Vijf Kaspersky technologieën om je financiën te beschermen

Hoe de producten van Kaspersky meerlaagse financiële bescherming bieden en tegen welke bedreigingen ze je kunnen beschermen.

Een groot deel van ons financiële leven is al lang verschoven van de fysieke wereld naar de digitale wereld. Bank-apps, digitale portemonnees, online betalingen en cryptovaluta’s zijn allemaal innovaties van de 21e eeuw die financiële transacties sneller en toegankelijker maken dan ooit tevoren, waardoor allerlei tot nu toe onvoorstelbare mogelijkheden ontstaan.

Maar dit gemak heeft een keerzijde: onze digitale financiën zijn kwetsbaar voor digitale misdaden. Maar dat is alleen waar als je de bescherming van je online financiën tegen cybercriminelen verwaarloost. In dit bericht bekijken we hoe de technologieën en producten van Kaspersky je digitale geld, en dus je financiële welzijn, beveiligen.

1. Wachtwoordbeheerder

De ruggengraat van alle accountbeveiliging – en financiële diensten vormen hierop geen uitzondering – dit is natuurlijk je wachtwoord. Hoe zwakker deze is, hoe groter de kans op een succesvolle hack op je account in een online winkel of betalingssysteem waar je bankpasgegevens invoert.

Het is net zo gevaarlijk om hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor verschillende online diensten. Als je dat doet, en er is een wachtwoordlek bij een van hen (helaas maar al te vaak voorkomend), dan zullen je accounts bij andere diensten ook in gevaar komen. Hackers zijn zich er goed van bewust dat veel mensen dezelfde tekencombinaties gebruiken op meerdere websites, dus gebruiken ze vaak gelekte wachtwoorden om te proberen in te loggen op andere bronnen, een techniek die bekend staat als credential stuffing. En uiteraard ligt hun focus meestal op geldgerelateerde diensten.

Het gebruik van Kaspersky Password Manager verbetert de beveiliging van wachtwoorden radicaal en houdt je financiële accounts veilig. Onze app genereert unieke, maximaal beveiligde wachtwoorden voor elke dienst die je gebruikt, slaat deze veilig op, zodat je ze niet hoeft te onthouden, en waarschuwt je zelfs voor lekken. Overigens heeft de nieuwste update van Kaspersky Password Manager de mogelijkheid toegevoegd om eenmalige codes te genereren voor tweestaps-authenticatie. En je krijgt het gratis bij Kaspersky Plus en Kaspersky Premium abonnementen.

2. Veilig Bankieren

Veilig bankieren is speciaal ontworpen om veilige financiële transacties en online aankopen mogelijk te maken. Om belangrijke betalingsgegevens te beschermen die worden ingevoerd op de websites van banken, betalingssystemen en online winkels (inclusief bankkaartnummers en wachtwoorden), vraagt ​​onze oplossing je om dergelijke websites in onze Beveiligde Browser te openen.

In deze speciale modus worden je vertrouwelijke gegevens maximaal beschermd. En als een website op wat voor manier dan ook verdacht lijkt, waarschuwt de Beveiligde Browser je met een melding en een verandering van de framekleur van veilig groen naar geel.

Met Veilig bankieren kunt je veilig online winkelen en bankieren in de wetenschap dat zowel je geld als je persoonlijke gegevens volledig beschermd zijn. Deze functie is opgenomen in al onze betaalde abonnementen: Kaspersky Standard, Kaspersky Plus en Kaspersky Premium.

3. File Anti-Virus

Natuurlijk is een van de centrale onderdelen van onze meerlaagse financiële bescherming een goede antivirus. Dit beschermt je geld tegen de gevaarlijkste bedreiging: malware, in het bijzonder de zogenaamde stealers, die nadat ze het doelapparaat hebben geïnfecteerd op zoek gaan naar wachtwoorden en privésleutels voor de cryptovaluta-wallets die erop zijn opgeslagen en deze vervolgens rechtstreeks naar de cyberdieven sturen.

Een andere veel voorkomende bedreiging die direct gerelateerd is aan financiën en waar File Anti-Virus tegen beschermt, zijn banktrojans. Dit zijn virussen die de interface van een bank-app overlappen met hun eigen interface en niet alleen wachtwoorden kunnen stelen, maar ook eenmalige bevestigingscodes kunnen onderscheppen, evenals vervangende details en bedragen van overboekingen en betalingen, waardoor de cybercriminelen geld kunnen overhevelen.

Deze twee bedreigingen alleen al zijn reden genoeg om betrouwbare bescherming te installeren op alle apparaten die je gebruikt voor financiële transacties. Er zijn nog veel meer gevaren waartegen Anti-Virus ook bescherming biedt, zoals ransomware, trojans en spyware om er maar een paar te noemen.

4. Veilig Surfen

Houd er rekening mee dat het misschien niet je computer of smartphone is die is geïnfecteerd met malware, maar de server waarmee je communiceert. De eerste bedreiging om je zorgen over te maken in dit scenario zijn online skimmers — malware die oplichters installeren op gehackte online winkels om de bankkaartgegevens van klanten te verzamelen.

Webskimmers zijn de laatste tijd erg populair geworden bij cybercriminelen — elk jaar blijken tienduizenden online winkels geïnfecteerd te zijn met dit soort malware. Vaak zijn de eigenaren van gecompromitteerde winkels zich niet bewust van de infectie of ondernemen ze geen actie om een ​​bedreiging te neutraliseren, waardoor een webskimmer maandenlang actief kan blijven op een geïnfecteerde site. In de praktijk betekent dit dat zelfs als je zelf voorzichtig bent geweest en je apparaten allemaal schoon zijn, je nog steeds het slachtoffer kunt worden van cybercriminelen door simpelweg interactie te hebben met een geïnfecteerde website.

Gelukkig hebben we ook een oplossing om je te beschermen tegen webskimmers en andere bedreigingen: Veilig Surfen scant de pagina’s die door je browser worden geladen op kwaadaardige code en waarschuwt je, als dit wordt gedetecteerd en de website onveilig is.

5. Anti-phishing en Fraude Prevention

We kunnen onmogelijk voorbijgaan aan valse en frauduleuze websites, die elk jaar een enorm aantal internetgebruikers treffen. Dit kunnen gekloonde websites zijn die banken, betalingssystemen, crypto-beurzen of andere financiële diensten nabootsen die proberen de inloggegevens van bezoekers te bemachtigen en vervolgens hun accounts kapen.

Het kunnen ook online oplichting zijn waarbij veel geld wordt belooft in ruil voor een kleine commissie, nep-online winkels met verleidelijke prijzen die je aankoop nooit leveren, of andere vormen van online fraude.

Het probleem is dat dit soort websites meestal niet direct kwaadaardige code bevatten. Om je effectief tegen dergelijke bedreigingen te beschermen, werken onze experts dag en nacht om onze database met phishing- en frauduleuze sites up-to-date te houden. Onze oplossingen waarschuwen je dus op tijd als er gevaar dreigt.

Tips