Skip to mainKASPERSKY GLOBAL TRANSPARENCY INITIATIVE

In de huidige digitale wereld is transparantie een essentieel element waarop we allemaal vertrouwen. Het Kaspersky Global Transparency Initiative omvat een aantal uitvoerbare en concrete maatregelen om het gesprek met de bredere cybersecuritygemeenschap en -belanghebbenden aan te gaan wat betreft het valideren en controleren van de betrouwbaarheid van de producten, interne processen en handelswijzen van het bedrijf.

GEGEVENS, ONAFHANKELIJKE EVALUATIES EN NOG VEEL MEER...

Een faciliteit voor vertrouwde partners en belanghebbenden bij de overheid om de broncode, software-updates en dreigingsdetectieregels van het bedrijf te beoordelen. Het bedrijf heeft Transparency Centers geopend in Zürich (Zwitserland), Madrid (Spanje), Kuala Lumpur (Maleisië) en São Paulo (Brazilië).

Waarom Zwitserland?

- Het land staat al heel lang bekend om zijn neutraliteit, net als ons beleid voor de opsporing van malware: malware-aanvallen opsporen en verhelpen
- Robuuste aanpak van wetgeving inzake gegevensbeschermingTRANSPARENCY CENTERS

De Transparency Centers fungeren als een faciliteit waar vertrouwde partners toegang krijgen tot beoordelingen van de broncode, software-updates en dreigingsdetectieregels van het bedrijf en andere activiteiten. Op deze manier kunnen we overheden en partners informatie verschaffen over onze producten en de beveiliging ervan, waaronder essentiële en belangrijke technische documentatie, voor externe evaluatie in een veilige omgeving. De Centers fungeren ook als een informatiecentrum waar vertrouwde belanghebbenden meer te weten kunnen komen over het portfolio en de engineering- en gegevensverwerkingmethoden van het bedrijf.

Kaspersky Transparency Centers zijn actief in Zürich, Madrid, Kuala Lumpur en São Paulo. Begin 2021 wordt in samenwerking met de CyberNB Association het North American Transparency Center geopend in New Brunswick in Canada.

In alle Transparency Centers van Kaspersky biedt het bedrijf de mogelijkheid om de software van het bedrijf te verzamelen op basis van de broncode en deze te vergelijken met de openbaar toegankelijke code.

Geen enkele andere provider van cybersecurity heeft ooit zoiets grootschaligs gerealiseerd. Met de opening van de Transparency Centers zet Kaspersky een grote stap in de richting van volledige transparantie betreffende onze beveiligingstechnologieën, infrastructuur en werkwijzen voor gegevensverwerking.

Neem contact op met TransparencyCenter@kaspersky.com of ga naar de website om toegang tot het Transparency Center aan te vragen.

ONAFHANKELIJKE AUDIT

Kaspersky voert voortdurend externe evaluaties uit om de integriteit van haar oplossingen en processen te verifiëren. Het bedrijf heeft de SOC 2 (Service Organization Control for Service Organizations) Type 1-audit, uitgevoerd door een van de vier grote accountancykantoren, met goed gevolg doorstaan.

Het eindrapport bevestigt dat de ontwikkeling en release van de Kaspersky-databases met dreigingsdetectieregels (AV-databases) aan de hand van solide veiligheidsmaatregelen worden beveiligd tegen niet toegestane wijzigingen. Meer informatie over het Kaspersky SOC 2 Type 1-rapport vind je op de website.

Kaspersky heeft ook de ISO27001-certificering verkregen voor haar gegevensdiensten.

GEGEVENSBESCHERMING OP EEN HOGER NIVEAU

De huidige werkmethoden voor gegevensbescherming van Kaspersky worden geïmplementeerd in overeenstemming met de strengste industrienormen en bieden een extreem hoog beveiligingsniveau voor alle informatie die door de producten en diensten van het bedrijf wordt verwerkt. Desondanks blijft het bedrijf voortdurend de procedures verbeteren om de gegevens van zijn klanten te beschermen.

Schadelijke en verdachte bestanden die vrijwillig worden gedeeld door gebruikers van Kaspersky-producten in Europa, de Verenigde Staten, Canada en meerdere landen in de regio Azië-Pacific* worden verwerkt en opgeslagen in twee datacenters in Zürich. Deze verschaffen geavanceerde faciliteiten in naleving van de industrienormen en garanderen zo de hoogste mate van beveiliging.

Bovendien certificeert TÜV OOSTENRIJK dat Kaspersky een beheersysteem toepast dat in lijn is met de ISO/IEC 27001:2013-norm wat betreft de levering van schadelijke en verdachte bestanden via de KSN-infrastructuur (Kaspersky Security Network) en wat betreft de veilige opslag van en toegang tot deze bestanden in het gedistribueerde bestandensysteem van het bedrijf (KLDFS). Deze certificering geldt ook voor de datacenters van het bedrijf in Zürich (Zwitserland), Frankfurt (Duitsland), Toronto (Canada) en Moskou (Rusland). Meer informatie vind je hier .

* Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Bangladesh, Brunei, Cambodja, India, Indonesië, Zuid-Korea, Laos, Maleisië, Nepal, Pakistan, Filipijnen, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.

TRANSPARANTIERAPPORT

Kaspersky maakt haar reacties op verzoeken van globale overheids- en wetshandhavingsinstanties voor twee categorieën openbaar: gebruikersgegevens en technische kennis. We publiceren ook informatie over het aantal van dergelijke verzoeken per land.

Rapporten met verzoeken van overheids- en wetshandhavingsinstanties:

Downloaden Rapport met verzoeken van overheids- en wetshandhavingsinstanties voor 2020 en de eerste helft van 2021.

Downloaden Rapport met verzoeken van overheids- en wetshandhavingsinstanties voor de tweede helft van 2021.

Downloaden Rapport met verzoeken van overheids- en wetshandhavingsinstanties voor de eerste helft van 2022.

Downloaden Rapport met verzoeken van overheids- en wetshandhavingsinstanties voor de tweede helft van 2022.

Rapporten met door gebruikers ingediende verzoeken:

Downloaden de meest recente informatie over verzoeken die gebruikers in 2020 en de eerste helft van 2021 hebben ingediend.

Downloaden de meest recente informatie over verzoeken die gebruikers in de tweede helft van 2021 hebben ingediend.

Downloaden de meest recente informatie over verzoeken die gebruikers in de eerste helft van 2022 hebben ingediend.

Downloaden de meest recente informatie over verzoeken die gebruikers in de tweede helft van 2022 hebben ingediend.

HET LAATSTE NIEUWS OVER HET GLOBAL TRANSPARENCY INITIATIVE

In deze sectie posten we regelmatig updates en rapporten over onze vorderingen, zodat je up-to-date blijft over onze nieuwe locatie in Zwitserland en de andere activiteiten in het kader van ons Global Transparency Initiative.

ONZE ANTWOORDEN OP JE VRAGEN

Problemen in de toeleveringsketen en de 'balkanisering' zijn belangrijke uitdagingen voor de veiligheid in de hedendaagse, sterk verbonden wereld. Vertrouwen en transparantie op het gebied van cybersecurity zijn noodzakelijk om aan deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat de producten en bedrijfsactiviteiten van bedrijven transparanter moeten worden om dit vertrouwen te verdienen en behouden. Onze nieuwe maatregelen tonen aan dat wij dit willen bereiken door concrete, praktische stappen te implementeren binnen het algemene kader van ons Global Transparency Initiative