Overslaan naar hoofdinhoud

Bedrijfsoverzicht

Overzicht van Kaspersky: onze waarden, activiteiten, oplossingen en diensten

We zijn een van de snelst groeiende bedrijven in cyberbeveiliging en het grootste particuliere bedrijf in deze sector. Onze holding is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. We zijn actief in 200 landen en hebben 35 kantoren verdeeld over 31 landen. Meer dan 5000 zeer gekwalificeerde specialisten werken voor Kaspersky.

De audits voor Service Organizations worden sinds 2019 uitgevoerd bij Kaspersky. In 2023 is Kaspersky ook geslaagd voor een uitgebreide SOC Type 2-audit voor de effectiviteit van de controles die zijn geïmplementeerd om het proces van de ontwikkeling van de antivirusdatabases te beschermen.

We zijn een wereldwijd bedrijf, met een wereldwijde visie en een focus op internationale markten. Onze wereldwijde niet-geauditeerde IFRS-omzet voor 2016 was USD 644 miljoen.

Dankzij onze onafhankelijkheid kunnen we flexibeler zijn; anders denken en sneller handelen. We zijn voortdurend aan het vernieuwen om bescherming te leveren die effectief, bruikbaar en toegankelijk is. We zijn er trots op dat we toonaangevende beveiliging ontwikkelen die ervoor zorgt dat wij – en al onze 400 miljoen gebruikers en 220.000 zakelijke klanten – één stap voorblijven op potentiële dreigingen.

Dankzij onze toewijding aan mensen én geavanceerde technologie blijven we de concurrentie een stap voor. Ons bedrijf wordt een 'leider' genoemd in endpointbescherming door de 'Grote Drie' van de onderzoeksbureaus (Gartner, IDC en Forrester). We blijven onze marktpositie versterken en zitten stevig in het zadel als een van de vier grootste leveranciers van endpointbeveiliging.

Endpointbeveiliging is altijd de kern van onze activiteiten geweest, vooral voor het MKB. Tegelijkertijd verwachten we dat in de komende jaren de markt voor grote ondernemingen een van onze voornaamste groeifactoren zal zijn, met name op het gebied van non-endpointbeveiliging. De behoeften van onze klanten veranderen in overeenstemming met de ontwikkeling van het risicolandschap. Daarom breiden we ons aanbod voor bedrijven voortdurend uit met beveiligingsoplossingen en diensten die worden versterkt met de wereldwijde cyberbeveiligingsinformatie van Kaspersky.

 • Onze unieke ervaring en kennis

  De explosieve groei van nieuwe technologieën biedt mensen nieuwe kansen. Maar door de daaruit voortvloeiende, groeiende afhankelijkheid van IT worden cyberdreigingen een wereldwijd probleem. Expertise in IT-beveiliging is daardoor dubbel zo belangrijk geworden. Kaspersky is op de hoogte van de cyberdreigingen in de wereld. Onze experts hebben enorm veel kennis van en ervaring met het opsporen en neutraliseren van alle vormen van schadelijke programma's.

 • Beveiliging zonder grenzen

  Gezamenlijke inspanningen zijn het effectiefst om cybercriminelen te bestrijden. We delen onze expertise, kennis en technische bevindingen met de wereldwijde beveiligingsgemeenschap, omdat we van mening zijn dat bescherming bieden geen grenzen kent.
  We zijn trots op onze samenwerking met wereldwijde leveranciers van IT-beveiliging, internationale organisaties en nationale en regionale wetshandhavingsinstanties over de hele wereld.

 • Oplossingen en diensten van Kaspersky

  De pijler van onze bedrijfsstrategie is onze superieure beveiligingsinformatie omzetten naar daadwerkelijke bescherming voor onze klanten tegen huidige en nieuwe cyberdreigingen.
  Onze portfolio omvat oplossingen voor de meest uiteenlopende klanten. We beschermen thuisgebruikers, het MKB en grote ondernemingen tegen allerlei bedreigingen en voorzien ze van handige tools om hun beveiliging te beheersen en te beheren.


MVO en wereldwijde initiatieven

Onze ultieme missie - de wereld redden - laat zien dat het bedrijf ernaar streeft cyberspace veiliger te maken en te beschermen wat het belangrijkste is voor mensen. Deze visie verenigt de zakelijke doelstellingen van het bedrijf en onze benadering van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Naast de sponsoring van Scuderia Ferrari ondersteunen we een aantal geografische expedities naar de meest afgelegen gebieden ter wereld. Begin 2012 maakte de Britse ontdekkingsreiziger Felicity Aston met sponsoring van Kaspersky een 59 dagen durende tocht van 1700 km door Antarctica. Hiermee werd ze de eerste vrouw in de geschiedenis die de reis alleen maakte. In 2013 steunde Kaspersky ook de 7 Volcanoes Expedition. Verder kondigde Kaspersky in 2015 aan de Archeological Society at Athens te sponsoren bij het restaureren van de muurschilderingen in Akrotiri (op het eiland Santorini), een plaats die ook wel het Griekse Pompeï wordt genoemd.

Onze educatieve initiatieven

Om jong talent van brede kennis te voorzien over de professionele mogelijkheden binnen cybersecurity en hun toekomst in IT tastbaarder te maken, heeft Kaspersky ook het Tech Valley-project gelanceerd. Dit initiatief richt zich op scholieren uit de hoogste klassen en studenten. Daarnaast organiseert Kaspersky de Kaspersky Expert-training, die gericht is op professionals. Deze training brengt professionals effectieve strategieën bij voor het opsporen en beperken van bedreigingen om de steeds veranderende gevaren van de hedendaagse cyberrealiteit te bestrijden. In 2023 kondigde Kaspersky ook het Kids' Cyber Resilience-project aan. Het doel van dit project is om een gezamenlijke en proactieve benadering van online veiligheid en bescherming te ontwikkelen, waarbij kinderen worden geholpen om te gaan met stress en te herstellen van tegenslagen in een digitale omgeving. Naast de educatie van kinderen geeft het ouders en begeleiders de kennis en tools om kinderen te helpen bij het identificeren van problemen online, zoals bronnen van stress en ongemak, het verminderen of beperken van potentiële cyberrisico's en het bieden van ondersteuning aan degenen die mogelijk zijn betrokken bij cyberpesten en andere vormen van negatieve online ervaringen. Daarnaast dragen Kaspersky-experts ook bij aan studiemateriaal voor middelbare scholen.

Wij vinden dat het stimuleren van de dialoog en het opzetten van educatieve programma's essentiële stappen zijn richting internationale samenwerking in de strijd tegen cybercriminaliteit. Daarom hebben we de Kaspersky Academy opgericht: een reeks projecten die getalenteerde jonge IT-beveiligingsspecialisten ondersteunen.

Vind je dit nuttig?
Deel met vrienden en
collega's op