Kerstcadeaus voor kinderen

De feestdagen komen er weer aan, en er is nog maar kort de tijd om de cadeautjes voor de kinderen in te kopen. Dit is waar kinderen echt dol op zijn terwijl we van 2020 naar 2021 gaan.

De tijden veranderen wellicht, en een globale crisis kan zelfs de stabielste machine laten haperen, maar één ding dat niet is veranderd is de opwinding van kinderen als het om cadeautjes gaat — en de verbazing van volwassenen over wat diezelfde kinderen nou echt willen krijgen. Nu de kerstvakantie eraan komt, hebben we de geanonimiseerde zoekopdrachten die het programma voor ouderlijk toezicht Kaspersky Safe Kids van 25 oktober tot 25 november 2020 verzamelde geanalyseerd om te weten te komen waar de jongere generatie in is geïnteresseerd. Hier vindt u een aantal tips op basis van die gegevens.

Games en consoles

Als u nog geen spelcomputer heeft, dan is dit misschien het moment om er een aan te schaffen. Het spelen van videogames is het meest voorkomende tijdverdrijf onder kinderen, en bijna de helft van alle zoekopdrachten hadden iets met games te maken.

Wat betreft het soorten consoles, is de Nintendo Switch uw aandacht waard. Ondanks de recente release van de nieuwe Xbox- en PlayStation-modellen, lijkt dit compacte en multifunctionele apparaat populairder dan andere opties.

Vergeet niet om ook gelijk een aantal games te kopen, wat zowel in de vorm van cartridges of digitaal kan. Voor de Nintendo Switch zijn Mario-games, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Animal Crossing de spellen waar het meest naar gezocht wordt.

Voor een scherm zitten is niet geweldig voor de gezondheid van uw kind, dus negeer ook de actievere games niet. Just Dance 2021 is bijvoorbeeld geweldig voor dansliefhebbers, zorgt ervoor dat ochtendgymnastiek leuk wordt en is ook leuk om met het hele gezin te doen. Het spel bevat allerlei soorten muziekgenres, inclusief K-Pop-hits — ook een populaire zoekopdracht onder kinderen.

Merchandise

Kinderen zullen ook blij zijn met cadeautjes met iets van hun favoriete band, film of game. U kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar T-shirts, mokken of maskers met personages van het spel Among Us, dat momenteel enorm populair is als we naar de zoekopdrachten van de jongere generatie kijken.

Kinderen die anime kijken zullen hun geluk niet op kunnen met cadeautjes die iets te maken hebben met de personages van hun favoriete anime-serie. Let wat betreft muzikale idolen vooral op producten die te maken hebben met de populaire Koreaanse bands Blackpink en BTS. Kies andere geschenken die gerelateerd zijn met de Japanse of Koreaanse cultuur voor respectievelijk anime-liefhebbers en K-Pop-fans. Plaatselijk snoepgoed, een stripboek of cosmetica kunnen ook een goede keuze zijn.

Muziek- en video-abonnementen

Nu muziek vooral via streamingdiensten wordt beluisterd, kunt u ze ook een abonnement cadeau doen. Er waren veel jeugdige zoekopdrachten voor Spotify en Amazon Prime in oktober en november te zien. En als uw kind een iPhone heeft, kunt u ze natuurlijk ook een abonnement op Apple Music cadeau doen.

Voor kinderen die liever films kijken, is een YouTube TV- of Netflix-abonnement wellicht een betere keuze. Hier genieten ze van cartoons, documentaires, series voor tieners en educatieve programma’s om de lange winteravonden wat aangenamer te maken.

U kunt zo’n cadeau natuurlijk niet onder kerstboom leggen, maar het is zowel leuk als nuttig, en er wordt natuurlijk minder snel illegaal gedownload met zo’n abonnement. Het downloaden van illegale kopieën van muziek en films of het bezoeken van sites waar men gratis kan luisteren of kijken zijn ook de ideale manieren om geïnfecteerd te raken of opgelicht te worden.

Als u al voor zichzelf hebt betaald voor een abonnement op een van de diensten, kunt u dit met uw kind delen. Lees deze post om te leren hoe u dat op de juiste manier doet.

Lego

Lego is nog altijd niet uit de mode geraakt. Kinderen zijn er dol op en er komen constant nieuwe pakketten gebaseerd op nieuwe thema’s uit. Lego Kerstmis zorgt bijvoorbeeld voor een feestelijke stemming, en kinderen zijn regelmatig op zoek naar legopakketten die zijn gebaseerd op hun favoriete games en films, zoals Lego Among Us, Lego Harry Potter, lego Mario, Lego Star Wars, Lego Ninjago en Lego Mincecract. Realistische sets met Lego Technic, Lego City en Lego Friends vormen ook populaire zoekopdrachten. Sommige — zoals Lego Among Us — zijn nog niet uit, dus als u die zo wilt kopen zodra dat wel het geval is, volg dan de stemming.

Starterkit voor video-bloggers

Een andere populaire zoekopdracht is TikTok. Kinderen zijn dol op het maken van korte video’s, en sommigen dromen ervan om sterren te worden op dit social media-platform. Ga voor hen op zoek naar een ronde lamp, een statief voor een camera of smartphone, of bijzondere achtergronden. Dit alles bij elkaar zal geen fortuin kosten. En om uw ontluikende sterren tegen scammers en trollen te beschermen, kunt u ze helpen om TikTok goed in te stellen.

Luister naar uw kind

Onze statistieken schijnen wat licht op de algemene trends onder kinderen, maar vertellen ons natuurlijk niets over uw kind in het bijzonder. Misschien verzamelen ze wel postzegels of voetbalstickers, of zijn ze juist dol op fotografie of tekenen. Het beste cadeau is een cadeau dat bij hun interesses past en niet alleen op de huidige trends is gebaseerd. Net als bij cybersecurity voor kinderen: de beste aanpak om een geweldig cadeau te kunnen geven is om het hele jaar door te kijken, luisteren en bij uw kind betrokken te zijn, en niet alleen rond de feestdagen.

Tips