Marco Preuss

Director, Global Research & Analysis Team, Europe

Marco werd in maart 2013 benoemd tot Director of Europe voor het Global Research & Analysis Team van Kaspersky. Voordat hij Director of Europe werd, gaf hij leiding aan het Global Research & Analysis Team in Duitsland en was hij Senior Security Researcher.

Sinds het begin van de jaren 2000 is Marco actief op het gebied van netwerk- en IT-beveiliging. Hij is verantwoordelijk voor het monitoren van het dreigingslandschap in Europa en hij is gespecialiseerd in threat intelligence, darknetonderzoek, wachtwoordbeveiliging, IoT beveiliging en privacy. Naast zijn onderzoeksprojecten is Marco een vaste spreker op zowel besloten als openbare evenementen en onderhoudt hij contacten met partners op gebied van security.

Marco begon zijn carrière bij Kaspersky in 2004 als Technisch Adviseur. Hij leverde deskundige kennis over Linux- en Unix gebaseerde systemen. Ook is hij betrokken geweest bij corporate sales management, voordat hij het technische contact werd voor de OEM-afdeling, waar hij advies gaf over maatwerkoplossingen. Marco werkte uitgebreid samen met de productontwerp- en ontwikkelingsteams van Kaspersky en sloot zich in 2009 aan bij het onderzoeksteam als Virus Analist.


Andere leden van dit team

 • David Emm

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Kurt Baumgartner

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Dmitry Bestuzhev

  Director, Global Research & Analysis Team, Latijns-Amerika

 • Vicente Diaz

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Wij gebruiken cookies om je ervaring op onze websites te verbeteren. Je gaat hiermee akkoord wanneer je onze website gebruikt en hierop navigeert. Je vindt gedetailleerde informatie over het gebruik van cookies op deze website door op de knop voor meer informatie te klikken.

Accepteren en sluiten