Kinderen veilig houden: een nieuwe variatie op een oud thema

Welke verbeteringen aan Kaspersky Safe Kids helpen ouders om de gadgets en schermtijd van hun kinderen beter te beheren en gezonde digitale gewoontes aan te moedigen?

Ongeveer 50% van de kinderen zit maar liefst drie tot vijf uur per dag op hun gadgets. En welke strategie ouders ook kiezen (het beperken, aanbevelen of gewoon observeren van dit gedrag), ze kunnen de manier waarop hun kroost al die gadgets gebruikt, of de impact die deze gadgets hebben op de gezondheid, de mentale of fysieke ontwikkeling of het welzijn van hun kinderen, niet simpelweg negeren. Wij bieden al lange tijd Kaspersky Safe Kids aan om ouders hiermee te helpen. Deze toepassing biedt ouders precies wat ze nodig hebben: ze weten zo waar hun kinderen zijn en kunnen bijhouden hoe lang ze op het scherm zitten en in welke content hun kinderen geïnteresseerd zijn. Daarnaast beschikken ouders hiermee ook over flexibele hulpmiddelen om de energie van kinderen in goede banen te leiden.

Het ouderschap wordt elk jaar moeilijker: het aantal gadgets dat kinderen gebruiken neemt toe, terwijl jongere broertjes en zusjes hun achterstand verbazingwekkend snel lijken in te halen, waardoor zij zelf ook apparaten krijgen. En Kaspersky Safe Kids moet met zijn tijd meegaan en zich dus blijven ontwikkelen en verbeteren. En daar zorgen we dan ook voor! Er is nu een geüpdatete versie van Kaspersky Safe Kids voor zowel Android als iOS beschikbaar voor alle gebruikers, en deze versie maakt het drukke leven van ouders merkbaar gemakkelijker.

Houd uw kinderen waar u ze kunt “zien”.

Het hoofdscherm van Kaspersky Safe Kids op de telefoon van de ouder biedt direct zicht op de huidige status van hun kinderen.

De meest voorkomende zorgen van ouders zijn de veiligheid en locatie van hun kinderen, dus op het hoofdscherm staat er een kaart centraal. Hierop worden alle apparaten van de kinderen en hun batterijniveaus weergegeven, zodat u in één oogopslag kunt zien waar uw kroost is, of dat het tijd wordt dat u ze belt om te zeggen dat ze een oplader moeten zoeken.

De instellingen voor uw kinderen en hun apparaten zijn gerangschikt als een strook met twee rijen: u selecteert de naam van het kind bovenaan en het apparaat onderaan.

Het geüpdatete hoofdscherm van Kaspersky Safe Kids.

Het geüpdatete hoofdscherm van Kaspersky Safe Kids.

Het hoofdscherm is samengesteld uit widgets, die u kunt rangschikken op basis van uw prioriteiten voor digitaal ouderschap. Als u zich vooral zorgen maakt over wat een kind vooral op zijn of haar telefoon doet, kunt u de schermtijdteller naar boven halen en nagaan aan welke apps de meeste tijd wordt besteed.

Hoe gebruiken uw kinderen hun schermtijd?

Hoe gebruiken uw kinderen hun schermtijd?

Als uw prioriteit ligt bij het weren van leeftijdsgebonden content, verschijnen er na een tik op een knop direct op het hoofdscherm van de My Kaspersky-website meteen gedetailleerde rapporten over bezochte websites en bekeken video’s.

Dit zijn enkele van de aanpasbare widgets:

  • de verzoeken van het kind voor het opstarten van apps en bezoeken van websites.
  • de totale schermtijd
  • een gedetailleerde activiteitengrafiek die laat zien wanneer er verschillende gadgets (telefoons, computers en tablets) zijn gebruikt
  • de favoriete apps en tijd die hieraan is besteed
  • de zoekgeschiedenis op het internet
  • de internetgeschiedenis
  • De YouTube zoek- en kijkgeschiedenis
  • met één tik een apparaat op afstand blokkeren (behalve oproepen en toegestane apps)

Door op een widget te tikken worden de instellingen of gedetailleerde rapporten geopend.

Nieuwe tips

Volgens veel ouders is beproefd advies hun grootste hulp: tips van deskundigen, leraren en psychologen en lifehacks van andere ouders. Kaspersky Safe Kids geeft al lange tijd aanbevelingen van deskundigen over hoe u met kinderen kunt praten over het beperken van schermtijd, aanstootgevende inhoud op het web, enzovoort. De tips bestrijken nu een breder scala aan onderwerpen en gebruiken levendige pictogrammen op het startscherm onder de kaart (Instagram stories, anyone?), zodat u deze zeker opmerkt.

Geüpdatete opties binnen Kaspersky Safe Kids

Geüpdatete opties binnen Kaspersky Safe Kids

Eerlijk zijn tegen uw kinderen

Wij zijn fervente voorstanders van een eerlijke dialoog tussen ouders en hun kinderen als het gaat om het stellen van grenzen, een onderwerp waar weinig kinderen dol op zullen zijn. De kinderversie van de app had vroeger alleen een administratieve interface, waarop alleen de ouders konden inloggen. De nieuwste versie van Kaspersky Safe Kids actualiseert de hoofdschermervaring van kinderen: het kind kan nu zelf kijken hoeveel schermtijd er nog over is voor de dag, en hoe de ouders hebben gereageerd op hun verzoeken om een website te bezoeken of een app te openen. We hebben het hoofdscherm ook wat speelser gemaakt, en dat is natuurlijk iets wat kinderen tussen zes en twaalf jaar leuk vinden.

Bijgewerkt hoofdscherm voor kinderen in Kaspersky Safe Kids

Bijgewerkt hoofdscherm voor kinderen in Kaspersky Safe Kids

In het algemeen zijn de bijgewerkte mobiele versies voor zowel iOS als Android veel handiger geworden met behoud van het belangrijkste onderdeel:betrouwbare bescherming, wat ervoor gezorgd heeft dat Kaspersky Safe Kids het certificaat Approved Parental Control Software van het onafhankelijke testlaboratorium AV-TEST al zeven jaar op ene rij heeft mogen ontvangen, en waardoor bijna 100% van de ongepaste content wordt geblokkeerd.

En in plaats van elke website of elk soort content te blokkeren, raden wij u aan met uw kind te praten over het opbouwen van gezonde digitale gewoonten. Want laten we eerlijk zijn: dat is ook voor ons volwassenen erg belangrijk!

PS: Kaspersky Safe Kids is nu gratis inbegrepen voor een heel jaar bij ons nieuwe premium abonnement!

Tips