Update voor Kaspersky VPN Secure Connection

Onze nieuwe VPN heeft een failsafe: als hij u niet kan beschermen, kunt u geen verbinding maken.

Een belangrijke verandering in ons leven sinds we allemaal online zijn gegaan rond de eeuwwisseling is dat we ons nu elke dag in en tussen een verscheidenheid aan draadloze netwerken begeven. We zitten niet alleen thuis waar we de netwerken goed beveiligd hebben, maar ook op ons werk, bij de dokter, op de school van de kinderen en bij vrienden thuis. Zelfs in de supermarkt vinden onze telefoons normaal gesproken minimaal één openbaar wifi-netwerk.

Natuurlijk heeft iedereen die zich zorgen maakt over privacy en veiligheid wel eens het gebruik van een Virtueel Particulier Netwerk of een VPN overwogen. Een VPN schermt uw activiteit onder andere af van dieven die tussen u en uw bankrekening willen komen en de adverteerders die uw online bewegingen bijhouden En als u om de een of andere reden wilt doen alsof u zich in een ander land bevindt, biedt een VPN ook uitkomst.

Hoe weet u of uw VPN werkt?

Goede internetbeveiliging moet vooral onopvallend zijn. U ziet niet dat het werkt, maar het houdt u stilletjes veilig. In overeenstemming met die filosofie beschermt onze VPN-app, Kaspersky VPN Secure Connection, uw online veiligheid en privacy, zelfs op openbare wifi-netwerken, en dat gebeurt allemaal automatisch.

Eén probleem is echter dat een instabiele verbinding ervoor kan zorgen dat de VPN u niet langer beschermt, en het kan zijn dat u dit helemaal niet door hebt. Een ander probleem zijn die waardevolle seconden tussen verbindingen, wanneer uw apparaat een verbinding heeft geïnitieerd met een hotspot maar de VPN nog opnieuw geactiveerd moet worden.

Dan komt de Kill Switch kijken

De opvallendste verbetering in de laatste versie van Kaspersky VPN is de nieuwe Kill Switch. Als uw verbinding wordt verbroken, blokkeert de Kill Switch automatisch de toegang van het apparaat tot het internet totdat de VPN-verbinding is hersteld, en zo worden dus de risico’s van het gebruik van een onbeveiligde verbinding geëlimineerd.

Gebruikers van de premium Kaspersky VPN kunnen deze optie inschakelen in de software-instellingen. Als die actief is, kunnen gebruikers geen gegevens overdragen tenzij de VPN het systeem actief beschermt. Vanaf de zomer van 2020 is deze feature beschikbaar voor Windows- en Android-apparaten, en er zullen meer platforms volgen.

Meer handige features

Dit is natuurlijk nog niet alles. De nieuwste versie van Kaspersky VPN omvat tal van verbeteringen, variërend van kleine aanpassingen tot zeer merkbare. Dit zijn de updates die we het noemenswaardigst vinden:

  • Meer servers. We hebben nu fysieke servers in 24 landen over de hele wereld (eerder waren dit er 18), waardoor u uit meer locaties kunt kiezen en u tevens van snellere en betrouwbaardere verbindingen geniet.
  • Overal streamen. De betaalde versie van Kaspersky VPN omvat ook een nieuwe optie waarmee reizigers in staat zijn om toegang te verkrijgen tot content die normaal gesproken alleen beschikbaar is in hun thuisregio. Als u bijvoorbeeld graag Nederlandse Netflix-series kijkt terwijl u in een ander land op zakenreis bent, hoeft u niet langer te wachten tot u weer thuis bent.
  • AES256 encryptie-standaard. Deze code versleutelt de gegevens in Windows- en Mac-versies met een van de sterkste encryptie-algoritmes die er is.
  • Nieuw ontwerp. We hebben de UI en UX verbeterd zodat de app eenvoudiger te gebruiken en simpelweg aangenamer is. U vindt ook tutorials voor features die op het eerste gezicht misschien niet meteen duidelijk zijn.
  • Donkere modus. Het is 2020 en dark modes zijn helemaal in, dus wij konden niet achterblijven: sinds de zomer van 2020 is er een donkere modus beschikbaar in Kaspersky VPN voor macOS en Android.

U kunt de nieuwe versie van Kaspersky VPN voor PC, Mac, Android en iOS hier downloaden. De gratis versie biedt tot 300 MB aan dagelijkse gegevensdoorvoer per apparaat, en bij de premium versie is deze limiet opgeheven en kunt u genieten van de hierboven genoemde nieuwe functies.

Tips