Wereldrecord speedrunning veiliggesteld

Er is een nieuw wereldrecord speedrunning gevestigd terwijl Kaspersky Internet Security op de achtergrond draaide.

Speedrunner Xiae heeft onlangs een wereldrecord verbroken door het spel Doom Eternal in 1 uur, 8 minuten en 52 seconden uit te spelen.

Wat is speedrunning (en waarom zijn computerprestaties hier belangrijk voor)?

Mensen die een single-player game op de hoogste moeilijkheidsgraad hebben uitgespeeld, gaan daarna soms verder met speed runs, waarbij ze proberen om het volledige spel van het begin tot het einde zo snel mogelijk uit te spelen.

Speedrunners kunnen erg leuk zijn om te bekijken. Sommigen gaan op zoek naar glitches in het spel om hun tijd te beperken, terwijl anderen liever volgens de regels spelen maar er dan nog in slagen om games sneller uit te spelen dan de gemiddelde speler over het eerste level zou doen. Doom Eternal kost normaal gesproken zo’n 20 uur om uit te spelen, maar Xiae presteerde dit in iets meer dan één uur.

Speedrunning omvat verschillende grondbeginselen. Het belangrijkste is kennis van het spel, en daarvoor moet er tijd worden besteed aan het leren kennen van elke locatie en het juiste gedrag op elk van die locaties. Het omgaan met stress is ook belangrijk, evenals katachtige reflexen en goede concentratie.

Ook de computerprestaties zijn natuurlijk van belang. Bij speedrunning telt elke tiende van een seconde. Als de gaming-uitrusting van een speler niet goed presteert, maakt het niet uit of het energieverslindende programma malware of juist antimalware is: het belemmert hoe dan ook de trucs en precisie bij het speedrunnen die nodig zijn om het spel snel uit te spelen.

Lagere gaming-prestaties leiden tot het maken van kleine foutjes, evenals het besteden aan extra milliseconden aan taken tijdens het spel, en al die extra tijd loopt zo nogal op.

De mythe van een langzaam antivirussysteem

Dit is waarom het nieuwe wereldrecord speedrunning zo belangrijk is voor ons bij Kaspersky. Oude mythes leven vaak lang voort, en bij computerspellen is de minst bestreden mythe wellicht dat antivirussystemen de computerprestaties vertragen.

Deze mythe was vroeger inderdaad waar. Zo’n 15 jaar geleden klopte dit ook voor Kaspersky-oplossingen, aangezien we destijds een wanstaltige AV engine hadden die, eerlijk is eerlijk, nogal traag was. Maar de tijden zijn veranderd, en wij zijn daarin meegegaan. Het kan wel eens makkelijker zijn geweest om onze producten een opknapbeurt te geven om de prestaties te verbeteren dan om deze mythe te ontkrachten.

Waarom zijn we er zo zeker van dat onze oplossingen niet van invloed zijn op gaming-prestaties? Behalve onze eigen tests, hebben we ook nog eens een aantal awards voor onze prestaties gekregen van onafhankelijke testlaboratoria. De Kaspersky-beveiligingsoplossingen omvatten ook een gaming-modus, die automatisch wordt ingeschakeld als een gebruiker een applicatie op volledig scherm draait.

Deze gaming-modus stelt alle intensieve en energieverslindende scans even uit. De beveiligingsoplossing blijft echter waakzaam, zodat u wel beschermd blijft als u tijdens het spelen van een game wordt aangevallen of met malware te maken krijgt. De gaming-modus van Kaspersky biedt u het beste uit beide werelden: het spel draait even soepel als wanneer er geen beveiligingsoplossing op de achtergrond draait, en u blijft tegelijkertijd beschermd dankzij de beste cybersecurity-technologie.

Dus na bij vele tests te hebben bewezen dat ons antivirussysteem niet van invloed is op de gaming-prestaties, hoe zorgen we ervoor dat deze mythe tot het verleden zal behoren? Misschien zou het helpen als een gamer een wereldrecord vestigt terwijl onze beveiligingsoplossing op de achtergrond draait.

Xiae en Kaspersky Internet Security winnen

En daarom zijn we zo blij met het nieuwe wereldrecord van Xiae: hij werd de snelste speler die het spel Doom Eternal uitspeelde zonder daarbij gebruik te maken van glitches, en het kostte hem net iets meer dan een uur. Hij maakte hierbij gebruik van Kaspersky Internet Security op de achtergrond tijdens het evenement Break the Record: Live. Hij bewees op deze manier dat onze beveiligingsoplossing zo weinig invloed heeft op de prestaties dat er zelfs een wereldrecord speedrunning kan worden gevestigd zonder daarbij in te hoeven boeten aan bescherming.

En dan nu een dienstmededeling: Beste gamers, zet uw beveiligingsoplossingen alstublieft niet uit als u denkt dat u op die manier meer kans maakt op de overwinning bij het spelen van DotA, CS, Doom, of wat dan ook. Als deze is geoptimaliseerd voor gaming (en Kaspersky Internet Security en onze andere consumentenoplossingen zijn grondig geoptimaliseerd), kan antivirusbescherming alleen maar helpen. Uw best doen bij het gamen betekent niet dat u de beveiliging van uw computer moet opofferen, zoals Xiae nu nogmaals heeft bewezen. Succes en blijf veilig!

Tips