GReAT, Ask Them Anything 2.0

Op 12 november gaat Kaspersky’s Global Research and Analysis Team naar Reddit voor een Ask Me Anything-forum.

Er is in de afgelopen vier jaar een hoop veranderd. We hebben gezien hoe enorme ransomware-programma’s en wipers het internet veroverden. Legers van bots hebben van alles gedaan: van het minen van cryptovaluta tot het beïnvloeden van hoe mensen stemmen. En zakelijke reizen zijn tot een halt gekomen door een virale vijand die een wereldwijde pandemie heeft veroorzaakt.

Wat een tijd!

Weet u wat er niet is veranderd? Kaspersky’s Global Research and Analysis Team (GReAT) en hun missie om de good guys te helpen de schurken een stap voor te blijven in de virtuele en fysieke wereld.

Wat heeft dat met vier jaar geleden te maken? Nou, beste lezers, dat zal ik u vertellen.

Iets langer dan vier jaar geleden schreef ik op ditzelfde blog over een aankomende chat op Reddit met leden van GReAT, die daar aanwezig zouden zijn om al uw vragen gedurende één of misschien twee uur te beantwoorden.

Dat had ik even verkeerd ingeschat. Jullie hadden enorm veel vragen, en het team was uiteindelijk meer dan vier uur bezig om die allemaal te beantwoorden (u kunt de chat hier teruglezen). Laten we zeggen dat ik nu weet hoe Gilligan en de crew dachten over die “drie uur durende tour” van de schipper.

Zoals ik al zei is er in vier jaar een hoop veranderd. Maar sommige dingen zijn ook hetzelfde gebleven: op 12 november houden we een AMA met GreAT 2.0, en krijgt u een nieuwe kans om ze werkelijk álles te vragen.

Vraagt u zich af welke router Costin thuis gebruikt? Hoe Vitaly Doom in YARA kan spelen? Of hoe Brian APTs en kippen kan optrommelen? Daar kunt u binnenkort allemaal achterkomen.

Ben er op 12 november om 14.00 uur Nederlands tijd bij als Costin Raiu, Vitaly Kamluk, Brian Bartholomew, Noushin Shabab, Aseel Kayal, Ivan Kwiatkowski, Maria Namestnikova, Dmitry Bestuzhev, Dan Demeter, Igor Kuznetsov en Kurt Baumgartner alle vragen op het forum zullen beantwoorden. Volg ons ook op Twitter waar we de link voor u zullen posten zodat u op Reddit kunt inloggen om uw vragen te stellen.

Tips