Je eigen netwerkportier

Beveilig je netwerk en houd mogelijke dreigingen buiten voordat ze te dichtbij komen – namelijk op Internet gateway niveau.

Logischerwijs is het verstandig om je eindpunten als eerste te beveiligen. De meeste malware-families vallen persoonlijke computers aan en buiten kwetsbaarheden uit via software. De kwestie is, hoe effectief de wetgeving dan niet mag zijn, grenscontrole moet altijd plaatsvinden. Daarom adviseren we om eindpunten te beveiligen en mogelijke dreigingen buiten te houden voordat ze te dichtbij komen – namelijk op Internet gateway niveau.

Er zijn verschillende redenen om dit te doen, maar bovenaan de lijst staat dat Internet gateway de menselijke factor voorbijstreeft. Moderne cybercriminelen hebben social engineering op nummer één staan. Ze maken gebruik van trucjes om gebruikers te verleiden tot het openen van verdachte links, het downloaden van kwaadaardige bestanden en zelfs tot het uitschakelen van bescherming. Des te minder malware je eindpunten bereikt, des te zekerder je netwerk.

De meest logische manier om je netwerk te beschermen tegen kwaadaardige bestanden en schadelijke websites is het gebruiken van een veiligheidsoplossing die bij de deur staat en de data-infrastructuur in de gaten houdt: op Internet gateway niveau, met een proxyserver als integratiepunt.

Zoals je misschien al raadt, hebben wij onze eigen oplossing die exact zo werkt. Dat is Kaspersky Security voor Internet Gateways, met als kernapplicatie Kaspersky Web Traffic Security. Behalve het drastisch verlagen van het risico op menselijke fouten, zorgt onze applicatie voor:

  • Het blokkeren van 95% van moderne malware dankzij de combinatie van algoritmen die automatisch leren en sandbox-beveiliging;
  • De voordelen van globar threat intelligence afkomstig van Kaspersky Security Network, wat mogelijk maakt om direct op de nieuwste malware te kunnen reageren;
  • De controle en beveiliging van SSL-geëncrypteerd web-verkeer op ondernemingsniveau;
  • De blokkade van kwaadaardige en phishing websites;
  • Verkleint de kans op infectie en datalek door het gebruik van content filteringvaardigheden.
  • Een beperkte toegang tot specifieke categorieën van web-bronnen door het gebruik van scenario’s voor web-controle.

Zelfs als je gateway al dergelijke oplossingen geïnstalleerd heeft, is het de moeite waard om die van ons als extra bescherming te nemen, om zo het detectieniveau te verhogen zonder fout-positieve resultaten. Nu is de perfecte kans om het uit te proberen: Het gloednieuwe Kaspersky Web Traffic Security is in prepublicatie, waardoor je kunt deelnemen in de openbare bèta-test van het programma.

Tips