De Windows-versie is nog makkelijker te gebruiken en zeer transparant. Met de nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers de status en beveiliging van alle wachtwoorden eenvoudig monitoren. iOS-gebruikers kunnen met de nieuwe versie documenten met meerdere pagina’s eenvoudig scannen. De Android-versie ondersteunt nu tien browsers en Huawei-apparatuur.

Wachtwoorden zijn het hart van onze accounts, persoonlijke gegevens en alle andere digitale activiteiten. Tegelijkertijd vormen ze ook de barrière tussen onze persoonlijke gegevens en de aanvallers die deze willen stelen. Sterke en unieke wachtwoorden voor elk account zijn een effectieve manier om privédata te beschermen. Toch is het ook heel lastig om zoveel gegevens te onthouden. Het is echter onverstandig ze op te schrijven of in een smartphone op te slaan. Daarom neemt het gebruik van password managers snel toe1.

Verbeteringen voor Windows

De gebruikservaring van Kaspersky Password Manager voor Windows is op verschillende onderdelen verbeterd. Het gebruik is makkelijker, duidelijker en transparanter. Het nieuwe dashboard biedt eenvoudige navigatie-opties, real-time wachtwoordbeveiliging en concrete adviezen. De navigatie via de kluis is ook verbeterd door de toevoeging van de ‘recent’ en ‘favorieten’ tabs. Hierdoor hebben gebruikers de meest gebruikte gegevens altijd bij de hand.

Geüpdatete navigatie via de kluis

Het beheer van de wachtwoordbeveiliging is sterk vereenvoudigd. De app groepeert wachtwoorden op basis van hun sterkte, inclusief gebruikersvriendelijke statusiconen. De nieuwe statusbalk maakt het mogelijk om de wachtwoordbeveiliging in real-time te overzien. Verder kunnen gebruikers met de optie ‘fill in apps’ hotkey-combinaties gebruiken voor snelle toegang tot hun Kaspersky Password Manager-gegevens. Dit is ook praktisch voor het zoeken van de vereiste wachtwoorden.

Geüpdatete statusbalk wachtwoordbeveiliging

 

Geüpdatete Wachtwoordcontrole

Mac updates

Kaspersky Password Manager is nu ook geschikt voor nieuwe Macs met Apple M1 en geoptimaliseerd voor apparatuur met Apple Silicon CPU. Het gebruiksgemak in de geüpdatete versie is aangescherpt. Safari-gebruikers kunnen hun kaartnummers, adressen en inloggegevens direct vanuit de browser-extensie kopiëren.

Verbeteringen voor iOS

De mogelijkheden om met documenten te werken, zijn verder uitgebreid. De opties om documenten met meerdere pagina's te scannen en snel documenten te importeren zijn nu ook beschikbaar. Verder kunnen gebruikers meerdere scans in een pdf combineren. Dit maakt het eenvoudiger om documenten snel en veilig te bewaren.

Nieuwe opties voor Android

De vernieuwde Kaspersky Password Manager ondersteunt automatisch invullen voor tien browsers (Chrome, Opera, Firefox, DuckDuckGo etc.2). Verder is de Wachtwoordcontrole toegevoegd. Hiermee controleren gebruikers of hun gegevens in gelekte databases voorkomen en kunnen ze de beveiliging van wachtwoorden beheren. Er is een nieuwe dark mode uitgerold en ondersteuning voor Huawei-apparatuur.

De 14-dagen testversie voor het jaarabonnement is beschikbaar voor Android en iOS, inclusief de optie om een maand- of jaarabonnement via de mobile app aan te schaffen. De nieuwe statusbalk met gecompromitteerde wachtwoorden is ook voor beide mobiele platforms beschikbaar.

“Accountgegevens van gebruikers, zoals wachtwoorden, zijn zeer gewild bij cybercriminelen. Deze bieden namelijk toegang tot persoonlijke gegevens. Tegelijkertijd leidt de groeiende lijst van online services die autorisatie vereisen, zoals banken, winkels, online games, trainingen en social media tot grote risico’s bij consumenten. Tools als Password Manager helpen consumenten om dit allemaal soepel en veilig te regelen. We bieden versleutelde opslag van wachtwoorden en andere waardevolle privégegevens, inclusief geautomatiseerde toegang tot alle apparaten”, zegt Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing bij Kaspersky.

Meer informatie vindt u hier.

[1] Volgens het onderzoek van Mordor Intelligence werd de Password Management Markt in 2020 gewaardeerd op 1.246,9 miljoen USD en zal deze naar verwachting in 2026 3.071 miljoen USD bedragen, met een CAGR van 15,87% in de prognoseperiode 2021 - 2026.

[2] Volledige lijst van beschikbare browsers: DuckDuckGo, Opera, Opera Touch, Opera Mini, Chrome, Firefox, Firefox Focus, Microsoft Edge, Yandex.Browser and Vivaldi browser.

Nieuwe Kaspersky Password Manager focust op gebruiksgemak en betere controle over wachtwoorden

Kaspersky Password Manager is verbeterd voor alle platforms en biedt meer grip op de sterkte van wachtwoorden
Kaspersky Logo