Managementteam

Eugene Kaspersky

CEO

Eugene Kaspersky

CEO

Eugene Kaspersky is een wereldbekend expert op het gebied van cybersecurity en een succesvolle ondernemer. Hij is medeoprichter en Chief Executive Officer van Kaspersky, 's werelds grootste particuliere leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen.

Eugene begon zijn carrière in de cyberbeveiliging in 1989, met de ontdekking en succesvolle verwijdering van het 'Cascade'-virus. Zijn resultaten bij het ontwikkelen van desinfectiemodules voor schadelijke programma's werden de basis voor de antivirusdatabase van Kaspersky. Vandaag de dag staat Eugene aan het hoofd van het concept Cyber Immunity, dat ervoor zorgt dat alle aangesloten systemen veilig zijn.

Andrey Tikhonov

Chief Operating Officer

Andrey Tikhonov

Chief Operating Officer

Andrey werd in januari 2012 benoemd tot Chief Operating Officer van Kaspersky. Daarmee is hij verantwoordelijk voor het algemeen bestuur van financiën, HR, IT en werkprocessen.

Vóór zijn huidige functie bekleedde Andrey een aantal seniormanagementfuncties bij Kaspersky. In maart 2009 werd hij benoemd tot Chief Information Officer na vijf jaar te hebben gewerkt als Technical Director bij het bedrijf. Daarvoor was hij vanaf 2002 hoofd van de ontwikkelingsafdeling bij Novell na een succesvolle tijd als projectmanager.

Andrey werkt al sinds 1989 in de IT, aanvankelijk in een onderzoeksinstituut van het Russische ministerie van Defensie, waar hij opklom tot luitenant-kolonel. Andrey studeerde met onderscheiding af aan een militaire academie in Kiev.

Andrey Efremov

Chief Business Development Officer

Andrey Efremov

Chief Business Development Officer

Andrey Efremov, voormalig Chief Technology Officer, is verantwoordelijk voor zowel de technologische ontwikkeling als de bedrijfsresultaten van de onderneming.

Andrey trad in 2004 in dienst bij Kaspersky als systeemanalist. Hij heeft 14 jaar ervaring opgedaan op de Research & Development-afdeling van het bedrijf, waar hij van hoofd van de Development Group opklom tot Director of Cloud Infrastructure & Web Development. Voordat hij in 2018 CTO werd, richtte Andrey zich acht jaar op cloudgebaseerde technologieën en hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Kaspersky’s uitgebreide producten- en dienstenportfolio.

In de rol van de CTO was Andrey verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van Kaspersky's productportfolio, technologische kennis en leiderschap op het gebied van detectie van geavanceerde dreigingen, bescherming van cloudomgevingen en geavanceerde endpointbeveiliging. Ook was hij verantwoordelijk voor de transparantie van Kaspersky producten en technologieën en hun veerkracht tegen supply-chainrisico's binnen de context van het Global Transparency Initiative van Kaspersky.

Andrey is afgestudeerd in geautomatiseerde informatieverwerking en controlesystemen aan de Technische Staatsuniversiteit van Moskou.

Igor Chekunov

Chief Legal Officer

Igor Chekunov

Chief Legal Officer

Igor trad in 1998 in dienst bij Kaspersky als Chief Legal Officer. In zijn functie heeft Igor de juridische leiding over alle activiteiten van het bedrijf. Kaspersky-afdelingen zoals Computer Incidents Investigation, Security en Intellectual Property Control opereren onder zijn leiding.

Igor is afgestudeerd aan het Institute of Economics and Law in Moskou en heeft een doctoraat in de rechten van de universiteit van Moskou van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Russische Federatie.

Voordat Igor bij Kaspersky kwam, bekleedde hij een aantal functies bij de ministeries van Binnenlandse Zaken, Industrie, Olie en energie en Transport van de Russische Federatie.

Marina Alekseeva

Chief Human Resources Officer

Marina Alekseeva

Chief Human Resources Officer

Marina Alekseeva werd in augustus 2012 benoemd tot Chief Human Resources Officer bij Kaspersky. Zij is verantwoordelijk voor HR-functies zoals werving, training en ontwikkeling, loon en uitkeringen, en administratie.

Marina trad in januari 2008 in dienst bij Kaspersky als waarnemend HR Director.

Marina heeft meer dan 15 jaar ervaring in HR, ook in de IT-industrie. Voordat ze bij Kaspersky kwam, werkte ze voor T-Systems CIS (Deutsche Telekom AG) en UniCredit bank, waar ze opklom van HR-manager naar seniormanagementfuncties.

Marina is afgestudeerd in personeelsmanagement aan de Presidential Academy of National Economy and Public Administration in Noordwest-Rusland. Daarnaast volgde ze Organisatiepsychologie als tweede hogere opleiding.

Elena Milinova

Chief Financial Officer

Elena Milinova

Chief Financial Officer

Elena Milinova werd in juli 2020 benoemd tot Chief Financial Officer van het bedrijf. Ze is verantwoordelijk voor alle financiële activiteiten, inkoop, kantoorruimtebeheer en administratieve ondersteuning van het bedrijf. Elena richt zich ook op de verdere strategische ontwikkeling van Kaspersky's internationale activiteiten en het behalen van de financiële doelstellingen.

Elena Milinova heeft uitgebreide professionele ervaring in tal van branches, waaronder retail, investment, automotive en consulting, bij grote Russische en internationale bedrijven. Voordat ze bij Kaspersky kwam, werkte ze als CFO bij de grootste levensmiddelendetailhandels in Rusland, Magnit en X5 Retail Group, het gediversifieerde investeringsbedrijf Marathon Group en de grootste vrachtwagenfabrikant in Rusland, KAMAZ.

Elena studeerde in 2000 af aan de Togliatti Academy of Management (TAOM) met een graad in Banking and Finance. In hetzelfde jaar begon ze haar carrière bij PwC Rusland.

Alexey De-Monderik

Corporate Advisor

Alexey De-Monderik

Corporate Advisor

Alexey bekleedt de functie van Corporate Advisor bij Kaspersky.

Alexey leerde Eugene Kaspersky in 1991 kennen bij het KAMI Information Technologies Center, en richtte in 1997 samen met hem Kaspersky op. Aan het begin van het project was hij verantwoordelijk voor productontwikkeling. Later verlegde hij zijn focus naar de AV-engine en vervolgens naar technologieontwikkeling.

Alexey studeerde in 1988 af aan het Moscow Aviation Institute en werkte daarna enkele jaren als computerengineer bij een van de Russische instituten voor raketwetenschappen.

Daniil Borschev

Deputy CEO of Strategy and Economics

Daniil Borschev

Deputy CEO of Strategy and Economics

Daniil Borschev werd in maart 2017 benoemd tot Deputy CEO, Strategic Development and Economics. In deze functie houdt hij zich bezig met de economische strategie op de lange termijn, de vormgeving van het internationale economische landschap van het bedrijf en de interne audit.

Daarvoor was hij sinds augustus 2012 werkzaam als Chief Financial Officer bij Kaspersky en voorafgaand aan zijn huidige functie bekleedde Daniil de functie van Deputy CFO, Director Finance & Administration HQ bij Kaspersky. Daarvoor leidde hij de financiële afdeling van Kaspersky voor Rusland, de GOS-landen en de Baltische staten.

Voordat Daniil in 2000 bij Kaspersky in dienst trad, werkte hij voor een aantal accountantsbedrijven, investeringsmaatschappijen en bankbedrijven. Hij studeerde af aan de Moskouse staatsuniversiteit met een graad in economie.

Anton Ivanov

Chief Technology Officer

Anton Ivanov

Chief Technology Officer

Anton Ivanov leidt de Research & Development-afdeling van het bedrijf.

Anton trad in 2011 in dienst bij Kaspersky als malwareanalist. Vijf jaar lang werkte hij als senior malwareanalist in de Heuristic Detection Group van het bedrijf. In 2016 werd Anton hoofd van het gedragsdetectieteam. Het team was vooral gericht op proactieve bescherming van klanten tegen verschillende soorten malwaredreigingen, waaronder ransomware. In 2018 werd Anton Hoofd van het Advanced Threats Research and Detection Team, waarbij hij verantwoordelijk werd voor het onderzoek naar ATP-aanvallen (Advanced Persistent Threats) en het verbeteren van de kwaliteit van detectieproducten voor niet-gerichte aanvallen. In 2019 werd hij benoemd tot VP Threat Research en kreeg hij het toezicht op een aantal strategisch belangrijke taken binnen het bedrijf, waaronder de promotie en ontwikkeling van het Threat Research Team van Kaspersky en het opbouwen van de technologiestack van het bedrijf.

Evgeniya Naumova

Executive VP Corporate Business Deputy CBDO, Commercial

Evgeniya Naumova

Executive VP Corporate Business Deputy CBDO, Commercial

Evgeniya Naumova werd benoemd tot Executive VP Corporate Business, die leiding gaf aan de Corporate Business Department van Kaspersky. Daarnaast nam ze de rol op zich van Deputy CBDO, Commercial.

Evgeniya werkt sinds 2009 bij het bedrijf en sinds januari 2020 bekleed ze de functie van VP Global Sales Network.

Evgeniya studeerde af aan de Ulyanovsk State Technical University in Ulyanovsk, Rusland, met een master in management. In 2008 behaalde ze een MBA in strategisch management aan Kingston University. Een jaar later studeerde Evgeniya af aan de Plekhanov Russian University of Economics in Moskou, Rusland, met een PhD in economische wetenschappen.

Mikhail Gerber

Executive VP Consumer Business

Mikhail Gerber

Executive VP Consumer Business

Mikhail Gerber trad in 2004 in dienst bij Kaspersky als stagiair testengineer op de afdeling kwaliteitscontrole. Gedurende zijn carrière bij het bedrijf heeft hij als systeemanalist deelgenomen aan de ontwikkeling van verschillende B2C- en B2B-producten. Hij leidde de afdeling systeemanalyse en, meer recentelijk, het R&D Program Management Center. In 2018 werd hij hoofd B2C Product Development en was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle B2C-producten van Kaspersky voor Windows, Mac, Android en iOS. Mikhail studeerde af aan het Moscow Aviation Institute met een graad in Computing machines, Complexes, Systems and Networks.