Security for Virtualization

Kaspersky Security for Virtualization Bescherm uw virtuele infrastructuur

 • Ontwikkeld voor virtuele servers en VDI
 • Beveiliging voor VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V en KVM-platforms
 • Krachtige maar light bescherming voor XenDesktop en Horizon
 • Helpt hoge consolidatieratio's te waarborgen
 • Geavanceerde beveiliging op bestands- en netwerkniveau
  • Anti-malwarebescherming op bestandsniveau

   Kaspersky’s bekroonde anti-malware-engine biedt automatische, realtime bescherming voor elke virtuele machine – on-access en on-demand – voor de meeste populaire virtualisatieplatforms, zoals VMware vSphere, Microsoft Hyper-V Citrix XenServer en KVM.

  • Prestaties optimaliseren

   Een speciale Security Virtual Appliance (SVA) geïnstalleerd op een hypervisor maakt off-loading van scantaken naar bestanden mogelijk, waardoor de impact op VM-activiteiten en -prestaties minimaal blijft.

   Pieken in het verbruik van hulpbronnen worden eveneens verminderd door de intelligente uitvoering van scantaken, met de automatisering van wachtrijen door het samenvoegen en prioriteren van scantaken op meerdere VM's.

  • Shared Cache

   In grootschalige omgevingen worden bestanden vaak gedupliceerd op meerdere VM's. In tegenstelling tot oudere beveiligingsproducten, die elk exemplaar van het bestand op elke VM scannen, beschikt Kaspersky Security for Virtualization over Shared Cache-technologie. Eén exemplaar van meerdere identieke bestanden wordt gescand en het scanresultaat wordt opgeslagen in de gedeelde cache. Zo vindt er veel minder scanactiviteit plaats en worden de algehele VM-prestaties verbeterd.

  • Geavanceerde netwerkbescherming

   Kaspersky Security for Virtualization biedt ook functionaliteit voor netwerkbeveiliging. Afhankelijk van de configuratie wordt deze geleverd door een speciale SVA of door op gastmachines gebaseerde mechanismen. In het laatste geval maakt een flexibele applicatiefirewall netwerkbeheer niet alleen op protocolniveau maar ook op applicatieniveau mogelijk. Network Attack Blocker is een compact maar krachtig IDS/IPS-systeem dat bekende en onbekende netwerkgebaseerde aanvallen kan herkennen en blokkeren, ook als deze specifieke exploits gebruiken.

  • Meerlaagse beveiliging voor VDI-omgevingen

   Uitstekende meerlaagse bescherming voor VMware Horizon en Citrix XenDesktop, die geen nadelige invloed heeft op de eindgebruikerservaring of op de responsiviteit van het VDI-platform. Onze light oplossing levert uitstekende beveiliging voor VDI en biedt bescherming tegen geavanceerde dreigingen (crypto-malware, zero-day-exploits, niet-gepatchte vulnerabilities etc.). Dit bereiken we door gelaagde dreigingsdetectie- en blokkeringstechnologieën (waaronder heuristiek, gedragsanalyse en Automatic Exploit Prevention (AEP)) boven op de traditionele beveiliging op bestandsniveau. Aanvullende proactieve beveiligingslagen zoals Web, Device en Application Controls bevorderen de toegenomen veerkracht tegen aanvallen nog veel meer.

  • Centrale beheerconsole

   Kaspersky Security Center geeft beheerders een gecentraliseerd overzicht van alle virtuele, fysieke en mobiele apparaten die door Kaspersky-technologieën worden beschermd.

  • Cloudondersteunde beveiliging

   Integratie met het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network (KSN) beschermt virtuele servers en desktops op proactieve wijze tegen opkomende malware wereldwijd; nieuwe dreigingen kunnen worden geïdentificeerd in slechts 0,02 seconden.

  • NSX-compatibiliteit

   Kaspersky Security for Virtualization voegt nog een beveiligingslaag aan VMware NSX-omgevingen toe en biedt bescherming op bestandsniveau via systeemeigen NSX Guest Introspection.

   Overigens is VMware NSX, net als elke andere softwaregedefinieerde netwerktechnologie, geen voorwaarde voor de implementatie van Kaspersky Security for Virtualization.

  • Beveiliging die speciaal is ontwikkeld voor gevirtualiseerde infrastructuren

   Aangezien Kaspersky Security for Virtualization specifiek is ontwikkeld voor het beveiligen van virtuele machines, kunnen bedrijven hiermee een hogere virtualisatiedichtheid en betere prestaties realiseren, met een hoger investeringsrendement tot gevolg.

  • Behoudt prestaties van virtualisatieplatform

   Voor gevirtualiseerde omgevingen is een goede beveiliging zonder dat de prestaties nadelig worden beïnvloed essentieel. Kaspersky Security for Virtualization gebruikt veel minder resources dan traditionele oplossingen en optimaliseert scantaken op bestandsniveau, verfijnt beveiligingstechnologieën en voert scantaken intelligent uit zodat de prestaties van het virtualisatieplatform behouden blijven.

   U hoeft geen traditionele beveiligingsagent op elke virtuele machine te installeren. In plaats daarvan biedt Kaspersky Security for Virtualization een efficiëntere manier om uw gevirtualiseerde omgeving te beschermen, zodat u uw processors, geheugen, storage en I/O minder belast:

   omgevingen met Microsoft Hyper-, Citrix XenServer, KVM en VMware vSphere kunnen worden beveiligd via één SVA (Security Virtual Appliance) op elke virtuele host en een minimale Light Agent geïnstalleerd op elke VM.

   VMware vSphere-omgevingen kunnen ook worden beveiligd met een agentless beveiligingsoplossing, wat inhoudt dat slechts één exemplaar van de beveiligingssoftware elke VM beschermt die op een virtualisatiehost wordt uitgevoerd.

  • Behoudt snelle aanmelding en applicatiesespons voor VDI

   Onze oplossingsarchitectuur verbetert de ervaring voor eindgebruikers enorm en bevordert de betere beveiliging van VDI (Virtual Desktop Infrastructure), zonder verlies van prestaties of belangrijke parameters zoals aanmeldingstijd en opstarttijd.

  • Bekroonde anti-malware garandeert superieure beveiliging voor uw systemen

   De nieuwste anti-malware-engine van Kaspersky Lab combineert handtekeninggebaseerde, proactieve en cloudondersteunde technologieën om superieure detectiepercentages te realiseren, met inbegrip van bescherming tegen zero-day-dreigingen.

  • Gebruiksvriendelijke, centrale beheerconsole levert uw IT-team tijdsbesparingen op

   Dankzij één geïntegreerde beheerconsole kan uw IT-team de beveiliging van al uw VM's en die van andere beveiligingsapplicaties van Kaspersky Lab die u op fysieke infrastructuur en mobiele apparaten uitvoert, centraal beheren. Door het voor uw team gemakkelijker te maken om hybride omgevingen te beheren (waarin virtuele, fysieke en mobiele platforms worden gecombineerd), helpt Kaspersky Lab u virtualisatieprojecten te implementeren in uw eigen tempo.

  • Flexibele licentieverlening helpt u de kosten onder controle te houden

   Wat de licentieopties betreft geeft Kaspersky u de keuze uit 'per machine' - waarbij u ook nog eens kunt kiezen uit 'per desktop' of 'per server' - en 'per core'. Zo kunt u altijd het meest voordelige licentiemodel voor uw bedrijf of grootschalige datacenter kiezen.

Kaspersky Security for Virtualization

Welke oplossing is de juiste voor uw bedrijf?