De oplossingen van Kaspersky winnen een recordaantal prijzen in onafhankelijke tests

In 2023 waren onze producten en oplossingen onderdeel van 100 onafhankelijke onderzoeken. We wonnen maar liefst 93 keer een prijs. Ons beste jaar ooit.

Het kiezen van de juiste cyberbeschermingsoplossing is geen eenvoudige opgave. Op dit gebied zijn de meningen van vrienden of beoordelingen die via crowdsourcing zijn verkregen, minder betrouwbaar. Bij eenvoudigere producten en diensten is het gebruik van deze beoordelingen normaal geen probleem. De beoordelingen kunnen helpen bij het beoordelen van de UI/UX en bruikbaarheid, maar bieden geen inzicht in de kwaliteit van de bescherming tegen geavanceerde bedreigingen.

De meest evenwichtige objectieve bron is onafhankelijk deskundig onderzoek door gespecialiseerde testlabs en media. Onafhankelijk betekent dat de testers geen connecties mogen hebben met de leverancier wiens producten ze beoordelen.

We hebben altijd veel aandacht besteed aan het onafhankelijk testen van onze producten en diensten. Voor een snelle en eenvoudige evaluatie van testresultaten heeft onze website een speciale Top 3-sectie. Deze sectie laat zien hoeveel tests er gedurende het jaar hebben plaatsgevonden en voor hoeveel tests we een plek op het podium hebben verdiend.

2023 was voor ons een recordjaar. Van de honderd tests waarin onze oplossingen werden beoordeeld, zijn we 93 keer eerste geworden en 94 keer in de top drie geëindigd. En sinds 2013 zijn onze producten in totaal 927 keer getest door onafhankelijke onderzoekers, waarbij we 680 keer de eerste plaats hebben behaald (en 779 keer in de top drie zijn beland). Dit is een absoluut record onder alle leveranciers van beveiligingsoplossingen, zowel wat betreft het aantal tests als het aantal overwinningen.

Nu wat meer details.

Vergelijkende grafiek met de resultaten van onafhankelijke beveiligingstests van populaire leveranciers. Kaspersky is de absolute leider: 680 eerste plaatsen bij de 927 uitgevoerde tests.

Vergelijkende grafiek met de resultaten van onafhankelijke beveiligingstests van populaire leveranciers. Kaspersky is de absolute leider: 680 eerste plaatsen uit 927 uitgevoerde tests. Bron

Belangrijkste prijzen

Er zijn te veel prestaties in het afgelopen jaar om op te noemen. Daarom lichten we de meest opmerkelijke uit:

Wie heeft de tests uitgevoerd?

Voor degenen die niet bekend zijn met de wereld van cyberbeveiligingstests, volgt hier een overzicht van de belangrijkste deelnemers.

  • AV-Comparatives is een onafhankelijke Oostenrijkse organisatie die al meer dan 24 jaar beveiligingsproducten test. Wat begon als een studentenproject aan de Universiteit van Innsbruck is in deze periode uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke onderzoekscentra op het gebied van cyberbeveiliging.
  • AV-Test GmbH is een onafhankelijk Duits onderzoeksinstituut voor gegevensbeveiliging. AV-Test GmbH adviseert al ruim vijftien jaar brancheverenigingen, bedrijven en overheidsinstanties op het gebied van cyberbeveiliging.
  • SE Labs is een onafhankelijk Brits bedrijf dat producttests van de volgende generatie heeft ontwikkeld op basis van een alomvattende benadering van beveiligingsbeoordelingen.

Andere aanpak

Naast serieuze testlabs zijn er natuurlijk ook gespecialiseerde media en bloggers die beveiligingssoftware evalueren. Hun onderzoek is misschien iets minder nauwgezet, maar als het gaat om het trekken van aandacht, zijn YouTubers en technische woordkunstenaars niet te verslaan.

Als je een liefhebber bent van dit format, raden we tests (1, 2, 3) aan van The PC Security Channel, dat wordt gerund door een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde YouTuber. Het beste kenmerk van het kanaal zijn de vele tech-goeroes die zich onder de abonnees bevinden, die graag een kritische blik werpen op de geposte inhoud en hun eigen opmerkingen toevoegen.

Tips