Overslaan naar hoofdinhoudKASPERSKY GLOBAL TRANSPARENCY INITIATIVE

Transparatie is vandaag een essentieel element in de digitale wereld waar we allemaal op vertrouwen. Het Kaspersky Global Transparency Initiative omvat een aantal bruikbare en concrete maatregelen om met de bredere cyberbeveiligingsgemeenschap en belanghebbenden samen te werken bij het valideren en verifiëren van de betrouwbaarheid van onze producten, interne processen en bedrijfsactiviteiten.

DATA, ONAFHANKELIJKE EVALUATIES EN NOG VEEL MEER...

Een faciliteit voor vertrouwde partners en belanghebbenden bij de overheid om de broncode, software-updates en dreigingsdetectieregels van Kaspersky te beoordelen. Kaspersky heeft Transparency Centers geopend in Kigali (Rwanda), Kuala Lumpur (Maleisië), Madrid (Spanje), Riyad (Saoedi-Arabië), Rome (Italië), São Paulo (Brazilië), Singapore, Tokio (Japan), Utrecht (Nederland), Woburn (Verenigde Staten) en Zürich (Zwitserland).

Waarom Zwitserland?

- Het land staat al heel lang bekend om zijn neutraliteit, net als ons beleid voor de opsporing van malware: malware-aanvallen opsporen en verhelpen
- Stevige aanpak in de wetgeving inzake gegevensbeschermingTRANSPARENCY CENTERS

De Transparency Centers zullen als faciliteiten fungeren waar vertrouwde partners toegang krijgen tot beoordelingen over de broncode, software-updates en dreigingsdetectieregels van het bedrijf en andere activiteiten. Via deze weg bieden we overheden en partners informatie over onze producten en hun beveiliging. Dit is inclusief essentiële en belangrijke technische documentatie voor externe evaluatie in een beveiligde omgeving. Ze dienen ook als informatiecentrum waar vertrouwde belanghebbenden meer kunnen leren over de portfolio, engineering en gegevensverwerking van Kaspersky.

Kaspersky Transparency Centers zijn actief in Kigali, Kuala Lumpur, Madrid, Riyad, Rome, São Paulo, Singapore, Tokio, Utrecht, Woburn en Zürich.

Via de Transparency Centers biedt Kaspersky de mogelijkheid om software te compileren op basis van de broncode en deze te vergelijken met de openbaar beschikbare software.

Geen enkele andere provider van cyberbeveiligingsproducten heeft ooit een dergelijke transparantie geboden. Met de opening van deze Transparency Centers zet Kaspersky een belangrijke stap naar volledige transparantie in haar beveiligingstechnologieën, infrastructuur en gegevensverwerkingspraktijken.

De diensten van de Transparency Centers zijn ook op afstand toegankelijk. Voor toegang tot het Transparency Center neemt u contact op met TransparencyCenter@kaspersky.com of bezoek de website.

ONAFHANKELIJKE AUDIT

Kaspersky laat zich voortdurend door derden evalueren om de integriteit van haar oplossingen en processen te verifiëren. Het bedrijf voltooide met succes de Service Organization Control for Service Organizations (SOC 2) Type 2 audit, uitgevoerd door een onafhankelijk accountantskantoor.

Het eindrapport bevestigt dat de ontwikkeling en release van Kaspersky's databases met bedreigingsdetectieregels (AV-databases) beschermd zijn tegen ongeoorloofde wijzigingen door middel van sterke beveiligingscontroles. Voor meer informatie en inzage in het Kaspersky SOC 2 Type 2-rapport, bezoekt u de website.

Kaspersky heeft ook de ISO27001-certificatie voor haar dataservices.

GEGEVENSBESCHERMING OP EEN HOGER NIVEAU

De huidige werkmethoden voor gegevensbescherming van Kaspersky worden geïmplementeerd in overeenstemming met de strengste industrienormen en bieden een extreem hoog beveiligingsniveau voor alle informatie die door de producten en diensten van het bedrijf wordt verwerkt. Desondanks blijft het bedrijf voortdurend de procedures verbeteren om de gegevens van zijn klanten te beschermen.

Schadelijke en verdachte bestanden die vrijwillig worden gedeeld door gebruikers van Kaspersky-producten in Europa, de Verenigde Staten, Canada en meerdere landen in de regio Azië-Pacific* worden verwerkt en opgeslagen in twee datacenters in Zürich. Deze verschaffen geavanceerde faciliteiten in naleving van de industrienormen en garanderen zo de hoogste mate van beveiliging.

Bovendien heeft TÜV OOSTENRIJK Kaspersky gecertificeerd vanwege de toepassing van een beheersysteem dat in lijn is met de ISO/IEC 27001:2013-norm wat betreft de levering van schadelijke en verdachte bestanden via de KSN-infrastructuur (Kaspersky Security Network) en de veilige opslag van en toegang tot deze bestanden in het gedistribueerde bestandensysteem van het bedrijf (KLDFS). Deze certificering geldt ook voor de datacenters van het bedrijf in Zürich (Zwitserland), Frankfurt (Duitsland), Toronto (Canada) en Moskou (Rusland). Meer informatie vind je hier..

* Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Bangladesh, Brunei, Cambodja, India, Indonesië, Zuid-Korea, Laos, Maleisië, Nepal, Pakistan, Filipijnen, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam.

TRANSPARANTIERAPPORT

Kaspersky deelt haar aanpak door publiekelijk te reageren op verzoeken van wereldwijde overheden en wetshandhavingsinstanties voor twee categorieën: gebruikersgegevens en technische expertise. We maken ook informatie bekend over het aantal verzoeken per land.

Rapporten over verzoeken van wetshandhaving en overheden:

Download het rapport over verzoeken van wetshandhaving en overheden voor 2020 en H1 2021.

Download het rapport over verzoeken van wetshandhaving en overheden voor H2 2021.

Download het rapport over verzoeken van wetshandhaving en overheden voor H1 2022.

Download het rapport over verzoeken van wetshandhaving en overheden voor H2 2022.

Download het rapport over verzoeken van wetshandhaving en overheden voor H1 2023.

Rapporten met verzoeken ontvangen van gebruikers:

Download de laatste informatie over verzoeken ontvangen van gebruikers voor 2020 en H1 2021.

Download de laatste informatie over verzoeken ontvangen van gebruikers voor H2 2021.

Download de laatste informatie over verzoeken ontvangen van gebruikers voor H1 2022.

Download de laatste informatie over verzoeken ontvangen van gebruikers voor H2 2022.

Download de laatste informatie over verzoeken ontvangen van gebruikers voor H1 2023

LAATSTE NIEUWS OVER HET GLOBAL TRANSPARENCY INITIATIVE

Om u op de hoogte te houden van nieuws over de verhuizing naar Zwitserland en de andere activiteiten die deel uitmaken van ons Global Transparency Initiative, geven we in deze sectie regelmatig updates en voortgangsrapporten.

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Problemen in de toeleveringsketen en de 'balkanisering' zijn belangrijke uitdagingen voor de veiligheid in de hedendaagse, sterk verbonden wereld. Vertrouwen en transparantie op het gebied van cybersecurity is noodzakelijk om aan deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Wij zijn er van overtuigd dat de producten en bedrijfsactiviteiten van bedrijven transparanter moeten worden om dit vertrouwen te verdienen en behouden. Onze nieuwe maatregelen tonen aan dat wij dit willen bereiken door concrete, praktische stappen te ondernemen binnen het algemene kader van ons Global Transparency Initiative.