Kaspersky VPN Secure Connection: meer snelheid en functies

Met nieuwe functies doet Kaspersky VPN Secure Connection nu nog meer om uw internetactiviteit te beschermen.

Miljoenen mensen over de hele wereld maken inmiddels al gebruik van een VPN-app (en als u er daar niet één van bent, dan is dit het moment om het eens te proberen). Sommigen doen dat om de gegevens die ze versturen te beveiligen, anderen willen hun IP-adres verbergen of hun locatie virtueel wijzigen, bijvoorbeeld om films en series te kunnen kijken die in hun eigen land niet beschikbaar zijn. Elk van deze kernfuncties is belangrijk, en we blijven eraan werken om ervoor te zorgen dat Kaspersky VPN Secure Connection hier allemaal perfect geschikt voor is. In deze post gaan we dieper in op de laatste updates van onze toepassing.

Meer keuze, meer snelheid

Een van de belangrijkste parameters van een VPN-verbinding is de snelheid. Op het gebied van gegevensoverdrachtssnelheid is Kaspersky VPN Secure Connection marktleider, zoals onafhankelijke rapporten bevestigen. Onze oplossing is bijzonder geschikt voor het streamen van video’s, het downloaden van bestanden en het verbinden met spelservers.

Normaal gesproken geldt dat hoe dichter u bij de server bent, hoe sneller verbinding is. Daarom breiden we ons netwerk met servers constant verder uit, met uitstekende resultaten. Alleen al in het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld ons serveraantal uitgebreid tot 2000, en met servers in 55 landen bent u er zeker van dat u een supersnelle verbinding vindt.

Om de maximale snelheid te bereiken, hoeft u bovendien niet handmatig te kiezen uit een lijst met opties, want de betaalde versie van de app bepaalt automatisch welke server de beste verbindingssnelheid biedt en maakt daar vervolgens verbinding mee. Als de automatische selectie u niet bevalt, kunt u verbinding maken met een ander punt door een land of zelfs een bepaalde stad te kiezen.

Content uit elk land is altijd beschikbaar

Voor degenen die geabonneerd zijn op Netflix maar hun favoriete tv-programma’s missen omdat die in bepaalde landen niet beschikbaar zijn, kunnen gebruikers met Kaspersky VPN Secure Connection ook dit soort inhoud bekijken. Ze hoeven dan alleen maar verbinding te maken met de juiste server.

Met onze oplossing kunt u niet alleen landen kiezen, maar ook streaming-platforms. Naast Netflix kunt u ook genieten van lokale content van Amazon Prime Video, HBO Max, Hulu, Disney+ en BBC iPlayer alsof u zich fysiek in de VS, het VK, Duitsland of Japan bevindt.

Nieuwe functies om u veilig te houden

Het spreekt voor zich dat uw veiligheid onze belangrijkste prioriteit blijft. Om u altijd te beschermen, wordt Kaspersky VPN Secure Connection automatisch ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken of bepaalde programma’s uitvoert, zoals bank-apps. De oplossing past AES-256-encryptie toe op al het verkeer om te voorkomen dat er gegevens worden onderschept.

En als we al het verkeer zeggen, dan bedoelen we ook echt welke byte aan gegevens: De Kill Switch-functie blokkeert gegevensoverdracht totdat er een beveiligde verbinding tot stand is gebracht en voorkomt alle pogingen tot onderschepping in elke situatie – bijvoorbeeld wanneer u verbinding maakt met een hotspot en uw apparaat online komt, maar het kanaal voor gegevensoverdracht nog niet beveiligd is.

We hebben Kaspersky VPN Secure Connection aangevuld met de mogelijkheid om een beveiligde verbinding op te zetten, en dan niet alleen rechtstreeks op uw telefoon of laptop, maar ook op de router, met behulp van de ingebouwde OpenVPN-client. In dergelijke gevallen beschermt de oplossing automatisch het verkeer dat vanaf alle apparaten in uw netwerk wordt verzonden, wat betekent dat u de service niet voor elk apparaat afzonderlijk hoeft te configureren. Het betekent ook dat de beveiligde verbinding voor uw smart-tv werkt, zodat u content kunt bekijken die alleen in andere landen beschikbaar is.

U kunt onze beveiligde verbinding nu ook op elk apparaat gebruiken dat een OpenVPN-client ondersteunt, wat bijvoorbeeld Linux-machines en Chromebooks omvat, naast smart-tv’s met Android TV of Fire TV.

Vertrouwen en privacy

Als het om privacy gaat, is vertrouwen in de makers van uw beveiligingsoplossing van het grootste belang. Welke informatie verzamelen de ontwikkelaars over u? Hoe wordt deze informatie gebruikt? Als een bedrijf niet bereid is deze vragen te beantwoorden, denk dan twee keer na voordat u uw veiligheid aan hen toevertrouwt.

Kaspersky is al bijna 25 jaar lang actief in de informatiebeveiligingsmarkt. Wij handhaven maximale operationele transparantie en verzamelen geen onnodige gegevens. Zo slaat Kaspersky VPN Secure Connection uw IP-adres niet op buiten de sessie, registreert het nooit uw internetactiviteiten en bewaart het niet uw naam en e-mailadres.

In ons recente rapport over gegevensverwerking wordt in detail beschreven hoe en wat we verzamelen, opslaan en verwerken; en volgens de hoogste veiligheidsnormen beschermen we alle gebruikersinformatie die we ontvangen op betrouwbare wijze.

Het vertrouwen van onze miljoenen gebruikers wereldwijd is erg belangrijk voor ons, en hun feedback helpt ons bij de verdere ontwikkeling van onze toepassingen. Deze aanpak werkt zijn vruchten af: Kaspersky VPN Secure Connection scoort 4,5 van de 5 op Google Play en 4,7 van de 5 in de App Store op basis van duizenden beoordelingen. Beoordelingen in gespecialiseerde publicaties bevestigen eveneens de superieure bescherming van onze oplossingen en de openheid van ons beleid inzake gegevensverwerking.

Beveiliging die geen fortuin kost

Verandering is goed, maar hetzelfde geldt voor stabiliteit. Daarom hebben we een aantal zaken onveranderd gelaten: Net als voorheen kost Kaspersky VPN Secure Connection minder dan de meeste andere oplossingen in dezelfde klasse.

Er is nu ook een volledig gratis versie van onze oplossing beschikbaar. Het beperkt het dagelijkse verkeer en mist enkele geavanceerde functies zoals serverselectie en de Kill Switch, maar het beschermt uw verbinding nog steeds uitstekend.

Tips