Overslaan naar hoofdinhoud

Eugene
Kaspersky

CEO
Eugene Kaspersky is een wereldberoemde cyberbeveiligingsexpert en een succesvolle ondernemer.

  • Oprichter en Chief Executive Officer van Kaspersky
  • IT-beveiligingsexpert met ruime ervaring in gebruikersbeveiliging
  • Doctor in de wetenschappen van Plymouth University in het Verenigd Koninkrijk

Eugene begon zijn carrière in de cyberbeveiliging bij toeval toen zijn computer in 1989 besmet raakte met het 'Cascade'-virus. Eugene's gespecialiseerde opleiding in cryptografie hielp hem het versleutelde virus te analyseren, inzicht te krijgen in het gedrag ervan en er vervolgens een verwijderingsprogramma voor te ontwikkelen. Nadat hij het virus had verwijderd, stimuleerden zijn nieuwsgierigheid en passie voor computertechnologie hem om meer schadelijke programma's te analyseren en er desinfectiemodules voor te ontwikkelen. Deze exotische verzameling antivirus modules zou uiteindelijk de basis worden voor de antivirusdatabase van Kaspersky. Vandaag de dag is de database een van de meest uitgebreide en complete verzamelingen op het gebied van cyberbeveiliging. Hij wordt gebruikt om systeeminfecties door meer dan 500 miljoen schadelijke programma's te detecteren en te voorkomen.

Zijn passie voor beschermingstechnologieën volgend begon Eugene in 1990 met het samenstellen van een team van gelijkgestemde enthousiaste onderzoekers om het antivirusprogramma AVP Toolkit Pro te ontwikkelen. Dit programma werd vier jaar later door de Universiteit van Hamburg erkend als de meest effectieve antivirussoftware ter wereld.

Eugene en zijn collega's wilden hun succesvolle staat van dienst op het gebied van antivirusprogrammering combineren met hun ondernemingsvisie en besloten een eigen, onafhankelijk bedrijf op te richten. In 1997 werd Kaspersky opgericht, met Eugene aan het hoofd van het antivirusonderzoek van het bedrijf.

In 2007 werd hij benoemd tot CEO van Kaspersky.

Vandaag de dag is Kaspersky een van de snelst groeiende leveranciers van IT-beveiliging wereldwijd en is het actief in bijna 200 landen en gebieden over de hele wereld. Het bedrijf heeft meer dan 4000 professionals en IT-beveiligingsspecialisten in dienst in 34 speciale regionale kantoren in meer dan 30 landen. De cyberbeveiligingstechnologieën beschermen meer dan 400 miljoen gebruikers over de hele wereld.

Het wereldberoemde team van experts van Kaspersky heeft een aantal van de meest complexe en geavanceerde cyberaanvallen ooit onderzocht, waaronder Stuxnet, Flame en Red October. Het bedrijf werkt ook nauw samen met INTERPOL, Europol en nationale politiediensten om hen actief te helpen in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Eugene heeft een Honorary Doctorate of Science van Plymouth University in het Verenigd Koninkrijk. Hij geeft regelmatig lezingen over cyberbeveiliging op universiteiten over de hele wereld en spreekt tijdens toonaangevende conferenties en branche-evenementen.

Eugene is een gepassioneerde reiziger en dol op de natuur en avontuurlijk toerisme. Hij is ook een getalenteerd fotograaf, wat helpt bij het schrijven over zijn avonturen in zijn blog – van poolexpedities en trektochten over gletsjers tot vulkaanbeklimmingen en trektochten door de jungle.