Transparency Center

Kaspersky: Transparency
 • Onze principes bij de bestrijding van cyberdreigingen

  Cyberdreigingen zijn uitgegroeid tot een wereldwijd probleem dat geen geografische grenzen kent. Als IT-beveiligingsbedrijf is Kaspersky Lab vastbesloten om alle vormen van kwaadaardige programma's op te sporen en onschadelijk te maken, ongeacht oorsprong of doel.

  Een van de belangrijkste bronnen van Kaspersky Lab bij de bestrijding van cybercriminaliteit is het Global Research & Analysis Team (GReAT), bestaande uit de beste beveiligingsonderzoekers van over de hele wereld - Europa, Rusland, Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

  Meer informatie >

 • Onze principes inzake samenwerking met wetshandhavingsinstanties, commerciële en publieke entiteiten

  Als private onderneming hebben we geen politieke banden met welke overheid dan ook, maar we zijn er trots op samen te mogen werken met de autoriteiten van vele landen, evenals internationale wetshandhavingsinstanties en commerciële en publieke instanties ter bestrijding van cybercriminaliteit. We werken samen met de autoriteiten in het belang van de internationale cyberveiligheid en bieden technisch advies of deskundige analyse van kwaadaardige programma's, in overeenstemming met gerechtelijke uitspraken of tijdens onderzoeken - alles in overeenstemming met de normen van de bedrijfstak.

  Meer informatie >

 • Principes voor de verwerking van gebruikersgegevens door beveiligingsoplossingen en -technologieën van Kaspersky Lab

  Het respecteren en beschermen van privacy is een fundamenteel principe van Kaspersky Lab bij de verwerking van gebruikersgegevens. De gegevens die worden verwerkt, zijn cruciaal voor het identificeren van nieuwe en nog onbekende dreigingen – zoals WannaCry en ExPetr – en het bieden van betere beveiligingsproducten. Het analyseren van big data van miljoenen apparaten om de beveiligingsmogelijkheden te versterken is een best practice van de bedrijfstak die wordt toegepast door IT-beveiligingsaanbieders over de hele wereld. Het is absoluut noodzakelijk bij het beschermen van digitale levens tegen cyberdreigingen.

  Meer informatie >