Maak uw digitale leven eenvoudiger met Kaspersky-oplossingen

Onze leven vinden in 2020 meer dan ooit online plaats. Onze oplossingen helpen u om onnodige stress in deze nieuwe werkelijkheid te voorkomen.

Als gevolg van de coronaviruspandemie, zelf-isolatie, gesloten grenzen en nog tal van andere beperkingen, heeft dit jaar ons onverwachts naar een toekomst gekatapulteerd waar het virtuele leven net zo bol staat van activiteiten (of zelfs meer) als het echte leven.

De oude vraag van wat we online moesten doen is iets van het verleden geworden. In 2020 gebeurt namelijk werkelijk alles op het internet. En er is nu een andere vraag naar voren gekomen: Hoe kunnen we het internet zo comfortabel en handig mogelijk gebruiken? We hebben nu immers al met genoeg stress te maken zonder dat daar nog allerlei technische problemen bijkomen.

Onze producten kunnen u helpen om onnodige irritaties te vermijden en uw online leven een stuk makkelijker te maken. Laten we eens kijken hoe we uw Digital Comfort Zone met deze producten kunnen uitrusten.

Veiligheid staat voorop met Kaspersky-oplossingen

Het internet heeft altijd vol gevaren gezeten, en dat is niet minder geworden. Mensen brengen tegenwoordig veel meer tijd online door, en scammers doen daar natuurlijk hun voordeel mee. In de lente van 2020 is het aantal aanvallen op zowel entertainmentsites als hulpmiddelen voor werk toegenomen.

Het is geen pretje om u constant zorgen te maken over het verliezen van geld, of erger nog: uw baan, als gevolg van het maken van slordige fouten op het internet. Onze beveiligingsoplossingen kunnen u die hoofdpijn besparen. Zelfs als u per ongeluk verder klikt naar een phishing-site of een verdacht bestand downloadt, zal onze antivirussoftware deze blokkeren.

Kaspersky Total Security: geen zorgen meer over back-ups van gegevens

Een ander pijnpuntje voor elk lid van de digitale wereld: het maken van back-ups. We hebben allemaal bestanden, zowel persoonlijke als aan werk gerelateerd, die niet alleen privé zijn, maar ook erg belangrijk. U moet een veilige maar ontoegankelijke plek hebben om die bestanden op te slaan, en die plek moet onschendbaar zijn, want of u uw bestanden nou kwijtraakt door ransomware, andere boosdoeners op het internet of de altijd onvoorspelbare “gebruikersfout”, u moet ze toch terugkrijgen.

Om ervoor te zorgen dat belangrijke documenten gemakkelijk terug te krijgen zijn in het geval dat er iets misgaat, is het van het grootste belang om back-ups te maken. U moet dit bovendien ook regelmatig doen, zodat u bijgewerkte versies hebt. Dit betekent dus dat u ofwel veel tijd aan deze taak besteedt, of u gebruikt een geautomatiseerde oplossing.

Kaspersky Total Security biedt niet alleen bescherming, maar maakt ook automatisch back-ups. U kunt dit allemaal zelf instellen en vervolgens gerust zijn dat uw bestanden veilig zijn.

Safe Money voor online winkelen

Dit jaar zijn zelfs mensen die normaal gesproken liever in winkels shoppen begonnen met het gebruik van webshops. Maar met cybercriminelen die op jacht zijn naar kaartgegevens en online winkelaccounts is er voor het online shoppen nog een extra beschermingslaag nodig.

Onze Safe Money-functie, beschikbaar in onze vooraanstaande producten Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security en Kaspersky Security Cloud, beschermt uw betalingsgegevens door een veilige container binnen uw browser te creëren om transacties te beschermen tegen phishing, man-in-the-middle en andere aanvallen.

Kaspersky Secure Connection beschermt altijd uw gegevens

Uw financiële gegevens zijn niet het enige dat bescherming nodig heeft. Alle gegevens die u over het internet verstuurt zijn in principe kwetsbaar. Dit is vooral een probleem als u op afstand werkt, communiceert en aan evenementen deelneemt. Of u nu bedrijfsgeheimen of persoonlijke zaken bespreekt, niemand hoeft daar iets van te weten.

Uw thuisnetwerk is normaal gesproken alleen toegankelijk voor u en uw huisgenoten, en uw werkgever is verantwoordelijk voor het veilig houden van het netwerk op kantoor. Maar met de geleidelijke opheffing van beperkingen zijn we ook weer meer wifi-netwerken in cafés en parken gaan gebruiken, waar spionnen helaas uw gegevens kunnen onderscheppen.

Dankzij onze VPN-functie, Kaspersky Secure Connection, kunt u gewoon verbinding maken zonder zich zorgen te hoeven maken over spionnen. Onze oplossing beschermt uw gegevens ongeacht het netwerk waar u mee bent verbonden. Als de verbinding instabiel is, dan gebruikt de betaalde versie van deze oplossing de Kill Switch-functie om alle gegevensoverdracht te blokkeren tot de bescherming weer actief is.

Private Browsing voorkomt dat websites u tracken

Internetgebruikers hebben constant te maken met websites, zoekmachines, analytics-diensten en sociale netwerken die ze in de gaten willen houden. Iedereen wil u beter leren kennen en hun gerichte advertenties verbeteren. Deze interesse in uw gedrag is niet per se gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn.

Onze oplossingen beschermen u tegen de ongewenste aandacht van website-trackers. De Private Browsing-functie blokkeert alle soorten trackers, tools die bedrijven gebruiken om uw online activiteiten te volgen. Als gevolg hiervan komen ze minder over u te weten en zijn ze dus ook minder goed in staat om u te bestoken (of verleiden) met gepersonaliseerde advertenties.

Kaspersky Password Manager: geen zorgen meer om uw wachtwoorden

Hoe meer online diensten we gebruiken, hoe meer gebruikersnamen en wachtwoorden we hebben. En hoe moeilijk het ook is om al die accountinformatie te onthouden, het is niets in vergelijking met het gedoe als u een wachtwoord bent vergeten en door het hele reset-proces moet.

Veel gebruikers proberen het wachtwoordprobleem op te lossen door overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. In de praktijk leidt deze aanpak vaak tot ernstige consequenties: één accountlek en aanvallers hebben ook toegang tot de rest.

Het is niet nodig om zo’n risico te lopen: Kaspersky Password Manager onthoudt al uw wachtwoorden voor u. Onze oplossing vertelt u ook welke wachtwoorden niet betrouwbaar genoeg zijn en komt vervolgens met alternatieven.

Beveiligingsnieuws: een gewaarschuwd mens telt voor twee

Soms leidt een storing in de beveiliging van een website of applicatie tot lekken, en hier kunt u bijna niets aan doen. We zeggen “bijna” niets, want zelfs na een lek kunt u nog altijd het wachtwoord voor een getroffen account wijzigen. Het is zelfs erg belangrijk dat u dit doet: hoe sneller hoe beter.

Normaal gesproken publiceren nieuwskanalen zodra een lek bekend is artikelen over het beveiligingsprobleem. Maar het constant in de gaten houden van duizenden publicaties voor dit soort incidenten is natuurlijk nagenoeg onmogelijk.

Tegelijkertijd informeren diensten normaal gesproken hun gebruikers als die accounts door zo’n lek zijn getroffen. Maar een aantal factoren (spamfilters, e-mailoverbelasting) kunnen ervoor zorgen dat u niet elk bericht over elk account leest.

De Security News-meldingen die Kaspersky Security Cloud uitgeeft, informeren u tijdig over lekken die voor u relevant zijn: in uw regio en die mogelijk uw accounts hebben getroffen.

Bovendien bekijkt Kaspersky Scurity Cloud automatisch naar de e-mailadressen die u gebruikt om op uw accounts in te loggen. Als een van die adressen betrokken is bij een gegevenslek, zal de beschermingsdienst u hier onmiddellijk van op de hoogte brengen.

Gaming-modus voor bescherming zonder storingen

Bij het gamen zijn prestaties (snelheid en betrouwbaarheid) essentieel, ongeacht of u een oude favoriet speelt om even tot rust te komen of concurreert in wereldwijde toernooien. Daarnaast zijn cybercriminelen zeer geïnteresseerd in het benutten van games. Hoe u het ook bekijkt, gamers hebben goede cyberbescherming nodig.

Daarom beschikken onze producten over de gaming-modus voor de bescherming van uw gegevens zonder dat uw games hieronder leiden. Onlangs vestigde een gamer zelfs een nieuw wereldrecord voor het snelst uitspelen van Doom Eternal, terwijl Kaspersky Internet Security op zijn gaming-uitrusting draaide. Dankzij de gaming-modus was de invloed ervan op de prestaties zo gering dat de speler het hele spel in iets langer dan een uur kon uitspelen.

Kaspersky Safe Kids: houd u kinderen veilig

Net als volwassenen zijn ook kinderen veel meer online in 2020. Ze gebruiken het internet om te leren, communiceren en zich te vermaken. Het is onmogelijk om hun online leven 24/7 in de gaten te houden. Ouders hebben tenslotte ook andere dingen te doen. Maar als u uw kinderen zonder enig toezicht hun gang laat gaan, weet u nooit waar ze mee bezig zijn of met wie ze in contact kunnen raken.

Kaspersky Safe Kids beschermt kinderen tegen ongepaste content en waarschuwt volwassenen over pogingen tot het verkrijgen van toegang tot volwassen content. De geüpdatete versie van Kaspersky Safe Kids beschikt nu ook over een YouTube Safe Search-functie, die twijfelachtige zoekopdrachten op een van de grootste videohosting-sites ter wereld filtert.

Kaspersky-oplossingen hebben niet veel van u nodig

Zoals u ziet is het instellen van een Digital Comfort Zone zowel eenvoudig als handig. Om ervoor te zorgen dat het gebruik van een computer nóg makkelijker wordt, hebben we de twee bijzonder handige applicaties Kaspersky Password Manager en Kaspersky Secure Connection aan de laatste versies van onze belangrijkste beveiligingsoplossingen toegevoegd.

U kunt de laatste versies van onze producten via de onderstaande links downloaden:

Tips