Zeven voordelen van snelle VPN die je misschien nog niet kent

Van het kijken naar buitenlandse sporten tot het vinden van de beste online verkoop: we delen de beste snelle VPN-lifehacks.

We hebben veel berichten gepubliceerd over de beveiligings- en privacyvoordelen van het instellen van een VPN op je computer, je smartphone of zelfs je hele thuisnetwerk. Maar er zijn minder bekende voordelen die naar voren komen als je VPN supersnel is. Wil je hier meer over weten? Laten we dan beginnen!

1. Buitenlandse sporten of tv-programma’s kijken

Voor veel sportfans een bekende situatie: als je naar het buitenland bent verhuisd of gewoon op vakantie bent, merk je tot je ergernis dat de wedstrijden van je geliefde voetbal-/honkbal-/cricket-/rugbyteam… daar niet op tv worden uitgezonden. Dezelfde catastrofe overkomt fans van binnenlandse tv-programma’s die in het buitenland niet populair zijn. Dit probleem kan worden opgelost als je je kunt abonneren op digitale uitzendingen van welke wedstrijden of programma’s je ook leuk vindt in je woonplaats, maar in andere regio’s is die dienst waarschijnlijk geblokkeerd. Het goede nieuws is echter dat je met Kaspersky VPN Secure Connection kunt kijken waarvoor je betaald hebt, waar je ook bent. Om dit te doen, moet je, wanneer je weg bent, een VPN-server in je thuisland selecteren en er verbinding mee maken. Op die manier krijg je een ‘native’ IP-adres toegewezen dat je virtueel naar huis teleporteert. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat zowel je lokale internetverbinding als je VPN op snelheid zijn. Zie het einde van dit bericht voor snelle VPN-geheimen.

2. Bandbreedtebeperking omzeilen

In mobiele netwerken, openbare plaatsen en soms zelfs thuisverbindingen beperken ISP’s de communicatiesnelheid, ook wel bandbreedtebeperking genoemd. Je merkt dit wellicht als je sites met video’s bezoekt of grote bestanden downloadt: je internet is veel trager. Hierdoor kunnen ISP’s bandbreedte besparen en de belasting van het netwerk verminderen, maar het beperkt ook je rechten. Dankzij Kaspersky VPN Secure Connection, die je verkeer versleutelt, kunnen providers en andere derde partijen niet precies zien wat je online doet of welke sites je bezoekt, en dus kunnen ze je bandbreedte niet beperken – als je ISP echter alle activiteiten voor alle abonnees vertraagt (dekenbeperking), er is geen ontkomen aan.

3. In de regio van jouw voorkeur spelen

Servers van veel multiplayer-spellen zijn over de hele wereld verspreid. Als je verbinding maakt vanuit een bepaalde regio, speel je op de dichtstbijzijnde server. Dit wordt gedaan om de vertraging voor alle spelers te minimaliseren, spelers uit dezelfde tijdzone te verenigen en de taalbarrière in gamechats te verminderen. Maar deze aanpak kan ook voor problemen zorgen: je speelt bijvoorbeeld op een ‘ongezellig’ uur, wat betekent dat er weinig geschikte spelpartners zijn op de dichtstbijzijnde servers, of je team heeft zich op een heel specifieke spelserver gevestigd. Kaspersky VPN Secure Connection in de gewenste regio online doornemen garandeert een verbinding met de beste server voor uw behoeften. Natuurlijk is de VPN-snelheid hier van cruciaal belang om een lage vertraging en snelle gegevensuitwisseling te garanderen, dus langzame VPN’s en VPN-protocollen zijn een grote no-no voor gamers. Daarom raden we gamers vooral aan om onze VPN te gebruiken, die bekend staat om zijn hoge snelheden in onafhankelijke testen.

Op gameconsoles kan het lastig zijn om een VPN op te zetten, dus console-eigenaren vinden het gemakkelijker om VPN rechtstreeks op de router in te stellen – meer hierover aan het einde van het bericht.

4. Het prijsbeleid omzeilen

In veel winkels en serviceorganisaties verschilt de prijs voor dezelfde goederen en diensten aanzienlijk van land tot land als gevolg van verschillen in het prijsbeleid of eenvoudigweg verschillende verkoopschema’s. Op het moment van publicatie staan Black Friday en Singles’ Day (11.11) in het verschiet, om maar een paar winkelfeesten te noemen. Je kunt seizoensaanbiedingen verzilveren en geld besparen door verbinding te maken met een VPN-server in het gewenste land en zo je IP-adres te wijzigen. Als dat klaar is, logt je in op de regionale versies van online winkels, ziet je lokale promoties en profiteer je van de beste kortingen.

Om hiervan optimaal te kunnen profiteren, moet je VPN-service een grote verscheidenheid aan servers in verschillende landen bieden. Onze VPN heeft er bijvoorbeeld meer dan honderd, ook op exotische locaties als Bangladesh, Liechtenstein en Maleisië. Met zo’n brede selectie kan het lastig zijn om de juiste server in de lijst te vinden, daarom kun je met de nieuwste versie van Kaspersky VPN Secure Connection servers toevoegen aan een tabblad Favorieten en snel degene selecteren die je nodig hebt.

5. Met een gerust hart winkelen

Openbare netwerken (of het nu gaat om Wi-Fi op een luchthaven, hotel, café, trein of bus) brengen een aantal risico’s met zich mee voor je apparaten. Onder hen zijn: advertenties van derden op websites; het verzamelen van gegevens over je online activiteiten; de reeds genoemde vertraging bij het bekijken van video’s; en mogelijke onderschepping van betalingsinformatie en wachtwoorden. Het is een hele klus om op je telefoon voor extra bagage of zitplaatsen bij het raam te betalen, om na de landing onverwachte afschrijvingen van je rekening te zien, toch?

Via een gecodeerd VPN-kanaal kan dat allemaal niet gebeuren. Cybercriminelen, café-eigenaren en gewetenloze Wi-Fi-providers in de buurt kunnen je online activiteiten niet zien of onderscheppen.

Bovendien, kan Onze VPN worden geconfigureerd om de VPN automatisch in te schakelen wanneer je verbinding maakt met onbeveiligde Wi-Fi-netwerken, en je kunt de VPN-instellingen individueel aanpassen voor elk Wi-Fi-toegangspunt dat op je apparaat is opgeslagen. Hierdoor kun je eenvoudig configureren welke Wi-Fi-netwerken VPN-bescherming nodig hebben, zodat je altijd veilig bent.

En nog iets: als de VPN-verbinding wegvalt, kan Kaspersky VPN automatisch al je netwerkverkeer blokkeren totdat je opnieuw verbinding maakt, zodat je gegevens niet naar een onbeveiligd netwerk lekken.

6. Geo-geblokkeerde websites openen

Om zowel juridische als veiligheidsredenen kiezen sommige sites ervoor om verbindingen met andere landen uit te sluiten. Veel online winkels zijn bijvoorbeeld niet toegankelijk in landen waar ze geen goederen naartoe verzenden. Hetzelfde geldt voor veel gemeentelijke of overheidsdiensten die online worden aangeboden: toegang vanuit het buitenland is niet mogelijk. Als je dergelijke sites moet gebruiken, moet je je VPN naar een server in het betreffende land verwijzen.

7. Websites openen ondanks blokkering

Het tegenovergestelde scenario van geoblocking is wanneer je in een land aankomt waar bijvoorbeeld Google of Instagram is geblokkeerd. Door verbinding te maken met een VPN-server in een ander land, kun je je gebruikelijke accounts en diensten blijven gebruiken.

Geoblocking zorgt er vaak voor dat je je VPN voortdurend moet in- en uitschakelen om toegang te krijgen tot bepaalde sites of bepaalde apps te gebruiken. Kaspersky VPN Secure Connection komt hier ook van pas. Door regels voor Smart Protection (alleen op Android) en Split Tunneling (op Android, Windows en macOS) te configureren, hoef je de VPN niet meer te blijven wisselen: deze wordt automatisch geactiveerd voor geselecteerde apps, sites of sitecategorieën (zoals betalingssystemen, banksites of online winkels) of VPN omzeilen voor apps die aan de uitzonderingenlijst zijn toegevoegd.

Wat maakt Kaspersky VPN de snelste?

Gamen, video’s bekijken, grote bestanden downloaden en zelfs conferentiegesprekken vereisen allemaal een razendsnelle VPN-verbinding met minimale latentie en hoge gegevensoverdrachtsnelheden. Naast een internetverbinding die snel genoeg is, zijn hiervoor nog drie andere puzzelstukjes nodig: een krachtige VPN-server met een sterk communicatiekanaal; een voldoende krachtige client (uw telefoon, computer of router); en een geoptimaliseerd communicatieprotocol tussen deze twee stukken.

Om onze VPN de onbetwiste snelheidskampioen te maken (het presteerde beter dan alle zes andere VPN’s in een onafhankelijke test), gebruiken we de snelste servers (10 Gbps) en maken we er via de krachtigste protocollen verbinding mee: Catapult Hydra en WireGuard. Volgens onze interne tests is Catapult Hydra vijf tot zeven keer sneller dan het gebruikelijke OpenVPN-protocol wat betreft verbindingssnelheid en zorgt het voor uitzonderlijke privacybescherming zonder gegevenslekken.

Waar en hoe VPN gebruiken?

Je kunt een VPN installeren op je smartphone, computer, tablet en soms zelfs op je tv of gameconsole. De meeste routers ondersteunen ook een VPN-verbinding, waardoor je in één keer profiteert van de voordelen van een VPN voor je hele thuisnetwerk. Welk van deze scenario’s is beter?

Voor reizen en zakenreizen is het opzetten van een VPN op je telefoon en laptop een prioriteit. Als gamen of online koopjesjagen jouw ding is, kun je het beste een VPN op je Windows- of Mac-computer installeren.

Voor tv’s, gameconsoles en gelijktijdig VPN-gebruik op meerdere apparaten kan het gecodeerde kanaal het beste rechtstreeks op de router worden geïmplementeerd. Onze VPN ondersteunt de mogelijkheid om routers te verbinden met behulp van de WireGuard- en OpenVPN-protocollen: de eerste levert maximale snelheid, zelfs op relatief zwakke routermodellen; deze laatste biedt maximale compatibiliteit, zelfs met oudere modellen. Ga eenvoudigweg naar het VPN-gedeelte op het My Kaspersky portaal en maak onder VPN voor routers een configuratiebestand door het protocol en de server in het gewenste land te selecteren. Upload het vervolgens naar het configuratiescherm van je router – en elk apparaat in je thuisnetwerk profiteert automatisch van alle voordelen van VPN.

Waar vind je de beste VPN-deal?

Je kan Kaspersky VPN Secure Connection krijgen als hetzij een op zichzelf staand product, hetzij een onderdeel van een Kaspersky Plus– of Kaspersky Premium-abonnement. Naast supersnelle VPN krijg je bij je abonnement volledige bescherming voor alle apparaten: zowel computers als smartphones.

Kleine lettertjes

Sommige landen verbieden het gebruik van VPN als technologie, terwijl andere specifiek VPN-gebruik verbieden. Bovendien verbieden de licentieovereenkomsten van verschillende onlinediensten expliciet het gebruik van VPN’s om hun regionale beperkingen te omzeilen. Onderzoek de juridische situatie in je specifieke geval voordat je voor een VPN kiest.

Tips