Overslaan naar hoofdinhoud


Kaspersky beschermt ruim 400 miljoen mensen en 220.000 bedrijven wereldwijd.

Wij zijn een internationale besloten vennootschap op het gebied van cyberbeveiliging waarvan de holdingmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd.

Sinds 1997 werken we al aan het transformeren van toonaangevende beveiligingskennis in echte bescherming, waarbij we ervoor zorgen dat onze klanten veilig zijn en ze vertrouwen hebben in onze beschermingstechnologieën, zowel in hun privéleven als zakelijk.

We beoordelen de efficiëntie van onze technologieën regelmatig aan de hand van onafhankelijke tests, om zo te controleren of de technologieën afdoende zijn voor moderne bedreigingen. De resultaten worden meegenomen in de openbare TOP3-statistieken. Alle awards en erkenningen die door de oplossingen van Kaspersky zijn verdiend, zijn te vinden op de pagina Awards.

Toegekend door:

Onze waarden

De basisprincipes van onze passie voor beveiliging en de toewijding aan onze klanten.

We zijn er voor je
We verliezen de mensen voor wie wij oplossingen ontwikkelen, nooit uit het oog.
We zijn toegewijde experts
Dankzij onze bekroonde technologie-expertise, kunnen we betrouwbaarheid, veiligheid en zelfvertrouwen aan onze klanten bieden.
We zijn vindingrijk
We zijn altijd op zoek naar nieuwe slimme oplossingen en we streven altijd naar een hoger niveau.
Uitdagingen stimuleren ons verder
We dagen onszelf voortdurend uit en we proberen te doen wat anderen niet lukt.

Onze missie

We bouwen aan een veiligere wereld

We kiezen voor een cyberimmuniteitsbenadering van beveiliging.

We ontwerpen systemen die standaard veilig zijn, systemen waarbij de kosten van een aanval zwaarder wegen dan de potentiële voordelen.

Eugene Kaspersky

CEO van Kaspersky

Lees meer over Eugene >

Managementteam

Alfonso Ramirez

Managing Director bij Kaspersky Europa

Alfonso Ramirez

Managing Director bij Kaspersky Europa

Tim De Groot

Territory Manager voor Scandinavië en de Benelux bij Kaspersky

Tim De Groot

Territory Manager voor Scandinavië en de Benelux bij Kaspersky

De teams achter de hoogwaardige bescherming

Professionals van wereldklasse. Expertise van wereldklasse op het gebied van cyberbeveiliging

Global Research & Analysis Team (GReAT)

Het Global Research & Analysis Team (GReAT) is opgericht in 2008 en vormt het hart van Kaspersky met de uitvoerige analyse van geavanceerde cyberdreigingen.

Grote merken raden ons aan

Hoe klein of groot je organisatie ook is, bij ons ben je in veilige handen.

"Het maakt niet uit hoeveel beveiligingsmaatregelen we implementeren in onze ondernemingen, of hoeveel externe barrières, diensten en programma's voor ethische hackers we introduceren, de gebruikers vormen altijd het grootste risico."
Sergi Mingo

CISO of Volkswagen Group Retail Spanje

"Onze samenwerking met Kaspersky is gebaseerd op geavanceerde innovatie en zorgt ervoor dat we oplossingen kunnen ontwikkelen waarmee we aan onze complexer wordende beveiligingsvereisten kunnen voldoen."
Vittorio Boero

CIO Piaggio Group

"Kaspersky heeft mijn verwachtingen overtroffen met hun functies en adviezen op maat. Het bedrijf bouwde ons vertrouwen in het product en de mensen die eraan werken op, en stelde ons in staat om ons netwerk beter te beveiligen."
Rashid AlNahlawi

IT Security Consultant, Qatar Olympic Committee

Wereldwijde partnerschappen en sponsoring

Sponsors en partners reageren en handelen op dezelfde manier als wij. Snel. Slim. Op het scherpst van de snede. Altijd met de blik vooruit.

Schaken

Kaspersky is een officiële cyberbeveiligingspartner van het FIDE World Chess Championship, het meest prestigieuze schaaktoernooi ter wereld.

Schaken

Kaspersky is een officiële cyberbeveiligingspartner van het FIDE World Chess Championship, het meest prestigieuze schaaktoernooi ter wereld.

Kunst en cultuur

Kaspersky is geïnteresseerd in initiatieven waarbij menselijke kennis, kunst en IT worden gecombineerd en werkt aan belangrijke creatieve samenwerkingen met straatartiesten.

Kunst en cultuur

Kaspersky is geïnteresseerd in initiatieven waarbij menselijke kennis, kunst en IT worden gecombineerd en werkt aan belangrijke creatieve samenwerkingen met straatartiesten.

Duurzame ESG-ontwikkelingsstrategie

Kaspersky implementeert duurzame ontwikkelingsprincipes in zijn bedrijfsprocessen om een veilige en duurzame digitale wereld op te bouwen.

Duurzaamheidsrapport van Kaspersky voor 2021 en de eerste helft van 2022

Kaspersky vandaag

Een korte geschiedenis van Kaspersky

Meer dan 25 jaar van de belangrijkste gebeurtenissen in de cyberbeveiligingsbranche en de geschiedenis van Kaspersky.

1989
Eugene Kaspersky begint met het bestrijden van virussen
Eugene Kaspersky ontdekt een virus genaamd Cascade.1704 op zijn werkcomputer, een Olivetti M24, en schrijft zijn eerste virusverwijderingstool.
1997
Kaspersky Lab wordt opgericht
Op 26 juni 1997 wordt de vennootschap opgericht.
1999
Eerste kantoor gevestigd in het buitenland
Het eerste buitenlandse Kaspersky Lab-kantoor wordt geopend in Groot-Brittannië.
2001
Handheldversie van Kaspersky
In Rusland wordt Kaspersky Anti-Virus geleverd op PDA's van Palm, Handspring en Sony.
2003
Internationale uitbreiding
Kaspersky Lab opent kantoren in Japan, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en China. De komende jaren zullen kantoren in de Verenigde Staten en vele andere landen worden geopend.
2004
Updates per uur
Kaspersky Lab is het eerste bedrijf ter wereld dat elk uur de antivirusdatabases bijwerkt.
2007
Kaspersky voor bedrijven
De Kaspersky Open Space Security productlijn voor bedrijven wordt geïntroduceerd.
2008
Oprichting van GReAT
Het Global Research and Analysis Team wordt opgericht.
2009
Eerste Security Analyst Summit
Kaspersky Lab organiseert de eerste conferentie voor onderzoekers en analisten van over de hele wereld.
2009
Eerste Antarctische expeditie
De eerste Antarctische expeditie die door Kaspersky Lab wordt gesponsord, vindt plaats. Deze expeditie zorgt voor een nauwe band van Kaspersky Lab met reizen. Kaspersky Lab sponsort nog twee Antarctische expedities en de 7 Volcanoes expeditie.
2010
Samenwerking met Formule 1
Kaspersky Lab en Scuderia Ferrari, een formule 1-team, kondigen hun partnerschap aan. Later wordt het Kaspersky Motorsport-team opgericht en vervolgens werkt Kaspersky Lab samen met autobedrijven uit verschillende landen om connected autocomponenten te beschermen tegen cyberaanvallen.
2012
Groene beer
Onze mascotte verschijnt: een groene beer genaamd Midori Kuma. De mascotte gaat op reis voor een bezoek aan Antarctica en andere continenten.
2013
Overeenkomst met Interpol
Kaspersky Lab maakt bekend te gaan samenwerken met Interpol.
2013
Nieuw kantoor
Het hoofdkantoor in Moskou verhuist naar een nieuw kantoor. Binnen enkele maanden verschijnt er een olifant van de hand van Salvador Dali op het kantoor.
2015
Biochip-implantaat
Verschillende medewerkers van Kaspersky Lab laten biochips in hun hand implanteren om inzicht te krijgen in de voordelen en gevaren van lichaamsvergroting.
2016
No More Ransom-initiatief
De campagne is een gezamenlijk initiatief van Kaspersky Lab, Interpol en Intel Security en is gericht op versleutelingstrojans en hun makers. In de loop van een jaar nemen tientallen antivirusbedrijven en politiediensten uit verschillende landen deel aan het initiatief en NoMoreRansom.org helpt duizenden slachtoffers met gegevensontsleuteling.
2017
Aankondiging van Kaspersky OS
Ons eigen veilige besturingssysteem, waaraan we 11 jaar hebben gewerkt, is eindelijk klaar voor gebruik. Het beschermt kritieke infrastructuren tegen alle bedreigingen, inclusief onbekende.
2018
Global Transperancy Intiative
Kaspersky Lab lanceert het Global Transparency Initiative, dat de voortdurende inzet van het bedrijf weerspiegelt om de integriteit en betrouwbaarheid van zijn producten te waarborgen. Als onderdeel van het initiatief verplaatst Kaspersky de opslag en verwerking van klantgegevens naar Zwitserland en wordt het eerste Transparency Center geopend in Zürich.
2019
Rebranding
Kaspersky Lab wordt Kaspersky, met als missie een veiligere wereld te creëren. De nieuwe branding weerspiegelt het verleggen van onze bedrijfsfocus van cyberveiligheid naar het bredere concept 'cyberimmuniteit'.
2020
Ondersteuning van communicatie tijdens de pandemie
Tijdens de COVID-crisis heeft Kaspersky zorginstellingen ondersteund door ziekenhuizen en klinieken wereldwijd gratis licenties voor de belangrijkste endpointbeveiligingsproducten aan te bieden. Daarnaast hebben we bijgedragen aan diverse internationale en regionale initiatieven.
2021
Het cyberbeveiligingsbedrijf met een geschiedenis van 24 jaar
Inmiddels is Kaspersky met meer dan 4000 werknemers en kantoren in 31 landen een van 's werelds grootste particuliere cyberbeveiligingsbedrijven. Onze technologieën beschermen meer dan 400.000.000 gebruikers over de hele wereld. We streven ernaar om de wereld te redden en we weten dat we het kunnen.

Expertisecentrum

Ontdek hoe onze bekroonde beveiliging je helpt om te beschermen wat voor jou het belangrijkst is

Hoofdkantoor

Nederlands
Kaspersky B.V.
Rijnzathe 8
3454 PV Utrecht
General Manager: Mark Beunk
Standplaats: Utrecht