Waar is mijn kind? Een oplossing voor bezorgde ouders

Als u zich zorgen maakt als uw kind te lang met vrienden rondhangt is of vermoedt dat ze spijbelen, gebruik dan Kaspersky Safe Kids.

Voor u het weet gaan uw kinderen van de kinderbox naar het schoolplein, en met elk stukje extra vrijheid dat ze krijgen wordt het voor u lastiger om te weten waar ze zich bevinden. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat u niet zeker weet of uw oogappel wel naar de les gaat.

En zelfs als dat zo is, zijn er nog tal van andere gevaren van de grote stad (of eigenlijk hoeft het niet eens een stad te zijn) waar u zich zorgen over kunt maken. Nu ze hun eigen apparaten bezitten, kunnen kinderen in contact komen met slechte mensen, of ze gaan rondneuzen bij gevaarlijke industriegebieden of raken verdwaald in een onbekende omgeving. En dat is dan nog een normale week!

Hoe houdt u uw kinderen in de gaten met geofencing?

Sommige ouders die bezorgd zijn over de veiligheid van hun kinderen verbieden ze simpelweg om met vrienden af te spreken en brengen ze naar school tot ze bijna oud genoeg zijn om het ouderlijk huis te verlaten. Het beperken van vrijheid is zelden de beste oplossing, en het zorgt zeker niet voor de perfecte veiligheid, of dat nu online of offline is. Deskundigen stellen dat het betuttelen van kinderen hun zelfvertrouwen en reputatie onder leeftijdsgenoten kan beschadigen, om het nog niet te hebben over het feit dat een té beschermd kind moeilijkheden kan ervaren bij het uitgroeien tot een onafhankelijk volwassene.

Gelukkig kent de moderne wereld even moderne oplossingen voor dit probleem. Vandaag de dag is het niet moeilijk om te weten waar u kind uithangt zonder dat u zich te veel met hun leven bemoeit. En er is ook geen totale surveillance voor nodig.

Onze applicatie voor ouderlijk toezicht, Kaspersky Safe Kids, beschikt bijvoorbeeld over een geofencing-functie, Locatiecontrole genaamd. Dit werkt als volgt: u geeft aan waar uw kind zich op bepaalde tijden van de dag zou moeten bevinden. Als ze dat gebied verlaten (bijvoorbeeld als ze spijbelen of ’s avonds laat naar een park gaan), dan verstuurt de applicatie onmiddellijk een melding. 

Geofencing instellen in Kaspersky Safe Kids

Om de geofencing-functie te gebruiken moet u Kaspersky Safe Kids eerst toegang verlenen tot de geolocatie op de telefoon van uw kind. Hierdoor kan de applicatie bepalen waar de telefoon en dus ook uw kind zich bevinden. Vervolgens schakelt u locatiecontrole voor uw kind in op uw eigen apparaat. U kunt dat binnen uw My Kaspersky-account doen.

 • Log op uw account in en ga naar Kids.
 • Selecteer het profiel van uw kind en klik op Turn on; dit opent het tabblad Where is my child?.
 • Schakel Location monitoring in en sla de instellingen op door op de knop onderaan het scherm te klikken.

Het activeren van locatiecontrole in Kaspersky Safe Kids met gebruik van My Kaspersky

U kunt locatiecontrole ook inschakelen in de ouderversie van de mobiele app:

 • Open het profiel van uw kind.
 • Tik op Turn on location monitoring.
 • Schakel Location monitoring

Nu kunt u zien waar uw kind zich bevindt. Om meldingen te ontvangen als ze een veilig gebied verlaten, moet u aangeven waar ze zich op bepaalde tijden moeten bevinden, zoals bijvoorbeeld op het schoolterrein of uw achtertuin. Om dat te doen gaat u naar het My Kaspersky-portaal:

 • Open het tabblad Where is my child? en klik op de knop Add allowed area.
 • Geef het veilige gebied aan op de kaart.
 • Stel de tijden in waarop ze dit gebied niet mogen verlaten.

Veilige gebieden instellen in Kaspersky Safe Kids met locatiecontrole

In de mobiele app:

 • Open het tabblad Settings.
 • Selecteer Location settings.
 • Tik op Add allowed area.
 • Stel het veilige gebied en de tijden in.

Nu waarschuwt Kasperky Safe Kids u als de smartphone van uw kind het geselecteerde gebied tijdens de ingestelde tijden verlaat. De app waarschuwt u ook als de batterij op hun apparaat bijna op is, waardoor u zich niet onnodig zorgen hoeft te maken als uw kind plotseling offline gaat. 

Andere functies in Kaspersky Safe Kids

Onze applicatie voor ouderlijk toezicht biedt nog tal van andere handige functies. We schreven onlangs bijvoorbeeld over hoe  Kaspersky Safe Kids kan helpen bij het beschermen van uw kind tegen telefoonverslaving. De app kan u tevens laten beheren welke websites uw kind kan bezoeken. Bekijk de aanvullende posts voor meer informatie over andere handige functies.

Tips