Reis veilig en comfortabel

We hebben een gids gemaakt met de beste apps voor reizigers.

Beste reisapps: kaarten, taxi's, eten, internet

De zomer is in volle gang en dat betekent één ding: het is tijd om te reizen! Weet je nog hoe mensen zich vroeger voorbereidden op reizen? We kopen reisgidsen en taalgidsen en bombarderen al onze reislustige vrienden met vragen: “Wat moet ik zien?”, “Hoeveel kosten tours?”, “En hoe kom ik aan een simkaart?“.

Tegenwoordig is de wereld veranderd. Je kunt een comfortabele reis plannen terwijl je luiert op je bank met een smartphone in de hand, of zelfs terwijl je wacht bij de gate van de luchthaven. Je hoeft alleen maar de juiste apps te downloaden. In deze gids helpen we je om jezelf en je telefoon voor te bereiden op je reis:

  • Hoe vind je je draai op een nieuwe plek?
  • Hoe blijf je verbonden?
  • Hoe verplaats je je comfortabel?
  • Hoe geniet je van de stad als een local?
  • Hoe vind je lekker eten?
  • Hoe reis je veilig?

Hoe vind je je draai op een nieuwe plek?

Natuurlijk kun je van tevoren een papieren kaart kopen, maar het is veel gemakkelijker om een paar kaart-apps te downloaden. Ja, een paar. Vertrouw niet op slechts één.

Google Maps. Een absolute must-have voor elke reiziger. Plan routes en vind hotels, cafés, wisselkantoren en bezienswaardigheden in de buurt. Lees de beoordelingen van anderen voor insiderkennis over de beste plekken (en welke je beter kunt vermijden). Google Maps is het digitale Zwitserse zakmes van elke reiziger. Het is handig voor allerlei verschillende doeleinden (mits je van tevoren offline kaarten hebt gedownload of een internetverbinding hebt).

Organic Maps. Als je naar een plek gaat waar geen mobiel netwerk is, zijn offline kaarten de beste optie. je kunt een gedetailleerde kaart van je bestemming downloaden voordat je op reis gaat. Het bevat alles wat je in Google Maps vindt: restaurants, winkels, openbaar vervoer, maar dan zonder de beoordelingen en beoordelingen van gebruikers.

Een opvallende functie is de routeplanning voor wandelaars, fietsers en hikers. Je kunt zelfs overschakelen naar een topografische weergave om hoogteverschillen te zien: ideaal voor bergachtig terrein of buitenavonturen.

Guru Maps. Onder toeristen staat deze app bekend als ‘de koning van de navigatie’, en dat is niet voor niets. Met Guru Maps kun je ver van de gebaande paden afdwalen, zonder te verdwalen. Het is gemaakt om wandelpaden, routes door de wildernis en zelfs moerastochten te vinden. Ideaal als Google Maps en Organic Maps helemaal geen route kunnen vinden.

Guru Maps is net als de andere twee gratis te gebruiken, maar er is ook een betaalde Pro-versie. Hiermee kun je onbeperkt kaarten downloaden en voldoende pins en GPS-tracks maken, zelfs voor de meest doorgewinterde reiziger.

Hoe blijf je verbonden?

Offline apps zijn geweldig, maar vooraf gedownloade informatie alleen is niet altijd voldoende. Vooral in grote steden is het essentieel om online te blijven. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

eSIM. Neem een ​​lokale simkaart, of beter nog, een eSIM. Je kunt de Kaspersky eSIM Store app gebruiken om voordelige lokale data-abonnementen te vinden en te activeren – geen roamingkosten of plastic simkaarten nodig.

Het is eenvoudig: installeer Kaspersky eSIM Store, kies je bestemming en koop een data-abonnement dat bij jouw behoeften past. Bij het datapakket ontvang je ook een gratis eSIM. Deze kun je met een paar klikken in je toestel installeren. Later kunt je je eSIM voor dezelfde of andere bestemmingen opwaarderen met nog meer aantrekkelijke abonnementen van lokale aanbieders. En je bent niet beperkt tot slechts één land tegelijk: als je door meerdere landen reist, kun je kiezen voor een regionaal abonnement of zelfs wereldwijde dekking in 122 landen voor een constante verbinding.

eSIM’s van Kaspersky eSIM Store bevatten geen telefoonnummer. Ze ondersteunen alleen dataoverdracht. Maar je gewone simkaart blijft in je toestel zitten, dus je kunt nog steeds sms’jes en oproepen ontvangen. Natuurlijk hoef je roamingoproepen niet te beantwoorden, maar je kunt wel zien wie contact met je heeft opgenomen en reageren via messenger met behulp van je eSIM-gegevens.

Het mooe is dat je eSIM’s van tevoren kunt instellen, inclusief de datum waarop je data-abonnement wordt geactiveerd. Kaspersky eSIM Store biedt zowel aflopende abonnementen (geldig voor 30 dagen in de meeste landen) als niet-aflopende abonnementen waarbij ongebruikte gigabytes worden bewaard voor je volgende reis.

eSIM’s en gerelateerde diensten worden geleverd door onze technische partner BNESIM Limited. Voor meer informatie over alle voordelen van eSIM’s, bekijk onze blogpost: Internet onderweg met Kaspersky eSIM Store

App van mobiele operator. Als je nog steeds van plan bent om roaming van je gebruikelijke provider te gebruiken, installeer dan hun app om je dataverbruik te controleren, roamingopties in te schakelen en op te waarderen.

Er is echter een nadeel: roaming kost meestal veel meer dan het gebruik van een eSIM van Kaspersky eSIM Store. Ja, sommige providers bieden speciale plannen zoals onbeperkte berichten of toegang tot kaarten, maar hierop vertrouwen kan op een cruciaal moment averechts werken. Wat als je bijvoorbeeld in een kleine stad woont waar de dienstregelingen van Google Maps voor het openbaar vervoer niet up-to-date zijn? Je moet op zoek naar een alternatieve vervoersapp of een heel andere route nemen. Dat kan betekenen dat je een zoekmachine moet gebruiken, wat pijnlijk duur kan zijn met roamingdata.

Hoe verplaats je je comfortabel?

Dit is waar gespecialiseerde apps te hulp schieten. Betrouwbaar in grote steden en zelfs handig in kleine steden waar je anders vast zou kunnen komen te zitten.

Moovit. Een app die je helpt om bijna overal ter wereld door het openbaar vervoer te navigeren. Het haalt realtime gegevens op bij transportaanbieders, inclusief privébedrijven, dus doorgewinterde reizigers vertrouwen Moovit in steden met een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem. Maar verwacht niet dat het je precies kan vertellen wanneer een lokale bus in een afgelegen dorpje aankomt. In zulke gevallen kun je het beste een taxi nemen.

Uber. Als je ooit een taxi hebt genomen, is de kans groot dat je Uber al op je telefoon hebt staan. Het is een van ’s werelds grootste platforms voor taxiritten: voer je bestemming in, kies een tarief en wacht op je chauffeur. Simpel en intuïtief, maar er is een addertje onder het gras: Uber is niet overal beschikbaar. Je kunt gemakkelijk een taxi vinden in Noord-Amerika, Europa en delen van Azië, maar elders is een lokale taxi-app vaak de beste optie.

  • Yandex Go. Ideaal voor ritten in Rusland, Georgië, Kazachstan, Wit-Rusland, Moldavië, Armenië, Kirgizië, Litouwen, Servië en Oezbekistan.
  • DiDi. Gebruik deze app in China, Argentinië, Australië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Panama, Peru en de Dominicaanse Republiek.
  • Grab. De ultieme taxi-app voor Zuidoost-Azië: Singapore, Cambodja, Myanmar, Maleisië, de Filipijnen, Thailand, Vietnam en Indonesië.
  • Careem. Ideaal voor reizen in Egypte, Bahrein, Irak, Jordanië, Pakistan, Saoedi-Arabië, Koeweit, Marokko en de VAE.

Bonus: InDrive is een unieke app waarmee je een prijs voor een rit kunt bepalen en een chauffeur kunt kiezen. Beschikbaar in 48 landen.

Hoe kun je als een local van een stad genieten?

Soms heb je maar een paar uur of een paar dagen om een ​​grote stad te verkennen. Hoe besluit je nu snel wat je wilt zien en waar je naartoe wilt? Vroeger kon je zulke antwoorden op Foursquare vinden, maar wat nu?

Bezoek een Stad. Volgens de ontwikkelaars dekt deze app meer dan 3000 steden wereldwijd. Kies gratis minigidsen, koop kaartjes voor musea en attracties of boek rondleidingen. Met slechts een paar klikken kun je een reis plannen, bijvoorbeeld twee dagen in Istanbul, en krijg je een gedetailleerd reisschema tot op de minuut.

Veel grote steden bieden nu hun eigen reisapps aan, dus bekijk die ook eens. Voor een wandeling langs de Theems kun je terecht bij Visit London; als je moskeeën en markten wilt bezoeken, kun je het beste de Istanbul Tourist Pass proberen; en als je er altijd al van gedroomd hebt om Park Güell te bezoeken, kies dan voor Hola Barcelona.

ChatGPT. Ja, kunstmatige intelligentie kan hierbij ook helpen door voor elke stad op aarde een routebeschrijving te maken en deze aan te bieden in een overzichtelijke PDF of spreadsheet. Houd er rekening mee dat AI niet altijd rekening kan houden met factoren uit de echte wereld, zoals verkeer of openingstijden. Die worden namelijk door echte mensen bijgehouden in gespecialiseerde apps zoals Visit a City.

Maar voor algemene plannen werkt ChatGPT geweldig. Zeg bijvoorbeeld: “Plan een tweedaagse reis naar Istanbul voor twee personen van in de dertig. Het tempo moet ontspannen zijn en de Galatatoren, een bezoek aan de San Sebastián cheesecake en een boottocht op de Bosporus zijn zeker de moeite waard. Verdeel het in tijd, rekening houdend met het verkeer.”

Hoe vind je lekker eten?

Als je tijdens het verkennen gewoon even snel iets wilt eten, dan zijn Google Maps of een andere kaart-app voldoende. Als je een internetverbinding hebt, vindt je binnen enkele seconden restaurants in de buurt. Maar als je op zoek bent naar iets authentiekers of verfijnders, dan zijn er speciale apps voor.

The MICHELIN Guide. Weet je niet zeker waar je moet eten en wil je gegarandeerd een goede plek? Kies een restaurant uit deze gids en je kunt zelfs direct in de app een tafel reserveren. Een veelgehoorde mythe is dat Michelin alleen voor dure luxe restaurants is, maar dat is niet meer waar: vandaag de dag bevat de gids veel lokale juweeltjes met redelijke prijzen en geweldige service. Dus of je nu een fijnproever bent of gewoon een betrouwbare aanbeveling wilt, de MICHELIN Gids heeft iets voor elk budget.

TheFork. Deze populaire app zorgt ervoor dat geen enkele toerist honger lijdt, althans in Europa. Het staat vol met alles wat je nodig hebt: adressen, menu’s, keukensoorten, foto’s van gerechten, gemiddelde prijzen, echte beoordelingen en de mogelijkheid om direct een tafel te reserveren. Klinkt ideaal, maar zoals gewoonlijk zit er een addertje onder het gras: TheFork werkt alleen in bepaalde grote Europese steden. Voorlopig: Parijs, Amsterdam, Barcelona, Lissabon, Madrid, Milaan, Rome, Genève, Brussel, Stockholm, Marseille en Bordeaux.

Lokale apps. Net als bij taxi’s heeft elk land, of zelfs elke stad, zijn eigen versie van TheFork. Het is dus de moeite waard om wat onderzoek te doen om te zien welke app populair is op jouw bestemming. In de Verenigde Staten zul je bijvoorbeeld Resy en Yelp willen gebruiken, terwijl je in China het beste terecht kunt bij Dianping (als je Chinees goed is: het is alleen in het Chinees beschikbaar).

Bonus: Flush Toilet Finder. Met deze handige app kun je openbare toiletten over de hele wereld vinden. Een perfecte aanvulling op je restaurantgids. Op algemene kaarten worden ook de locaties van toiletten aangegeven, maar Flush Toilet Finder biedt extra details, zoals toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, of er toegangscodes of sleutels nodig zijn en hoeveel het kost.

Hoe reis je veilig?

Verbinding maken met het eerste beschikbare wifi-netwerk dat je tegenkomt, is geen goed idee. Hetzelfde geldt voor het opslaan van een paspoortscan in je fotogalerij. Zo voeg je een vleugje digitale veiligheid toe aan je perfecte reis:

Obsidian. Waarschijnlijk wil je je reis van tevoren plannen, en waarschijnlijk probeer je dit te doen met de standaard Notities-app op je telefoon. Dat is niet de veiligste optie, en soms ook niet de meest handige als het gaat om het opslaan van belangrijke informatie. Overweeg Obsidian: het beschermt je notities met end-to-end-encryptie en synchroniseert ze op al je apparaten. Maar er zijn ook andere soortgelijke apps, waarover we schreven in ons artikel Houd het onder de pet: versleutelde apps om notities te maken en to-do lijstjes.

Kaspersky Password Manager. Bewaar foto’s of PDF-bestanden van je paspoorten, tickets, vouchers en andere belangrijke documenten op een veilige plek. Je kunt ze alleen decoderen en bekijken nadat je een hoofdwachtwoord hebt ingevoerd dat alleen jij kent. Tegelijkertijd kun je gemakkelijk documenten toevoegen of openen op elk apparaat. Als de app is platformonafhankelijk en synchroniseert voortdurend informatie tussen je smartphone en computer. Daarnaast kan onze password manager tokens voor tweefactorauthenticatie opslaan. Vergeet niet dat traditionele eenmalige wachtwoorden mogelijk niet aankomen via sms tijdens roaming, of dat ze ernstig vertraagd kunnen zijn. Neem thuis een paar minuten de tijd om je veelgebruikte apps en websites zo in te stellen dat 2FA codes worden gegenereerd in Kaspersky Password Manager plaats van verstuurd via SMS.

Kaspersky VPN Secure Connection. Als je tijdens je reis vaak verbinding maakt met onbekende wifi-netwerken, kun je je verbinding het beste beveiligen. Je kunt dit doen met behulp van een van de snelste VPN’s ter wereld. Bovendien kun je met VPN van tevoren de locatie van je telefoon wijzigen, zodat je zoekresultaten lokaal worden! Op die manier kun je, zelfs vanuit huis, bezoeken plannen aan evenementen waar de plaatselijke bevolking ook echt naartoe gaat, en niet alleen toeristische trekpleisters.

Waar je ook naartoe gaat, onthoud dat geluk alleen echt is als het gedeeld wordt. Blijf in contact Kaspersky eSIM Store en deel je favoriete reismomenten met je geliefden.

Wat je nog meer moet lezen voor je reis:

Tips