Het jaar 2019 beveiligen

Wat is er nieuw in de line-up van de Kaspersky 2019 producten? Snelheid, veiligheid, en design verbeteringen

Afgelopen jaar hebben onze producten een hoop prijzen gewonnen, en ook meer eerste prijzen dan welk ander beveiligingsproduct voor consumenten dan ook. Waarom zouden we ons hoofd dan breken om deze superproducten beter te maken? Grapje, er is altijd plaats voor verbetering, dus Kaspersky Internet Security 2019 en zijn broertjes en zusjes zijn beter dan de voorgangers op een aantal punten.

Snelheid

Onze beveiligingsoplossingen waren al snel, maar nu zijn ze rázendsnel. We zijn erin geslaagd om bijna alle processen in onze veiligheidsuitkomsten voor consumenten te versnellen. Bovendien hebben ze minder werkgeheugen of andere hulpbronnen nodig. Het installeren kost ook minder tijd, en updates zijn nauwelijks merkbaar voor gebruikers.

Veiligheid

Opnieuw waren onze consumentenproducten op de eerste plek beland wat betreft het detectieniveau en het extreem lage aantal fout-positieven. We hebben de 2019-versies van onze oplossingen zelfs verbeterd en slimmer gemaakt in verschillende opzichten. Bijvoorbeeld, we hebben ze geleerd om uitgaande verzoeken naar IP-adressen te monitoren, zodat als een bestand of proces toegang tot een server probeert te krijgen die bekend staat als kwaadaardig, dan zal dit door het web-antivirus opgespoord en geblokkeerd worden. Hetzelfde geldt voor http-verzoeken.

Technologie

Moderne beveiligingsoplossingen gebruiken verschillende technieken om malware tegen te gaan. Signatures sporen bekende malware op. Heuristics – simpelweg regels geschreven door analisten – traceren malware die voor ons nog niet bekend zijn, maar die zich hetzelfde gedragen als reeds bekende malware. Machine learning kan onderscheid maken tussen bestanden gebaseerd op voorbeelden, zonder expliciet geprogrammeerd te zijn.

En nu presenteren we ons gloednieuwe Behavioral Model, die het beste van gedragsmatige analyse combineert met machine learning, wat betekent dat het op proactieve wijze een breder scala aan bedreigingen kan opsporen. Het is meer dan alleen gedragsmatige regels; met slechts voorbeelden kan het beslissen wat goed en wat slecht is zonder hulp van malware-experts. De toevoeging van dit component zorgt ervoor dat wij (en jij als gebruiker) een stap voor zijn in de race tegen cybercriminelen.

Integratie

Microsoft Windows 10 heeft een heleboel coole veiligheidsopties die zelfs beter werken in combinatie met goede AV-software. Daarom hebben we onze producten geïntegreerd met deze functies: nu kunnen ze hun voordeel halen uit Windows 10 ingebouwde tools om verschillende soorten aanvallen te voorkomen (of het nu om DLL hijacking gaat, kwaadaardige scripts, of aanvallen die gebruikmaken van het geïntroduceerde Linux Subsysteem voor Windows 10. We hebben nog geen malware in het wild opgespoord die het Linux Subsysteem gebruikt, maar we geloven dat dieven het snel zullen invoeren).

Consistentie

Laten we beginnen met de 2019-versies, waarvan onze producten adware automatisch detecteren en verwijderen. Hetzelfde geldt voor malware. Adware lijkt dan niet schadelijk, maar dat kan het wel zijn. Het ergert gebruikers, leidt hen af, kan andere adware programma’s downloaden of bestanden die regelrecht kwaadaardig zijn, en kan een hoop gevaarlijke zaken uitvoeren. Deze zaken verbeteren de gebruikerservaring met computers allerminst en daarom hebben we besloten dat adware standaard verwijderd dient te worden.

Gemak

Gebruikers moeten weten wanneer ze worden beschermd – en vooral wanneer ze niet beschermd worden. Daarom veranderen we het icoon in de menubalk (voor Windows), het productvenster, de web plug-in, en praktisch gezien overal waar het te zien is. In plaats van het traditionele icoon met de letter K, die je van ons gewend bent, zal er een schild icoon te zien zijn die van kleur verandert naargelang de huidige status. Als alles OK is, zal het icoon groen blijven. Als er iets aandacht behoeft – bijvoorbeeld, omdat de databases verouderd zijn – dan wordt het icoon rood.

Alles is veranderd

De veranderingen die we hebben genoemd, zijn slechts het puntje van de ijsberg – er is meer, veel meer, en we kunnen het simpelweg niet allemaal in één post kwijt. Het design is verbeterd, de functies van de My Kaspersky Web portal zijn verbeterd, onze Password Manager en Software Updater zijn veranderd – enzovoort, enzovoort. Alles is beter, sneller, sterker geïntegreerd en gemakkelijker te gebruiken.

Oplossingen voor iedereen

Vandaag is een grote dag voor ons omdat al onze beveiligingsoplossingen voor consumenten zijn geüpdated. En we hebben verschillende producten, zodat iedereen er een kan vinden die aansluit bij zijn persoonlijke behoeften. De opties zijn:

  • Kaspersky Internet Security, de oplossing die de meeste prijzen in de wacht heeft weten te slepen en die het vaakst is getest;
  • Kaspersky Total Security, die je hele gezin beschermt (met alles wat je kunt vinden in Kaspersky Internet Security, plus back-ups van bestanden, plus Kaspersky Safe Kids oudercontrole, en meer);
  • Kaspersky Anti-Virus, die de essentiële bescherming biedt;
  • Kaspersky Free, die, je raadt het al, gratis is.

Als je de nieuwe 2019 Kaspersky-producten wilt downloaden, kijk dan niet verder – hier zijn de links die je nodig hebt:

Voor diegenen die al versies uit 2018 of ouder gebruiken, is er een gratis update beschikbaar naar nieuwere versies. Deze hoeft simpelweg geïnstalleerd te worden. Je hoeft de oude versie niet te verwijderen, en je licentie blijft geldig. En als je een beveiligingsoplossing nodig hebt die zich aanpast aan jou en je levensstijl, dan hebben we Kaspersky Security Cloud.

Tips