Twee miljoen dollar aan inventaris gehackt in CS:GO

Een niet bij naam genoemde hacker heeft naar verluidt voor twee miljoen dollar aan items gestolen uit de rugzak van een CS:GO-speler en is al begonnen met het veilen van de items.

Een niet bij naam genoemde hacker heeft naar verluidt voor twee miljoen dollar aan items gestolen uit de rugzak van een CS:GO-speler en is al begonnen met het veilen van de items.

What the hack?!

Op 21 juni meldde een Twitter-gebruiker met de naam ohnePixel dat er voor meer dan 2.000.000 dollar aan CS:GO-skins gestolen is van een gehackt account. Onder de gestolen voorwerpen bevinden zich zeldzaamheden als zeven Souvenir AWP Dragon Lores, een no-star Karambit, Blue Gems en meer. Het is de moeite om te vermelden dat een Souvenir AWP Dragon Lore de duurste skin is die CS:GO-spelers kunnen bezitten, en een die gemakkelijk tienduizenden of zelfs honderdduizenden dollars kost!

De vermeende inventaris is de laatste drie jaar privé geweest. Na de hack merkten de spelers dat de items in de inventaris openbaar werden, en toen wisten ze dat er iets aan de hand was! Volgens de hierboven genoemde ohnePixel zijn het e-mailadres en het wachtwoord van het Steam-account van de eigenaar van de inventaris een week geleden gewijzigd, maar is de hack onopgemerkt gebleven.

Sommige streams vingen het proces zelfs live op Twitch op! Schattingen van de waarde van de gestolen inventaris lopen uiteen van twee tot meer dan vier miljoen dollar.

Skins en cosmetics in CS:GO zijn een van de duurste items in de gamewereld door de enorme populariteit van het spel en de lange geschiedenis. Dat gezegd hebbende, de hacker wist ofwel niet de werkelijke waarde van de gestolen voorwerpen die hij verkocht, of, wat waarschijnlijker is, wilde snel wat geld verdienen en verkocht ze daarom goedkoop. Hoe dan ook, de meeste voorwerpen werden verkocht voor een fractie van de marktprijs.

Sommige van de gestolen voorwerpen schijnen onlangs te zijn verkocht voor een fractie van de normale vraagprijs

Sommige van de gestolen voorwerpen schijnen onlangs te zijn verkocht voor een fractie van de normale vraagprijs

Hoe u uw CS:GO-schatten kunt beschermen

De laatste tijd zien we een toename van het aantal aanvallen en hacks op bijna elk populair online spel, en dat is te wijten aan een toename van het aantal spelers en de investeringen in virtuele voorwerpen. Dit is waarom het cruciaal is om een goede gids te volgen om uw Stream-account te beschermen tegen scammers en trollen.

We hebben veel gamers het slachtoffer zien worden van oplichting en hacks puur door een gebrek aan veiligheidsmaatregelen. Sommige spelers draaien liever geen actieve antivirussoftware tijdens het spelen van een onlinespel – uit angst voor verminderde prestaties van hun apparaten. Toonaangevende antivirusoplossingen hebben echter een speciale gaming-modus, die ervoor zorgt dat uw prestaties niet worden beïnvloed, dat de meldingen worden gedempt en dat uw pc tegelijkertijd gewoon beschermd blijft. Dus vergeet vooral niet om een vertrouwde beveiligingsoplossing te installeren, en schakel deze níet uit tijdens het spelen van games.

Tips