Overstappen naar Kaspersky: een stapsgewijze migratiegids

Hoe je de cyberbescherming op je computer of smartphone kunt overzetten naar de meest bekroonde beveiligingsoplossing van Kaspersky.

Hoe je eenvoudig van andere beveiligingsoplossingen naar Kaspersky kunt overstappen

We kunnen eindeloos doorgaan over de voordelen van onze bescherming: de snelheid, de geavanceerde technologie en de ongelooflijke neutralisatie van dreigingen. Maar het is beter om onafhankelijke tests gewoon voor zichzelf te laten spreken. Gedurende 2023 nam Kaspersky deel aan (precies!) 100 onafhankelijke tests en beoordelingen, waarbij de producten 93 eerste prijzen en 94 top-3-plaatsen behaalden. Dit is het hoogste jaarlijkse resultaat dat ooit werd behaald. Volgens onafhankelijke onderzoekers is onze bescherming ongeëvenaard, en geen enkele andere beveiligingsleverancier komt zelfs maar in de buurt van zo’n overvloed aan onderscheidingen. (Onze bescherming voor thuisgebruikers ontving de hoogste onderscheiding, Product van het jaar 2023, van het onafhankelijke Europese testlaboratorium AV-Comparatives, evenals de eerste plaats in het onderdeel ‘thuisbescherming’ bij onafhankelijke tests door SE Labs in het vierde kwartaal van 2023.)

Om je bescherming tegen cyberdreigingen te maximaliseren, bieden we deze eenvoudige stapsgewijze handleiding voor de overstap naar de beveiligingsoplossingen van Kaspersky.

Alle drie versies van onze bescherming, namelijk Kaspersky Standard, Kaspersky Plus en Kaspersky Premium, gebruiken dezelfde reeks beveiligingstechnologieën. Dat betekent dat gebruikers van al deze oplossingen erop kunnen vertrouwen dat ze het ‘Product van het jaar 2023’ gebruiken.

Kaspersky is volgens AV-Comparatives 'Product van het jaar 2023'

Kaspersky is volgens AV-Comparatives ‘Product van het jaar 2023’

Hoe je kunt overstappen naar Kaspersky

Het is heel eenvoudig: kies gewoon een van de drie abonnementsopties op onze website op basis van je behoeften, nadat je eenvoudig de kenmerken van elke versie hebt vergeleken. Voor maximale bescherming raden wij je aan om je te abonneren op Kaspersky Premium. Naast de standaardtools voor computerbescherming en -optimalisatie omvat het:

Daarnaast zorgt Kaspersky Premium voor maximale bescherming van je digitale identiteit. We controleren op lekken (ook op het dark web) van je accounts, die niet alleen zijn gekoppeld aan e-mailadressen zoals in andere abonnementsversies, maar ook aan telefoonnummers (die bijvoorbeeld worden gebruikt voor online banken en sociale netwerken). We geven je advies over wat je moet doen als een dergelijk lek optreedt. Je kunt de e-mailadressen en telefoonnummers van iedereen in je gezin toevoegen om te laten controleren.

Bij de keuze voor een abonnement kun je ook opgeven hoeveel apparaten je wilt beschermen en of het voor één of meerdere jaren is. Als je een abonnement voor meerdere jaren kiest, krijg je natuurlijk korting.

Bij aankoop maken we automatisch een My Kaspersky-account aan zodat je het abonnement kunt activeren en beheren op verschillende apparaten met Windows, macOS, Android of iOS. We sturen instructies naar het e-mailadres dat je bij aankoop hebt opgegeven.

Installatie voorbereiden

Volg de link in de e-mail naar de website van My Kaspersky, maak een account aan en log in. Klik in het venster met abonnementsinformatie op ‘Downloaden’ om de applicatie op je apparaat te downloaden. Voor mobiele apparaten kun je onze applicaties ook downloaden via een van de appstores: App Store, Google Play, Huawei AppGallery en andere.

Voordat je de Kaspersky-applicatie installeert, moet je ervoor zorgen dat je apparaat voldoet aan de software- en hardwarevereisten (voor Windows, macOS, Android, iOS) en incompatibele beveiligingsoplossingen van andere leveranciers verwijderen (Windows en macOS). Veel mensen denken dat het hebben van meerdere beveiligingstools op één computer de beveiliging versterkt, maar dit is niet het geval. Integendeel, verschillende programma’s beginnen met elkaar in conflict te komen en te concurreren om computerbronnen, wat ertoe leidt dat de computer trager gaat werken en vastloopt. Er kan dus maar één zijn, en onze bescherming is volgens tests 100% effectief tegen malware.

Je kunt je computer het beste opschonen met speciale hulpprogramma’s. Deze kun je vinden op de website van de fabrikant van de beveiligingsoplossing die je wilt verwijderen. Als je deze verwijdert met de ingebouwde tools van het besturingssysteem, kunnen er sporen van achterblijven, wat tot problemen kan leiden. De eenvoudigste manier om het benodigde hulpprogramma te vinden, is door op internet te zoeken naar ‘verwijderprogramma voor name_of_removed_program‘ (hier vind je bijvoorbeeld de verwijderprogramma’s voor Avast, Bitdefender, ESET, McAfee en Norton).

De applicatie installeren

Je bent er bijna. Het installeren van de applicatie is eenvoudig: op een computer vindt het proces plaats in de vorm van een chat. Iedereen die een wel eens een berichten-app gebruikt, kent het. Hierdoor kun je de installatietijd trouwens productief besteden. Je kunt bijvoorbeeld de interessantste Kaspersky-functies verkennen en de applicatie op je smartphone installeren met behulp van de QR-code die op je computerscherm verschijnt. Voor degenen die de installatiedetails vooraf willen bekijken, zijn hier de links naar Kaspersky installatie-instructies voor Windows, macOS, Android en iOS.

Als je de applicatie voor je computer hebt gedownload vanaf je My Kaspersky-account of voor je smartphone met behulp van de QR-code, wordt deze na installatie automatisch geactiveerd door het abonnement. In zeer zeldzame gevallen moet je het programma mogelijk zelf activeren door je aan te melden bij je My Kaspersky-account of door deze eenvoudige instructies te volgen voor Windows, macOS, Android of iOS.

Omgaan met wachtwoorden

Eigenaren van Kaspersky Plus en Kaspersky Premium ontvangen daarnaast ook een premium abonnement op, onze wachtwoordbeheerder. In de persoonlijke versleutelde opslag kun je al je wachtwoorden, belangrijke documenten en tokens voor tweestapsverificatie bewaren en ze op al je apparaten synchroniseren. Je kunt er zeker van zijn dat er niemand toegang tot heeft, zelfs Kaspersky-werknemers niet. De met AES versleutelde kluis wordt namelijk beschermd door een hoofdwachtwoord dat jij alleen kent.

Je kunt Kaspersky Password Manager op je computer installeren tijdens de installatie van Kaspersky Plus of Kaspersky Premium, of afzonderlijk door het te downloaden via My Kaspersky of een appstore. Je hoeft niet al je wachtwoorden te onthouden en handmatig in te voeren in Kaspersky Password Manager. We hebben namelijk een mechanisme ontwikkeld om wachtwoorden van browsers en andere wachtwoordbeheerders over te zetten. Korte instructies voor het importeren van gegevens voor het populairste besturingssysteem (Windows) vind je hieronder. Gedetailleerde instructies voor alle besturingssystemen zijn beschikbaar op de ondersteuningswebsites (voor Windows, macOS, Android en iOS).

Wachtwoorden importeren uit browsers

 • Open het hoofdvenster van Kaspersky Password Manager en klik op het tandwielpictogram onder aan het venster.
 • Ga naar Instellingen en vervolgens naar Import/Export.
 • Selecteer in het blok Importeren vanuit browser de browser waaruit je gegevens wilt importeren en klik op Importeren.
Wachtwoorden importeren vanuit andere paswoordbeheerders naar Kaspersky Password Manager

Wachtwoorden importeren vanuit andere paswoordbeheerders naar Kaspersky Password Manager

Wachtwoorden importeren van andere wachtwoordbeheerders

 • Eerst moet je gegevens vanuit een andere wachtwoordbeheerder exporteren naar een CSV-bestand. Instructies hiervoor vindt je op de website van de fabrikant (hier vindt je bijvoorbeeld de instructies voor Avast Passwords, KeePass, LastPass en 1Password).
 • Open het hoofdvenster van Kaspersky Password Manager en klik op het tandwielpictogram onder aan het venster.
 • Ga naar Instellingen en vervolgens naar Import/Export.
 • Klik op Importeren in het blok Importeren vanuit wachtwoordbeheerders en geef het CSV-bestand op waaruit je gegevens wilt importeren.
Wachtwoorden importeren vanuit andere paswoordbeheerders naar Kaspersky Password Manager

Wachtwoorden importeren vanuit andere paswoordbeheerders naar Kaspersky Password Manager

Naast wachtwoorden kun je ook al je tokens voor tweestapsverificatie overzetten van Google Authenticator (Android, iOS) naar Kaspersky Password Manager. Je kunt eenvoudig al je tokens vanuit Google Authenticator naar één grote QR-code exporteren en deze scannen met Kaspersky Password Manager op je mobiele apparaat.

De tokens worden op al je apparaten gesynchroniseerd, zodat je niet elke keer naar je smartphone hoeft te zoeken als je een 2FA-code op je computer moet invoeren. Je kunt deze rechtstreeks in de desktopversie van Kaspersky Password Manager genereren. En zelfs als er iets met je smartphone gebeurt, verlies je geen toegang tot sites die worden beschermd door tweestapsverificatie. Je kunt de code altijd op je computer genereren of de tokens vanuit de cloud herstellen.

Checklist voor het overstappen naar Kaspersky

 • Kies één van de drie oplossingen voor thuisgebruik: Kaspersky Standard, Kaspersky Plus, of Kaspersky Premium.
 • Tel hoeveel apparaten je moet beschermen en koop het bijbehorende abonnement op de website van Kaspersky, de website van een partner of via een app store.
 • Verwijder oude beveiligingsoplossingen met behulp van tools van de betreffende fabrikant.
 • Installeer de Kaspersky-applicatie en Kaspersky Password Manager, evenals alle andere gewenste applicaties van het abonnement.
 • Zorg ervoor dat de applicaties automatisch worden geactiveerd of activeer ze handmatig (Windows, macOS, Android, iOS).
 • Importeer wachtwoorden vanuit andere programma’s.
 • Verken je My Kaspersky-account. Hier vind je tal van nuttige en interessante functies.
 • Zorg voor meer zekerheid in je dagelijks leven.
Tips