Costin Raiu

Director, Global Research & Analysis Team

Costin is gespecialiseerd in het analyseren van APT's (Advanced Persistent Threats) en malware-aanvallen op hoog niveau. Hij staat aan het hoofd van ons Global Research & Analysis Team, dat de technieken onderzocht achter Stuxnet, Duqu, Flame, Gauss en de meer recentelijke Red October, MiniDuke en The Mask. Zijn werkzaamheden omvatten de analyse van kwaadaardige websites, aanvallen en online malware die op banken is gericht.

Costin heeft ruim 19 jaar ervaring in anti-virustechnologieën en beveiligingsonderzoek. Hij is lid van de Virus Bulletin Technical Advisory Board; de Computer AntiVirus Researchers' Organization (CARO); en rapporteur voor Wildlist Organization International. Vóór Kaspersky werkte Costin als Chief Researcher voor GeCad en als Data Security Expert bij de RAV-groep van anti-virusontwikkelaars.

Costin begon in 2000 bij Kaspersky. Voordat hij in 2010 Director werd van het Global Research & Analysis Team, was Costin Chief Security Expert. In die functie leidde hij het onderzoek in de EEMEA-regio.

Zijn hobby's zijn onder andere schaken, precisierekenkunde, cryptografie, scheikunde, fotografie en sciencefictionromans.


Andere leden van dit team

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten