Geüpdatete bescherming voor Microsoft Office 365

In het kader van de coronavirus-pandemie is er een groeiende vraag naar veilige samenwerkingssoftware. We hebben Kaspersky Security voor Microsoft Office 365 geüpdatet en de gratis licentieperiode tot zes maanden verlengd.

Als een bedrijf plotseling al zijn werknemers thuis moet laten werken, moet de IT-afdeling vaak flink zijn best doen om de juiste tools te vinden voor samenwerking op afstand. De gebruikelijke criteria zijn gebruiksvriendelijkheid, een eenvoudige set-up en veiligheid. Vaak valt de keuze dan uit in het voordeel van Microsoft Office 365. Hoewel dit een praktische oplossing is, kan de veiligheid nog wel wat aangescherpt worden. Onze oplossing voor MS Office 365 is al meerdere jaren op de markt, en we zijn constant bezig om deze verder te verfijnen. Vandaag geven we een update uit die specifiek is gericht op het verbeteren van de veiligheid van samenwerkingssoftware.

Bescherming van Microsoft Office 365-samenwerkingstools

Over het algemeen kan elke samenwerkingsomgeving een mechanisme worden voor het verspreiden van malware naar het bedrijfsnetwerk. Het op afstand werken vergroot deze dreiging omdat meer werknemers dan hun persoonlijk apparaten gebruiken om bestanden te verzenden en delen.

Bescherming van Microsoft Exchange Online

De meest voorkomende cyberdreiging waar werknemers mee te maken hebben zijn phishing-e-mails, wat de voornaamste aanvalsvector blijft voor cybercriminelen. Aanvallers versturen constant zowel massamails als gerichte e-mails die neplinks of schadelijke bijlages bevatten. Sommige worden tegengehouden door interne filters in Microsoft Exchange Online, maar er zijn er altijd een paar die erdoorheen glippen.

In deze update is onze oplossing versterkt met anti-spoofing-technologieën; onze experts van de afdeling voor het filteren van content houden het constant veranderende landschap goed in de gaten, dus onze anti-phishing engine kan alle laatste dreigingen detecteren. Dit verhoogt de bescherming tegen Business E-mail Compromise-aanvallen waarbij de cybercriminelen vaak nepdomeinen gebruiken.

Veilig bestanden delen

Maar een e-mail met malware is lang niet de enige bron van dreigingen. In theorie kunnen werknemers schadelijke bestanden ontvangen via andere kanalen, waaronder messenger apps, een usb-stick of door het downloaden van een met een wachtwoord beveiligd bestand. In een perfecte wereld zou het antivirussysteem op het apparaat zo’n bestand detecteren. Bij het werken op afstand weet u echter niet altijd welke apparaten uw werknemers gebruiken of in hoeverre hun persoonlijke apparaten beveiligd zijn. Iemand kan per ongeluk een schadelijk bestand met collega’s delen, en daardoor kunnen al hun apparaten geïnfecteerd raken.

Om dit te voorkomen hebben we een engine ingezet die malware in samenwerkingssoftware detecteert. Eerdere versies van onze oplossing scanden alleen bestanden die naar OneDrive for Business werden geüpload, maar dat is niet de enige plek waar werknemers bestanden op delen. Ze kunnen ook andere methodes gebruiken, zoals het uploaden naar SharePoint Online of via Microsoft Teams. Daar hebben we rekening mee gehouden, en onze beveiligingsoplossing scant nu ook de bestanden die via deze kanalen worden verzonden. Als een werknemer een schadelijk bestand downloadt wordt het onmiddellijk in quarantaine gezet en ontvangt het IT-team een dreigingsrapport.

Door de wereldwijde onrust door de COVID-19-pandemie is de behoefte aan beveiliging bij op afstand werker groter dan ooit. We begrijpen dat bedrijven wellicht niet over de financiële middelen beschikken om zulke veilige omgevingen mogelijk te maken, en daarom hebben we besloten om de gratis licentieperiode voor Kaspersky Security voor Microsoft Office 365 van 30 naar 180 dagen te verlengen. U kunt meer over onze oplossing te weten komen en beginnen met het gebruik ervan via de Kaspersky Business Hub.

Tips