Nieuwe functies van Kaspersky VPN Secure Connection

We presenteren een reeks krachtige nieuwe functies in Kaspersky VPN Secure Connection, die de app nog gebruiksvriendelijker en nuttiger maken.

We presenteren een reeks krachtige nieuwe functies in Kaspersky VPN Secure Connection, die de app nog gebruiksvriendelijker en nuttiger maken.

VPN-applicaties maken de digitale levens van miljoenen gebruikers zowel makkelijker als veiliger. Velen gebruiken de technologie om hun virtuele locatie te veranderen en toegang te krijgen tot films, tv-series en andere mediacontent die in hun regio niet beschikbaar is. Een VPN versleutelt ook het internetverkeer van gebruikers en beveiligt de gegevens die online worden verzonden. En een VPN verbergt natuurlijk ook hun echte IP-adres.

Als u om welke reden dan ook nog geen betrouwbare VPN gebruikt, is het tijd om dat toch eens te overwegen. In dit artikel kijken we naar de nieuwste verbeteringen van Kaspersky VPN Secure Connection die het programma nog gebruiksvriendelijker, functioneler en sneller maken.

Sneller en meer locaties

Een van de belangrijkste punten voor VPN-gebruikers is de verbindingssnelheid. We hebben hier dan speciale aandacht aan besteed: Kaspersky VPN Secure Connection is nudrie keer sneller dan ooit tevoren.

Onafhankelijke onderzoekers hebben ook onze verbeteringen op het gebied van snelheid opgemerkt. Zo meldt AV-TEST bijvoorbeeld dat Kaspersky VPN Secure Connection snelheden aanbiedt die boven de industrienorm liggen.

De nabijheid van de server die uw verbinding verzorgt, bepaalt vaak de snelheid van de VPN. Hoe dichter u zich in de buurt van de server bevindt, hoe sneller de VPN werkt. Om deze reden blijven we het aantal serverlocaties dat in Kaspersky VPN Secure Connection aangeboden wordt uitbreiden. Gebruikers kunnen nu kiezen uit 90 locaties in 72 gebieden. De gebruiker kan dus niet alleen een land kan selecteren, maar ook een specifieke stad.

Kaspersky VPN Secure Connection: meer serverlocaties dan ooit tevoren

Kaspersky VPN Secure Connection: meer serverlocaties dan ooit tevoren

Eenvoudigere toegang tot content waar dan ook

Veel mensen gebruiken een VPN-app om toegang te krijgen tot content die in hun regio niet beschikbaar is. De geüpdatete versie van Kaspersky VPN Secure Connection ondersteunt toegang tot globale streamingdiensten: Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, Disney+, BBC iPlayer en andere. Daarnaast is er nu een speciale modus met de naam For streaming die is geoptimaliseerd voor het kijken van films en tv-series.

Dit betekent dat u zich niet meer hoeft af te vragen met welke van de tientallen beschikbare servers in Kaspersky VPN Secure Connection u verbinding moet maken. Met deze modus aan kunt u gewoon de content kiezen van de dienst en de regio die u wilt bekijken (bijvoorbeeld Netflix in de VS). De toepassing biedt een lijst van optimale servers aan, en u hoeft alleen nog maar op Connect te klikken en van uw favoriete tv-serie te genieten.

Een server selecteren om streamingcontent te bekijken

Een server selecteren om streamingcontent te bekijken

Er is ook nog een nieuwe modus met de naam For torrenting, waarmee u snel de snelste server kunt vinden om zelfs grote bestanden van BitTorrent te downloaden.

Een server selecteren voor de beste torrenting-ervaring

Een server selecteren voor de beste torrenting-ervaring

Eenvoudig te gebruiken

We hebben het veranderen van uw virtuele locatie behandeld. Maar soms wilt u juist het tegenovergestelde: sommige diensten blokkeren toegang vanaf buitenlandse IP-adressen. In dit geval kan een VPN juist in de weg zitten, wat betekent dat u die steeds moet aan- en uitzetten. Dit is onhandig (en vervelend), maar, misschien nog belangrijker, u herinnert zich niet altijd om hem weer aan te zetten, waardoor uw internetverkeer aan gevaren wordt blootgesteld.

Kaspersky VPN Secure Connection lost dit probleem op met split tunneling. Met deze functie kunnen Windows-gebruikers twee groepen met toepassingen aanmaken: het verkeer van de ene groep wordt via een beveiligde verbinding verzonden terwijl gebruik wordt gemaakt van het IP-adres van de door u gekozen VPN-server, terwijl het verkeer van de tweede groep uw eigenlijke IP-adres gebruikt om de VPN-tunnel te omzeilen.

Dankzij split tunneling kunt u selecteren welke apps de VPN-verbinding gebruiken en welke deze juist omzeilen

Dankzij split tunneling kunt u selecteren welke apps de VPN-verbinding gebruiken en welke deze juist omzeilen

Hierdoor hoeft u de beveiligde verbinding niet voortdurend aan en uit te zetten. Op deze manier hoeft u alles maar één keer goed te configureren. U kunt bijvoorbeeld een VPN instellen voor een browser, waardoor u websites kunt openen via een buitenlands IP-adres, en u kunt een andere browser zonder VPN gebruiken om websites te openen die alleen met lokale adressen werken. Huidige versies van populaire browsers zijn getest en zijn allemaal compatibel met deze functie van Kaspersky VPN Secure Connection.

Nog een handige functie: Kaspersky VPN Secure Connection kan nu rechtstreeks vanaf uw wifi-router een beveiligde verbinding tot stand brengen met gebruik van de ingebouwde OpenVPN-client. Hiermee kunt u al het internetverkeer van alle apparaten in uw thuisnetwerk in één keer beveiligen.

Transparantie betekent vertrouwen

Als u een VPN hebt, gaat het grootste deel van uw internetverkeer daarlangs. Dit roept logischerwijs verschillende vragen op: welke gegevens krijgen ontwikkelaars over u? Hoe verzamelen ze die? Waar worden die opgeslagen en met wie worden die gedeeld? In het geval vanKaspersky VPN Secure Connection is dat allemaal zeer duidelijk en transparant.

Kaspersky VPN bewaart gegevens over de online activiteiten, namen, e-mailadressen of informatie over IP-adressen buiten de sessie van gebruikers niet, en deelt deze dan ook niet met derden. Gedetailleerde informatie over hoe de service reageert op gegevensverzoeken van overheden en wetshandhavingsinstanties vindt u hier.

Er zijn nog altijd gratis en onbeperkte versies beschikbaar

Er zitten een hoop nieuwigheden in Kaspersky VPN Secure Connection, maar de beschikbaarheid van zowel onze gratis als betaalde versie blijft onveranderd. Gebruikers van de betaalde versie krijgen toegang tot een hele reeks functies, waaronder onbeperkt VPN-verkeer, de keuze van elke locatie in de lijst, de Kill Switch-functie, en nog veel meer.

De gratis versie biedt een iets bescheidenere reeks functies, een beperkte hoeveelheid versleuteld verkeer (200 MB per dag per apparaat), en standaard slechts één locatie beschikbaar voor verbinding.

Maar of u nu de betaalde of de gratis versie gebruikt, uw gegevens worden nergens opgeslagen of gedeeld met derden, en de verbinding wordt beschermd door het betrouwbare AES-256-coderingsalgoritme.

Tips