Wat is er met Kaspersky Free Antivirus gebeurd?

Dit is waarom u bij het proberen downloaden van Kaspersky Free Antivirus in plaats daarvan Kaspersky Security Cloud Free krijgt (en waarom dat goed nieuws is).

We hebben deze vraag de afgelopen tijd veel beantwoord, dus we besloten om het er in een post over te hebben. Als een gebruiker probeert om Kaspersky Free Antivirus te downloaden, zullen ze zien dat ze in plaats daarvan Kaspersky Security Cloud Freehebben gedownload. Dit is waarom.

In 2017 introduceerden we Kaspersky Free Antivirus wereldwijd, een systeem dat volledig gratis basisbescherming bood voor pc-gebruikers, zodat niemand onbeschermd zou blijven tegen cyberdreigingen. Het systeem maakte gebruik van dezelfde engine als onze premium beveiligingsproducten, die elk jaar de meerderheid van de awards in ontvangst namen van onafhankelijke testlabs. En het was echt gratis — geen betaling vereist, geen advertenties van derden. En het was dus ook geen verrassing dat dit product erg populair werd.

Maar elk product moet zich blijven evolueren om aan de constant veranderende behoeften van gebruikers te voldoen, en ons systeem is daar geen uitzondering op. Met deze evolutie werd het meer dan een antivirussysteem — en daarom noemden we het ook niet langer zo. We denken dat de nieuwe naam veel passender is; het ligt functioneel gezien veel dichter bij ons volwaardige paradepaardje Kaspersky Security Cloud dan bij een standaard beveiligingssysteem. Laten we eens kijken hoe Kaspersky Security Cloud Free zich veel verder heeft geëvolueerd dan Kaspersky Free Antivirus.

Wat is het verschil tussen Kaspersky Free Antivirus en Kaspersky Security Cloud Free?

Ten eerste bestaat de gratis versie van Kaspersky Security Cloud, in tegenstelling tot Kaspersky Free Antivirus, niet alleen voor Windows, maar ook voor andere platforms. Het beschermt zowel mobiele apparaten met Android als iOS.

Ten tweede was ons gratis antivirussysteem beperkt tot een anti-phishing engine en basisbescherming tegen malware, en Kaspersky Security Cloud Free is een aanzienlijk geavanceerder multiplatform-systeem met een divers spectrum aan features, en is in staat om de bescherming die het biedt aan te passen aan uw levensstijl. Om meer te weten te komen over de details van Kaspersky Security Cloud Free kunt u deze post lezen, en hier bespreken we in het kort de belangrijkste features.

Net als de betaalde versie, onderscheidt Kaspersky Security Cloud Free zich van andere beveiligingssystemen dankzij de adaptieve scenario’s. Het helpt bijvoorbeeld bij het controleren of een dienst die u gebruikt uw accountgegevens heeft gelekt, en biedt handig advies dat specifiek voor u relevant is, want het houdt rekening met de diensten die u daadwerkelijk gebruikt.

Het helpt ook bij het veilig houden en sterker maken van uw wachtwoorden met de Kaspersky Password Manager en beschermt uw internetverkeer met een VPN-systeem. Op Android helpt het bij het beheren van app-toestemmingen en het verwijderen van apps die u niet gebruikt. De betaalde versie beschikt over nog meer adaptieve scenario’s, maar het algemene idee is hetzelfde: Kaspersky Security Cloud helpt u met de beveiliging die u nodig heeft, wanneer u die nodig heeft.

Maar wat als ik al een gebruiker ben van Kaspersky Free?

Geen zorgen, uw Kaspersky Free Antivirus blijft gewoon werken. Het is niet nodig om van beveiligingssysteem te veranderen en over te stappen op Kaspersky Security Cloud Free — al raden we dit wel ten zeerste aan. De licentie wordt automatisch vernieuwd. U kunt doorgaan alsof er niets veranderd is.

Onze gebruikers zijn uiterst belangrijk voor ons, en daarom zetten we Kaspersky Free Antivirus niet zomaar stop en dwingen we u niet om over te stappen op het nieuwere systeem. Als u echter al gebruikmaakt van Kaspersky Free, raden we aan om Kaspersky Security Cloud Freeeens uit te proberen — het is nog altijd gratis, maar het biedt meer features en sterkere beveiliging voor verschillende soorten apparaten. En er bestaat niet zoiets als te veel beveiliging in de moderne wereld.

Tips