Future proof thuiswerken

De verwachting is dat thuiswerken zal blijven. Zo verwacht Nederland hoe het thuiswerken in de toekomst gaat zijn.

Future proof thuiswerken

De verwachting is dat thuiswerken een vast onderdeel wordt binnen het ‘nieuwe normaal’. Uit onderzoek van Kaspersky kwam eerder al naar voren dat thuiswerken an sich positief wordt ontvangen. Maar hoe ziet werkend Nederland dat voor de toekomst?

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat werkende Nederlanders met een kantoorbaan het thuiswerken ook ná de Coronacrisis wel zien zitten. Slechts 7% van hen geeft aan dit absoluut niet te willen. Ook verwacht 50% dat de werkgever hier flexibeler in zal zijn. Daarnaast is de helft digitale mogelijkheden meer gaan waarderen sinds de uitbraak van COVID-19 en zien ze – meer dan ooit – de voordelen van digitale communicatie. Zo zegt 38% na de Corona crisis vaker te willen videobellen voor een werkvergadering, dan een fysieke meeting.

Future proof thuiswerken infografic

Maria Genova, veelgevraagde spreker op het gebied van privacy en cybercrime, over thuiswerken: “Thuiswerken heeft veel positieve kanten, maar werkgevers zouden wel het bewustzijn over cybercriminaliteit en de digitale kennis bij medewerkers moeten vergroten, om grote hacks en datalekken te voorkomen. Bijvoorbeeld door een interactieve webinar over veilig thuiswerken. Daarnaast kunnen werkgevers ook meer investeren in technische oplossingen. Het is per organisatie verschillend wat beter is, maar in de praktijk is het allebei belangrijk.

Ben jij thuiswerkproof?

Maria Genova stelt haar awareness tool gratis beschikbaar: een cyberquiz met recente corona voorbeelden.

Tips