Overslaan naar hoofdinhoud
16 maart 2023 - Information
Personeelsvermindering kan leiden tot extra cybersecurityrisico’s blijkt uit recent onderzoek van Kaspersky naar het gedrag van mkb’s tijdens crises. Zo is nog geen 3 op de 5 (58%) van de Nederlandse bedrijfsleiders ervan overtuigd dat hun ex-werknemers geen toegang meer hebben tot de bedrijfsgegevens die zijn opgeslagen in de cloud, en zelfs meer dan 1 op 10 (12%) is er niet zeker van of ex-werknemers geen bedrijfsaccounts meer kunnen gebruiken.
08 maart 2023 - Information
In 2022 waren bijna 30.000 mobiele gebruikers wereldwijd het doelwit van stalkerware (geheime observatiesoftware die door huiselijk geweldplegers wordt gebruikt om slachtoffers te volgen), volgens het laatste Kaspersky State of Stalkerware-rapport.
07 maart 2023 - Information
In 2022 werd meer dan 40 procent van de operationele technologie (OT) computers getroffen door kwaadaardige objecten, zo blijkt uit het ICS threat landscape report van Kaspersky. In de tweede helft van 2022 werd de industriële sector wereldwijd getroffen door de meeste aanvallen (34,3%). Deze periode werd ook gekenmerkt door een toenemend aantal aanvallen die werden uitgevoerd met behulp van kwaadaardige scripts, phishingpagina's (JS en HTML) en denylisted bronnen. Aanvallen op de automotive-industrie en de energiesector lieten een ongekende groei zien en waren goed voor 36,9 procent en 34,5 procent van alle industrieën.
02 maart 2023 - Information
Uit nieuw Kaspersky-onderzoek naar het gebruik van smart home-apparaten en de houding ten opzichte van de beveiliging ervan blijkt dat een groot aantal Nederlandse consumenten zich vooral zorgen maakt over de beveiliging van het huis en de bijbehorende smart home-apparatuur.
28 februari 2023 - Information
In 2022 ontdekten Kaspersky-experts bijna 200.000 nieuwe Trojaanse paarden voor mobiel bankieren, een verdubbeling ten opzichte van de cijfers van het jaar daarvoor. Deze alarmerende stijging van het aantal Trojaanse paarden voor mobiel bankieren is tevens de hoogste ooit die in de afgelopen zes jaar is gerapporteerd. Deze en andere bevindingen staan in het rapport 'The mobile malware threat landscape in 2022' van Kaspersky.
23 februari 2023 - Information
Uit het jaarlijkse IT Security Economics-rapport van Kaspersky blijkt dat de complexiteit van cybersecurityoplossingen bedrijven ertoe dwingt sommige functies uit te besteden aan externe infosecurity-aanbieders, omdat deze over meer relevante expertise beschikken en de technologieën efficiënter kunnen beheren dan werknemers van het bedrijf.
16 februari 2023 - Information
Kaspersky heeft onderzoek gedaan naar cryptocurrency-gebruikerstrends en ontdekte dat slechts 16 procent van de Europese respondenten zich goed geïnformeerd voelt over potentiële cryptocurrency-bedreigingen. Bijna één op de drie gebruikers (32%) heeft helemaal geen informatie. Kaspersky ontdekte ook dat de helft (49%) van alle respondenten op de een of andere manier was getroffen door cryptocurrency-criminaliteit en dat meer dan de helft (55%) van de Europese respondenten niet gelooft dat de huidige beschermingssystemen voor cryptocurrency effectief zijn. Deze en andere bevindingen staan in het nieuwe rapport van Kaspersky.
15 februari 2023 - Information
Het lekken van data uit interne systemen veroorzaakt door werknemers (28%) of cyberaanvallen (22%) zijn het meest zorgwekkende securityprobleem waarmee het mkb en ondernemingen worden geconfronteerd, aldus de respondenten van het Kaspersky IT Security Economics-onderzoek. Toch is 1 op de 3 Nederlandse executives niet bereid te investeren in het transparantiebeleid van hun leveranciers, ondanks de toegenomen bezorgdheid over databescherming wereldwijd.
09 februari 2023 - Information
De toegenomen complexiteit van de IT-infrastructuur, een behoefte om het niveau van specialistische security-expertise te verbeteren en geopolitieke of economische onzekerheid zijn de belangrijkste factoren die de uitgaven voor cybersecurity voor bedrijven van elke omvang stimuleren, zo blijkt uit de laatste editie van Kaspersky's jaarlijkse IT Security Economics-rapport.
02 februari 2023 - Information
Elke derde C-level leidinggevende (36%) heeft moeite om met hun IT-(security)collega’s te praten over wijzigingen in het cybersecuritybeleid. IT-medewerkers vinden op hun beurt het verhogen van het cybersecuritybudget het moeilijkste onderwerp om te bespreken met het management. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Kaspersky.
  • 1 /56