Kaspersky Web Traffic Security is flexibele gateway-bescherming

Onze beveiligingsoplossing voor internet-gateways is geüpdatet en biedt nu betere bescherming dan ooit.

Bescherming tegen online dreigingen is een van de grootste bedrijfsuitdagingen van vandaag de dag. In 2019 kreeg één op de vijf Kaspersky-gebruikers te maken met minimaal één malware-aanval die via websites werd verspreid. Moderne endpunt-beveiligingsproducten detecteren en neutraliseren vele online dreigingen. Maar in sommige scenario’s is het beschermen van werkstations alleen niet genoeg.

Bij deze scenario’s is er vaak sprake van de traditionele zwakste schakel: de werknemers. We zien regelmatig incidenten die zijn veroorzaakt door iemand die een component van een beveiligingsoplossing heeft uitgeschakeld. Als diegene wordt gevraagd naar de reden daarachter, is het antwoord vaak dat ze dat advies online hadden gelezen of dachten dat het niet nodig was, of zelfs dat het hun werk belemmerde. De penetratie van malware in de bedrijfsinfrastructuur is vaak het resultaat van persoonlijke apparaten die met het bedrijfsnetwerk worden verbonden. En er is altijd phishing — cybercriminelen proberen werknemers om de tuin te leiden waardoor ze bedrijfsgegevens invoeren op een nepwebsite.

Het zijn veelal de kleinere bedrijven die met zulke problemen te maken hebben omdat het bij kleine bedrijven minder waarschijnlijk is dat er veel middelen worden besteed aan het trainen van personeel of het installeren en onderhouden van complexe systemen die voor een stevige beveiliging kunnen zorgen.

De laatste update van Kaspersky Web Traffic Security, die eind vorig jaar uitkwam, deed iets aan dit probleem. De oplossing kan nu niet alleen worden geïnstalleerd in afstemming met een proxyserver die al deel uitmaakt van uw infrastructuur, maar ook worden toegepast als een kant-en-klare proxyserver met geïntegreerde bescherming. De tweede optie, die ofwel als virtuele toepassing of als hardware-gebaseerde oplossing kan worden geïmplementeerd, minimaliseert de kosten van de toepassing en het onderhoud van dit beveiligingssysteem voor internetverkeer.

Zulke oplossingen worden normaal gesproken geassocieerd met complexe manipulaties waarvoor serieuze Linux-administratievaardigheden voor zijn vereist, maar de nieuwe versie van Kaspersky Web Traffic Security is zo ontworpen dat deze zonder enige kennis van Linux kan worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Vaardigheden voor algemene netwerkadministratie zijn genoeg; configuratie-wizards en handige controlemenu’s helpen bij de rest.

Wat kan Kaspersky Web Traffic Security doen?

De applicatie stelt u in staat om verkeer op het niveau van de internet-gateway te filteren, dat wil zeggen: bij de ingang en uitgang van uw bedrijfsnetwerk. Kaspersky Web Traffic Security:

  • Stopt de meeste massadreigingen voor ze de werkstations kunnen bereiken.
  • Blokkeert automatisch niet alleen de schadelijke dreigingen, maar tevens phishing-pogingen door simpelweg te voorkomen dat werknemers een fout kunnen begaan.
  • Bespaart de systeembeheerder tijd en zorgen. Het is niet langer nodig om waarschuwingen op elke computer op het netwerk na te gaan.

Flexibele configuratie

Het geüpdatete Kaspersky Web Traffic Security zorgt ervoor dat u onafhankelijke configuraties kunt creëren voor verschillende netwerken en deze vanaf één console kunt beheren. Dit is handig voor bedrijven die afdelingen hebben met verschillende veiligheidsvereisten, evenals voor Managed Services Providers en andere providers die cybersecurity-diensten aan klanten aanbieden.

Bovendien botst Kaspersky Web Traffic Security niet met andere beveiligingsoplossingen voor gateways, dus zelfs als u een ander systeem gebruikt voor basisbescherming, kunt u deze oplossing toevoegen voor maximale beveiliging.

Vind meer informatie en praat met onze experts op de Kaspersky Web Traffic Security-pagina.

Tips