Een upgrade van ons bedrijfsportfolio met SASE

We nemen een SD-WAN-provider over om ons bedrijfsportfolio te upgraden met SASE en om XDR te versterken.

Vandaag kondig ik met trots aan dat we een bedrijf genaamd Brain4Net hebben overgenomen, een SD-WAN en NFV-orkestratiesoftware-ontwikkelaar. Dat betekent dat we onze mogelijkheden voor cloud-beveiliging en ons XDR-aanbod aanzienlijk uitbreiden. De overname stelt ons in staat om betrouwbare detectie- en responsmogelijkheden te ontwikkelen in het “cloud-first”-paradigma door onze eigen oplossingen op basis van SD-WAN en NFV aan de markt te leveren.

Laten we het eerst hebben over het versterken van ons oplossingenportfolio met Secure Access Service Edge-mogelijkheden.

Brain4Net is sinds 2015 op de markt actief en heeft zes jaar besteed aan het ontwikkelen van oplossingen voor IT-automatisering en het bouwen van software-defined networking. Nu voegt het team zich bij ons om een overtuigende Secure Access Service Edge (SASE)-oplossing te bouwen, waarbij het zijn ervaring en ontwikkelingen toevoegt om ons te helpen een uniform platform te creëren door een netwerkbeveiligingslaag toe te voegen aan onze best-in-class beveiligingsexpertise. Door gebruik te maken van één data lake en één onderzoekstool voor endpoint-, cloud- en netwerkgegevens, worden de activiteiten van beveiligingsteams op het gebied van detectie van en reactie op bedreigingen aanzienlijk versneld.

Gedistribueerde IT-architectuur is het nieuwe normaal

Een typische IT-infrastructuur van een onderneming bestond vroeger uit een hoofdkwartier met een centraal datacentrum en filialen die al hun verkeer via dat hoofdkwartier lieten lopen. Na verloop van tijd begonnen bedrijven hun infrastructuur naar de cloud te migreren. Sinds het begin van de COVID-19-pandemie is de snelheid van de migratie echter enorm toegenomen en de trend om van overal te werken maakt de traditionele aanpak van de IT-infrastructuur vrijwel overbodig.

Een manier om de kosten te verlagen en gedistribueerde IT-activiteiten te stroomlijnen is de invoering van software-defined wide-area network (SD-WAN)-technologieën. Met behulp van een SD-WAN kunnen wide-area netwerks (WAN’s) worden opgebouwd volgens de principes van software-defined networking (SDN). SD-WAN-oplossingen maken het mogelijk verkeer efficiënt door verschillende delen van bedrijfsnetwerken te routeren en bieden tegelijkertijd één punt voor beheer en monitoring. Ze creëren virtuele overlays door gebruik te maken van allerlei bestaande netwerken (op basis van MPLS, internetbreedband, LTE, 5G of vergelijkbaar), en zijn minder duur en gemakkelijker te implementeren en te beheren dan traditionele op MPLS gebaseerde WAN’s. Aan de IT-zijde zorgt SD-WAN voor hoge prestaties, zichtbaarheid en flexibiliteit van het bedrijfsnetwerk. Het beperkt ook de onderhoudskosten.

Onze benadering van gedistribueerde beveiliging

Om gedistribueerde infrastructuur te beschermen, moet er allereerst beveiliging als een cloud computing-dienst worden geleverd aan de bron van de verbinding, of dit nu een kantoor op afstand is of een werknemer die vanuit huis werkt, en ten tweede moet er worden gezorgd voor volledige zichtbaarheid van netwerk- en endpoint-gebeurtenissen. U kunt dat bereiken door een SASE-principe te hanteren, versterkt met uitgebreide detectie en respons (extended detection and respons of XDR).

Om aan de marktvraag te voldoen, bouwen netwerkbeveiligingsbedrijven endpoint-capaciteiten op en gaan ze samenwerkingen aan met traditionele beveiligingsleveranciers. Maar bestaande beveiligingsleveranciers zijn niet in staat een holistische aanpak te leveren voor de beveiliging van systemen tegen geavanceerde bedreigingen. De integratie van externe netwerkcontroles in XDR, ontwikkeld door leveranciers van endpoint-beveiliging, biedt onvoldoende inzicht in of onderzoeksmogelijkheden voor incidenten die zich binnen bedrijfsomgevingen voordoen. Daarom hebben wij voor een andere aanpak gekozen: De integratie van het Brain4Net team stelt ons in staat een uniform platform te creëren dat naadloos endpoint-beveiligingsmogelijkheden integreert met netwerkcontroles. De samenwerking tussen het XDR-platform en SASE zal ondernemingen in staat stellen een “zero-trust”-strategie te implementeren.

Voordelen van onze eigen SD-WAN

Deze stap brengt ons op een nieuw terrein en scherpt ons doel aan om een centrale leverancier van bedrijfsbeveiliging voor zowel endpoints als netwerken te worden. Kaspersky’s SASE-aanbod betekent niet alleen dat we onze klanten beveiligen, maar ook dat we hun connectiviteitsdienstverlener worden.

De stap naar netwerkbeveiliging stelt ons in staat ook onze XDR-propositie te upgraden. We bieden onze klanten al de beste beveiligingssoftware in zijn klasse, en de toevoeging van een netwerkbeveiligingslaag geeft ons een extra concurrentievoordeel. Door alle mogelijke scenario’s te bestrijken door verkeer te filteren en beveiligingsincidenten op endpoints te bewaken, en netwerk- en knooppuntactiviteit te correleren, kunnen we complexe bedreigingen nog beter detecteren en daarop reageren.

Wij slaan met onze kernactiviteit van bedrijfsbeveiliging dit belangrijke pad in om onze klanten stabiele en kostenefficiënte netwerkdiensten te kunnen bieden en hen tegelijkertijd te blijven beschermen tegen de meest geavanceerde en heimelijke bedreigingen.

Verdere plannen

Kaspersky wordt steeds actiever op het gebied van fusies en overnames, met het oog op het verwerven van sterke teams die synergieën kunnen opleveren voor onze kernactiviteiten. Brain4Net is bijvoorbeeld een succesvol bedrijf met technologieën, oplossingen en betalende klanten, met een team en producten die we erg graag willen integreren. En dit is nog lang niet het eindpunt van onze M&A-reis; andere deals in de toekomst zullen onze waardepropositie nog verder verbeteren.

Tips