Skip to main

Privacybeleid voor websites van Kaspersky Lab

Laatst bijgewerkt: 28-4-2020. Wat is er nieuw

INFORMATIE OVER DE VERWERKINGSVERANTWOORDELIJKE

Dit privacybeleid is van toepassing op websites van AO Kaspersky Lab, gevestigd in bldg. 3, 39A, Leningradskoe Shosse, Moscow, 125212, Russian Federation ("Kaspersky", "Kaspersky Lab", "wij" of "we"), die gegevens ontvangen en naar dit Privacybeleid verwijzen. Dit beleid is niet van toepassing op Kaspersky-websites die dit privacybeleid niet weergeven of daarnaar verwijzen of die hun eigen privacybeleid hebben. Verder is het beleid niet van toepassing op de services en producten van Kaspersky Lab, tenzij deze naar dit privacybeleid verwijzen.

In dit privacybeleid informeren wij u over de verwerking en de privacy van uw persoonsgegevens bij gebruik van onze websites. Als bedrijf gespecialiseerd in beveiliging zijn de privacy en beveiliging van gegevens zeer belangrijk voor ons. Wij respecteren uw privacy dan ook en doen er alles aan om deze te beschermen en om uw persoonsgegevens vertrouwelijk te behandelen. Wij raden u aan deze website regelmatig te bezoeken, aangezien dit privacybeleid kan worden bijgewerkt vanwege eventuele wijzigingen in de wet of onze interne processen.

Als u vragen of opmerkingen hebt over de verwerking van uw persoonlijke informatie en de privacypraktijken van Kaspersky, of als u wilt dat we de door u verstrekte informatie of voorkeuren wijzigen, neem dan contact op met onze functionaris voor gegevensbescherming via https://support.kaspersky.com/general/privacy. U kunt ook een brief of e-mail sturen naar: Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, dpo@kaspersky.com.

U kunt ook contact opnemen met de EU-vertegenwoordiger van Kaspersky (overeenkomstig artikel 27 van de AVG): Kaspersky Labs GmbH, Ingolstadt, Despag-Strasse 3, 85055, Germany, info@kaspersky.de, +49 (0) 841 98 18 90.

ALGEMENE INFORMATIE

In het algemeen kunt u de meeste delen van onze website-inhoud bezoeken en lezen zonder persoonsgegevens te verstrekken.

Bij de procedure om de door u aangevraagde informatie van onze websites te halen, slaan onze servers bepaalde informatie op die nodig is voor de levering van services en/of voor statistische of beveiligingsdoeleinden. Deze gegevens worden in geanonimiseerde of gepseudonimiseerde vorm bewaard. Gepseudonimiseerd houdt in dat gegevens onder een pseudoniem worden verzameld, bijv. een willekeurige alfanumerieke string die intern wordt gegenereerd om elk gegevensrecord te identificeren. In dit verband wordt algemene informatie geregistreerd, zoals uw domeinnaam of type browser. Op basis van deze gegevens kunnen wij geen conclusies trekken over uw identiteit. Deze geanonimiseerde of gepseudonimiseerde gegevens worden onmiddellijk na de statistische evaluatie gewist.

Wij verwerken geen "speciale categorieën van persoonsgegevens" over u (hieronder valt informatie over uw ras of etnische afkomst, religieuze of filosofische overtuigingen, seksleven, seksuele geaardheid, politieke opvattingen, vakbondslidmaatschap, informatie over uw gezondheid en genetische en biometrische gegevens).

WAAROM WIJ UW PERSOONSGEGEVENS VERWERKEN

De doeleinden voor de verwerking van de persoonsgegevens die u verstrekt, zijn afhankelijk van de websites, services en voorzieningen die u gebruikt. Wij gebruiken de gegevens met name voor het volgende:

 • om te zorgen voor de uitvoering van een overeenkomst met gebruikers en om de vereiste prestaties van producten en services voor klanten te waarborgen;
 • om de gebruiker te beschermen tegen bekende bedreigingen voor gegevensbeveiliging;
 • om de interactie van de gebruiker met onze services te verbeteren, en in het bijzonder om interfaces te wijzigen en in het kader van marketingdoeleinden de gewenste inhoud en reclame te kunnen bieden;
 • om technische ondersteuning te bieden voor producten en services van klanten en om de kwaliteit van producten en services te verbeteren;
 • om uw vragen te kunnen beantwoorden en op andere manieren met u te kunnen communiceren;
 • om onze websites te beveiligen en u en ons tegen fraude te beschermen.

ONZE RECHTSGRONDSLAG VOOR HET VERWERKEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS

Onze wettelijke grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens:

 • verwerking die noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene of om stappen te ondernemen om een overeenkomst aan te gaan;
 • verwerking die noodzakelijk is in verband met onze legitieme belangen, voor zover uw belangen en fundamentele rechten niet in tegenspraak zijn met deze belangen;
  • het waarborgen van de voortdurende veiligheid en de goede werking van onze website en bijbehorende IT-systemen en het voorkomen van fraude;
  • indien individuen ons hebben gevraagd om hun persoonsgegevens niet te verwerken, worden beperkte persoonsgegevens opgeslagen om ervoor te zorgen dat Kaspersky Lab aan hun verzoek kan blijven voldoen.
 • uw specifieke toestemming voor verwerking voor het desbetreffende doel;
 • verwerking is noodzakelijk voor naleving van een wettelijke verplichting.

GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING

Wij maken op onze websites en bij onze services geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

WELKE PERSOONSGEGEVENS WIJ VERWERKEN EN HOE WIJ ZE GEBRUIKEN

My Kaspersky, Kaspersky Account, Beheerconsole van Kaspersky Small Office Security en Anti-Theft Web Management (hierna de "service" genoemd)

Gegevenscategorieën

Om gebruik te kunnen maken van de service en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, geeft u de volgende persoonsgegevens door:

 • uw e-mailadres en wachtwoord wanneer u zich bij onze service registreert;
 • mobiel telefoonnummer;
 • informatie over uw apparaten en licenties;
 • informatie die u hebt verstrekt aan de technische ondersteuning van Kaspersky Lab;
 • vervaldatum van uw bankpas en de laatste vier cijfers van het bankpasnummer;
 • statistische informatie over uw browser (domeinnamen, IP-adressen, internetprovider, browsertypen en andere informatie over de clientomgeving), de Kaspersky Lab-applicaties die u gebruikt en de manier waarop u ze gebruikt, de webpagina die u direct voorafgaand aan uw bezoek aan onze website hebt bezocht, de pagina's van onze website die u hebt bezocht, de tijd die u op die pagina's hebt doorgebracht, informatie waarnaar u op onze website hebt gezocht, bezoektijden en -datums, en andere statistische gegevens van personen die onze site bezoeken);
 • de volledige lijst van gegevens die zijn verzameld op beheerde apparaten door My Kaspersky, zie het gedeelte Voorwaarden voor gegevensverwerking;
 • de volledige lijst van gegevens die door Kaspersky Small Office Security Management Console op beheerde apparaten worden verzameld, zie het gedeelte Voorwaarden voor gegevensverwerking.

Beschrijving van de service

Accountregistratie. Om gebruik te kunnen maken van de service en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, moet u een persoonlijke account aanmaken. Daarvoor is het nodig dat u ons uw e-mailadres verstrekt (dit wordt uw gebruikersnaam) en een wachtwoord. Wij zullen deze informatie alleen verwerken en gebruiken om u de service te kunnen aanbieden, tenzij u uitdrukkelijk kiest voor verwerking of gebruik voor andere doeleinden (bijvoorbeeld om per e-mail nuttig nieuws over producten en services van Kaspersky Lab te ontvangen). Mogelijk dient u ons ook uw mobiele telefoonnummer te verstrekken als extra beveiliging van uw account tegen onbevoegde toegang. Wij gebruiken uw mobiele telefoonnummer alleen om u autorisatiecodes te sturen.

Accountinstellingen en aankopen. U kunt op elk moment uw accountgegevens, wachtwoord en voorkeuren inzien, bijwerken of corrigeren en zelfs uw account verwijderen met de functie 'Accountinstellingen'. Daarnaast kunt u uw aankoopgeschiedenis inzien bij de provider van onze webwinkel. In Accountinstellingen kunt u ook een bankpas registreren om eenvoudig extra producten en services van Kaspersky Lab te kunnen aanschaffen. Als u deze optie activeert, zal de provider van onze webwinkel uw bankpasgegevens aan uw account toevoegen en voor toekomstige aankopen bewaren. Kaspersky Lab zal een speciale link aanmaken naar uw account bij de provider van de webwinkel en namens u bestellingen plaatsen wanneer u die doorgeeft. De provider van onze webwinkel verstrekt aan ons ook de vervaldatum van uw bankpas en de laatste vier cijfers van het bankpasnummer. Wij hebben echter geen toegang tot andere bankpasgegevens die door de provider van onze webwinkel zijn opgeslagen. De koppeling naar uw account wordt alleen op technische wijze gerealiseerd door een combinatie van een interne gebruikers-id en wachtwoord. Met deze gegevens krijgen wij geen toegang tot uw bankpas of andere persoonsgegevens die door de provider van onze webwinkel zijn opgeslagen. De interne gebruikers-id wordt gebruikt voor het activeren van bestellingen die u via de webwinkel hebt geplaatst.

Apparaten. Na registratie kunt u alle apparaten beheren die u met behulp van Kaspersky Lab-producten beveiligt. U kunt bijvoorbeeld verloren of gestolen apparaten beveiligen, snel de status van Kaspersky Lab-producten op elk apparaat controleren of bestaande problemen oplossen. Om dat te kunnen doen, moet u deze apparaten koppelen via de functie 'Apparaten'. Er wordt dan een koppeling tot stand gebracht tussen uw account en de apparaten die u daarmee wilt verbinden. De koppeling wordt uiteraard alleen gebruikt voor het ter beschikking stellen van de functie 'Apparaten', tenzij u uitdrukkelijk instemt met gebruik voor andere doeleinden.

Licenties. U kunt met de functie 'Licenties' al uw Kaspersky Lab-productlicenties beheren door de geldige activeringscode(s) voor elk product toe te voegen en een koppeling te maken met het apparaat waarop de licentie wordt gebruikt. U kunt ook automatische herinneringen over aflopende licenties inschakelen of de functie voor automatisch verlengen gebruiken. Herinneringen worden alleen per e-mail naar u verstuurd indien u uitdrukkelijk aangeeft dat u dat wilt.

Ondersteuning. Wanneer u via onze ondersteuningsservices om ondersteuning verzoekt bij onze afdeling voor technische ondersteuning of ons Virus Lab-team, vragen we u om de informatie die nodig is om u de betreffende ondersteuning te bieden, zoals uw registratie-/licentienummer, de laatste 4 cijfers van uw bankrekeningnummer gebruikt voor het aanschaffen van de licentie, uw e-mailadres, product- en servicegegevens met betrekking tot het probleem, informatie over uw computerhardware en software en de aard van het probleem. Daarnaast kan het voor dit doel nuttig of zelfs noodzakelijk zijn om ons bestanden toe te sturen waarmee u problemen ondervindt via de 'Upload'-functie. Deze bestanden kunnen ook persoonlijke informatie bevatten, zoals gebruikersspecifieke of anderszins persoonlijk identificeerbare bestandsnamen, metagegevens of inhoud. U beslist natuurlijk altijd zelf of u bestanden wilt uploaden. Als u besluit om dat te doen, moet u eerst de aan de uploadservice gekoppelde regelgeving betreffende gegevensverstrekking lezen en accepteren.

Statistische informatie. Wij kunnen domeinnamen, IP-adressen, de internetprovider, browsertypen en andere informatie over de klantenomgeving (zoals het apparaatmodel, besturingssysteem, schermresolutie, enzovoort) bijhouden van mensen die onze site bezoeken. We kunnen ook informatie verwerken over de Kaspersky Lab-applicaties die u gebruikt en de manier waarop u ze gebruikt, de webpagina die u direct voorafgaand aan uw bezoek aan onze website hebt bezocht, de pagina's van onze website die u hebt bezocht, de tijd die u op die pagina's hebt doorgebracht, informatie waarnaar u op onze website hebt gezocht, bezoektijden en -datums, en andere statistieken. Wij gebruiken deze informatie om verkeersstatistieken voor de sites van Kaspersky Lab te genereren en om de veiligheid en beschikbaarheid van onze websites en services te verbeteren. Deze informatie wordt niet met persoonlijke informatie gecorreleerd. Wij vragen geen locatiegegevens, raadplegen ze niet en houden ze ook niet bij over uw apparaat.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

Gegevens worden uiterlijk 1 (één) kalendermaand na het verwijderen van de account gewist.

Kaspersky Motorsport-website

Gegevenscategorieën

Om gebruik te kunnen maken van de service en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, geeft u de volgende persoonsgegevens door:

 • gebruikersnaam en wachtwoord;
 • voornaam;
 • achternaam;
 • e-mailadres;
 • uw persoonlijke voorkeuren;
 • reacties aan andere gebruikers.

Beschrijving van de service

Blijf op de hoogte Wanneer u uw gegevens invoert in dit gedeelte van de website, sturen wij u een e-mail ter bevestiging van uw aanmelding. Nadat we uw bevestiging hebben ontvangen, zullen wij u regelmatig e-mails sturen om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws van Kaspersky Motorsport. U kunt uw gegevens wijzigen en u op elk moment afmelden door gebruik te maken van de relevante links die in elke e-mail staan.

Contact Wanneer u uw gegevens invoert in dit gedeelte van de website, sturen wij u een e-mail ter bevestiging van uw aanvraag. Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens uit dit formulier uitsluitend om uw vraag te beantwoorden.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

U kunt uw account op elk gewenst moment verwijderen.  Als u uw account verwijdert, zullen wij binnen 24 uur uw persoonlijke informatie uit onze administratie verwijderen.

Kaspersky Business Hub

Gegevenscategorieën

U moet de volgende gegevens verstrekken om Kaspersky Business Hub te gebruiken en toegang te krijgen tot alle functies:

 • uw persoonlijke accountgegevens:
  • e-mailadres en wachtwoord;
  • beveiligingsvraag om weer toegang te krijgen tot uw account als u uw wachtwoord bent vergeten;
  • mobiele telefoonnummer;
  • land.
 • informatie over uw licenties voor producten van Kaspersky die beschikbaar zijn op Kaspersky Business Hub;
 • statistische informatie over uw apparaat en webbrowser, die wordt verzameld wanneer u onze website bezoekt;
 • informatie die wordt verstrekt aan de technische ondersteuning van Kaspersky

Beschrijving van de service

Accountregistratie. Als u Kaspersky Business Hub wilt gebruiken en toegang wilt tot de beschikbare producten in Kaspersky Business Hub, moet u een persoonlijk account aanmaken. Hiervoor moet u uw e-mailadres (dit wordt uw gebruikersnaam) en een wachtwoord invoeren. We zullen deze informatie alleen verwerken en gebruiken om u te voorzien van de functionaliteit van Kaspersky Business Hub en van de producten die in Kaspersky Business Hub worden gebruikt. Deze informatie wordt alleen verwerkt en gebruikt voor andere doeleinden als u daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft (bijvoorbeeld om het laatste nieuws over producten en diensten van Kaspersky per e-mail te ontvangen, of om contact op te nemen over uw Kaspersky-productbeoordelingen). U kunt ook uw mobiele telefoonnummer opgeven om uw account verder te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang, evenals een beveiligingsvraag om weer toegang te krijgen tot uw account als u uw wachtwoord bent vergeten. We zullen uw mobiele telefoonnummer alleen gebruiken om beveiligingscodes naar te versturen tijdens uw autorisatie.

U kunt uw accountgegevens op elk gewenst moment bekijken, bijwerken en bewerken of uw account verwijderen met behulp van de functie 'Account beheren'.

Licenties. U kunt licenties voor producten van Kaspersky die beschikbaar zijn op Kaspersky Business Hub beheren met behulp van de functie 'Licenties'. Om dit te doen, moet u geldige activeringscodes toevoegen voor elk product dat u gebruikt. We kunnen u per e-mail een automatische herinnering sturen over verlopende licenties.

De toegang tot het beheer van bepaalde licenties en het gebruik van specifieke gedeeltes van onze producten is afhankelijk van uw toegangsrechten die in de producten zijn geconfigureerd.

We gebruiken het land dat u opgeeft wanneer u uw account registreert om de online functie aan te bieden om licenties aan te schaffen. De online verkoop van licenties wordt uitgevoerd door de dienstverlener van online winkels (van derden).

Statistische informatie Om uitgebreide statistieken te verzamelen over het gebruik van Kaspersky Business Hub door websitebezoekers kunnen wij gebruik maken van diverse analysediensten (van derden). Meer informatie over ons beleid aangaande derden vindt u in de sectie GEBRUIK VAN COOKIES OF SOCIALE-NETWERKMODULES van dit document. Deze informatie wordt verwerkt en gebruikt als u bij uw bezoek aan Kaspersky Business Hub uw uitdrukkelijke toestemming geeft.

Ondersteuning. Wanneer u contact opneemt met de technische ondersteuning of het Virus Lab via onze ondersteuningsdiensten, vragen wij u om de nodige informatie om u te voorzien van ondersteuning (bijvoorbeeld uw licentienummer, e-mailadres, informatie over het product dat het probleem heeft veroorzaakt, informatie over computerhardware en -software, en een beschrijving van het probleem). Deze bestanden kunnen ook persoonlijke informatie bevatten, zoals gebruikersnamen of identificeerbare bestandsnamen, metagegevens of bestandsinhoud. U kunt deze bestanden naar eigen inzicht versturen.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

Uw persoonlijke accountgegevens worden uiterlijk één (1) kalendermaand na het verwijderen van het account gewist. Back-ups van gegevens worden niet langer dan één (1) maand bewaard vanaf het moment dat ze worden aangemaakt.

Kaspersky Endpoint Security Cloud

Gegevenscategorieën

U moet de volgende gegevens verstrekken om Kaspersky Endpoint Security Cloud te gebruiken en toegang te krijgen tot alle functies:

 • persoonlijke accountgegevens in Kaspersky Business Hub (u kunt de relevante lijst met gegevens en het verwerkingsbeleid in de sectie Kaspersky Business Hub van dit document bekijken);
 • gegevens over uw Kaspersky Endpoint Security Cloud-werkplekken:
  • informatie over uw licenties voor Kaspersky Endpoint Security Cloud;
  • gegevens die worden verzameld van de beheerde apparaten die met de werkplekken zijn verbonden;
 • statistische informatie over uw apparaat en webbrowser, die wordt verzameld wanneer u onze website bezoekt;
 • informatie die wordt verstrekt aan de technische ondersteuning van Kaspersky.

Beschrijving van de service

Accountregistratie. Als u Kaspersky Endpoint Security Cloud wilt gebruiken en toegang wilt hebben tot alle functies, moet u een persoonlijk account aanmaken op Kaspersky Business Hub. Wij garanderen dat we het e-mailadres dat u tijdens de registratie op Kaspersky Business Hub hebt opgegeven verwerken en gebruiken om u te voorzien van de functionaliteit van Kaspersky Endpoint Security Cloud. Deze gegevens kunnen alleen voor andere doeleinden worden verwerkt en gebruikt als u daar expliciet toestemming voor geeft.

Licenties. U kunt licenties voor Kaspersky Endpoint Security Cloud beheren met behulp van de functie 'Licenties'. Hiervoor moet u geldige activeringscodes voor de licenties toevoegen. We kunnen u per e-mail een automatische herinnering sturen over verlopende licenties.

De toegang tot het beheer van specifieke licenties is afhankelijk van uw toegangsrechten en van de toegangsrechten van andere gebruikers van Kaspersky Business Hub. Deze toegangsrechten kunnen worden geconfigureerd in de specifieke werkplekken van Kaspersky Endpoint Security Cloud. Raadpleeg onze online documentatie voor meer informatie.

Apparaten Nadat u een Kaspersky Endpoint Security Cloud-werkplek hebt aangemaakt, kunt u de apparaten beheren die met uw werkplek zijn verbonden en die door producten van Kaspersky worden beschermd. Voordat u uw apparaten met Kaspersky Endpoint Security Cloud kunt beheren, moet u alle noodzakelijke maatregelen nemen om te voldoen aan de relevante wetgeving voor het gebruik van Kaspersky Endpoint Security Cloud-services. U moet ook de instellingen van de Kaspersky Endpoint Security Cloud aanpassen aan uw gebruik. Raadpleeg onze online documentatie voor meer informatie. Om efficiëntie te garanderen, verzenden apparaten die in Kaspersky Endpoint Security Cloud worden beheerd gegevens naar de beheerservers in de Kaspersky Endpoint Security Cloud-infrastructuur. De lijst met gegevens die worden verzameld van de beheerde apparaten staat in het artikel over online documentatie 'Over gegevensverstrekking'.

Statistische informatie Om uitgebreide statistieken te verzamelen over het gebruik van Kaspersky Endpoint Security Cloud door websitebezoekers kunnen wij gebruik maken van diverse analysediensten (van derden). Meer informatie over ons beleid aangaande derden vindt u in de sectie GEBRUIK VAN COOKIES OF SOCIALE-NETWERKMODULES van dit document.

Ondersteuning. Wanneer u contact opneemt met de technische ondersteuning of het Virus Lab via onze ondersteuningsdiensten, vragen wij u om de nodige informatie om u te voorzien van ondersteuning (bijvoorbeeld uw licentienummer, e-mailadres, informatie over het product dat het probleem heeft veroorzaakt, informatie over computerhardware en -software, en een beschrijving van het probleem). Deze bestanden kunnen ook persoonlijke gegevens bevatten, zoals gebruikersnamen of identificeerbare bestandsnamen, metagegevens en inhoud. U kunt deze bestanden naar eigen inzicht versturen.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

Gegevens over uw werkplekken worden verwijderd via de functie 'Werkplekken beheren' in Kaspersky Business Hub, of worden automatisch verwijderd nadat uw Kaspersky Endpoint Security Cloud-licentie is verlopen. Gedetailleerde informatie over de opslagperiode van de gegevens over werkplekken is te vinden in het artikel over online documentatie 'Over gegevensverstrekking'.

Kaspersky Security Center Cloud Console

Gegevenscategorieën

U moet de volgende gegevens verstrekken om Kaspersky Security Center Cloud Console te gebruiken en toegang te krijgen tot alle functies:

 • uw persoonlijke accountgegevens:
  • e-mailadres en wachtwoord;
  • beveiligingsvraag om weer toegang te krijgen tot uw account als u uw wachtwoord bent vergeten;
  • mobiele telefoonnummer;
 • informatie over uw licenties voor de Kaspersky-producten die beschikbaar zijn op Kaspersky Security Center Cloud Console;
 • gegevens over uw Kaspersky Security Center Cloud Console-werkplekken:
  • informatie over uw licenties voor Kaspersky Security Center Cloud Console;
  • gegevens die worden verzameld van de beheerde apparaten die met de werkplekken zijn verbonden;
  • gegevens die de gebruiker invoert in de interface van Kaspersky Security Center Cloud Console;
 • statistische informatie over uw apparaat en webbrowser, die wordt verzameld wanneer u onze website bezoekt;
 • informatie die wordt verstrekt aan de technische ondersteuning van Kaspersky.

Beschrijving van de service

Accountregistratie. Als u Kaspersky Security Center Cloud Console wilt gebruiken en toegang wilt hebben tot alle functies, moet u een persoonlijk account aanmaken op Kaspersky Security Center Cloud Console. Om dit te doen, voert u uw e-mailadres en wachtwoord in. Wij verwerken en gebruiken deze gegevens alleen om u de functionaliteit van Kaspersky Security Center Cloud Console aan te bieden. Deze gegevens kunnen alleen voor andere doeleinden worden verwerkt en gebruikt als u daar expliciet toestemming voor geeft. U kunt ook uw mobiele telefoonnummer opgeven om uw account verder te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang, evenals een beveiligingsvraag om weer toegang te krijgen tot uw account als u uw wachtwoord bent vergeten. We zullen uw mobiele telefoonnummer alleen gebruiken om beveiligingscodes naar te versturen tijdens uw autorisatie.

U kunt uw accountgegevens op elk gewenst moment bekijken, bijwerken en bewerken of uw account verwijderen met behulp van de functie 'Account beheren'.

Licenties. U kunt licenties voor producten van Kaspersky die beschikbaar zijn op Kaspersky Security Center Cloud Console beheren met behulp van de functie 'Licenties'. Om dit te doen, moet u geldige activeringscodes toevoegen voor elk product dat u gebruikt. U kunt een automatische herinnering over aflopende licenties inschakelen voor de licenties die zijn geactiveerd in producten van Kaspersky. Herinneringen worden alleen per e-mail naar u verstuurd indien u daar uitdrukkelijk uw toestemming voor geeft.

Apparaten Nadat u een Kaspersky Security Center Cloud Console-werkplek hebt aangemaakt, kunt u apparaten beheren die met uw werkplek zijn verbonden en die door producten van Kaspersky worden beschermd. Voordat u apparaten via Kaspersky Security Center Cloud Console kunt beheren, dient u alle maatregelen te nemen die nodig zijn om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving voor het gebruik van Kaspersky Security Center Cloud Console-services. U moet ook de instellingen van de Kaspersky Security Center Cloud Console aanpassen aan uw gebruik. Raadpleeg onze online documentatie voor meer informatie. Om efficiëntie te garanderen, verzenden apparaten die in Kaspersky Security Center Cloud Console worden beheerd gegevens naar de beheerservers in de Kaspersky Security Center Cloud Console-infrastructuur. De lijst met gegevens die worden verzameld van de beheerde apparaten staat in het artikel over online documentatie 'Over gegevensverstrekking'.

Statistische informatie Om uitgebreide statistieken te verzamelen over het gebruik van Kaspersky Security Center Cloud door websitebezoekers kunnen wij gebruik maken van diverse analysediensten (van derden). Meer informatie over ons beleid aangaande derden vindt u in de sectie GEBRUIK VAN COOKIES OF SOCIALE-NETWERKMODULES van dit document. Als u uw uitdrukkelijke toestemming geeft, wordt deze informatie verwerkt en gebruikt wanneer u Kaspersky Security Center Cloud Console bezoekt.

Ondersteuning. Wanneer u contact opneemt met de technische ondersteuning of het Virus Lab via onze ondersteuningsdiensten, vragen wij u om de nodige informatie om u te voorzien van ondersteuning (bijvoorbeeld uw licentienummer, e-mailadres, informatie over het product dat het probleem heeft veroorzaakt, informatie over computerhardware en -software, en een beschrijving van het probleem). Deze bestanden kunnen ook persoonlijke informatie bevatten, zoals gebruikersnamen of identificeerbare bestandsnamen, metagegevens of bestandsinhoud. U kunt deze bestanden naar eigen inzicht versturen.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

Uw persoonlijke accountgegevens worden uiterlijk één (1) kalendermaand na het verwijderen van het account gewist. Back-ups van gegevens worden niet langer dan één (1) maand bewaard vanaf het moment dat ze worden aangemaakt. Gegevens over uw werkplekken worden automatisch verwijderd nadat uw licentie voor Kaspersky Security Center Cloud is verlopen of nadat u de verwijdering ervan hebt aangevraagd via de technische ondersteuning. Zodra uw licentie is verlopen, kunt u het recht krijgen om het Product te blijven gebruiken, hoewel de functionaliteit van het Product beperkt kan zijn. Gedetailleerde informatie over de opslagperiode van de gegevens over werkplekken is te vinden in het artikel over online documentatie 'Over gegevensverstrekking'.

Kaspersky Security for Microsoft Office 365

Gegevenscategorieën

Om gebruik te kunnen maken van de service en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, geeft u de volgende persoonsgegevens door:

 • e-mailadres;
 • bedrijfsnaam;
 • wachtwoord;
 • uw voorkeuren;
 • informatie die u hebt verstrekt aan de technische ondersteuning van Kaspersky Lab;
 • een overzicht van de gegevens die mogelijk toegankelijk zijn voor de Kaspersky Security for Microsoft Office 365-service en van de gegevens die tijdens de werking van de service worden verzameld, staat vermeld in het gedeelte Over gegevensverstrekking van de documentatie.

Beschrijving van de service

Accountregistratie. Om gebruik te kunnen maken van Kaspersky Security for Microsoft Office 365 en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, moet u een persoonlijke account aanmaken. Hierbij moet u uw e-mailadres, bedrijfsnaam en wachtwoord aan ons doorgeven. U kunt een Kaspersky Endpoint Security Cloud-account gebruiken. Wij zullen deze informatie alleen verwerken en gebruiken om u de Kaspersky Security for Microsoft Office 365-service te kunnen aanbieden, tenzij u uitdrukkelijk kiest voor verwerking of gebruik voor andere doeleinden (bijvoorbeeld om per e-mail nuttig nieuws over producten en services van Kaspersky Lab te ontvangen). Het e-mailadres dat tijdens de registratie is verstrekt, wordt gebruikt voor mededelingen over de verstrekking van de Microsoft Office 365-service, bijvoorbeeld om u op de hoogte te stellen wanneer de service niet beschikbaar is, wanneer de proefperiode verloopt of wanneer er updates beschikbaar zijn.

Accountinstellingen. Met de functie 'Accountinstellingen' kunt u op elk moment uw accountgegevens, wachtwoord en voorkeuren inzien, bijwerken of corrigeren en zelfs uw account verwijderen.

De service configureren De Kaspersky Security for Microsoft Office 365-service is rechtstreeks geïntegreerd in Office 365, waarvoor toegang tot Exchange Online of OneDrive is vereist. Om uw verbinding met Exchange Online of OneDrive te configureren, wordt u doorverwezen naar de website van Microsoft Online. U wordt gevraagd de Kaspersky Security for Office 365-applicatie toestemming te geven via de OAuth 2.0-flow. De Kaspersky Security for Microsoft Office 365-service vereist ook een serviceaccount waarmee u toegang hebt tot de Exchange Online-quarantaine. Dit serviceaccount kunt u automatisch of handmatig configureren. Als u voor automatische configuratie kiest, vraagt de service u om de inloggegevens van de algemene beheerder. Deze gegevens worden in geen enkele vorm bewaard door de service en uitsluitend gebruikt voor de eerste configuratie en het aanmaken van een serviceaccount. Als u voor de handmatige configuratie kiest, zijn de inloggegevens van de algemene beheerder niet nodig en wordt het serviceaccount voor e-mailbeveiliging handmatig door de beheerder aangemaakt.

Werking van de service De Kaspersky Security for Microsoft Office 365-service ontvangt berichten en andere objecten (vergaderingen, taken, enzovoort) en OneDrive om te scannen en verwerkt ze vervolgens conform de beveiligingsinstellingen. In de infrastructuur van Kaspersky Security for Microsoft Office 365 worden geen berichten, OneDrive-bestanden of objecten opgeslagen die moeten worden gescand. Een overzicht van de gegevens die mogelijk toegankelijk zijn voor de Kaspersky Security for Microsoft Office 365-service en van de gegevens die tijdens de werking van de service worden verzameld, staat vermeld in het gedeelte Over gegevensverstrekking van de documentatie.

Ondersteuning. Wanneer u via onze ondersteuningsservices om ondersteuning verzoekt bij onze afdeling voor technische ondersteuning of ons Virus Lab-team, vragen we u om de informatie die nodig is om u hulp te bieden, zoals uw registratie-/licentienummer, de laatste 4 cijfers van het bankrekeningnummer gebruikt voor het aanschaffen van de licentie, uw e-mailadres, product- en servicegegevens met betrekking tot het probleem, informatie over uw computerhardware en software en de aard van het probleem. Daarnaast kan het voor dit doeleinde nuttig of mogelijk zelfs noodzakelijk zijn ons bestanden te sturen waarmee u problemen ondervindt via de uploadfunctie van CompanyAccount. Deze bestanden kunnen ook persoonlijke informatie bevatten, zoals gebruikersspecifieke of anderszins persoonlijk identificeerbare bestandsnamen, metagegevens of inhoud. U beslist natuurlijk altijd zelf of u bestanden wilt uploaden.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

De gegevens worden 6 maanden na de vervaldatum van uw licentie gewist.

Kaspersky CompanyAccount

Gegevenscategorieën

Om gebruik te kunnen maken van de service en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, geeft u de volgende persoonsgegevens door:

 • zakelijk e-mailadres (dit wordt uw gebruikersnaam);
 • wachtwoord;
 • uw voornaam;
 • uw achternaam;
 • bedrijfsnaam;
 • land;
 • de licentie van uw bedrijf voor het gebruik van Kaspersky Lab-applicaties;
 • informatie die u hebt verstrekt aan de technische ondersteuning van Kaspersky Lab. Zie het gedeelte Regelgeving betreffende gegevensverstrekking.
 • aanvullende e-mailadressen van 'derden' (indien toegevoegd aan het account).

Beschrijving van de service

Accountregistratie. Om gebruik te kunnen maken van de CompanyAccount en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, moet u het volgende aanmaken:

 • persoonlijk account;
 • een account voor uw bedrijf, tenzij uw collega's dit al hebben gedaan.

Hiertoe moet u uw zakelijke e-mailadres verstrekken (dit wordt uw gebruikersnaam), uw wachtwoord, voornaam en achternaam, de bedrijfsnaam en het land, en de licentie van uw bedrijf voor Kaspersky Lab-applicaties. Wij verwerken en gebruiken deze informatie uitsluitend om services en technische ondersteuning aan te bieden, tenzij u uitdrukkelijk kiest voor verwerking en gebruik voor andere doeleinden. Na registratie wordt uw persoonlijke account gekoppeld aan het account van uw bedrijf. Als de account van uw bedrijf al eerder is aangemaakt, worden uw registratiegegevens (voornaam, achternaam en zakelijk e-mailadres) naar de CompanyAccount-beheerder van uw bedrijf gestuurd. De werknemer die als eerste het bedrijf en een persoonlijke account registreert, wordt doorgaans als beheerder aangewezen.

Accountinstellingen. U kunt op elk gewenst moment uw accountgegevens en wachtwoord bijwerken of uw account verwijderen op het tabblad 'Mijn account'. De CompanyAccount-beheerder van uw bedrijf kan ook uw accountinstellingen wijzigen en uw wachtwoord opnieuw instellen. Als u de CompanyAccount-beheerder van uw bedrijf bent, kunt u persoonlijke accounts van al uw collega's wijzigen en het account van het hele bedrijf blokkeren (de persoonlijke accounts van werknemers blijven in het systeem).

Licenties. U kunt de licenties van uw bedrijf voor producten van Kaspersky Lab toevoegen en bekijken op het tabblad 'Licenties' van uw CompanyAccount (activeringscodes of sleutelbestanden voor elk product). De licentie die tijdens de registratie wordt verstrekt, wordt automatisch aan de CompanyAccount van uw bedrijf toegevoegd. Sleutelbestanden worden niet fysiek in CompanyAccount opgeslagen. Het systeem slaat alleen een record over uw bedrijfslicentie op. Iedere medewerker van het bedrijf met een persoonlijke account die aan de CompanyAccount van uw bedrijf is gekoppeld, heeft toegang tot de lijst met licenties. Uw CompanyAccount-beheerder kan de licenties van uw bedrijf wissen door ze uit de lijst te verwijderen.

Contracten. Als uw bedrijf extra klantenservices aanschaft, kunt u de lijst met aankopen bekijken op het tabblad 'Contracten' nadat de aankoop is geregistreerd. De lijst met contracten is beschikbaar voor werknemers van het bedrijf die op het moment van aankoop zijn aangewezen als geautoriseerde gebruikers van de betaalde service. Deze personen zullen automatisch berichten ontvangen over het aflopen van het contract.

Verzoeken om klantenondersteuning. Als u via CompanyAccount contact opneemt met de klantenservice of het Anti-Virus Lab-team voor ondersteuning, kunnen wij u vragen om informatie te verstrekken die wij nodig hebben om u te kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over het product waar uw verzoek betrekking op heeft, informatie over computerhardware, het netwerk van uw bedrijf, de software en de aard van het probleem dat u ondervindt. Bovendien kan het nuttig of zelfs noodzakelijk zijn dat u ons de bestanden stuurt waarmee u problemen ondervindt of bestanden waarin de configuratie van uw computer of netwerk wordt gedefinieerd. U kunt dit doen via de optie 'Bestanden toevoegen' in het aanvraagformulier. Deze bestanden kunnen gebruikersspecifieke of anderszins persoonlijk identificeerbare bestandsnamen, metagegevens of inhoud bevatten. U beslist altijd zelf of u deze bestanden wilt uploaden. Als u bestanden wilt uploaden, moet u eerst onze regelgeving betreffende gegevensverstrekking op de uploadpagina bekijken en accepteren. Om de juiste ondersteuningsafdeling voor uw verzoek te kunnen kiezen, gebruiken wij informatie over de licenties van uw bedrijf, het land en eventueel de interfacetaal die u in uw CompanyAccount hebt geselecteerd. Uw collega's kunnen toegang tot uw verzoeken hebben als uw CompanyAccount-beheerder handmatig de bijbehorende instellingen wijzigt (de beheerder kan automatisch verzoeken zien).

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

U kunt op elk gewenst moment uw account verwijderen in de Accountinstellingen of door een aanvraag hiertoe te sturen naar onze technische ondersteuning. Nadat uw account is verwijderd, worden uw persoonlijke gegevens bewaard in de database van Kaspersky Lab totdat de bewaartermijn is verstreken, maar u zult geen toegang tot de CompanyAccount-website meer hebben met het verwijderde account.

Kaspersky Lab Partner Portal

Gegevenscategorieën

Om gebruik te kunnen maken van de service en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, geeft u de volgende persoonsgegevens door:

 • e-mailadres;
 • wachtwoord;
 • uw naam;
 • adres;
 • telefoonnummer;
 • informatie die u hebt verstrekt aan de technische ondersteuning van Kaspersky Lab.

Beschrijving van de service

Wij kunnen u om persoonlijke informatie vragen wanneer u een bestelling plaatst, een product registreert, een service aanvraagt, een enquête beantwoordt, aan een wedstrijd deelneemt en wanneer u met ons correspondeert of andere activiteiten op onze website uitvoert.

U beslist zelf om al dan niet om verder te gaan met elke activiteit waarbij om persoonlijke informatie wordt gevraagd. Houd er echter rekening mee dat u een transactie wellicht niet kunt voltooien als u de gevraagde informatie niet wilt doorgeven.

Wij gebruiken persoonlijke informatie op de volgende manieren:

 • om u informatie te sturen over viruswaarschuwingen, productupgrades, nieuwe producten, services, nieuwsbrieven, informatieve e-mails en onderzoek naar toekomstige productideeën of verbeteringen;
 • om ons te helpen bij het ontwikkelen van inhoud die relevant voor u is;
 • om u speciale Kaspersky-specifieke aanbiedingen te kunnen doen die voor u interessant kunnen zijn;
 • om ons te helpen betere producten en services te ontwikkelen in overeenstemming met uw behoeften;
 • om u in staat te stellen producten te kopen en te downloaden, toegang tot services te krijgen of deel te nemen aan activiteiten die u selecteert;
 • om u te helpen snel software, services of productinformatie te vinden die belangrijk voor u zijn.

Kaspersky Lab schakelt externe leveranciers in die services aan ons leveren. Ze kunnen worden ingezet voor het distribueren van producten, het bieden van technische ondersteuning of het verwerken van bestellingen. Onze leveranciers moeten ervoor zorgen dat persoonlijke informatie van klanten veilig en strikt vertrouwelijk blijft en mogen persoonlijke gegevens uitsluitend namens Kaspersky Lab en voor geen enkel ander doel gebruiken.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

Persoonsgegevens worden bewaard zo lang u de service gebruikt en worden op eerste verzoek verwijderd.

GSI Parser

Gegevenscategorieën

Om gebruik te kunnen maken van de service en toegang te krijgen tot alle functies daarvan, geeft u de volgende persoonsgegevens door:

 • e-mailadres;
 • wachtwoord;
 • rapportbestand (informatie over de hardware en de software op de computer, de versie van het besturingssysteem en de geïnstalleerde servicepakketten, kernelobjecten, stuurprogramma's, services, invoegtoepassingen van Microsoft Internet Explorer, extensies van het afdruksysteem, invoegtoepassingen van Windows Verkenner, geladen objecten, Active Setup-items, Configuratiescherm-applets, records van hostbestanden en het systeemregister, versies van browsers en e-mailclients, informatie over actieve netwerkverbindingen en open poorten op het moment waarop de informatie wordt verzonden). Een volledige overzicht van de informatie vindt u in het gedeelte Verstrekte informatie.

Beschrijving van de service

Algemene voorwaarden. Kaspersky Lab verleent u het recht om de website te gebruiken en de inhoud ervan voor privégebruik te bestuderen om te controleren of de software van Kaspersky Lab compatibel is met de andere software die op de computer is geïnstalleerd en/of met stuurprogramma's van de computer en om eventuele bugs in de software te verhelpen. Door het rapportbestand naar de website te uploaden verklaart u dat u de rechtmatige eigenaar van het geüploade object bent en dat het object zelf niet vertrouwelijk is en geen vertrouwelijke informatie bevat. Door het object voor analyse aan te bieden (uploaden van het object) verleent u Kaspersky Lab een gratis en exclusieve licentie voor het kopiëren, opslaan en verwijderen van het geüploade object voor analysedoeleinden. Gegevens worden via beveiligde verbindingen naar Kaspersky Lab verzonden. De verstrekte informatie wordt door de rechthebbende beschermd overeenkomstig de voorschriften van de wet en de bepalingen van het 'privacybeleid'. De website mag niet worden gebruikt om gegevens, code of services te creëren voor het detecteren, blokkeren of verwijderen van virussen. Het is gebruikers niet toegestaan de werking van de website te verstoren of zich toegang te verschaffen tot de services van de website door het omzeilen van de standaardinterface (door middel van ongedocumenteerde routes). Het gebruik van de website moet in overeenstemming zijn met de wettelijke voorschriften, met inbegrip van de toepasselijke wet- en regelgeving inzake exporteren en herexporteren.

Gebruikersaccount aanmaken U moet een account aanmaken om van de website gebruik te kunnen maken. Voer uw e-mailadres in en kies een wachtwoord om uw account aan te maken.

Gebruikersaccountinstellingen U kunt uw e-mailadres of wachtwoord wijzigen of de account permanent verwijderen in het gedeelte 'Uw account beheren'.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

Het geüploade object wordt niet langer dan 90 dagen in de systemen van Kaspersky Lab opgeslagen, waarna het onherstelbaar wordt verwijderd.

Overige websites en formulieren

Gegevenscategorieën

Om toegang te krijgen tot diverse typen inhoud, om u voor evenementen te registreren, om onze producten te testen, om contact met ons op te nemen via onze contact- en ondersteuningsformulieren en om fraude, identiteitsdiefstal en ander misbruik van de dienst te voorkomen, verstrekt u ons persoonsgegevens, waaronder de volgende:

 • voornaam;
 • achternaam;
 • e-mailadres;
 • telefoonnummer;
 • IP-adres;
 • UTC-datum.

Beschrijving van de service

Algemene voorwaarden. Kaspersky Lab verleent u hierbij het recht om de website te gebruiken en de inhoud ervan te bekijken voor privégebruik om te controleren of de Kaspersky Lab-software compatibel is.

Premiuminhoud Om toegang te krijgen tot diverse soorten inhoud, zoals whitepapers en video's, om u voor evenementen te kunnen registreren of om toegang tot specifiek marketingmateriaal te krijgen, vragen wij om uw voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer als verplichte persoonsgegevens om deze premiuminhoud te kunnen openen en u van aanvullende informatie over andere inhoud te voorzien. Deze gegevens worden door het regionale Kaspersky-kantoor voor uw locatie gebruikt om u te voorzien van aanvullende informatie over producten, services en andere initiatieven zoals educatieve activiteiten, seminars, evenementen en marketingcampagnes die voor u interessant kunnen zijn. De aanmelding is vrijwillig en u kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de koppeling in de e-mail of door een e-mail te sturen naar het e-mailadres dat in het e-mailbericht wordt vermeld. In dat geval zullen uw registratiegegevens worden verwijderd en hebt u niet langer toegang tot premiuminhoud, tenzij u zich opnieuw aanmeldt.

Gratis proefversies Als u onze producten wilt testen, vragen wij ook uw voornaam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Deze informatie wordt gebruikt voor het verzenden van de activeringscode en om u een herinnering te sturen aan het einde van de proefperiode. Tot 14 dagen na het einde van de proefperiode kunt u een laatste herinnering en een aanbod voor de aanschaf van een volledige licentie ontvangen. De registratie voor een proefversie is vrijwillig en u kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de koppeling in de e-mail of door een e-mail te sturen naar het e-mailadres dat in het e-mailbericht wordt vermeld. Wanneer u zich afmeldt, zullen wij uw gegevens onmiddellijk wissen tenzij u beslist om een volledige licentie te kopen.

Nieuwsbrieven, gratis productupdates en speciale aanbiedingen Indien u zich hebt aangemeld en ons uw e-mailadres en in voorkomende gevallen uw voornaam en achternaam hebt verstrekt, gebruiken wij deze gegevens om u te voorzien van aanvullende informatie over producten en services, gratis productupdates en speciale aanbiedingen die interessant voor u kunnen zijn. De aanmelding is vrijwillig en u kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de koppeling in deze e-mails of door ons een e-mail te sturen naar het e-mailadres dat u in elke e-mail aantreft. In dat geval zullen uw naam en e-mailadres worden verwijderd en zullen wij u dit soort e-mails niet meer toesturen tenzij u zich opnieuw aanmeldt.

Contactformulieren Als u contact met ons wilt opnemen via onze contact- en ondersteuningsformulieren, wordt u gevraagd uw contactgegevens te verstrekken (invoervelden gemarkeerd met *). Wij verwerken of gebruiken deze contactgegevens uitsluitend als dat nodig is om contact met u op te nemen of u van de gewenste informatie te voorzien. Het staat u vrij om aanvullende informatie te verstrekken (via de gegevensvelden die niet met * zijn gemarkeerd), die wij uiteraard eveneens in overeenstemming met alle toepasselijke vereisten inzake gegevensbescherming zullen verwerken. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de regionale teams van Kaspersky die voor uw locatie verantwoordelijk zijn. De regionale teams van Kaspersky zullen de gegevens gebruiken om contact met u op te nemen.

Jaarlijks klantentevredenheidsenquête voor gebruikers van technische ondersteuning Kaspersky Lab houdt per incident en jaarlijks enquêtes onder gebruikers van technische ondersteuning met als doel de kwaliteit van de service te verbeteren. Om de jaarlijkse klantentevredenheidsenquête uit te voeren ontvangen wij de volgende informatie:

Uw e-mailadres, waarmee wij u als gebruiker in onze database kunnen herkennen en uw mening in de enquête kunnen koppelen aan uw contactpersonen en de geschiedenis van de aanvragen die u naar ons technische ondersteuning hebt verstuurd.

De beoordeling die u onze technische ondersteuning hebt gegeven en aanbevelingen die zullen worden gebruikt om de kwaliteit te verbeteren van de services die door de technische ondersteuning van Kaspersky Lab worden verleend.

Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren

Persoonsgegevens worden bewaard zo lang u de service gebruikt en worden op eerste verzoek verwijderd.

GEBRUIK VAN COOKIES OF SOCIALE-NETWERKMODULES

Cookiebestanden zijn bestanden of stukjes informatie die op uw computer of andere apparaten met internetverbinding, zoals smartphones en tablet, worden opgeslagen wanneer u onze websites bezoekt. Deze informatie bestaat meestal uit alfanumerieke tekenreeksen waarmee uw computer wordt geïdentificeerd, maar ze kunnen ook andere informatie bevatten.

Wij gebruiken verschillende soorten 'cookies' (kleine tekstbestanden die op uw apparaat worden geplaatst):

 • cookies voor gebruikersinvoer;
 • verificatiecookies;
 • cookies voor het opslaan van uw voorkeuren en instellingen;
 • prestatiecookies;
 • beveiligingscookies (fraudebestrijding);
 • advertentiecookies van derden;
 • eigen analytische cookies;
 • cookies voor het bijhouden van sociale netwerken.

We gebruiken ook cookiebestanden op onze websites wanneer u Kaspersky Lab-applicaties van onze websites downloadt. Wanneer u expliciete toestemming hebt gegeven, kunnen we de gebruikersinteractie van de website en het product verbeteren wanneer u Kaspersky Lab-producten en onze websites gebruikt.

Een aantal van onze websites gebruikt elektronische markeringen (webbakens) waarmee we gedetailleerde statistieken verzamelen over de efficiëntie van onze marketingcampagnes en andere werkzaamheden. We gebruiken ook webbakens in onze e-mails aan u waarmee we de efficiëntie, prestaties en optimalisatie van e-mailcampagnes en de gebruikerservaring kunnen bepalen. Ten behoeve hiervan gebruiken we diverse analysediensten. U kunt hier een overzicht daarvan bekijken.

U kunt uw browserinstellingen zodanig configureren dat cookies worden geblokkeerd of dat u een melding krijgt van uw systeem als een website een cookie wil plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het blokkeren van cookies tot gevolg kan hebben dat u niet meer alle functies van onze website kunt gebruiken.

Ook gebruiken we verschillende soorten 'sociale plug-ins'. Hier vindt u een overzicht van cookies die op onze websites worden gebruikt en een tabel met uitleg over de sociale-netwerkmodules die we gebruiken.

PRINCIPES BETREFFENDE GEGEVENSBEVEILIGING BIJ KASPERSKY

Onze websites zijn in principe zodanig ontworpen dat de verwerking van persoonsgegevens zoveel mogelijk wordt beperkt. In bepaalde gevallen zijn wij op grond van de geldende wettelijke vereisten verplicht uw persoonsgegevens over te dragen aan derden. Dit is bijvoorbeeld het geval als er een vermoeden van een wettelijke overtreding of misbruik van onze website is.

Voor de levering van bepaalde services zetten wij externe dienstverleners in. Indien dergelijke externe dienstverleners toegang tot persoonsgegevens nodig hebben, zorgen wij ervoor dat dergelijke toegang beperkt is tot de mate die nodig is voor het leveren van de betreffende service. Bovendien moeten dergelijke externe serviceproviders verplicht aan alle toepasselijke voorschriften inzake gegevensbescherming voldoen.

Onze websites bevatten links naar bedrijven waarmee wij zakelijke relaties onderhouden, met name de providers van onze webwinkel. Wat het gebruik van de websites van onze partners betreft, zijn wij op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de naleving van de vereisten inzake gegevensbescherming. Voor informatie over gegevensbescherming wanneer u deze websites bezoekt, verwijzen wij u naar het privacybeleid van de betreffende bedrijven.

WAAR WIJ INFORMATIE VERWERKEN

De persoonsgegevens die door gebruikers worden verstrekt aan Kaspersky Lab kunnen in de volgende landen worden verwerkt, met inbegrip van landen buiten de Europese Unie (EU) of de Europese Economische Ruimte (EER): Duitsland, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Canada, Singapore, Rusland, Japan, Verenigde Staten, Mexico, China, Azerbeidzjan. Overeenkomstig onze algemene bedrijfsvoering worden de gegevens die ontvangen worden van gebruikers in de EU verwerkt op servers die zich bevinden in de EU en Rusland. De persoonsgegevens mogen worden verwerkt op locaties buiten de Europese Unie (EU) of de Europese Economische Ruimte (EER). Voor een aantal hiervan heeft de Europese Commissie echter vastgesteld dat ze nog geen toereikend niveau van gegevensbescherming hebben. In voorkomende gevallen zal Kaspersky Lab uw gegevens doorgeven en verstrekken in overeenstemming met de adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie met betrekking tot bepaalde landen en de door de Europese Commissie goedgekeurde standaardcontractbepalingen. U kunt een kopie van de standaardcontractbepalingen – klik hier om daarvoor contact met ons op te nemen.

Kaspersky Lab heeft passende beveiligingsmaatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen in overeenstemming met best practices op het gebied van met beveiliging en privacy, met inbegrip van het gebruik van de standaardcontractbepalingen van de Europese Commissie voor de overdracht van persoonlijke gegevens tussen zijn groepsmaatschappijen. Hierin worden alle groepsmaatschappijen verplicht om persoonsgegevens die in de Europese Economische Ruimte worden verwerkt te beschermen volgens een niveau dat gelijkwaardig is aan de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie. Wanneer wij uw persoonsgegevens delen met externe dienstverleners buiten de Europese Economische Ruimte en Zwitserland (zoals beschreven in het gedeelte "Ontvangers en rechtsgrondslag voor doorgifte"), worden deze externe dienstverleners contractueel verplicht om uw gegevens te beschermen.

ONTVANGERS EN RECHTSGRONDSLAG VOOR DOORGIFTE

Wij verstrekken nooit gegevens aan overheidsorganisaties of derden en geven hun daar ook geen toegang toe. Wij zullen informatie uitsluitend met beperkte toegang verstrekken in overeenstemming met de volgende regels:

 • Binnen de groepsmaatschappijen van Kaspersky Lab. Uw persoonsgegevens worden door onze werknemers en andere medewerkers gebruikt op 'need to know'-basis voor de hierboven beschreven doeleinden.
 • Wij kunnen uw gegevens ook delen met leveranciers die ons helpen door services aan ons te leveren. Deze leveranciers verwerken uw persoonsgegevens uitsluitend namens ons in de hoedanigheid van gegevensverwerker (artikel 28 van de AVG). De categorieën van dergelijke ontvangers zijn onder meer: webanalyse, gegevensverwerking, reclame, e-maildistributie, betalingsverwerking, afhandelen van bestellingen en andere diensten.

In dergelijke gevallen moeten deze bedrijven zich houden aan onze privacy- en veiligheidsvoorschriften en mogen ze de persoonsgegevens die zij van ons ontvangen niet voor andere doeleinden gebruiken.

Wanneer wij uw gegevens verstrekken aan groepsmaatschappijen van Kaspersky Lab en aan dienstverleners buiten de Europese Economische Ruimte, baseren wij ons op de normen die zijn uiteengezet in de door de Europese Commissie goedgekeurde standaardcontractbepalingen voor de export van persoonsgegevens en op onze eigen hoge standaarden voor gegevensbeveiliging en privacybescherming.

UW RECHTEN TEN AANZIEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS EN HOE U ZE KUNT UITOEFENEN

Tevens delen wij u mee dat u bepaalde rechten hebt met betrekking tot de persoonsgegevens die wij opslaan:

 • Recht om geïnformeerd te worden. U hebt recht op heldere, transparante en begrijpelijke informatie over hoe wij uw persoonsgegevens gebruiken en over uw rechten ten aanzien daarvan.
 • Recht van inzage. U kunt een kopie opvragen van de persoonsgegevens die wij over u verwerken en controleren of wij deze op rechtmatige wijze verwerken.
 • Recht op rectificatie. U kunt verzoeken om correctie van de persoonsgegevens die wij over u verwerken.
 • Recht op gegevenswissing (recht op vergetelheid). U kunt ons vragen om persoonsgegevens te wissen of verwijderen als er geen goede reden is om de verwerking daarvan voort te zetten.
 • Recht op beperking van de verwerking. U kunt ons vragen om de verwerking van persoonsgegevens op te schorten, bijvoorbeeld als u wilt dat wij de nauwkeurigheid van de gegevens of de reden voor de verwerking ervan vaststellen.
 • Recht op overdraagbaarheid van gegevens. U kunt ons vragen uw persoonsgegevens over te dragen. Wij geven u of een door u aangewezen derde een kopie van uw persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare, machineleesbare vorm.
 • Recht van bezwaar. U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door ons wanneer de verwerking op onze legitieme belangen is gebaseerd.
 • Recht op intrekking van toestemming in het kader van gegevensbescherming. Als u uw toestemming intrekt, kunnen wij u wellicht geen toegang geven tot bepaalde specifieke functies van de website. Als dit van toepassing is, zullen wij u daarvan op de hoogte stellen op het moment dat u uw toestemming intrekt.
 • Recht om een klacht in te dienen. U hebt het recht om contact op te nemen met de gegevensbeschermingsinstantie van uw land om een klacht in te dienen over onze gegevensbeschermings- en privacypraktijken.
 • Het recht om cookies uit te schakelen. Als u alle cookies van onze websites wilt beperken of blokkeren, kunt u de tool op de betreffende website gebruiken (indien beschikbaar) of naar de helpfunctie van uw browser gaan voor meer informatie over het beheren van instellingen binnen de browser.

Als u deze rechten wilt uitoefenen, kunt u op ieder moment rechtstreeks contact met ons opnemen.

Normaal gesproken hoeft u niet te betalen om toegang te krijgen tot uw persoonsgegevens (of om een van de andere rechten uit te oefenen). Behalve als het gaat om het intrekken van toestemming, kunnen wij alsnog een redelijke vergoeding in rekening brengen of weigeren om aan uw verzoek te voldoen als uw verzoek duidelijk ongegrond, herhaald of buitensporig is.

Wij kunnen u om specifieke informatie vragen om ons te helpen bij het verifiëren van uw identiteit en uw recht van inzage in uw persoonsgegevens (of een van uw andere rechten). Dit is een veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat persoonsgegevens worden verstrekt aan een onbevoegde. Wij kunnen ook contact met u opnemen om u om nadere informatie met betrekking tot uw verzoek te vragen, zodat wij sneller kunnen reageren.

Wij proberen alle legitieme verzoeken binnen een maand te beantwoorden. Als uw verzoek bijzonder ingewikkeld is of als u meerdere verzoeken hebt gedaan, hebben wij mogelijk meer dan een maand nodig. Als dat het geval is, informeren wij u en houden wij u op de hoogte.

KLACHTEN

Indien u een klacht wilt indienen met betrekking tot dit privacybeleid of onze praktijken met betrekking tot uw persoonsgegevens, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Als u van mening bent dat de verwerking van uw persoonsgegevens inbreuk maakt op de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, kunt u op elk moment een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. De toezichthoudende instantie die bevoegd is om uw klacht in behandeling te nemen, hangt af van het land waar u woont.