Onze uitgangspunten bij het bestrijden van cyberdreigingen

Cyberdreigingen zijn een internationaal probleem dat geen grenzen kent. Als IT-beveiligingsbedrijf is het Kaspersky Labs doel om alle vormen van kwaadaardige programma's te detecteren en onschadelijk te maken, ongeacht de oorsprong of het doel.

Eén van de belangrijkste onderdelen van Kaspersky Lab is het Global Research & Analysis Team (GReAT). Dit team bestaat uit de beste beveiligingsonderzoekers uit alle delen van de wereld: Europa, Rusland, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

We hebben een helder beleid met betrekking tot de detectie van malware: malware-aanvallen opsporen en oplossen. Vanuit ons oogpunt bestaat er geen 'goede' of 'foute' malware. Ons onderzoeksteam heeft actief bijgedragen aan de opsporing en onthulling van diverse malware-aanvallen die gelieerd zijn aan overheden en overheidsorganisaties. De afgelopen jaren hebben we diepgaand onderzoek gepubliceerd over Flame, Gauss, The Mask/Careto, Regin, Equation en Duqu 2.0, een aantal van de grootste door staten gefinancierde spionagepraktijken ooit. Kaspersky Lab heeft een Targeted Cyberattack Logbook gecreëerd om baanbrekende, schadelijke cybercampagnes te beschrijven waarnaar onderzoek is gedaan door GReAT.

We rapporteren alle bedreigingen die we tegenkomen ongeacht welke taal de bedreiging 'spreekt' – Russisch, Chinees, Spaans, Duits of Engels. Hier volgt een lijst dreigingen die door ons GReAT-team zijn gerapporteerd, waarin we laten zien welke talen zijn gebruikt:

Het gebruik van een taal betekent niet dat de bedreiging kan worden toegeschreven aan een specifiek land. De taal is geen betrouwbaar bewijs omdat deze kan worden gebruikt in malwarecode om onderzoekers op een verkeerd spoor te zetten. Daarom koppelen we bedreigingen niet aan specifieke landen.