Een beveiligingsoplossing voor ongewone gevallen

Kaspersky Security Engine kan worden geïntegreerd met software- of hardware-oplossingen van derden.

Producten die niet in een standaard vorm passen, hebben soms aangepaste beschermende oplossingen nodig. Neem bijvoorbeeld een bedrijf dat een webportaal heeft waar klanten of werknemers bestanden naar kunnen uploaden. Dat portaal heeft een mechanisme nodig dat deze bestanden op cyberdreigingen controleert. En het is onmogelijk om zo’n portaal uit te rusten met een traditioneel antivirussysteem.

Dit laatste geval komt vrij veel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen is het bijvoorbeeld vaak nodig om documenten over verzekeringsgevallen van hun klanten te uploaden, en ook banken werken met enorme hoeveelheden aan verschillende documenten. Bedrijven die claims accepteren laten hun klanten vaak rechtstreeks bestanden op hun website uploaden — en je kunt er nooit zeker van zijn dat de mensen die deze documenten uploaden überhaupt een soort van beveiligingstechnologie gebruiken. Cybercriminelen kunnen dit mechanisme zelfs gebruiken om malware te verspreiden.

Doorgaans is er behoefte aan een speciale software development kit (SDK) om zulke problemen op te lossen. SDKs zijn effectief en veelgebruikt, maar de implementatie ervan is altijd een arbeidsintensief proces geweest waar de hulp van een speciaal ontwikkelingsteam voor nodig is. Dat zorgt ervoor dat het ontwikkelingsproces beduidend duurder is. Om de integratie van onze technologieën in producten van derden te vergemakkelijken, hebben we een fundamenteel nieuw voorstel ontwikkeld: Kaspersky Security Engine.

U kunt Kaspersky Security Engine integreren in embedded systemen, Internet of Things-apparaten, network attached storage, bestand- en mailservers, web-gateways, proxyservers, bedrijfsnetwerken of datacenters. De engine is ook compatibel met cloud-oplossingen, en kan geïntegreerd worden op platform-niveau, om bijvoorbeeld doorkomend verkeer en gebruikersbestanden te analyseren. Het verschil met analogen is dat het onze eerste oplossing is die u kunt kopen en in andere software of hardware kunt integreren zonder dat dat veel moeite kost.

Hierdoor kan Kaspersky Scan Engine uitgebreide bescherming bieden voor allerlei soorten apparaten en software-oplossingen tegen malware, Trojans, network worms, rootkits, spyware en adware, en kan het tevens schadelijke, adverterende en phishing-URLs filteren.

U vindt meer informatie en kunt contact opnemen met onze collega’s van de Technology Alliance Group via de Kaspersky Scan Engine-website.

Tips