resultaten te komen. Als u van anderen wilt leren, bekijk dan enkele inzichten die we hebben verzameld tijdens onze samenwerking met meer dan 10.000 gamers wereldwijd om hun mening te horen over alles van de prestaties van hun computers tot de ethiek van winnen en verliezen.

Ons onderzoek wees uit dat pro-gamers net als professionele sportsterren zijn. De sleutel tot geweldige prestaties om te kunnen winnen is natuurlijk computerkracht. En gamers bouwen liever hun eigen desktop pc’s dan dat ze naar een grote winkel gaan.

Wat indruk op ons heeft gemaakt, is de aandacht voor details, aangezien iedereen zorgvuldig hardware specificeert voor de games die ze spelen om de prestaties te verbeteren, waarbij 66% een grafische kaart, geheugen, SSD, hele pc of monitor koopt die specifiek aan hun behoeften voldoet. Twee van de belangrijkste hardware-overwegingen zijn verwerkingskracht (49%) en bandbreedte (40%), omdat deze voordelen bieden ten opzichte van rivalen met tragere gegevensverbindingen. Bijna drie op vier gamers zijn ook zeer specifiek over de juiste accessoires. De prioriteiten liggen in deze volgorde: toetsenborden (38%), muizen (37%), headsets of microfoons (37%) en stoelen (32%).

Voor mensen die deelnemen aan e-sporttoernooien of zelfs vriendschappelijke wedstrijden is het behoud van een goede geestelijke gezondheid essentieel om je te helpen omgaan met druk, dus 76% van de actieve gamers werkt ook aan dit aspect. Uiteraard is trainen erg belangrijk, maar verrassend genoeg noemt slechts 41% dit een winnende factor.

De overgrote meerderheid van de serieuze gamers is bereid om alle mogelijke methoden of trucs te gebruiken om te winnen. Maar liefst 85% zei ook dat ze inside kennis zouden gebruiken om een tegenstander te verslaan. De globale community is het over één ding eens: oneerlijke methoden gebruiken om je doel te bereiken, benadrukt alleen een gebrek aan vaardigheid.

We spraken met gamers uit Europa, maar ook Zuid-Amerika en Azië-Pacific, en ze zeiden allemaal hetzelfde: hun grootste probleem met de spelmakers is dat hun accounts de afgelopen twee jaar zijn gehackt. En hoewel de industrie miljoenen investeert in graphics en de ontwikkeling van spellen, is er nog een lange weg te gaan wat betreft de beveiliging van gebruikersaccounts. 63% van de respondenten is het ermee eens dat hun accounts niet goed beschermd zijn.

Dus hoe kunnen al deze factoren uiteindelijk gerangschikt worden?

Elke truc uit het boekje plus inside kennis gebruiken om te winnen (niet valsspelen!) 85%
Geestelijke gezondheid, presteren onder druk 76%
Aangepaste accessoires (toetsenborden, muizen, enz.) 75%
Op maat geselecteerde hardwarecomponenten 66%
Betere beveiliging 63%
Krachtige hardware (CPU, GPU, geheugen) 49%
Veel trainen 41%
Veel bandbreedte 40%

Wij kunnen bijdragen tot een aanzienlijke verbetering van de spelbeveiliging, dus hier is wat advies voor gamers die een hoog niveau van prestaties en beveiliging willen handhaven:

  • Het is veiliger om alleen via officiële sites/winkels spellen te kopen en te wachten tot er daar aanbiedingen zijn. Er vinden regelmatig uitverkopen plaats, en dit is een veel veiligere manier om geld te besparen dan het kopen van games bij illegale winkels of het downloaden van illegale software. De kans op accountverlies en directe financiële diefstal is veel groter bij illegale software, omdat die regelmatig door cybercriminelen wordt gebruikt om nieuwe slachtoffers te vinden.
  • Pas op voor phishing-campagnes die de vorm kunnen aannemen van valse notificatie-e-mails van gameservices of rechtstreekse berichten van onbekende gamers. Criminelen gebruiken deze tactieken om u naar valse websites te lokken en uw Steam-, Discord- of andere inloggegevens te stelen. Ze kunnen ook malware verspreiden, vermomd als een spelmod of andere aantrekkelijke zaken. Controleer dus drie keer het adres van de website en vermijd onbekende sites, en denk eraan dat aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn, dat ook niet zijn.
  • Zorg ervoor dat uw computer altijd wordt beschermd door cyberbeveiligingssoftware. U hoeft uw antivirus/internetbeveiliging/firewall niet uit te schakelen om te kunnen gamen. Moderne beveiligingsoplossingen Kaspersky Plus hebben een speciale “gaming-modus”, waarmee u kunt spelen zonder FPS-reductie of enige afleiding. Als een spelmod of hulpprogramma vereist dat u uw beveiliging uitschakelt, is dat een enorme rode vlag.
Tips