Skip to main
27 oktober 2022 - Information
Uit onderzoek van Kaspersky blijkt dat slechts 11 procent van de 3907 ondervraagde werknemers een hoog niveau hebben van cybersecuritybewustzijn. Deze cijfers zijn verkregen uit de Kaspersky Gamified Assessment Tool waarin werknemers hun cybervaardigheden kunnen testen. Gebruikers met minder cybervaardigheden maakten de meeste fouten op het gebied van surfen op het web.
12 oktober 2022 - Spamnieuws
Onlangs ontdekten onderzoekers van Kaspersky een lopende kwaadaardige campagne die wordt verspreid via een YouTube-kanaal met meer dan 180.000 abonnees. Cybercriminelen verspreiden malware om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen en volledige controle over de computer van het slachtoffer te krijgen. Dit doen de cybercriminelen door in de beschrijving van een video over het darknet een link naar een geïnfecteerde versie van Tor Browser te plaatsen.
05 oktober 2022 - Nieuws
Kaspersky kondigt de opening aan van een Transparency Center in Utrecht. Daarmee versterkt het bedrijf zijn jarenlange inzet voor transparantie voor partners, klanten, toezichthouders en andere lokale instellingen. Het Transparency Center in Utrecht, dat speciaal voor de Benelux-regio is ontwikkeld, biedt geïnteresseerden inzicht in de engineering- en datamanagementpraktijken van Kaspersky.
29 september 2022 - Virusnieuws
De Prilex-dreigingsgroep, bekend om het stelen van miljoenen dollars van banken, heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. Dit ontdekten onderzoekers van Kaspersky. Prilex heeft zijn tools opgewaardeerd van een eenvoudige geheugenschraper tot een geavanceerde en complexe malware. Deze is nu gericht op modulaire Point of Sales (PoS)-terminals. Cybercriminelen verkopen hun malware ook actief op het darknet als Malware-as-a-Service, waardoor deze nu beschikbaar is voor andere fraudeurs en het risico voor bedrijven wereldwijd toeneemt om geld te verliezen.
27 september 2022 - Virusnieuws
Onderzoekers van Kaspersky hebben een nieuwe campagne ontdekt die malware NullMixer verspreidt die informatie zoals adres- en creditcardgegevens, maar ook cryptocurrencies en zelfs Facebook- en Amazon-accounts van gebruikers steelt. Bij een poging om gekraakte software te downloaden van sites van derden, werden meer dan 47.500 gebruikers aangevallen met NullMixer, dat in staat is om gebruikers te bespioneren en alle informatie vast te leggen die ze op het toetsenbord invoeren. In Nederland waren 186 gebruikers het slachtoffer van de malware.
23 september 2022 - Nieuws
15 september 2022 - Information
Onderzoekers van Kaspersky hebben een ongewone kwaadaardige bundel gespot die gericht is op gamers op YouTube. Een bundel is een verzameling kwaadaardige programma's die worden verspreid in de vorm van een enkel installatiebestand, zelfuitpakkend archief of een ander bestand met installatie-achtige functionaliteit. De belangrijkste payload is de wijdverspreide RedLine stealer, een van de meest gebruikte Trojaanse paarden om wachtwoorden en gegevens uit browsers te stelen.
11 september 2022 - Nieuws
Volgens het recente Kaspersky Incident Response Analytics Report begon meer dan de helft (53,6%) van de cyberaanvallen in 2021 met de exploitatie van kwetsbaarheden. Andere veel voorkomende aanvalsmethoden waren gecompromitteerde accounts en kwaadaardige e-mails.
08 september 2022 - Spamnieuws
31 augustus 2022 - Information
De back to school periode is traditioneel een winstgevende tijd voor fraudeurs aangezien miljoenen studenten over de hele wereld zich klaarmaken om collegegeld te betalen of schoolbenodigdheden en nieuwe boeken aan te schaffen. Nu universiteiten zich steeds meer zorgen maken over de cybersecurity van hun netwerken, vinden aanvallers manieren om deze systemen te kraken door onoplettende studenten, medewerkers en professoren als doelwit te nemen. Kaspersky-experts wijzen op de intensivering van phishingcampagnes waarbij fraudeurs misbruik maken van de namen van 's werelds grootste universiteiten. En dat is niet voor niks, ook in Nederland zijn in de afgelopen jaren verschillende universiteiten en hogescholen het slachtoffer geworden van cyberaanvallen.
  • 1 /54