Kaspersky: we beginnen een nieuw digitaal leven

Maak kennis met het nieuwe Kaspersky: we introduceren onze nieuwe productlijn en vertellen u meer over de verbeteringen die onze thuisgebruikers kunnen verwachten.

Nieuwe productlijn van Kaspersky

We hebben geweldig nieuws: onze productlijn voor thuisgebruikers krijgt de grootste upgrade in jaren. In dit artikel gaan we het hebben over wat er precies zal veranderen en hoe dit uw digitale leven eenvoudiger, gemakkelijker en veiliger zal maken.

Het eerste wat ervaren gebruikers van onze producten waarschijnlijk zal opvallen is de naam. We introduceren een nieuwe en vereenvoudigde naamgevingsstructuur van onze consumentenproductlijn, die naar een merkniveau wordt getild en nu op de naam Kaspersky is gebaseerd. Maar dat is slechts het topje van de spreekwoordelijke ijsberg.

Het grote nieuws is dat we de functionaliteit van onze nieuwe productlijn voor thuisgebruikers enorm hebben uitgebreid. Bovendien hebben we de gebruikersinterface helemaal opnieuw ontworpen. Deze is nu gemakkelijker te gebruiken en ziet er moderner uit. En ten slotte stappen we in plaats van de gebruikelijke licentiecodes over op een abonnementssysteem met verschillende plannen.

Genialiteit schuilt in eenvoud

Zoals we al eerder zeiden, is onze bescherming voor thuisgebruikers nu gebaseerd op de merknaam “Kaspersky.” “Internet Security” en “Security Cloud” zijn verdwenen, dus u haalt deze niet meer door elkaar. Want wat zullen onze klanten normaal gesproken antwoorden als ze worden gevraagd welke antivirussoftware ze gebruiken? Inderdaad, “Kaspersky”. En zo heet ons product nu dus ook. Simpel!

Het hoeft geen betoog dat de nieuwe Kaspersky-productlijn verder gaat dan alleen antivirussoftware; het is een heel beveiligingsplatform voor uw digitale leven. Het is een beetje zoals in de Formule 1, de coureur kan het niet alleen. Ze hebben een enorme pitploeg nodig om ze te ondersteunen. Maar zonder de coureur kunt u natuurlijk ook niet winnen.

We gebruiken nu een abonnementsmodel, dat de industriestandaard aan het worden is, om onze oplossing te distribueren. Kaspersky ondersteunt de vier belangrijkste platforms: Windows, macOS, Android en iOS. Dat klopt, u kunt nooit te veel beveiliging hebben, zelfs niet als u een iPhone gebruikt.

Thuisgebruikers hebben nu toegang tot drie abonnementen: Kaspersky Standard, Kaspersky Plus en Kaspersky Premium.

U kunt dus zelf kiezen welk abonnement het meest geschikt is voor u en van welke bescherming, functionaliteiten en diensten u gebruik wilt maken zonder dat het meteen peperduur wordt. Bovendien beschermen de functies in deze abonnementen niet alleen uw apparaten, maar uw hele digitale leven.

Alles op de juiste plek

Nu is het tijd voor het belangrijkste deel: nieuwe functies en diensten. We hebben deze onderverdeeld in vier categorieën: Veiligheid, prestaties, privacy en identiteit. Elke categorie heeft zijn eigen tabblad in de interface, dus het is moeilijk om erin te verdwalen.

Het aantal nuttige tools in elke categorie hangt af van uw abonnement. Als u overschakelt naar een hogere klasse, ontgrendelt u het volgende niveau en krijgt u een reeks extra functies. Met Kaspersky Standard krijgt u Beveiliging en prestaties en de basisprivacyfuncties. Door over te schakelen naar Kaspersky Plus ontgrendelt u de rest van de functies op het tabblad Privacy, evenals een onbeperkt VPN-abonnement. Kaspersky Premium omvat alle functies, inclusief het tabblad Identiteit.

Tabblad Home in Kaspersky Premium

Beveiliging: ga niet van huis zonder

Laten we beginnen met de hoeksteen van de hele operatie: beveiliging. Hier vindt u al onze beproefde (en vaak best-in-industry) tools zoals antivirussoftware, firewall, anti-phishing, web-antivirus, bescherming tegen rootkits en ransomware, alsmede kwetsbaarheidsanalyse en -preventie.

Het belangrijkste hier is een hele reeks verbeteringen onder de motorkap. Deze zijn onmerkbaar voor gebruikers, maar maken de bescherming betrouwbaarder, vooral als het gaat om geavanceerde nieuwe bedreigingen. Een voorbeeld hiervan zijn de verbluffende resultaten die we hebben geboekt op het gebied van bescherming tegen ransomware.

Tabblad Beveiliging in Kaspersky Premium

We hebben de meest populaire en essentiële functies verplaatst naar het hoofdscherm, zodat deze gemakkelijk toegankelijk zijn. U kunt nu bijvoorbeeld gemakkelijk de manier vinden om uw systeem te herstellen, zelfs als het is geïnfecteerd voordat u Kaspersky installeerde.

Prestaties: een kleine voorjaarsschoonmaak nodig?

De volgende categorie, Prestaties, heeft allerlei nieuwe functies. Deze kunnen helpen uw apparaat sneller te maken, schijfruimte vrij te maken, uw apps op te ruimen en nog veel meer. Als u uw “digitale huis” spic en span wilt houden, dan zijn deze tools absoluut nodig. Om een populaire analogie te gebruiken: het is eigenlijk net als een team van huishoudelijke robots, elk met zijn eigen specialisatie.

U kunt bijvoorbeeld het opstarten en het register van Windows optimaliseren door alle rommel weg te gooien die uw systeem vertraagt. Of dubbele bestanden detecteren die te veel kostbare ruimte op uw schijf innemen.

Tabblad Prestaties in Kaspersky Premium

U vindt er ook back-uptools en een systeem dat u waarschuwt als uw HDD of SDD het dreigt te begeven. Deze functies zijn uiterst nuttig bij het opslaan van kostbare foto’s en andere onvervangbare digitale voorwerpen.

Onze speciale “Game Mode” blokkeert alle niet-kritieke processen en meldingen wanneer uw computer een spel op volledig scherm uitvoert. U hoeft u dus geen zorgen te maken over FPS of afgeleid te worden tijdens een groot eindbaasgevecht. Daarnaast wordt ook de “Niet storen-modus” ingeschakeld wanneer u ergens mee bezig bent dat veel concentratie vereist, zoals het houden van een videogesprek, werken in een kantoor-app, enz.

Privacy: geen spionnen toegestaan

Een andere manier waarop ons product uw leven gemakkelijker maakt, is door uw privacy te beschermen. Want hoe meer apparaten en apps u gebruikt, hoe groter de kans op lekken. Om ervoor te zorgen dat niemand door de “ramen van uw digitale wereld” naar binnen kan gluren, moet u uw “rolluiken” zorgvuldig afstellen, of zelfs bepaalde diensten inschakelen. Dit kan allemaal erg ingewikkeld lijken, maar nu kunt u gewoon naar de sectie Privacy gaan, waarmee u al uw “rolluiken” vanaf één plaats kunt beheren. De sectie Privacy beschermt uw camera en microfoon tegen nieuwsgierige hackers, beveiligt uw online betalingen en detecteert stalkerware die bepaalde “weldoeners” zonder uw toestemming op uw apparaat hebben geïnstalleerd.

We hebben geen tijd om in dit overzicht in te gaan op elke privacytechnologie, dus laten we ons concentreren op de interessantste nieuwe functies.

Met de ‘Controle op gegevenslekken’ houdt uw online accounts veilig door te controleren of uw privégegevens al dan niet zijn blootgesteld tijdens het laatste datalek. Als u dit overkomt, krijgt u een melding en een advies over wat u nu moet doen.

Apparaten op Mijn netwerk houdt de apparaten bij die verbonden zijn met uw thuiswifi en waarschuwt u als er sprake is van een vreemde eend in de bijt.

Privacy-tabblad in Kaspersky Premium

Private Browsing voorkomt dat verschillende websites gegevens over u verzamelen. Als u de statistieken van de tool bekijkt, leert u veel over wat “privacy” online nou echt inhoudt.

Met de functie Social Privacy, die momenteel beschikbaar is op Android- en iOS-apparaten, kunt u controleren welke privé-informatie u deelt op social media-accounts (zoals Facebook en Google) en uw privacy-instellingen aanpassen.

De Kaspersky Plus- en Kaspersky Premium-abonnementen worden geleverd met onbeperkt VPN-verkeer als onderdeel van uw abonnement. Onze slimme VPN-app kan automatisch onbeveiligde wifinetwerken detecteren en uw gegevens indien nodig versleutelen. U kunt verbinding maken met een paar duizend VPN-servers in meer dan 80 landen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat deze tool wordt geleverd met alle beste nieuwe functies die een moderne VPN-app zou moeten hebben. Deze omvatten een Kill Switch, die garandeert dat er zelfs geen enkel pakket onversleutelde gegevens door kan dringen, de mogelijkheid om toegang te configureren op smart home-apparaten, en ondersteuning voor regionale toegang tot content op Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en andere streamingdiensten. We hebben ook goed nieuws voor degenen die zich zorgen maken over de verbindingssnelheid: volgens onafhankelijke tests behoren onze VPN-apps tot de snelste.

Kaspersky VPN Secure ConnectionKaspersky Plus- en Kaspersky Premium-abonnementen omvatten ook een premium versie van onze Kaspersky Password Manager. Deze app helpt u om extreem sterke wachtwoorden te maken, slaat deze veilig voor u op en waarschuwt u in geval van een extern lek.

Identiteit en premium diensten

En de kers op de taart is ten slotte onze sectie Identiteit.

Ten eerste is er de portefeuille voor identiteitsbescherming, een speciale versleutelde map waar u gevoelige documenten in kunt opslaan, zoals uw paspoort of rijbewijs, om identiteitsdiefstal te voorkomen – en waarmee u veilig toegang hebt tot uw gegevens op elk van uw apparaten.

Ten tweede profiteert u van onmiddellijke toegang tot 24/7 premium klantenondersteuning, zowel per telefoon als per chat (houd er rekening mee dat 24/7 ondersteuning niet in alle talen beschikbaar is). Premium betekent dat u niet in een wachtrij komt te staan en dat uw verzoek met de hoogste prioriteit wordt afgehandeld.

Onze experts geven u niet alleen advies, ze helpen u ook de optimale configuratie voor uw computer te vinden en lossen op afstand uitdagende problemen op, waaronder problemen die zijn veroorzaakt door malware die het systeem al hadden geïnfecteerd voordat u Kaspersky installeerde.

Tabblad Identiteit in Kaspersky PremiumBelangrijk voor gezinnen met schoolgaande kinderen: het huidige Kaspersky Premium-abonnement komt ook met een bonus, namelijk  een gratis jaarabonnement op de premium versie van onze app voor ouderlijk toezicht Kaspersky Safe Kids, die onlangs is geüpdatet met een aantal nieuwe handige functies.

Laten we chatten

De nieuwe Kaspersky-interface is ongelooflijk intuïtief, en we hebben dan ook grootschalige tests uitgevoerd om hem zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Neem bijvoorbeeld het installatiescherm. Het begint met een nieuw installatieprogramma en een eerste set-up. Het lijkt op een chat, dus iedereen die weleens een berichten-app gebruikt, raakt hier eenvoudig wegwijs in. En u krijgt echt iets mee van het installatieproces, want het installatieprogramma leidt u door de interessantste functies.

Als u de app opent, komt u op het tabblad Home terecht. Hier hebben we de elementen geplaatst die onze gebruikers het nuttigst vinden. U vindt hier bijvoorbeeld de knop voor snel scannen, en zo hoeft u hier niet langer naar te zoeken in het menu. U vindt ook knoppen in het menu aan de zijkant die u naar de overeenkomstige secties brengen. Dus als u wilt weten wie er op uw thuisnetwerk is aangesloten of meerdere apparaten wilt beschermen, hoeft u daarvoor niet langer alle hoeken en gaten van de interface te controleren.

Vraag een gratis upgrade aan!

De overgang naar het nieuwe productsysteem zal geleidelijk plaatsvinden. We zullen uiteindelijk stoppen met de verkoop van de oude oplossingen, hoewel we deze nog wel een tijdje zullen ondersteunen.

Als u de betaalde versie van een van onze thuisproducten gebruikt, kunt u overstappen op het nieuwe systeem zonder een cent uit te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld uw huidige Kaspersky Internet Security-licentie volledig kosteloos omzetten naar een Kaspersky Standard-abonnement. Op dezelfde manier kunt u Kaspersky Security Cloud eenvoudig omzetten naar een Kaspersky Plus-abonnement.

Trouwens, Kaspersky is vorig jaar 25 jaar geworden. Het is moeilijk te geloven, maar we beschermen nu al meer dan een kwart eeuw de gegevens en apparaten van honderden miljoenen gebruikers over de hele wereld. En dat doen we bovendien ook nog eens beter dan wie dan ook in de wereld, wat ook blijkt uit de consistent hoge testscores van onafhankelijke laboratoria.

Tips